Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koliberka

Mój chłopak siedzi w więzieniu (część 4)

Polecane posty

Gość Maggie1106
dzieki serdeczne za linka:)dobrze pogadac z ims kto przezywa podobne rozterki:/a jak mam sie "poruszac" po forum??bo ja to raczej poczatkujaca w tym wzgledzie:(

Gość do Maggie1106
Wystarczy że się zarejestrujesz i na pewno znajdziesz miejsce gdzie można się wyżalić,pośmiać i po prostu pogadać :)

Gość Maggie1106
dzieki potrzebuje tego i to bardzo bo ne radze sobie z tym sama:(

Gość to juz jest zenujace
te wasz reklamy forum i do nas tylko do nas my najlepsze jestesmy kazdy bedzie sobie pisal gdzie chce i jak bedzie mial ochote to was znajdzie moze lapiej popracowac nad tym by w google was znalesc a nie przepychac sie na kafe

Gość to juz jest zenujace
a jak patrze na wiekszosc osob tu piszacych to raczej nie chciala by by trafialay na moje forum

Gość Noxelia
piszcie za co garują wasze misiaczki chetnie się posmieję :)

Gość NIE OSĄDZAJCIE
Do tych co piszą o Bogu i grzechu. Radzę albo nie wypowiadać się temacie skoro go nie znacie albo poczytać biblię, by żonglować takimi opiniami. Zapraszam do lektury Ewangelii św. Mateusza - Sąd Ostateczny, gdzie jest mowa o więzieniu.... Sąd Ostateczny 31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! 35 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; 36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". 37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". 41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! 42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; 43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." 44 Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego

Gość NIE OSĄDZAJCIE
Co więcej w ZK i AS są księża, którzy pomagają wyjśc na prostą skazanym. Ludzie mogą się zmienić. Nie nam osądzać innych. Bo Bogiem nie jesteśmy. I do piekła to raczej pójdą CI, którzy tak zieją nienawiścią i żmijim jadem. Bo kościół nie odwraca się od więźniów. Nawet papież Jan Paweł II wybaczył swojemu oprawcy. Który notabene się nawrócił i żyje przykładnie. Tylko trzeba mieć serce i dobro w sobie, bo złością nic się nie zyska.

Gość NIE OSĄDZAJCIE
Ewangelia według Św. Jana. Rozdział 8. Przyprowadzono przed Jezusa kobietę przyłapaną na cudzołóstwie. - Nauczycielu, tę kobietę przyłapano na jawnym cudzołóstwie. Mojżesz kazał nam takie kamienować. Ty zaś co powiesz? Jezus, schyliwszy się, pisał palcem po ziemi, a potem podniósł się i rzekł: - Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamieniem. A gdy oni to usłyszeli i sumienie ich ruszyło, wychodzili jeden za drugim. Kiedy zostali sami, Jezus rzekł do owej kobiety: - Idź i odtąd już nie grzesz. Nie mamy tu przyzwolenia na grzech. Jezus poleca owej kobiecie, aby „odtąd już nie grzeszyła. Nie ma jednak także przyzwolenia na linczowanie grzesznika przez innych grzeszników. Ten kto został przyłapany, miałby być ukamienowany przez tych, którzy przyłapać się nie dali? Niech się nikomu nie wydaje, że jest bezgrzeszny i ma prawo potępiać innych. Św. Paweł nie pozostawia nam złudzeń pisząc: „Wszyscy zgrzeszyli, nie ma ani jednego, który by dobrze czynił.

Gość psiaczka
otworzyc biblę i skopiowac z neta to ja takze potrafie, nikt nikogo nie osadza!!! bo od tego jest sad!!! ale skazany w wiezieniu kazdy mowi ze to nie on, ze on jest dobry ze sie zmienil aby tylko wyjsc na wolnosc, co bylo ostatnio w tv.....wypuscili pedofila a on zabil i zgwalcil dziewczynke...

Gość psiaczka
matke madzi po co zamykac w wieznienu, przeciez napewno sie zmienila, i napewno juz drugi raz nie zabije swojej coreczki....ksieza zawsze daja rozgorzeszenie, bo bog kaze wybaczac.. ale gdyby wszyscy postepowali jak Bog to by w naszych czasach nie bylo Zk ani As.....i nie porownoj sie do Jana Pawla II....

Gość psiaczka
hahha księza pomagaja wyjsc na prosta skazzanym.....a kto pomaga ludziom ktorzy zostali przez nich skrzywdzeni???? noo wlasnie im pozostaje tylko wybaczyc....i sa sami w swojej tragedi....czy do nich ksiadz przyjdzie??? pewnie jak sie zaplaci.

Gość psiaczka
ps. grzech grzechu nierowny......bo nie pojsc w niedziele do kosciola, a obrabowac babcie z jej ostatniego grosza to chyba roznica.....zreszta ja tez to zacytuje ''swoj swojego broni'' widac ewidentnie:):) dalej zyjcie w obludzie

Gość psiaczka
i jeszcze cos jestes taka madra ''nie oasadzjamy'' bo nie masz z ludzmi roznego takiego porkoju do czynienia......a ja mam na codzien....i to co slysze i widze.....szkoda slow.

Gość NIE OSĄDZAJMY
Psiaczka mam z takimi ludźmi doczynienia. I wiem, że nie mozna generalizować - tak jak Ty to robisz. Wrzucasz wszystkich więźniów do jednego wora. Wszystkie czekające do jednego wora. Tylko, że jeśli ktoś okazał skruchę i chce się poprawić, naprawić zło jakie wyrządził to moim zdaniem nie nalezy rzucać kamieniem. Ja nie piszę o ludziach, którzy zrobili źle i dalej tego zła chcą. Ja piszę o ludziach, którzy okazali skruchę i płacą za to m.in. swoim pobytem w ZK. Czy w inny sposób. A myślisz, ze czekającym żoną i dzieciom jest łatwo? To nie wszystko jest takie czarne i białe jak piszesz. Życie ma też odcienia szarości.

