Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

Moj kot jest chory - co to moze byc?

Polecane posty

no wlasnie myslalam ze lady jeszcze jest, linka skopiowac nie moge, ale tam pisze zeby owinac kotka bo moze sprobowac zwiac .. i skonczy sie to smiercia

Gość maua96
i co z kotem

kotek po wypadku zyje, chodzi o to ze nie moge za niego zaplacic.. nasz nas kosztuje ok 500euro ( sama operacja), ten tez ma powazne uszkodzenia.. nikt nam nie pomoze jesli nie zaplacimy.. kociak najprawdopodobniej zostal przejechany, albo odepchniety przez auto i uderzyl glowa.. wczoraj ciezko oddychal i charczalo mu w srodku dzis juz oddycha normalnie, nie krwawi juz wiecej, reaguje jak sie go dotyka po glowie, ale ma uszkodzony chyba uklad nerwowy.. sama nie dam rady mu pomoc Kotek ma duzo sily i walczy o zycie.. mam go zabic? w zyciu! a moze mu sie uda.. nie wiem, caly czas szukam osob ktore moglyby mi pomoc

Gość prawictwo pospolite191
mi tez przed maske wyskoczyły 2 koty , które sie biły miedzy sobą .. Gdyby nie hamowanie byłyby martwe

ciezarowka nie mogla za mna jechac , bo to było w miejscu gdzie ruch pojazdów o masie powyzej 3 ton jest zabronioony

probujemy sie dodzwonic do schroniska, ale debile nie odbieraja telefonu :/ kotek jest juz silniejszy, wyrywa sie, wygina.. dalismy mu troche kociego mleka w butelce, ale zle znosi karmienie, wiec narazie zostawilismy go by sie juz wiecej nie stresowal, mam nadzieje ze jeszcze dzis znajdzie sie ktos kto go wezmie i wyleczy oko ma straszne :/ duze, biale, wystajace, drugie oko jest ok, wczoraj nawet go nie otwieral charczy nam znowu.. ale to chyba po mleku, ehh, biedny

Gość qweta dla kota
a jak twój?

a wiesz, nie mam pojecia.. przez tego tutaj-nie pytalam, ale idziemy dzisiaj do kliniki go zobaczyc, a tego kociaka zostawimy pod brama tej instytucji Bianca ktora go nie chce przyjac, moze jak zobacza w jakim biedak jest stanie serca im zmieknna i mu pomoga, bo bez pomocy biedak umrze

Oznacza zakaz ruchu3: 1). samochodów ciężarowych o DMC przekraczającej 3,5 t, 2). ciągników samochodowych, 3). pojazdów specjalnych i używanych do celów specjalnych o DMC przekraczającej 3,5 t, 4). ciągników rolniczych, 5). pojazdów wolnobieżnych.

Gość lkdsal;kdsa
Jak na ulicy leżał rozjechany kot, który jeszcze żył, to zadzwoniłam po straż miejską, żeby go uratowali. Usłyszałam takie zdanie "Jak żyje, to przeżyje, a jak nie przeżyje, to niech sobie leży"

no 3,5 t .. Chyba nie 35 t

maua94 wszystko ladnie pieknie, w rzeczywistosci wyglada to zupelnie inaczej, pogotowie dla zwierzat ma je w 4 literach! my dzwonilismy po lekarzach, instytucjach, policji i nic.. kazdy ma kota gdzies, a on zyje i walczy o zycie Ciezka i smutna sprawa, rozjedzie cie samochod i masz pogotowie w drodze, lecza Cie i ratuja zycie, samochod rozjedzie zwierzaka i nikogo to nie interesuje, zostawiaja go tam i najlepiej niech zdycha w meczarniach - idziemy go zawiezc tak jak pisalam.. co z nim zrobia, nie wiem, moze uspia.. ale to i lepiej, i tak sie biedactwo juz dlugo meczy o o nie lubie ludzi! zwierze tez ma uczucia, czuje bol, smutek.. debilny ten swiat!

Przecież tu wszyscy zarabiają miliony, a minimum 5 tysięcy mięsięcznie (zwłaszcza nasz milioner alibaba), to mógłby ktoś ci przelać na konto. A tak poważnie szkoda mi tego kociaka... Strasznie smutne. Mam nadzieje, że chociaż twoje maleństwo ma sie lepiej po tej operacji no i że wyjdzie na prostą.

Gość kafeteris masz łeb jak jajko
biedny kotek, jeden i drugi :( masz wielkie serce Lady Love :(

Gość fknhsifsss
Lady love napisz co z kotkami, bo serce mi pęka :( koty to najwspanialsze stworzenia pod słońcem

