Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia818

PRZYKRA ROZMOWA Z SZEFOWĄ...CO ROBIĆ? PRACOWAĆ Z PASJĄ CZY DLA KASY? POMOCY

Polecane posty

Gość Joasia818
ps. DZIEWCZYNY PAMIĘTAJCIE, ŻEBY PRZY OLEJOWANIU NIE REZYGNOWAĆ Z ODŻYWEK! CZĘSTO JEST TAK, ŻE KOBIETKI ODKŁADAJĄ ODZYWKI NA BOK I NA POLU WALKI ZOSTAJE SAM OLEJ, ALE MIMO OLEJOWANIA NAWILŻANIE ODŻYWKĄ JEST NIEZBĘDNE! jakby to porównać...olej t takie jedzenie do włosów;) a odżywka to picie;) a włos musi się i najeść i napić, żeby był zadowolony:)

Gość plixxxxis
Dziękuję, jesteś naprawdę przemiła i życzę Ci powodzenia wielkiego w zyciu :D :)

Gość możesz mi poradzić?
coś na puszące się włosy? mam gęste włosy ale strasznie się puszą, takie pióra dosłownie, kopka siana na głowie. co zrobić zeby były gładkie?

Gość Joasia818
możesz mi poradzić? a próbowałas olejowania? moim zdaniem jest super na puszące się włosy, ponieważ stają się gładkie i mięsiste;) musisz je porządnie nawilżyć, natłuścic...są suche więc się puszą , jak je "obciążysz", to staną się gładsze!

Gość czekam_na_wiosnę
Dziękuuuuuję :) Olej na pewno znajdę i kupię :D A możesz polecić jeszcze jakieś odżywki? Coś co uważasz, że jest dobre do różnych włosów (cienkich, farbowanych, kręconych, grubych, itp itd.). Ja farbuję włosy i zawsze po farbowaniu używałam odżywek "popularnych" firm właśnie do włosów farbowanych, a jak nie farbowałam to różnych.. tylko, że pewnie zaraz się okaże, że nie są dobre..

Gość Joasia818
plixxxxis a ja Ci życzę pięknych , zadbanych włosków do pasa:):D

Gość pasmo
Joasiu czy olej lniany moze przyciemniac wlosy?bo mam blond a chcialabym go uzyc tylko sie troche boje ;)

Gość możesz mi poradzić?
a jakim olejkiem? i jaka odżywka była by dobra? na razie sama testuje różne szampony i odżywki ale nie pomagają:( w dodatku mam wrażliwą skórę i niektóre powodują swędzenie głowy, łupież a nawet rany:-0

Gość Joasia818
czekam na wiosnę GARNIER- masło shea i awokado (6 zł) maska i emulsia GLORIA, z szyszkami chmielu i prowitaminą b6, obie są ekstra, ale cięzko dostępne maska kosztuje chyba 4 zł, a emulsja całe 2,60 ALTERRA GRANAT I ALOES (rossmann, 8-10 zł) MASECZKI BIOVAX L'BIOTICA (uwaga, dwie wersje- ta z proteinami mlecznymi i kreatyna&jedwab mają silikony, reszta OK) SEBORADIN regerenujący balsam z żeń-szeniem (cuuudowny skład, ale śmierdzi , 18 zł). myślę, że na poczatek pielęgnacji na pewno wybierzesz coś dla siebie, bez dużych kosztów, zamawiania przez internet, itd. super jest też seria RECEPTURY BABUSZKI AGAFII, to są rosyjskie kosmetyki do włosów, naturalne, bez silikonów. niestety -tylko na necie. ja zamówiłam maskę i balsam...wielkie wooow, i niedrogie:)

Gość Joasia818
pasmo lniany na pewno nie przyciemni ci wlosków. właściwości przyciemniające mają olej rycynowy, olej z orzechów włoskich

Gość pasmo
super, dziekuje. a czy smarowac nim rowniez skore glowy przy szybko przetluszczajacych sie wlosach czy to je zbyt obciazy?

Gość Kolorowe sny kiedy ja877777
A ja proponuję podzielić się tą pasją z innymi, dać świeże spojrzenie na fryzjerstwo w Polsce- coś na zasadzie pasji Ewy Chodakowskiej, która zaraziła treningiem połowę kobiet w Polsce i nieźle na tym zarabia (bez kąśliwości- dziewczyna ma dobre serce i naprawdę wiele dobrego tworzy). . Pewnie wiesz o czym mowa.