Gość NIE OSĄDZAJCIE
Psiaczka i proszę zauważ, że zdarzają się przypadki niewinnych za kratami. Nie tak dawno człowiek został uniewinniony po 12 latach więzienia http://www.tvn24.pl/pomorze,42/uniewinniony-po-12-latach-za-kratami,272203.html Zachęcam do obejrzenia Programu Państwo w Państwie na polsacie, w ndz, o godz. 19.30. I do zapoznania się z akcją Stop Pomówieniom i jej założycielem Żuromem. A tu proszę przykład byłego więźnia, co pomaga w hospijum http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/392400,gdansk-byly-wiezien-pomaga-w-hospicjum,id,t.html?cookie=1 Ty pewnie też pomagasz w hospicjum jako wolantariusz? A o z szanowanymi adwokatami co biorą pieniędzą za obronę, a nie roliczają się z tego Urzędem Skarbowym? cO Z lekarzami i policjantami biorącymi łapówki? To przecież bardo szanowani obywatele...bo nie są za kratami... Nie wrzucaj wsystkich do jednego wora, bo wszedzie są ludzi źli i lepsi, i na wolności, w ZK.

Gość psiaczka
w zk nie ma dobrych ludzi....mowisz ze splacaja dlug tym ktorym krzwyde zrobili...jak splaca dlug jak jechali po pijanemu i zabili dziecko??? jak??? jak splaca, jak komus ostatni grosz ukradli,??? jak splaca jak pobili kogos i ktos juz do konca zycia nie bedzie widzial lub bedzie jezdzil na wozku?? jak??? pobyt w zk to tylko kara, a reszty nie da sie splacic, pewnie wolontariuszami sa wiezniowe zeby dostali wczesniejsze zawieszenie kary.....dlaczego nie pomagali przed pojsciem do zk?? a to kim jestem nie zdradze bo mnie zobowiazuje tajemnica sluzbowa....a to ze czekaja zony z dziecmi to jest ich wybor....czekaja na kryminaliste a przypadki niewinnosci to mozna na palcach jednej reki policzyc...a to ze ktos kto zrobil cos zlego jest na wolnosci to tylko kwiestia czasu.....

Gość psiaczka
ok.....tylko kobiety,ktore zabily przez przypadek bo mialy mezow pijakow i byly bite codzennie......bo jednak to one byly krzywdzone...

Gość napewno napewno
za muramiZK jest milo i cieplo w dupke

Gość hahahahahahahaaaa
pogaduchy popierduchy

Gość zaMURAMIzk
Ja bardzo proszę po raz kolejny o nie usuwanie posta. Nie jest to żadna reklama, ani nagabywanie, jak niektórzy zazdrośnicy twierdzą. Jest to tylko i wyłącznie INFORMACJA dla wszystkich czekających, które chcą pogadać w spokoju, bez tych wszystkich chamskich komentarzy ludzi nieżyczliwych...Proszę poszukajcie w googlach, wpisując słowa za murami zk, coś znajdziecie na serwerze pun.pl :) Pozdrawiam i zapraszam.

Gość Boze widzisz i nie grzmisz
OMG pisze się za za które a nie "kture" widać misiaczka pannie nie chcialo sie do szkoły chodzić trafił swój na swojego kryminalista+analfabetka=wielka miłość przez kraty

Gość dudiiii
Oj tam czego się czepiasz kobieto, kobiety zawsze znajdują sobie faceta na swoim poziomie. Te z wątku krzywdy nikomu nie robią, a że nie znalazły sobie facetów na wyższym poziomie, to nie ich wina. Serce nie sługa!

Gość kiedys bylo inaczej123
kiedys bylo bardzo fajne forum duzo informacji,pomoc,duza wiedza na temat prawa netforumowisko teraz go nie ma i wielka szkoda bo tamto forum mialo to cos w sobie ze chcialo sie tam wejsc zadne juz nie bedzie takie

Gość a na co sie tam logowac
zeby wiecej emotek zobaczyc post z u otwarte w słowie które został usuniety widocznie było więcej smiesznych błędów i to ze skonczylas studia o niczym nie swiadczy a ze sie tym wywyzszasz jest nie na miejscu i mało kogo interesuje pewnie reszta dziewczyn tam piszacych tez same madre glowy co zreszta widac po szcie graficznej

Gość a dlaczego nie...
a ja weszłam i jakoś mi nie przeszkadza,że tak ozdobione forum mają. Co najlepiej jakby wszystko było w czerni i pełne rozpaczy? Ludzie bez przesady...

Gość o wiele lepiej
szare bure i do dupy jak papier toaletowy i wasze życie

Gość NIE OSĄDZAJCIE
http://fakty.interia.pl/tagi-papiez-obmyl-i-ucalowal-stopy-wiezniom,tId,167372 papiez obmył nogi więźniom i ich stopy ucałował, więc nie gromcie, wybaczajmy, dajmy szansę. W niektórych przypadkach nie osądzajmy za wcześnie. Ludzie się zmieniają... To wszystko o czym piszę pokazał dziś papież Franciszek dziś, chwała mu za to!

Gość NIE OSĄDZAJCIE
http://natemat.pl/44191,nawrocony-gangster-piotr-stepniak-spedzil-pol-zycia-w-wiezieniu-teraz-wyklada-dla-mlodziezy zapraszam do lektury i rozważań