Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ELLAE

nowy filmik z Los Angeles! prosto z Hollywood!

Polecane posty

nie chce rozpisywywac sie o tragedii ale nigdy nie wiadomo kto za tym jest - wiele osob zazdrosci usa lub grupom w usa zycia a wiem sama jak to jest ludzie sa zawistni poza tym usa to kraj wilekosci duzo wiekszej niz polska wiec wiecej mozliwosci i ludzi a do tego jezscze jak sie cos w usa wydarzy to trabia o tym media i jest inwestygacja czasami latami - nigdy sie nie zapomina a natomiast jak to byl ze caly rzad polski sie rozwalil a inwestygacja tak slabiutka byla- nie wiem o co chodzi w polityce i mnie tak naprawde polityka nie interesuje wiec wiecej na ten temat nie napisze ale zauwazylam ze w polsce wiele rzeczy co sie przydarzaja w usa bylyby trabione na caly swiat niesustannie i ludzie dostaliby kary smierci na przyklad za seksulane molestowanie malych dzieci ktore w polsce to sie o tym nie mowi, za seksulne molestowanie i szantazoawanie kobiet w miejscu pracy przez szefow i pracownikow (normalka- w domu pan wladca w pracy pan wladca), za zle traktowanie kobiet w zwoazkach tutaj bardzo to powaznie policja traktuje wystarczy poskarzyc i facet na radarze a w polsce kopa daja po prpstu ci co moga a prawo niewiele robi - rzad sie rozwala w samolocie a skupia sie na...pogrzebie i kwiatach zamiast solidnej inwestygacji i na tym moim zdaniem polega roznica pomiedzy usa a polska ze w usa to sie chyba (chyba bo nie bylam w pl 10 lat i moje wywody buduje na podstawie miedzy innymi waszych wypowiedzi) wiec chyba...ze w polsce nie ytraktuje sie powaznie ludzi co byli skrzywdzeni czasami nie slyszycie o tych tragediach co sie wydarzalo w polcs enadala panuje sredniowieczne myslenie typu jak maz bije to sie nalezy jak ktos zaaatakuje na ulicy to pewnie to wina twoj i sie nie przynznawaj bo wstyd i wytykanie palcami a w usa trabi sie o tym natychmiast na wszytskie strony no i wtedy tak wychodzi ze w usa wiecej sie dzieje w rzeczywistosci moze byc tak ze nawet wiecej tragedii dzieje sie w polsce ale ludzie przyzwyaczejeni do zlego traktowania na to nie reaguja - wiec ja wam powime ze za taki zdjecia co wyscie zrobili w photoshopie to sie szuka was na ip i nie jest to legalne z wielu powodow jesli dowod ze takie zdjecie zobaczylo dziecko ladujecie w wiezieniu i obnaza siue wasze (pewnie nieiwielkie ) konto bakowe- w usa nie atakuje sie ludzi od tak bo jest cena doz apolacenia nikt to nie milczy jak sie cos przytrafia a twoj sasiad byc moze gwalci dziecko i nikt nie mowi bo ...wstyd - taka roznica pomiedzy usa i pl - no niestety krminalne akty sa na calym swiecie na przyklad wyrosklam w afryce tam bez przerwy cos lub strzelaja w lagos na ulicy ale ile sie o tym slyszy w mediach? pewnie polska prasa nie uwaza ze to ze szef w opracy powiedzuial cipie ze jak nie da mu to starci prace to sprawa godna raportu a w usa to bylby skandal 0- w usa ludzie indywidualni ludzie maja ogromne prawa i nie mozna kogos ot tak zwolnic zpracy i niemozna ot tak szantazowac i dlatgego kocham ten kraj i mam nadzieje ze to widac w filmikach w polsce kocvham przepiekna nature ale niestety natura to nie wszystko co potzrebne do godnego zycia

a teraz ja sie spytam czy w polsce jest ktos kto dostal zycie lub kare smierci za gwalt dziecka? czy wiecie ze to jest akt kryminalny? czasami zastanawiam sie...

czy w polsce szef co szantazuje seksualnie kobiete w pracy traci prace i forse przed sadem za to?

czy w polsce ktos kto pijany zaczrpia na ulicy kobiete laduje w wiezieniu?

ah w polsce...seryjnych zabojcow wielu pewnie ale sie o tym nie mowi i nikogo to nie obchodzi a durny narod nadal mysli ze policja to tzreba traktowac ich z pogarda bo z czasow komuny pamietaja milicje w mundurach - i czy wy naprawde myslicie ze w pl nie ma komuny?

