Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbghtrtyhuthr

Wyjdzmy na ulice bo niebawem rząd nas wykończy

Polecane posty

Gość ksiadz z kolne
mam do was prosbe ludki,wiecej na tace wrzucajcie

Gość baranekk...
przyszedł AWS z UW ( Balcerkiem ) i nastąpiły kolejne wiekopomne zmiany , czyli cztery reformy w wyniku których liczba urzędników ( za komuny 100 tys. . pożniej 150 -200 tys. ) wzrosła do ponad 300 tys. , wskutek powstania nowych form administrowania krajem , gdzie jeden urząd powielał pracę drugiego ...ale co tam urzędy - powstały gimnazja z nowymi nieprodukcyjnymi kadrami gdzie nie uczono niczego więcej niż w podstawówce , ale zatrudniono kolejne tysiące do powielania , tego co już było , ...wychodzącym z takich podstawówek , zostały trzy lata śmiesznego liceum albo innych szkół na zdobycie szczątkowej wiedzy przygotowywującej do studiów , he he studiów , gdzie każdy wykładowca wtedy był jednocześnie prof. na 10 innych uczelniach pryw. i nie miał czasu na ....

W kwestii kompetencji: Naturalna wiedziałaś, że minister skarbu państwa tego kraju, któremu podlega majątek wart ponad 100 mld zł, jest z wykształcenia archeologiem??? W 2004 uzyskał stopień doktora nauk humanistycznych na podstawie dysertacji Nisze kultowe na górnym tarasie świątyni Hatszepsut w Deir el-Bahari. Aspekty kultu królewskiego w Świątyni Milionów Lat Dsr-dsrw w okresie panowania królowej Hatszepsut. x ale na pewno zna angielski.

a nie można by napisać o jaki kraj ci chodzi zamiast tak dziwaczyć? bo określenie "tego kraju, któremu podlega majątek wart ponad 100 mld zł" naprawdę niewiele mówi. dlaczego ludzie mają skłonność do komplikowania prostych rzeczy?

Gość baranekk...
ale pominąłem pewien okres , gdy staliśmy sia 'tygrysami Europy ' o czym mówi serial na ten temat , czyli : z kapitalu zdobytego z ' cigaretten nach Berlin ' powstawały dość poważne firmy tworzące mocy jak na te czasy wzrost gospodarczy w latach 95 -97 bazującej na handlu przygranicznym własna produkcja małych i średnich firm oraz reeksportem przywożonych a często szmuglowanym towarem z różnych części świata , najczęściej bez akcyz , ceł , przy korupcji urzędników i celników - to była następna kasta współczesnych ' naszych szych , czyli businessmanow ' , która z i władców opinii publicznej ' która dobywając kapitał w ten sposób , po ustanowieniu póżniej różnych ograniczeń , mogła legalnie dalej prosperować

Gość baranekk...
stworzono NFZ , czyli coś na podobieństwo NFI czyli wymyślono że nad nad normalnym zarządem szpitali ma stać nadzór 'managerów ' , czyli kolejne stada zaprzyjażnionych z tymi no ponadto - stworzenie straży miejskiej w każdym mieście powielającej funkcje policji tak ...wzrastało wtedy zapotrzebowanie na menagement papierkowy , aby mieć jakieś papiery, coby odpowiednią funkcyję w tej powstającej judeopolonii otrzymać oczywiście zgodnie z wcześniej ustanowionymi prawami przez kwacha i spółkę

napisałam wyraźnie, że kiepska znajomosc angielskiego uzytkowego (porównujac chociazby do Norwegów, Holendrów, Szwedów itd) to jedna z wielu przyczyn.

Gość ifka w mandarynkach
Tego czyli naszego. Polski.

Gość oferma to madry facet
"4.02.2013] 22:10 [zgłoś do usunięcia] naturalna i szczera napisałam wyraźnie, że kiepska znajomosc angielskiego uzytkowego (porównujac chociazby do Norwegów, Holendrów, Szwedów itd) to jedna z wielu przyczyn. shaken, not stirred " Znasz biegle angielski? to dlaczego unikasz pisania w tym jezyku? BTW Jestes barmanka:D? och nie :D Przeciez Ty pracujesz w wydawnictwie:D Pogadamy na ten temat?

