Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Gość agniesia88
Dziewczyny, gdzie jest nasza szczęśliwa mamusia Niewiedzącaaaa?? Chyba już skończyła wizytę u gina... Czekam z niecierpliwością na wieści:) U mnie dziś taaakie wielkie cyce, jak arbuzy! W pracy chodzę zawinięta chustą, bo sweterek ubrałam z dekoltem i trochę się krępuję z tymi moimi arbuzami. Ale to na 100% na @ ... ma przyjść w piątek, ale pewnie będzie wcześniej, bo już trzy dni temu zaczęły mnie męczyć bóle. A wczoraj to już miałam taką migrenę, że z łóżka nie mogłam wstać. Ach... Życzę wszystkim dużo zdrowia i miłego dnia:)

Gość motynka
Gdzie nasza miejmy nadzieję świeża mamusia? :) . Co do przeczuć odnośnie płci, to ja mam wrażenie, że to będzie dziewczynka. :) Być może już w tym tygodniu się dowiemy, bo idę na USG genetyczne. :) Dziewczyny w ciąży, zdecydowałyście się na to USG genetyczne od 11 do 13 tygodnia? Ja miałam nie robić, ale na ostatniej wizycie moja ginekolog zasugerowała, że lepiej zrobić, nawet jeśli nie ma wskazań. No i zapisałam się. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest ok i moje dzieciątko jest zdrowe. :)

Gość motynka
Tak, niestety jest płatne. Wiem, że jest refundowane dla kobiet z obciążeniami genetycznymi i po 35 r.ż. Ja za samo USG płacę 180 zł. Często to USG robi się z testem z krwi, który ma dać wynik prawdopodobieństwa urodzenia dziecka z zespołem Downa. Ten też kosztuje koło 150 zł. Stwierdziłam, że jak na USG będzie coś nie tak, to może zdecyduje się na test z krwi...

Gość niewiedzacaaaaa
Padam na pyszczek dziewczynki ... Ogólnie nasiedziałąm się jak idiotka w poczekalni do rejstracji , żeby usłyszeć słowa - ,, Nie przyjmie Pani dziś doktor xxx , ponieważ rano była Pani u tego samego specjalisty tylko o innym nazwisku " .. Ewidentnie strzelić sobie baranka w ściane .. Kocham NFZ w Polsce :) Miałam iść prywatnie - Mój powiedział, że nie odpuśc**** tym co powiedział tamten lekarz rano .. Ale pojechaliśmy do IKEI , połąziliśmy troche po sklepie .. Nie chciałam mu już marudzić i jęczeć , bo średnio się czuje po tej rannej wizycie i ciężkiej nocy , ale zauważył sam , że coś jest nie tak i powiedział , że pójdziemy jutro a dziś , żebym sobie odpoczęła , bo stres nie jest dla mnie dobry . Pojechał teraz na chwile do pracy coś szefowi podrzucić i wraca do mnie :) Będziemy gnić w domku :) Tego mi dziś trzeba - łóżko , kocyk i On :) A Wy jak tam laseczki ? Z przykrością muszę stwierdzić , że dopiero jutro dowiemy się co i jak

Gość niewiedzacaaaaa
Nawet jeść mi się nie chce ... Moja druga połówka próbowała we mnie coś wcisnąć , ale wypiłam tylko koktajl owocowy .. Co chwile robi mi się niedobrze , pęka mi głowa i w dodatku pobolewa mnie podbrzusze .. Chyba po tym jak mnie lekarz pouciskał.. Czas na odpoczynek :)

motynka dziękuję za informacje, chyba my też zdecydujemy się na to badanie, i to badanie tylko między tym 11 a 13 tygodniem się wykonuje? ty masz przeczycie na dziewczynkę a ja już sama nie wiem:P zakręcona jestem nie mogę gdzieś wyczuć:P mój obstawia dziewczynkę tłumaczy to tym że on szczelał więc wie :D ahaha gupol :P wogole jest taka tabelka :) http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Planowanie-ciazy/Planownie-plci-dziecka patrzyłyście dla zabawy ? mnie pokazuje dziewczynkę :) ciekawe czy się sprawdzi :D a co Wam wychodzi? ;-)

niewiedzacaaaaa to masz niezłe przeboje z tymi lekarzami, no to czekamy w takim razie do jutra i 3mamy mocno kciukęsy :)

