Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja8274

Syn obraził się, bo będzie miał rodzeństwo.

Polecane posty

Gość Ja osobiscie nie jestem
Ja osobiscie nie jestem wstanie pojąc jak 14-15 latek ma dzielic pokoj z 2-3 latkami A zycie prywatne i nauka? jak to pogodzisz? zapewne masz to w nosie bo to nie twoj bol glowy a corciom trzeba bedzie ustepowac ze wszystkim.Wspolczuje synowi.Koszmar mu zgotowalas.Pamietaj ze najgorszy okres dopieor nadejdzie

Gość Olasamowola
Musisz autorko w maire mozliwosci pomyslec o chociaz troche wiekszym mieszkaniu. Jest szansa? Dla komfortu was wwzystkich. Zycze ci zeby to sie udalo. Pokombinujcie moze jednak sie uda zalatwic nieco wieksze mieszkanko?? Ajak nie to musisz w tym malutkim domku tak to wszystko zorganizowac zeby starszy syn mial jednak jakis kacik dla siebie. Zrozum, ze on teo bedzie bardzo potrzebowal.

Gość kaja8274
Dobija mnie to wszystko. Chcieliśmy bardzo jeszcze jedno dziecko, a że mam problemy z płodnością (o syna staraliśmy się prawie 4 lata) to myślałam, że teraz też nam to trochę czasu zajmie. A tu niespodzianka - zaszłam po dwóch miesiącach starań i to z bliźniakami. Cieszymy się bardzo, ale tez boimy, bo miałam wrócić do pracy i zarabiać, a tu klops.

Gość niestety......................
ludzie jesteście pogrzani. Ja nie wiem co to za moda na krytykowaie wszystkich

Gość hmmm,.,
tez bym się obraziła i popieram tu Fankę Stefankę no bo w końcu to Twoje dzieci czemu on ma dzielić z nimi pokój, bez przesady. Mając dwa pokoje decydowaliście się na kolejne dziecko? Faktycznie może syna ulokować u dziadków.

Gość vvyy
Czy wy nie przesadzacie czasem? Wszyscy mieszkaja w dworach, palacach? Ludzie maja rozne sytuacje, w domu ma byc milosc, a nie cholerne metry. Jako wielodziea rodzina bedziecie mogli ubiegac sie o pomoc z gminy lub urzedu miasta, dacie sobie rade. Kto wie jaka bedzie przyszlosc, moze sytuacja materialna sie polepszy. A wam drodzy krytykanci wrecz przeciwnie moze sie, czego nikomu nie zycze, znaczaco pogorszyc. Moze jebnie ten zus pierdolony za kilkanascie lat i w dzieciach nadzieja ino, kto wie. Syn musi sie oswoic z nowa sytuacja, a wy rodzice musicie mu w tym pomoc. Zdrowka i szczescia.

Gość Olasamowola
Ciesz sie, ze jestes w ciazy. Syn tez w perspektywnie doceni ze bedzie mial rodzenstwo. Poki co jest w szkou ale pewnie chodzi mu o ten pokoj. A skad blizniaki? Byly w rodzinie czynjestescie po in itro? My tez sie stamyo drugie dziecko ale niestety bezskutecznie takze bardzo ci w pozytywnym sensie zazdroszcze, dnaj o siebie

Gość szczera do bolu,,
to ty kawalerka mass i dzieci? Jak Sam a nazwa wskazuje kawalerka do lokum dla jednej osoby a nie 5!!! Jestes idiotka

Gość ???...???....?.?
dokladnie, jestes nieodpowiedzialna. jestes zalosna! potrafisz wczuc sie w jego rolę? przyjemnie? moze juz przestalas myslec o nim? on powoli zaczyna wchodzic w zycie, ale co cie to-teraz coreczki sa najwazniejsze, prawda??? huj z synkiem, nie? niech sie dostosuje! i niech nie marudzi, neich sie radduje, jak to zajebiscie mu mamusia zapewnila wszystko!!! to chyba logiczne, ze walczy o terytorium? tu chodzi o wiecej rzeczy, ktore zostaly juz wymienione!! pod slowem terytorium kryje sie caly swiat ze tak powiem-to jego oaza, jego prywatne miejsce, do nauki, do sprowadzania znajomych, dziewczyn, do walenia konia, do wszystkiego!!! fajnie teraz bedzie zasypial i w ogole:O wspolczuje-sama mam taka pojebana mamuske:O

Gość kaja8274
Nie wiem skąd bliźniaki - w rodzinie nie było, staraliśmy się naturalnie. W naszym pokoju naprawdę nie ma miejsca na dzieci - stoi tam nasz tapczan, biurko męża, szafa i miejsce jest tylko na małe łózeczko - nie wciśniemy nawet piętrowego.