Gość baranekk...
oczywiście kadry techniczne w tamtych czasach nie były potrzebne poza informatykami , którzy mieli zapewnić sprawniejsze funkcjonowanie rozrastającej się sfery bankowo - handlowo - administracyjnej , dlatego uczelni techniczne zaczęły podupadać gdyż po prostu przestano produkować , a ci którzy wykształcili się w tym fachu , byli zbyteczni 'Tygrysy europy' w niedługim czasie stały się wyleniałymi kotami , ponieważ inne kraje rozwijąjące się normalniej i planowo i bez rozrostów , przekrętów , zajęły miejsce dość dynamicznych Polaków - niespółmiernie do inflacji wysokie stopy procentowe , brak możliwości pozyskania taniego kredytu w tamtych czasach ( tzw. balcerowiczowskie 'schładzanie zbyt mocno rozpedzonej gospodarki ' rzędu 5 % ' hehe ) oraz upadek dotychczas najlepszych firm z firm z NFI miało wiadomo jaki skutek : - wysprzedaż większości za grosze , kolejne zwolnienia i rozszerzania się bezrobocia do granic absurdu ( prawie 20 % przy końcu kwacha i skorumpowanego rzędu milera , a póżniej belki

W kwestii kompetencji: Naturalna wiedziałaś, że minister skarbu państwa tego kraju, któremu podlega majątek wart ponad 100 mld zł, jest z wykształcenia archeologiem??? xxxxx ale jakie to ma znaczenie i co to ma do rzeczy? :)

Gość baranekk...
oczywiście zapomniałem o sławnych polowaniach na tych których nieco brakowało z racji posiadania wyjątkowego dary przekonywania ludzi do rzeczy abstrakcyjnych czyli oczywiście o tych którzy zapisywali do funduszy oferujących Malediwy , albo Karaiby podczas emerytury ...oczywiście po wybraniu tego właściwego funduszu , który gwarantował np. dwa miesiące na Malediwach plus jeden na Karaibach , podczas gdy inne proponowały jedynie 6 tyg. tam, i cztery tyg. na tych cholernych Karaibach przekonywaczy było wielu , jeszcze więcej przekonanych ...kasa płynęła szerokim strumieniem do dobrze przekonywujących - podobno można było nieżle zarobić na 'łowieniu dusz'

Gość baranekk...
na tym zabawa polega od czasów II w. św. aby wykształceni tubylcy Polacy wyjeżdżali z tego kraju

ja wczoraj mialam na mysli bardziej aspiracje życiowe, dotyczace np spełniania marzen i w zw z tym bezwarunkowej, beznadziejnej i idealistycznej wiary w siebie i swoje możliwosci tudzież dążenie do czegos wiecej niz kredyt, praca od - do i ogladanie tvn wieczorami x no i?? nie wiem czy mam za ciebie rozwijac twoje mysli czy jakiej dyskusji oczekujesz?

no i?? nie wiem czy mam za ciebie rozwijac twoje mysli czy jakiej dyskusji oczekujesz? xxxxx niczego nie oczekuję, chociaż miło że odezwałeś się. ciekawi mnie, czy ktoś w ogóle o tym myśli - nie widywałam tutaj takich tematów na forum

naturalna i szczera offerma, mam wrazenie ze czepiasz się poszczególnych słowek i na tej fali tak płyniesz, zamiast się skupić na istocie problemu. od kilku stron wałkujesz jedno słowo, które uzylam w zupelnie innym kontekscie i wymiarze; majac na mysli dobór własciwego srodowiska tzn pod wzgledem ludzi wartosciowych, wykształconych, zdolnych i mądrych zyciowo. chyba nie zaprzeczysz, jak ważne jest otoczenie w którym sie przebywa, znajomi, dobry przykład tychze, inspiracja jaka mozemy z nich czerpac- i rownoczesnie dawac. juz małe dzieci dobrzy, mądrzy rodzice staraja sie kierowac w strone tych grupek, gdzie dzieci zachowuja sie przykładnie i są dobrze wychowywane. czy naprawde widzisz cos zlego w doborze wlasciwego srodowiska? dlaczego networking kojarzy ci sie tylko pejoratywnie? czy ktos cie moze osobiscie kiedys zawiódł, oszukał, wystawil do wiatru - stad te poglady? xxxx własnie zauwazylam, ze offerma nie odpisał mi na tego posta.

jesli nie jest znany termin wymarszu to moze ktos ma chociaz wiarygodne informacje kiedy rzad nas wykonczy, trzeba sie jakos przygotowac, bo wszak majowie sie rypneli ale moze jakis baranek bedzie mial precyzyjne dane

Gość offerma
w ramach walki z rządem piję teraz piwo na ławce w parku.

Gość baranekk...
pominałem jeszcze zapotrzebowania na wyśmienitych muzyków po koncercie najwspanialszego duetu , czyli grupy ART - B właściwie najsławniejsi 'polscy ' muzycy lat 90tych , grający na oscylatorze i zachwycający wszystkich ekspertów ds. przekrętów , zadziwionych niesamowitymi możliwościami kasy i klasy , która pod wpływem ich grania trafiała na konto ...do Israela , gdzie też się pożniej sami ewakuowali , gdy zrobiło się goręcej ...wiem od wuja , że ilość kawałów o 'przygłupawych polaczkach ' wzrosła wtedy w USA o 200 , a może nawet i o 300 %