Gość motynka
niewiedzaca, ale zamieszania... nie ma wyjścia, trzeba czekać do jutra. Daj znać co i jak. :) . bejbe, wyczytałam w necie, że tylko między 11 a 13 tyg. i 6 dniem. Z tej tabelki, którą podesłałaś, wychodzi mi dziewczynka. :) Z ciekawości sprawdziłam trzy znajome, które już mają dzieci i u wszystkich się sprawdziło! Ale czad. :D

Niewiedzacaa jakbys rano zrobił test z krwi beat HCG to juz dzisiaj popołudniu miałas WYNIK i wszystko jasne co do okreslenia tygodnia ciąży. Na Twoim miejscu zrobilam bym to badania jeszcze dzisiaj. Jutro bedziesz wiedziec 100%. Jak ja byłam w 5 tc to lekarz na USG mało co widział, praktycznie nic, jakas kropka i tyle...... bardziej uwierzył mojemu wynikowi Beta. Mówie Ci zrob jeszcze dzisiaj, w kazdym laboratorium Ci zrobią, nie trzeba być na czczo, wiec o dowolnej porze.

Nessaja doskonale rozumiem Twoją złośc i niechęć do wszystkiego, wszyscy sie chwalą a ja co... Mam dokładnie to samo. Dzisiaj rano w pracy dowiedzialam sie ze kolejna dziewczyna z birua w ciaży, oż jak mnie sciskało w gardlo, myśl tylko jedna: przecież to ja tez miałam juz byc w ciaży. Jakie to niesprawiedliwe. Płakac mi sie chce. Naprawde czasem trzeba sie chyba na czymś wyżyć, wybeczec do poduchy, potem ciut ulga:P Pisze ze ze miesiac chce startować ale defacto ginek kazał nam 2 miechy odczekac tyle ze ja juz wytrzymac nie moge. Za pare dni mam miec @ i czekam jak na zbawienie, niech juz bedzie,potem umowilam sie do dentysty, moze sie troche podreperuje:) Mackowa a jak tam u Ciebie? jakis objawy juz sa? Alaaa trzymam kciuki aby styczen był dla Ciebie najszczesliwszy:) Bejbe Kochana jak sie czujesz?

czesc wszystkim. Ja sobie robilam wrozbe z obraczka na plec :) i wychodzila mi zawsze dziewczynka. Z kalendarza chinskiego tez dziewczynka. Ogolnie mialam przeczucie od samego poczatku, ze tak bedzie i tak jest:) niewiedzaca tez radzilabym zrobic beta HCG, ona najwczesniej wykaze czy jestes w ciazy. U lekarza moze nawet jeszcze nie bedzie widac. Ja tak mialam...poszlam za wczesniej a tu pusta macica, a testy sikane pozytywne.