Gość cghp[]
sory ale skoro w rodzinie byly bliznaki to mogliscie wczesniej pomyslec ,i wcale sie dziecku nie dziwie!!

Gość ???...???....?.?
no faktycznie jest sie z czego cieszyc!!! wspolne budzenie sie w nocy, pewnie zwalenie obowiazkow-chcac nie chcac zawsze zwala sie na starsze rodzenstwo-sluchanie rykow, zero prywatnosci, wspolne baweienie sie kucykamiw jednym pokoju, walka o cisze!pewnie bedzie najszczesliwszy na swiecie! dziewczyno, masz 1 syna-zajmij sie nim, jego przyszloscia i jego szczesciem. o kazde dziecko dba sie z osobna, a nie rodzi nowe, i oddala te starsze, ktore jakby nie patrzec, potrzebuje cie teraz mocno. jestes straszna i zalosna, rzygac mi sie chce na takie osoby, obys kiedys ty potrzebowala przestrzeni i mam nadzieje, ze los sprawi, bys ty poczula to, co przezyje twoj syn. kretynko!!!!!!!!!!!!!

Gość cghp[]
musialy byc u kogos w rodzinie blizniaki nie ma cudow

Gość kaja8274
Nie kawalerkę, tylko dwupokojowe, bo wydzieliliśmy pokój z kuchni. Nie gnieciemy się wszyscy w jednym pokoju, już bez przesady. Ja rozumiem rozżalenie syna, ale my też nie przewidzielismy bliźniaków, ja byłam pewna, że zajdę za 2-3 lata i dziecko (jedno) dostanie pokój w zasadzie "po synu", bo jego chcemy wysłać na studia do dużego miasta. A że ciąża zdarzyła się wczesniej to już inna sprawa.

Ja tam się nie dziwie, że syn się obraził. Rozumiem też ciebie, chcieliście jeszcze jedno dziecko a tu niespodzianka. Ale nie próbuj nawet wciskać dziewczynek do niego do pokoju. Wydzielcie mu kącik w waszym pokoju, dlaczego on ma cierpieć przez Wasze decyzje? I weź się zastanów, on będzie miał 15 lat, koledzy, pierwsza dziewczyna, bunt, i 3- latki w pokoju? Zbuntuje się chłopak i będziecie mieli ogromny problem. Mówisz, że mężowi będzie przeszkadzał, bo mąż musi mieć ciszę.. było się zastanawiać przed a nie po. I nie zrozum mnie źle, ale czemu mały ma płacić za wsze decyzje? Wy chcieliście więcej dzieci to wy je weźcie do pokoju. I ja wcale nie uważam, że jak się nie ma warunków, 5- pokojowego mieszkania to nie powinno się mieć dzieci. Można, ale wszyscy muszą się spiąć, a rodzice wziąć odpowiedzialność za swoje decyzje. Chłopak w okresie dojrzewania to nie jest odpowiednie towarzystwo dla 3 latków i odwrotnie.

Gość ???...???....?.?
niby macie wiekszy pokoj, wiec na huj ladujecie swojemu synowi swoje bachory? dajcie mu spokoj!!! sama to przezywalam i nie ma sie z czego cieszyc! milosci miloscia, ale metraz tez jest wazny. to nie dziadowska wies, ze wszyscy maja siedziec w 1 klicie i razem biedowac. chociaz wtedy kazdy wybywal i pracowal, a wasz syn-powinien sie uczyc!!!!!!! jestes walnieta!!!!!!!!! no nie moge:O

Gość kaju.....
pomysł o jednym pokoju jest okropny niestety i syn będzie bardzo nieszczęśliwy zobaczysz. no powiedz jak Ty to sobie wyobrażasz: on 15-latek z 3 latkami w jedym pokoju?????? okropna wizja niestety. nastolatek i dwie małe dziewczynki. nie radze tak robić. to się nie uda nie mówię już o znajomych że nikt do niego nie będzie mógł przyjśc, ale co z nauką, jak ma sie uczyć w pokoju z 3 latkami???? jak spać w pokoju z 3-latkami??? jak się ruszyc w pokoju gdzie sa 2 trzylatki???? nie ma opcji jedyne wyjście jak nie możecie zmienić mieszkania to takie żeby one były z Wami w pokoju na "zawsze" i tyle. w ogóle co za koszmar