Gość Wprawiona w boju
Pierwszy raz nawijałam, zużyłam 15 chusteczek, bo takie opakowanie kupiłam, ale widzę, ze jeszcze kilka by się przydało, mniejsze pasma łatwiej zwinąć. Miałam trudność z nawijaniem z tylu głowy i z tym, żeby końcówki pasm jakoś przytrzymać, cieżko sam początek zwinąć, potem już jakoś idzie. Mam nadzieje, ze wyschną mi włosy do jutra...

Gość a priori
Rozumiem, że nie bardzo chcesz powiedzieć w jakim salonie fryzjerskim pracujesz? A miałabyś jakieś rady dla włosów zniszczonych kilkuletnim prostowaniem? Kiedyś miałam dużo włosów, teraz ze względu na niedoczynność tarczycy mnóstwo mi wypadło. Zaczęłam stosować szampon Pharmaceris(rdzawego koloru,btw. co o nim uważasz?) i zauważyłam poprawę- nie wypada mi już tyle włosów. Stosowałam olejek kokosowy w wakacje,ale prawdę mówiąc nie zauważyłam poprawy, miałam wrażenie, że przez mocniejsze pocieranie włosów przy myciu(po to żeby się olejek zmył) wypadało mi ich więcej.Włosy mam długie, ale chciałabym przywrócić ich stan sprzed kilku lat, kiedy było ich więcej.. :(

Gość a priori
Aha, nigdy ich nie farbowałam. Jak je odżywić, skoro póki co nic nie przynosiło lepszych efektów. Stosowałam też podobno dobrą maskę mleczną Kallos, ale też na nic się to zdało

Gość czekam_na_wiosnę
To ja jeszcze raz ogromnie dziękuję i wymieniam półkę z odżywkami, szamponami i innymi takimi, hihi. Jeśli ten wątek będzie długo żył to podzielę się wynikami :) Szkoda, Joasiu, że nie chcesz napisać, gdzie pracujesz, ale gdziekolwiek to jest - życzę powodzenia :)

Gość Joasia818
Wy jesteście kochane dziewczyny, ale na dobrą sprawę to pomyślcie ilu jest topowych fryzjerów, czeszą gwiazdy, mają piękne salony. Ja jestem zwykła dziewczyną ,pracuję w malutkim saloniku, jeżdże autobusami . Nie uważam, żeby moja wiedza była jakaś oszałamiająca. Ot, postanowiłam kilka lat temu odstawić drogeryjne świństwa, a naturalna pielęgnacja baaardzo posłużyła moim włosom. jeśli ktoś spyta mnie o poradę, chętnie odpowiem, poradze, bo to lubie;) lubie ludzi i włosy:).ale myśle, że nawet nie jedna z was mogłaby mnie zagiąć wiedzą. ile jest cudownych blogów w internecie?:) ale ja mam swój topik tutaj i mi dobrze, haha:) jeśl chociaż jedna z was będzie zadowolona, to ja jestem happy i nic więcej nie potrzebuję:) buziaki, uciekam spac, gwiazdeczki moje kochane;)

Gość Wprawiona w boju
Ha ha ha, dziewczyny, jaki baran mi wyszedł :D Prawie jak trwała w latach '80 :D Na plus ogromny przyrost objętości włosów, trwałość skrętu i brak wysuszenia jak po trwałej. I w sumie w tłumie kobiet potraktowanych prostownicą się wyróżniam. Czy istnieje jakiś sposób, żeby uzyskać nieco grubsze loki??? Dzieci - nie róbcie tego w domu, hi hi hi. ;)

Gość deszczowa piosenka 266666
Joasiu, tak z ciekawości zapytam, czy do Waszego salonu przychodzą też Panowie, czy to tylko fryzjer damski? Czasem faceci jeśli mają gęste, ładne, grube, kręcone, długie itp., włosy, też mogliby pomyśleć o ich pielęgnacji, czasem aż żal kiedy je golą na jeża albo na łyso ;) Mieszkam w małym miasteczku, u fryzjera można się nieźle nasłuchać różnych plot i ploteczek, u Was też tak jest? U nas fryzjerka ma nowość - saunę do włosów, warto na to iść?

