Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już_mamusiaa

czy jesteście za tym aby 6-latki szły do szkoły ?

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mama 6latki :)) - ty akurat zrobiłaś sobie dziecko w wieku 16 lat wiec proszę cie nie wypisuj ze " Dziewczyny zaczynają się malować, nosić obcasy, o przedwczesnym współżyciu nie wspomnę... " bo sama pewnie mając 14 lat już się bzykałaś.

Gość oj tammmm oj tam
Dla mnie to tylko następny durnowaty pomysł tych co siedzą w rządzie i nie maja co robić. Łatwiej wywalić 6 latki do szkoły niż utworzyć nowe miejsca w przedszkolach. Bylo dobrze to po co te zmiany. Nie widzę sensu w posyłaniu 6 latków do szkoły.

Absolutnie NIE! Rok wcześniej do szkoły, rok wczesniej do pracy i o rok dłuzej pracować. W tej całej reformie chodzi tylko i wyłącznie o to.

a dlaczego przy tym- chodziłam do szkoły językowej i mieliśmy non stop wymiany międzynarodowe. Żebyś zobaczyła uczniów choćby z Meksyku, Brazylii czy nawet Niemiec patrzących na nasz program chociażby matematyki :D oczy robiły im się jak spodki :D więc nie mów o poziomie edukacji ;P Niestety z Polaków chcą zrobić takich samych tumanów- już nam normalną maturę zabrali. Z całym szacunkiem, ale pisałam nową maturę i to totalna porażka :D Czytanie ze zrozumieniem i wypracowanie na 2500 słów :D hahahahahhaaha :D W dodatku wypracowanie oparte o fragment tekstu xD ŻENUA! Starej matury nikt by już nie zdał ale oczywiście- dalej zaniżajmy nasz poziom, bo zachód jest taki zawalisty ;) I naprawdę troszeczkę w przyszłość popatrzcie a nie na to czy 5latecz, 6latek poradzą sobie w pierwszej klasie ;) psychologowie i pedagodzy ręce załamują tu głównie nad obniżeniem wieku gimnazjalnego- bo to jest prawdziwa tragedia! Wcześniejsze pójście od stałej pani z klas 1-3 do różnych nauczycieli, do duzo większej ilości przedmiotów. A wy się skupiacie TYLKO na samych 6latkach

Gość oj tammmm oj tam
..

hmmmmmmmmmmmm- gówno Cię obchodzi co i kiedy robiłam. Nie porównuj rozpoczynania współżycia w wieku lat 12 do wieku lat 17. Ostatnio tylko się uśmiechnęłam jak pojawił się temat "kiedy miałyście swój pierwszy raz"- większość odpowiedzi- 16, 17 lat. Ale to na mnie się tu najeżdża i od puszczalskich wyzywa mimo, ze rozpoczęłam współżycie właśnie w wieku 17 lat i miałam TYLKO 1 partnera :D Także teksty takich hipokrytów mnie pod tym względem nie ruszają ;)

Gość niesamowite!
"cfmendbwdsk,dzaW Moje dziecko z 29 grudnia 2008 nie będzie miało nawet pełnych 6 lat idąc do 1 klasy. To paranoja ! Jestem na NIE !!!" Moje z listopada tez nie mialo i poszlo i radzi sobie swietnie, uwielbia chodzic do szkoly. Powaznie zaczynam watpic w rozoj umyslowy polskich dzieci, glupsze sa od innych nacji? Bo o matkach to juz nawet nie bede pisac, tak histerycznych i przewrazliwionych matek nigdzie nie spotkalam, a w kilku krajach Europy mieszkalam.

Gość lipsy 28
mój syn ma 4 lata płynnie czyta jest z listopada 2008r pomalutku uczy sie pisac, liczy do 100, dodaje do 10 wiec poradzi sobie w szkole. ruszcie dupy i usiadzcie nad dzieckiem zeby bylo w miare ogarniete. teraz 7latek nie potrafi trzymac dlugopisu w rece:O

Gość prawda o polskich matkach
Wiekszosc polskich matek to kobiety bez pasji, zainteresowan, cala swoja uwage przelewajac na dziecko. Traktuja to dziecko jak szczeniaczka, pieska, maskotke, nie pozwalaja mu dorosnac, a nawet jesli pozwalaja to w bardzo zwolnionym tempie. Nawet jesli jakies koncza studia to jakies pedagogiki, filologie czy inne socjologie po ktorych rozwoju nie ma zadnego tylko stanie w miejscu. Wiec nie pracuja, bo im sie nie chce, siedza na dupie i zachodza w druga ciaze jak pierwsze dziecko ma byc w wieku przedszkolnym badz szkolnym. Dlaczego? Bo sie im chce siedziec w domu i realizowac swoja pasje pt. "mamusia i dzidzius". i tak oto wyrastaja kaleki w postaci 6 latkow nie umiejacych czytac. Za moich czasow w zerowkach poznawalismy literki, byly oceny a dzis? Nawet w klasach I-III sa opisowki dla rodzicow by biedne dziecko tlumaniaste nie poczulo sie skrzywdzone:O To zalosne. Jestem za tym w wieku 5 lat byla obowiazkowa zerowka a potem I klasa. Niech dzieci beda samodzielne, mojej kolezanki 7 latek nie umie herbaty zrobic. Ja umialam w tym wieku mimo, ze wtedy trzeba bylo czajnik na gazie postawic, a dzis? No, ale biedactwo sie poparzy, kolezanki drugiej 5 latek uzywa deski do kibelka jak idzie:O I jak ma on isc do zerowki we wrzesniu, z ta deska pod pacha? To jest straszne, ale wynika wlasnie z glupoty i braku zajec dla matki. Jak jakas kobitka nie ma pasji i zainteresowan to maz powinien ja na roboty wysylac zeby nie schizowala:D Brak zajecia u polskich matek wywoluje u nich frustracje i przelanie gdzies tej potrzeby zajmowania sie czyms. I trafia na biedne dziecko:O