Nie chodzi wcale o te bliźniaki :o to jest w ogóle chory pomysł żeby trzymać dwoje dzieci różnej płci, albo z dużą różnicą wieku w jednym pokoju :o Trzeba było sie nie decydować na drugie dziecko skoro ewidentnie nie macie na nie warunków, a nie macie, albo trzeba było mieć je w krótkim czasie po pierwszym dziecku wtedy byłyby razem bez niczego. Teraz wcale ale to wcale nie dziwię sie Twojemu synowi. Dziwię się za to Tobie że w ogóle powstał w Twojej głowie plan płodzenia planowanego dziecka w takich warunkach :o

Gość ???...???....?.?
mezusz potrzebuje ciszy? wasz syn bardziej!!! o wiele bardziej!!!

nie przyszło wam do głowy, że starania nie potrwają 3- lata? Jak chcieliście dziecko za 3- lata to było się zacząć starać za 3. Nie kumam. Ale nie oceniam, będziecie mieli 3- skarby w domu. Tylko na litość boską, ogarnijcie się i nie wybierajcie teraz najłatwiej powiedzieć, damy je do syna. Tylko zważ, że teraz 15 latki to już piwo piją, niektóre fajki palą i popadają w złe towarzystwo. Jak ci chłopa nie będzie mógł w domu chwili spokoju mieć, to polezie do kolegów. Będą problemy

Gość odpowiedzilna..
Autorko jak ty so ie wyobrazasz biegajace 2latki w kawalerce??? I ty jeszcze mowisz ze planowalas dziecko. To ile ty masz lat??? 15? We sie w grasc i Tera chociaz pomysl. Maz niech jedzie za granice to robot Bo za ta a pensje mieszkania nie zmienicie.i nie rob z niego cioty

Gość bambarryla147
Ile metrow ma wasz pokoj?

Gość glupia autorko jestes
No to zamiencie sie z synem pokojami i to WY mieszkajcie z blizniaczkami.

Gość kaja8274
Nie mamy wcale większego pokoju - jest porównywalny, bo u nas kupe miejsca zajmuje kuchnia. Mąz musi miec kąt do pracy - dorabia zleceniami i jak nie będzie miał tego kąta to nie da rady pracowac i automatycznie spadnie nam dochód, który i tak jest niski. Przeciez on nie potrzebuje tego biurka dla relaksu czy rozrywki. Narysowałam rozkład mieszkania, zaraz wrzucę to zobaczycie o co chodzi.

nie panikuj tylko przejdź się po mieszkaniu i zastanów się co można przestawić, żeby dziewczynki dać do was. Piętrowe łóżko na pewno się zmieści jak usuniecie biurko, niech mąż pracuje przy stole w kuchni. Albo jak mówiłam szafę aut i zrobić jedną wielką w przedpokoju przesuwaną.

Boże :o i to wszystko w kawalerce :o Tobie autorko powinni wszystkie te dzieci odebrać z relacją na żywo w tv, zeby inni nieodpowiedzialni mieli nauczkę :o Naprawdę całym sercem współczuję Twojemu synowi

Gość kaja8274
Proszę: http://www.voila.pl/281/jlu39/?1 to wizualizacja po wprowadzeniu dziewczynek do syna - dorysowałam ich łózko i biurko. Rysunek kiepski, ale ja nie umiem za bardzo rysowac, ale sie chyba zorientujecie.

Gość kaszka manna aśkaaa
Tak " nikt nie planuje majac takie warunki" ciekawe bo w szkole mojego dziecka, wiekszość rodziców ma 2- 3 pokoje i dwójke trójke dzieci. Gdyby w tych czasach patrzec na mieszkania nie byłoby szans na dzieci. w wieku 30l praktycznie mało kto ma szanse na kredyt 300-400tys na mieszkanie, a jak juz go dostanie to pózniej zaciskanie pasa by placic raty -nie stac na dziecko. Wynajmowane to żadna wlasność wiec tez odpada, z tego co pierniczycie to dzieci trzebaby rodzic około 50r.ż bo wtedy juz sie ma pozycje zawodową oszczedności etc- nie oszukujmy się przecietny zjadacz chleba w Pl w wieku 25-30l to GOŁODUPIEC bez mieszkania zarabiajacy nie wiecej niż 2.500zł- a cała masa tak naprawde 1.700 w porywach. Taka prawda wielkie " bogaczki" kafeee

Gość nomnom
autorko, najpierw piszesz że mąż pracuje na poczcie a potem, że w domu potrzebuje spokoju do pracy.. zdecyduj się