zaczne od kota z wypadku bylismy w tej instytucji Bianca, obeszlismy cala, ale nikogo nie zastalismy, ewentualnie nikt nie chcial do nas podejsc, bo samochod stal zaraz obok bramy.. a psy darly sie strasznie..zostawilismy wiec kota przed brama.. w pudle, okryty byl moim recznikiem - nie mam pojecia czy zyje czy nie.. ale nic wiecej nie moglismy zrobic o o teraz o moim kocie :) no wiec, przyszlismy, rozmawialismy z weterynarzem, pokazal nam jaki sznurek mial w jelitach ( zielona, strasznie dluga nitka ) powiedzial ze jedno miejsce w jelicie bylo czarne i zaczerwienione, jedno miejsce peklo i go usuneli, nie maja pojecia czy jelita sie zagoja i czy znowu cos nie peknie ( wtedy smierc kota gwarantowana ) mowil tez ze nasz kot jest strasznie nie dobry, agresywny i zly :P ze nie potrafia sobie z nim poradzic, nie potrafia zmienic opatrunku, dac mu jedzenia.. poszlam na dol zobaczyc kota z pielegniarka, tylko weszlismy zaczol wyrczec, wystarczylo ze powiedzialam Kirot! i juz zmienil ton na slodkie mialczenie :) wyrywal mi sie na rece, mruczal, zgadal sie w nieboglosy, dal sie poglaskac tej pielegniarce, nakarmilam go - wcina jedzenie jak szalony :) pomoglam doktorowi dac mu antybiotyk i teraz jestem na telefonie - gdy beda mu musieli zmieniac opatrunek beda dzwonic po mnie, bo przy mnie kot jest spokojny a ich nie lubi :) Szczerze myslalam ze bedzie wygladac gorzej, a on.. bawi sie, nawet nie wyglada zeby go cos bolalo No ale ryzyko jeszcze nie minelo.. po 14 dniach okaze sie czy przezyje.. przez ten czas wszystko sie moze zdarzyc. Wiec dzisiaj jest dobrze a jutro moze juz byc duzo gorzej Ale ciesze sie ze wyglada tak dobrze i jestem pelna nadziei :)

Gość keep calm and take my money
biedny ten drugi kotek 😭

strasznie się cieszę, że kociak jest dzielny i daje radę :) te nitki to jakieś cholerstwo straszne, co roku na Boże Narodzenie i na wiosnę właśnie słyszę o największym nasileniu połykaniu nitek przez koty- na przykład te anielskie włosia z choinek robią pogrom. Wiosną nie wiem czemu koty chętniej wcinają takie głupoty. Dobrze, że szybko zareagowałaś. Mam nadzieję, że kociakowi się wszystko pozrasta i wyjdzie z przygody bez szwanku :) Masz super serducho :)

Gość panna z drzewa
jak moglas zopstawic konajacego kota?? nie wierze ze nie bylo ZADNEGO weterynarze, przeciez sa dla naglych przypadkow lecznice czynne cala dobe ale pewnie nie chcialo sie szukac jestes potworem i dbasz tylko o tylek wlasnego kota 🖐️

Gość keep calm and take my money
biedny kotek żal mi go 😭😭😭

nie bylo nikogo doslownie! weterynarz powiedzial ze nie przyjmuje juz kotow z ulicy po wypadku, bo to duzo kosztuje, pozniej kociak zostaje mu w klinice bo nikt takiego nie chce zaadoptowac i tak czy siak poddaja go eutanazji. Myslisz ze dobrze sie z tym czuje? nie! ani troche.. strasznie mi go zal, nie wiem czy ktos go zauwazyl.. tymbardziej ze wlasnie sie rozlalo.. w sensie pada deszcz Mialam mu pozwolic umierac u mnie w domu tak? mam tez inne zwierzeta, wiesz? a kociak mial mnostwo kleszczy i mial rowniez pchly.. nie mam pojecia czy byl chory czy zdrowy.. mam narazac wlasne psy i kota ktory w poniedzialek wraca do domu po bardzo ciezkiej operacji na rzecz tego kociaka? nie mow mi ze nie mam serca, bo rownie dobrze moglismy go zostawic na tej ulicy i pozwolic mu skonac.. pewnie walnelo by go jeszcze jedno auto, bo biedak caly czas turlal sie na ulice Przez ten jeden dzien przynajmniej ktos obok niego byl, ktos sie nim zainteresowal, glaskal po glowie, mowil do niego, otulil go recznikiem.. Caly czas siedzi mi ten kot w glowie.. nie moglismy zrobic niczego innego.. no chyba ze dobic go, ale nie bylabym wstanie zabic zywego zwierzecia Jesli umarl mam nadzieje ze szybko i teraz jest juz szczesliwy bo nie czuje wiecej bolu, jesli przezyl mam nadzieje ze go wylecza i znajdzie dom - choc ta druga opcja to raczej tylko moje marzenie

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
a kociak mial mnostwo kleszczy i mial rowniez pchly.>>>>no jeszcze by cie zjadły te pchły.strata bylaby jednak niewielka. hipokrytka.

Gość Miciakicia223
Jak juz za zabralas tego kota z ulicy to nalezalo mu pomoc,rozumiem ze nie stac cie na leczenie obcego kota, Ale moglas przynajmniej go uspic byloby bardziej humanitarnie, bardzo zle zrobilas zostawiajac go w takim stanie:(

Gość Miciakicia223
Uspienie kota kosztuje w granicach 60 euro,zwazywszy na fakt ze kot byl znaleziony moze lekarz zszedl by z ceny. Nalezalo uspic tego kota jezeli juz zdecydowaliscie sie zabrac go z ulicy, niz zostawic go tak na dluga agonie.

Gość offerma banned.
wy byscie nawet tyle dla niego nie zrobili tylko pewnie byście sie smiali :o🖐️

Gość fjiobkbkjdsw
dokładnie, odwalcie się łaskawie od Lady, zrobiła dla tego kota co tylko mogła, jak macie zamiar krytykować to ROZEJRZYJCIE SIĘ DOOKOŁA NA SWOJE ULICE codziennie giną w męczarniach kociaki nad którymi nawet nikt nie przystanie. Jak się pochwalicie ile z nich uratowaliście i znaleźliście dobry dom do adopcji to wtedy proszę wrócić na topik 🖐️

kotek chory, bo mleczko mu podajesz. Badania dowodzą, że koty które piją mleko żyją o połowe mniej od tych niepijących mleka, po za tym te pijące mleko chorują na różnego rodzaju choroby. Mleko jest dla cielaków nie dla kotów i ludzi !!!