Gość mama 4-latkiii
NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kolce bez Róży
opiekuję sie niespełna 7 letnią dziewczynką , która poszła do zerówki w wieku 4 lat . Nic złego w tym nie widzę .

Gość ja tez nie widze w tym
nic zlego, dopoki nie jest to narzucony przez wladze obowiazek ;)

Gość do szkoły
Tak.

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
mama 6latki :)) - juz się tak nie rzucaj bo ci żyłka pęknie hehe

Gość nienienienie
prawda o polskich matkach ----> widać, że to jakaś trzepnięta feministka, która zamiast rodziny karierę stawia na pierwszym miejscu i pewnie kilka ciąż już usunęła, a każdą kobietą która rodzi dziecko tylko gardzi

Gość Kiełbasa q
Do tej mamy co to w pizamie z dzieckiem do południa chodzi ... Nie jest to nic złego ale tylko czasami bo dziecko od najmłodszych lat powinno rozumieć ze w życiu są pewne zasady i tyle. Trzeba zaczac wstawać wcześnie to trzeba ... Kiedyś do pracy tez dziecku iść nie pozwolisz bo mu dorosłość wstawania wczesne zabierze? A tak w ogóle skórę teraz macie taki problem z wstawaniem, odtworzeniem itd to co w magiczny sposób zmieni sie to za rok ???.

Gość Kiełbasa q
Skoro miało byc ... Autokorekta szaleje

Gość Kiełbasa q
I odworzeniem

daleko mi do wyluzowanej feministki, ktorej marzy sie praca gornika:) Napisalam prawde i widze, ze strasznie cie to zabolalo. na zachodzie kobiety potrafia dzielic prace miedzy obowiazki rodzinne, a wPolsce to tylko dziecko, dzieci i nic wiecej. Jak sie nie ma zadnych pasji, zainteresowan i jest sie leniem to sie siedzi ciagle nad dzieckiem i trzesie jak osika:P A potem jest problem bo dziecko biedna ciota z czapka w maju na glowie (pamietajmy o polskim zapaleniu ucha od przewiania:D ) wraca smutne ze szkoly i placze ze musialo szlaczek rysowac zamiast sie bawic, a w lazience na kiblu deseczki brakowalo:O Co najciekawsze najczesciej takimi powalonymi matkami sa mamy chlopcow:D nad chlopcami trzesa sie bardziej niz nad dziewczynkami:P

Gość hihihi ta ja
prawda o polskich matkach- a tobie o co chodzi ?dla ciebie opieka nad dzieckiem jest gówno warta tak ? Wychowanie dziecka na dobrego człowieka który szanuje innych to DUŻY sukces w życiu.

jest roznica miedzy wychowaniem na dobrego czlowieka a robienia z dziecka nieporadnej cioty:O przeczytaj moj pierwszy post to moze zrozumiesz co mam na mysli. I nie wmowisz mi, ze argumenty typu "jak odniesie talerz z zupa", jak dostanie do zlewu, jak wysiedzi by narysowac szlaczek, jak wstanie, jak wytrzyma stes sa normalne. Swiadcza jedynie o tym, ze te dzieci sa cofniete w rozwoju skoro tak podstawowych czynnosci nie potrafia wykonac jak umyc rece czy odniesc talerz:O

Gość ,,,,,,mm
................

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a ty ile dzieci wychowałaś ze tak jedziesz po innych matkach ?

Gość vbykkjbhhjk
jhk

jedno mam w wieku 19 lat, drugie w wieku 14. Moge powiedziec, ze pierwsze jest juz dorosle i wychowalam dobrze, na czlowieka wartosciowego i co najwazniejsze samodzielnego:) Tak, tak, moje dziecie od 16 roku zycia sie uczy i PRACUJE. Promowanie lenistwa do 25 roku zycia czyli ukonczenia studiow tylko w Polsce jest popularne:P

Gość Karmiłam rok !!
Ja jestem na NIe bo nie widzę sensu żeby 6 latek chodził do szkoły .Tyle lat było dobrze to po co te zmiany.

Gość A ja wole zeby moje dzieci
uczyly sie i studiowaly. Na prace przyjdzie czas ;)

Gość tak na marginesie
prawda o polskich matkach- temat nie dotyczy tego jaka ty jesteś super a inne mamy są do dupy tylko piszemy tu o czymś innym.

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
prawda o polskich matkach- To ze nie stać cie na utrzymanie dziecka w szkole średniej i na studiach to już twój problem nie nasz.