Niewiedząca - no podziwiam Cię, że tyle czekasz, bo ja jak nie dostałam okresu w piątek to w sobotę test, a w poniedziałek w laboratorium beta, pojechaliśmy na pizzę i odebraliśmy wyniki. Na NFZ nie ma co liczyć. Zawsze będą Cię traktować jak 5 koło u wozu. Jeszcze jak się źle czujesz dodatkowo to już dawno na twoim miejscu bym coś z tym zrobiła. Dawaj znać jak tam się wszystko potoczy. 🌼 No ja nessajka jestem już w 15 tyg ciąży, tj. 4 miesiąc jak w pysk strzelił. Nie wiem, po prostu nie wiem i powiedzcie mi kiedy to zleciało ?! Dopiero Wam opowiadałam jak zrobiłam test i jak powiedziałam M. że jestem w ciąży a tu już 4 miesiąc !! gdyby nie wystający brzuch, sikanie i wzdęcia po jedzeniu ;) to nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Nooo, czasem mi doskwiera to że zasnąć nie mogę, ale chyba naprawdę się to sprawdza, że ciąża dodaje kopa i góry można wtedy przenosić! 🌼 jeśli chodzi o badania jakieś konkretniejsze to ostatnio, a był to 13 tydzień, lekarz patrząc na moje rozbrykane dziecko oglądnął wszystkie narządy które powinny już pracować, sprawdzał kark i inne rzeczy i stwierdził, że nie ma żadnych powodów do niepokoju, wszystko jest tak jak ma być. Nie wiem, będę teraz w 17 tyg. na następnej wizycie, czyli za 2 tyg. więc spytam o dokładniejsze badania, no i myślę, że poznamy już płeć ! Nie możemy się doczekać.... raz mamy przeczucie że to ona, raz że on, ogólnie mówimy jak o NIM więc.... może przeczucie tak nam mówi ? :) co do badań prenatalnych, moja znajoma - lat 36 zaszła w ciążę i lekarz jej powiedział, że skoro USG jest w porządku, to po co robić jeszcze dokładniejsze, płacić, stresować się, tym bardziej, że nawet gdyby miało wadę rozwojową czy genetyczną to podejrzewa, że nie usunęłaby ciąży. Kiwnęła głową, zaufała mu, i teraz chłopiec ma już 10 lat - zdolniacha nieprzeciętny. Nie wiem. Doradzę się, a poza tym chciałabym zrobić jednak po 20 tyg. 3D, bo to jednak jest super sprawa, pamiątka a i radość chyba :) Może akurat nie będzie już takie drogie to badanie jak na początku. Wszystko w swoim czasie. Nie planuję, nie rozmyślam za dużo, bo różnie może być. Polecam Wam dalej tą aplikację na telefon, mam kontrolę nad wszystkim, opisany jest rozwój dziecka, zapisuję sobie wagę, obwód pasa - jestem przygotowana na każde pytanie mojego skrupulatnego gina :) dla staraków też jest ta aplikacja dzięki której znów kontrolowałam cykl. ŚCISKAM MOCNO, LECĘ BO XIĄC ;) JUŻ BLISKO NAS strzała maleńkie !

No wlasnie Paulinka @ przyszla?? Ewelka najgorsze te pierwsze tygodnie, czuje ogromny zal ale nie wiem do kogo. Teraz w czwartek wyjezdzamy na caly weekend na taki zlot, spokamy sie ze znajomymi to odreaguje, chyba az kupie naprawde jakies szklanki ktorych nie bedzie szkoda rozwalic o chodnik :P Ewelka u mnie w pracy to samo, kolega sie chwali ze tata bedzie a jeszcze tak niedawno jak pytalam kiedy oni cos planuja to mowil ze nie chce predko, tym bardziej ze z niego taki *****lka i jedną napewno jak nie drugą juz obrocil w pracy.. biedna tylko ta jego zona :/ Ewelcia ja juz tez wytrzymac nie moge i czekam na @ jak na zbawienie, nawet juz o starania nie chodzi bo wiem ze trzeba czekac zeby sytuacja sie nie powtorzyla ale chodzi o to ze maz mi uswiadomil wczoraj ze juz wlasciwie prawie 2 miesiace nic :P no i p*****la tak mnie kusi a nie mozemy jeszcze :P niewiedzaca to jutro pedz i pisz od razu bo ja juz tez niecierpliwie co chwile zerkalam :) Bejbe ja chcialam zrobic te genetyczne to u mojego lekarza kosztowaly 290zl bodajze, je trzeba zrobic do 14 tyg bo pozniej chyba nie widac juz tych wad albo ciezko je wylapac. A mi w tabelce wychodzila dziewczynka :P wiec tak jak czulam i zaznaczylam na zaswiadczeniu :) Mackowa jestes nasza dobra duszo? :) a co sie dzieje z eska? ktos widzial? ktos wie? :)

Giubelli! kochana ale Ci zazdroszcze! mocno juz brzuszek wystaje? :) ja tez nie moglam sie nadziwic jak ten czas leci, no a dzis bylabym w 16 tyg.. kupa czasu juz zleciala, ani sie nie obejrzysz a bedziesz duza i okragla :P u mnie za to talia zrobila sie jak wtedy kiedy poznalam mojego P. :P kieeedy to bylo, ale powoli apetyt mi wraca i powoli zaczynam wiecej jesc czyli obzerac sie kiedy lapie mnie znowu wiekszy dol.. za niedlugo jak tak dalej pojdzie bede hipopotamem wiec od przyszlego tyg dla zabicia czasu ruszam z chodakowska. Ktos tu wspominal o niej? :) Mackowa? ;)