Gość zielony tuszz
Wiemy wiemy, ela jakie wspaniale są USA. W tym kraju gośc hotelowy może zgwałcić pokojowke i jesli jest znany i ma koneksje to włos mu z głowy nie spadnie. Tak jak Straus Kahan wepchnął murzyńskiej pokojówce fallusa w usta a póxniej to z niej zrobili podłą sukę. Rzekomo chciała od niego wyłudzic pieniądze, media przytaczały rozmowę telefoniczną! Poźniej to odszczekali, tlumacz nie znał nawet dialektu którym się posługiwała w tej rozmowie ze swoim facetm ale cel został osiągnięty zrobili z niej niewiarygodną suke. Ciebie ela tez taki Strau Kahan mógłby wyruchać na różnje sposoby i wiesz że nie masz żadnych szans w sądzie ani nawet w mediach. Takim gównem jest twój kraj.

kryminalow nigdy sie nie wyleliminuej ale jak sie przymknie oko na gwalt dziecka czy kobiety jak sie nie zwrazca uwagi ze facet oplul kogos na ulicy to ot...nie bezdie kryminalu bo nikt o tym nie mowi- jednostka indywidulana osoba sie nie liczy liczy sie to jak wyglada zewnatrz ogolnie czyli W POLSCE JESRT KOMUNA W LUDZIACH

Gość Ale Ella zapominasz ze
w USA w kazdym stanie obowiazuje inne prawo:O Nie, nie w kazdym za gwalt jest kara smierci, nie nie w kazdym stanie pracodawca przegrywa i nie w kazdym stanie pijany zaczepiajacy kobiete trafia do wiezienia, w jednym ze stanow np. kobieta nie moze po 23 chodzic pod wplywem alkoholu. W ogole duzo jest tych zakazow stanowych. Ale ty pewnie poza swoj stan nosa nie wysciubilas i o Ameryce masz male pojecie.

i przestan z ta komuna, bo to juz nudne sie robi:O Skoro nie bylas w Polsce 10 lat to nie wiesz jak tam jest takze zamilcz i nie pierdol juz tych glupot:O

PRYMIRTYWNY KRAJ I WYJAZD DO POLSKI TO JAK COFNIECIE SIE DO INNEGO STULECIA I TAM TAK BALABYM SIE CHODZIC W NOCY PO ULICY BO TAKI TAM PANUJE PRYMITYW ZE MI STACHA ALE TUTAJ JEST WOLNOSC to moje osobiste odzcucia i mamy tez do tego prawo w usa i nikogo sie nie atakuje za wypowiezd jak mnie atakujecie za moje zdanie

WSPOLCZUJE KOBIETOM POLSKIM WSPOLCZUJE GEJOM POLSKIM WSPOLCZUJE DZIECIOM POLSKIM JEDYNEMU CO MAJA DOBRZE W PL TO FACETY - USLUGWANE PZREZ KOBITY WIECEJ PALCY W PRACY I PIC NA ULICY MOGA I ZACZEPIAC I WSZYSTKO OKAY GEJE I KOBIOETY POLSKIE!!!! DO BOJU!!! NIE POZWOLCIE NA TO BY WAMI POMIATANO WALCZCIE O SWOJE PRAWA ALE NIESTETY WIELE Z WAS MYSLI ZE TO SUPER TAK ZYC USLUGIWAC PANU MEZOWI Z PIWEM

bycie kobieta w usa to raj bo jestem traktowana jak czlowiek i mam prawa

Gość prawictwo pospolite122
w USa mozesz byc zabity z karabinu w biały dzień .. ostatni atak terrorystyczny w Bostonie , to nie jest bezpiecnzy kraj .

dlaczego wspolczujesz polskim gejom, w koncu to w Usa w Texasie geje nie moga sie bzykac:P Polscy geje maja wieksza swobode, im prawo nie zabrania wsadzania sobie w tylki.

W USA kazdy stan ma inne prawo? prawda ale za gwalt dziecka jest tylko jedna mozliwosc bo to sparawa federalna czyli najwyzasza kara w danym stanie wiec napisalam zyciew w lub kara smierci JA DOSKONALE ZNAM USA - bzdur to sie uczycie z fimikow swierzych emigrantow ale na pewno nie moich ja widze usa jak jest

Gość Fgfgf
ELLAE obejrzalam Twje ilmiki po angielsku , myslisz ze nie masz polskiego akcentu ??? Niestety masz bardzo mocny polski akcent od razu mozna poznać ze jesteś Polka .

