Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiziamizia1234

Znalazłam kota czy to jakaś rasa?FOTO

Polecane posty

Gość Kisiamizia1234
Swoją droga chciałam was zapytać o zachowanie mojego domowego kota. Mam dwa koty roczne z jednego miotu, które znalazłam jak miały 3 tygodnie.one są wychowane cały czas w domu, wychodziły tylko na taras. Ostatnio zaczęłam wyprowadzać je do ogrodu i tam często są jakieś inne bezdomnego koty. Chociaż o to ze jedna z moich kotek lubi wychodzić ale staje sie wtedy agresywna, czai się, jezy warczy i rzuca sama na inne koty. Potem jak je przyprowadzam do domu to jeszcze przez kilka minut w domu rzuca się na ta druga kostkę jej siostrę i jest agresywna. Dlaczego tak sie zachowuje?

daj może jakieś ogłoszenia po okolicy i po pobliskich wetach, tak dla spokojnego sumienia x do jednej mądrej- TAK, koty się czasem kąpie. A już szczególnie długo- i pół-długowłose. A już szczególnie plus zwłaszcza koty długo- i pół-długowłose wychodzące.

Gość Kisiamizia1234
Zapomniałem dodać ze normalnie w domu jest bardzo grzeczny i spokojna, na dworze staje sie znerwicowana i agresywna ale z drugiej strony domaga sievwyhodzenia.

Gość Kisiamizia1234
Sorry za błędy ale pisze nA szybko z ipada

Równie dobrze mógł go ktoś wyrzucić... I dlatego jest oswojony. Jak nie masz miejsca dla niego w domu, to możesz dać ogłoszenie, poszukać mu domu, albo sie przełam i weź go i naucz swoje koty życia w zgodzie z tym nowym. Wbrew pozorom sie da, tylko troche stanowczości potrzeba.

kotki są o wiele bardziej terytorialne niż kocury, po prostu :) tutaj zazwyczaj nawet sterylizacja tego nie zmienia. Kotka broni swojego terenu i koniec, nie za bardzo da się z tym coś zrobić, będzie się lała z każdym intruzem :P

Gość baba_z_gór
podobno maincoony nie miałcza tylko wydają jakies dziwne dźwięki typu gruchanie... a kotek faktycznie podobny, one sa większe. słodziuch

Gość Kiziamizia1234
Ale ona zaraz po tym jak wrócą do domu jest jeszcze przez chwile agresywna w stosunku do tej drugiej kotki. Na mnie tez wtedy warczy jak ja chce wsiąść na ręce albo rzuca mi sie na buty. I tak jest za każdym razem jak wychodzi choć ona sama chce wyjść. Nigdy nie są w ogrodzie same jestem przy nich, może jest zazdrosna jak głaszcze tego kota? Potem w domu już zachowuje sie normalnie. Jest godła mnie o tyle dziwne ze ta kotka w domu to taki pluszak wszystko z nią możesz zrobić a na dworze taka agresywna rzuca sie sama do gryzienia. Przejelam sie tym.

Gość Kiziamizia1234
Chyba w ogóle przestanę ja puszczac do ogrodu bo boje sie ze w końcu zmieni sie jej charakter i zacznie być agresywna na codzień.

Gość ula której znowu ukradli nick
dachowiec , ale jaki cudny , uwielbiam kociaki i psiaki , zatrzymujesz go ? go to samiczka ?

Gość Kiziamizia1234
Czarna gorzka ale to jest dla niej nowy teren bo ona wychowała sie w domu od niedawna wyprowadzam ja do ogrodu. A te koty bezpańskich właśnie często przesiadują w ogrodzie bo je dokarmiam więc chyba to bardziej ich terytorium niż tych moich chowanych w domu.

a jak jest u kotów ? same wyznaczają sobie miejsce w stadzie tak jak psy ? bo np pies z psem mogą się nie lubieć ,ale po czasie zmuszone być rtazem same sobie ustawią i nie ma zgrzytów

Gość Kiziamizia1234
To nie jest napewno dachowiec, jutro dam lepsze zdjęcie on wyglada jak rys.

kizia , nie pisałam złośliwie :) ot tak wygląda i tyle , mój pies też wygląda na typowego kundla

Gość Kiziamizia1234
Ale to dla mnie nieważne czy rasowy czy nie bo i tak go nie wezmę do domu. Poprostu to zdjęcie nie oddaje dokładnie tego jak wyglada, ja odrazu pomyślałam że to mainecoon dlatego was spytałem o zdanie.

Gość ghgib
na bank mieszanka z syjamem o ile ma niebieskie oczka bo na foto ma jakby zielone.Jesli zielone to mieszanka z syberyjskim.Sliczny:)

Gość ghgib
maine c... toNAPWENO nie jest

Gość ghgib
zachowanie kota wskazuje jednoznacznie ,ze syjamska krwekosc:)i inteligencja.Tak samo jak oddanie,do czego Ty sie nie przekonasz skoro nie chcesz zatrzymac kota.

Gość Kiziamizia1234
Oczy ma zielone. A jaki ma charakter to nie wiem, ja pisałam o swoim kocie dachowcu, ze jest agresywny poza domem.

Gość ale bym ci
autorko mieszkasz w PL ? mnie to zdecydowanie wygląda na miksa syberyjskiego