Nessaja mysle ze czujemy sie podobnie jeszcze to czekanie człowieka dobija:( bo ani odliczac do @ czy moze bedzie czy nie, poprostu musi byc:( i to nie jedna, czerwona @ a jak na zlosc dookola, w sasiedztwie, w pracy, znajomi kurka wszyscy w ciazy co jest grane? a jak juz tak bardzo chce byc ze to sie nie da opisac:( Wracam z pracy to tyle o tym mysle, i tak mi smutno:( czuje taka pustke:( ehhhhh Żadne inne zajecie nie sprawi zebym zapomniala, najlepiej czuje sie tu z Wami jesli mnei ktos jeszcze slucha:)

też jem wiecej przez to wszystko, jakbym chciala komuś zrobic na zlosc za to wszystko, tylko komu:)?

Majowa ****** 27 ****** 1 cs ******* usmiech.gif Fiona 25 ******* 3 cs ******* usmiech.gif RozusPL 21 ***** 4 cs ******* usmiech.gif Taka oto ja 24 ****** 2 cs ******* usmiech.gif Giubelli 27 ****** 9cs ****** 1dz ******* usmiech.gif PauliśC 22 ****** 15cs ****** 1 dz ******* usmiech.gif motynka 24 ******* 2cs ****** usmiech.gif ŻoneczkaKrk 25 ****** 3 cs ******* usmiech.gif JovankaJo 29 ****** 3cs ****** 1 dz ****** usmiech.gif bejbe27 27 ****** 18cs ******* usmiech.gif Angelusdominus 23 ****** 3cs ****** 4dz****** usmiech.gif Kajakaja12345 ****** 25 ***** 26cs ***** 1 dz ******* @26.10 Goofcia ******* 22 ********* 4cs ******1 dz ******* @24.12 paulinka121989 ******* 24 ******* 7cs ****** 1 dz ****** @06.01 Maleńka Q ****** 28****** 15cs ****** 2 dz ******* @05.12 kotek1985 ********* 28 ******* 2cs ******** @? karolaa24 ****** 25 ******* 36cs ********** @21.12 eska 22 ******** 22 ******* 13cs ****** 1 dz ******* @25.12 Alaaa66****** 27 ****** 6cs ****** 1dz ********* @26.01.2014 MackowaZona ******* 27 ******12cs *******1 dz ******* @10.01 Agniesia 88 ******* 25 ******* 2cs ******* 1dz******* @ 10.01 Eweelka ****** 31 ******* 6cs ********* 2 dz ****** @12.01 Stymulowana ******* 28 ****** 15cs *******1 dz****** @ 17.01 marta86100 ******** 27 ******* 72cs ******* @23.01 izulinka7 ****** 23 ****** 10cs ******** 1 dz ******* @25.01 Nokollla ****** 23 ********** 1cs********** @31.12 beatka26 ******* 26 ******* 4cs ********* 1dz ******** @26.01 nessaja ******* 21 ********* 3cs ******** @ ?

Paulinka121989, MaćkowaŻonka i Agniesia88 teraz Wam kibiciujemy do 10go najbliżej;) jak Wasze samopoczucie? Pozostałe nas chyba opusiciły juz: kajakaja, Goofcia, MalenkaQ, karola24,eska22 dziewczyny będziecie jeszcze z nami czy juz nie? Pewnie wszystkie juz w ciaży:) Alaaa uaktualnilam Cie:)

Eweelka wlasnie sobie lerze bo dzis od 6 na nogach i musze nabrac sil, ogolnie to mdli mnie i najczesciej jak glodna sie robie plus ten metalliczny wtedy posmak pojawia sie jak glodnieje, jak cos przegryze to robi sie odrazu ok, ja tez bym tak dllugo nie wytrzymala i chyba bym wczesniej zaczela^^ nesseja kurcze co lekarz to inne ceny, no badanie nie jest tanie.. No dziewczynki terminy @ sie zblizaja ciekawe kto nastepny ;-) nowy miesiac to musi byc kilka ciaz jak nic ;-)