USA to bardzo dobry kraj bo zbudiwali go ci co mieli dosc wlasnego - zbudwoane jest na roznych nariodach co chcieli byc szanowani i chcieli wolnosci i to wlasnie jest w usa

nie mozna ponzac ze polka bo moj akcent nie jest polski - amerykanie klocili sie w tekstach ze jestem amerkanka co udaje akcent by sie wybic na youtube bo to modne - w rzeczywistosci ja wiele zdan mowie komletnie z amerykanskim akcentem dlatego nie wierza

ja nie pisze, bo cos tam slyszalam tylko bylam w USA. W ilu stanach bylas, ile stanow zwiedzilas poznajac prawa, kulture? Bo akurat LA to zadna atrakcja, no jedynie dla pustakow ktorym siweca sie oczy na widok wystaw sklepowych.

troche przeczysz sama sobie, bo skoro sie klocili, ze udajesz jakis akcent to znaczy, ze slychac ten "udawany" akcent:D

Gość Overovus
[a teraz ja sie spytam czy w polsce jest ktos kto dostal zycie lub kare smierci za gwalt dziecka? czy wiecie ze to jest akt kryminalny? czasami zastanawiam sie...] v v W stanach za gwałt też nie dostaje się kary śmierci.Nie gadaj głupot. Nie było takiego precedensu by za gwałt ktoś dostał capital punishment od XX wieku chyba że masz na myśli samosądy na czarnoskórych amerykanach za przypisywane im często zbrodnie których sprawcami wcale nie byli. USA jeszcze w drugiej połowie XX wieku wieszano ludzi na drzewach tylko dlatego iż byli czarni i oskarżano ich o gwałty lub zabójstwa a często wcale ich sprawcami nie byli.U nas w Pl w drugiej połowie ubiegłego stulecia nic takiego się nie zdarzyło na tak masową skalę.Chcesz się licytować który kraj jest bardziej poebany? Sugerujesz,że w stanach to nikt nie zaczepia kobiet? Jakbyśmy podliczyli większość napadów seksualnych na kobiety w ameryce a także innego typu zbrodni seksualnych to uwierz mi że "twoja ameryka"byłaby w statystykach grubo wyżej niż nasz kraj.Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. A zamachu z bombą to będą pisać latami ale jak jakis sutknięty fajfus zadźga nożem albo zastrzeli kilka osób to musi to zrobić raz i w tym samym czasie by się tym zajęli. O innych zabójstwach już się tak intensywnie nie dyskutuje bo to inny rodzaj sensacji.

Gość Fgfgf
Hahaha , proszę cię , ja mieszkam w Anglii kilkanaście lat , akcent poznam od razu , a twój jest naprawdę bardzo silny .

ona ma wyprany mozg przez te stany:O To przykre, ale oni tam wszyscy sa ciut zidiociali:D

Gość regrwgrg
Ella mylisz się W USA o tym co komu za co grozi stanowi głównie prawo stanowe, dla każdego stanu inne

Gość Herbatniczek ona
ainegenereur Widzę, że zabolała Cię moja wzmianka o przegrańcach :) Jesteś śmieszna, bo nazywasz mnie pustakiem, bo podoba mi się coś, co nie podoba się Tobie?:) Ja wiele różnych rzeczy uważam za głupoty, ale nie krytykuję osób, którym się to podoba. A Wy tu jakiegoś szału, wścieklizny dostajecie. Np. jak pewien osobnik tutaj dodaje zdjęcia TEGO, to się nikt nie emocjonuje, nie krytykuje, np. mi się to nie podoba i po prostu nie wchodzę na jego tematu. A żeby wchodzić notorycznie gdzieś , gdzie się nie podoba i tak zajadle krytykować? Dziwne to:) Czy np. na youtube, gdzie jest pełno różnych durnych filmików, też wchodzisz i zajadle tam krytykujesz? Dla mnei to proste, nie podoba się - nie wchodzę. Po co marnować czas na wściekłe opisywanie czegoś, co mi się nie podoba.

Po prostu, typowe negatywne zachowania przeciętnych ludzi. Niestety świat jest zbudowany na gównie, ale dzięki takim osobom jak Ella jest jeszcze do zniesienia. Mimo że Ella wyjątkowa, to cały czas wierzę, że więcej jest osób pokroju właśnie Elli. Tacy ludzie naprawiają świat.

Gość Herbatniczek ona
Bo Ella jest Strzelcem , a Strzelce to optymiści :) Pewnie, oby jak najwięcej pozytywnych ludzi.