Gość Wprawiona w boju
A propos topowych salonów i fryzjerów - raz się dałam namówić na takiego artystę, to potem dziewięć miesięcy czekałam, aż mi włosy odrosną, żeby dało się coś z nich zrobić po tym jego artyzmie... Wolę, jak fryzjer mnie słucha, a nie gwiazdorzy i realizuje własną wizję, nie patrząc na to, czy z moich włosów w ogóle da się to uzyskać i czy będzie mi pasowało.

Gość Joasia818
Wprawiona w boju Ty jesteś szalona:) haha...14 chusteczek i jeszcze więcej chciałaś :) Domyślam się, że masz afro jak król lew, haha:) Ja uzywam 2-3 chusteczek:) Po prostu musisz podzielić włosy na mniejsze partie;) ja czasem robię te loki z 4 jak chce grubsze, przy 6 to już mega-loki:D Jak nawiniesz na 2 , 3 będziesz miała łade, delikatne fale:)

Gość Joasia818
deszczowa piosenka 266666 jasne, że przychodzą faceci...oni są mega konkretni, i zazwyczaj siadają na krzesło i rzucają zdecydowanym tonem "9 MINIMETRÓW" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość deszczowa piosenka 266666
A mogę spytać Joasiu, czy Ty jesteś stanu wolnego? Bo jeśli tak, to masz super okazję poznać kogoś, faceci sami do Ciebie przychodzą i są zdani na Twój los, pewnie często próbują flirtować :D fryzjerki to zazwyczaj zadbane i ładne kobitki :)

Gość Wprawiona w boju
Oj, na cztery czy sześć nawet chusteczek to chyba nie da rady, mam włosy niezbyt długie. Po prostu nie spodziewałam się, że tak mi się dobrze skręcą, normalnie na lokówkę nie ma tak łatwo, od byle czego się zaraz prostują. Następnym razem przynajmniej przód spróbuję na mniej zwitków zrobić. Dzięki za poradę :)

Gość pasmo
Hej Joasiu :) wlasnie siedze z olejem lnianym na włosach ;) i ponawiam pytanie jesli możesz odpowiedzec, czy olej nakladac rowniez na skore przy wlosach szybko przetluszczających się? czy lepiej nie :) pozdrawiam

Gość fanka anka
Joasiu a chusteczki to na ile minumum godzin trzeba nawinąć na włosy?? Też bym zużyła całe opakowanie.

Po przeczytaniu Pani tematu, zakupilam olejek argandowy (taki wybralam czytajac inne opinie) jutro ma przyjsc i bede olejowac :) Moje wlosy nie sa az tak zniszczone, ale chce je zapuscic, w tej chwili sa dlugosci boba, mozolnie zapuszczane z zapalki , na ktora musialam sie obciac po ciazy :( Co Pani sadzi o piciu drozdzy na porost?

Gość Joasia818
Już odpowiadam moje kochane;) Get-ur-freak-on , na szybszy porost włosów polecam wcierki, działają cudownie na czuprynę, dodatkowo wcierając pobudzamy cebulki! fajna wcierka to Jantar firmy Farmona:) dodatkowo ładnie "odbija" włoski od głowy, są takie puszyste;) Co do picia drożdży to tak szczerze mam mieszane uczucia...wiem, że wiele kobiet to praktykuje, Ba! kiedyś sama skusiłam się na taką "terapię" , ale niestety źle to wpłynęło na mój układ trawienny...Sprawdzonym suplementem na porost jest calcium pantothenicum (tabletki, w atece kosztują ok. 4 zł...REWELACJA) ...inne suplementy, które moge polecić to kapsułki olej z wiesiołka- ładnie nawilża cerę od środka, włosy nabierają połysku, dodatkowo reguluje miesiączkę;)...jestem troszkę uprzedzona do picia drożdży czy np. pokrzywy (która wypłukuje inne witaminy).

Gość Joasia818
fanka anka ja chusteczki zawiązuje najczęsciej na całą noc, nie susze włosów suszarką...zależy od tego, jak Twoje włoski sa podatne na układanie?...myślę, że godzinka czy dwie to ciut za mało...