Smerfecia jestes tam tajniaku ;P nie czaj tylko pisz ;-) - taka mala prowokacja ;D a co! Heh ;p Smerfecia pewnie zajeta z przyjacielem i teen tego szmery bajery i nie pisze ;D ehehe ;P dobra juz nie fisiuje;P

Maćkowa taką mi dziś ochotę na pierogi narobiłaś że musiałam sobie zrobić :p Teraz taka najedzona siedzę że ruszyć się nie mogę :) Któraś z was pisała dziś o metalicznym posmaku w ustach, a ja miałam dziś taki posmak, jakbym mydło zjadła :P niewiedząca nie ma co się denerwować, jutro pójdziesz na spokojnie i bedziesz wszystko wiedziała :) Kobietki a co sądzicie o usg w 3D? Coraz częściej się zastanawiam nad nim.

Gość paulinka121989
Hejoooo! Niewiedzaca chcesz zebysmy ze stresu zdechly? Kobito chyba my sie bardziej niecierpliwimy:p u mnie @ brak i nie czuje zeby miala przyjsc, czyli morze czerwone mnie zaleje, i bedzie bezbolesna. Zauwazylam ze jak mam baaaardzo skapa @ to bol jest okropny i tylko ketonal pomaga a jak mnie bardziej zaleje to nawetnie czuje ze jest. Na mnie w tym miesiacu nie liczcie. Nie ma nawet 1% szansy ze dzidzia bedzie:/ trudno;) nie ma co sie smutac prawda?;) teraz plodne wypadna mi pewnie w srodku tyg i tez bedzie lipa bo moj jest tylko na weekendy. Aaaaa!!! Jeju zapomnialam wam pisac! Nie wyjedzie w swiat! Jupiiiii! Powiedzial ze za granica zarobilby podobna kasle wiec woli zostac i byc co tydzien w domu niz jechac i siedziec w swiecie 3 miechy. Ale sie uvieszylam! Oby owulka wypadla w weekend i staranla beda szly pelna para;) ihaaaa! Buziam i czekam na pierwsza styczniowa mamusie!!!!

Gość niewiedzacaaaaa
Paulinka - to Ty nie widziałaś dziś mojego faceta - nigdy nie widziałam go tak zestresowanego i zniecierpliwionego :) Owszem , beta by dała wynik od razu , ale nauczyłam się bycia cierpliwą przez to , że co miesiąc jak się nakręcałam to nic z tego nie wychodziło ... A akurat ten cykl tak na prawde sobie można powiedzieć odpuściliśmy - tzn nie tak całkiem , ale nie było nacisku - stwierdziliśmy co będzie , to będzie :) Okaże się jutro . Apetyt wraca :) Może emocje też już trochę opadły na dziś i żołądek zaczyna się rozluźniać :) Strzeliłam sobie drzemkę ( a coo , wolno mi ) zjadłam kopytka i znowu teraz zimne nóżki <3 Co jest śmieszne nigdy nie jadłąm galarety , bo jej nie lubiałam , a teraz wcinam aż mi się uszy trzęsą ... Mam strasznego smaka na warzywa i owoce :) Mięsa bym mogła nie jeść wcale .. Dobra , bo ja tu pitu pitu a Wy jak tam ? Mamy już jakieś nowe oznaki Dziewczyny ? :D

Gość niewiedzacaaaaa
PS. Super , że postanowił zostać :) A tak się martwiłaś , że nici będą ze starania :)

Gość niewiedzacaaaaa
Nessaja - Chodakowska jak najbardziej godna polecenia naprawde :) Wiem co mówię :) Ja w miesiąc z nią zrzuciłam prawie 5 kg , połączyłam sobie to z treningami mel b i jakimiś innymi pierdołami typu bieganie , jazda na rowerze i dieta - słodycze rzadko i troszke ( kostką czekolady potrafiłam jarać się pół dnia ) dużo warzyw i owoców , jak smażone to bez tłuszczu :)