Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szeherezada 89

Nazmyślałam chłopakowi, że mam szlacheckie korzenie a tymczasem moi rodzice to

Polecane posty

Gość Szeherezada 89
ejże! po co tak jadem plujesz? ;)

Gość czy damy rade?
To jest wlasnie okropne: to parcie wiochy na nie swoje terytorium. Ja na miejscu tego faceta bym zrobil to samo co ty: klamal. Bym klamal, ze mi na tobie zalezy a ruchal cie az huczy. Potem bym ci daj kopniaka w tylek zebys wrocila tam gdzie jest twoje miejce. Mialbym przynajmniej rekompensate za pieniadze z moich podatkow ktore ida na twoich starych KRUSowcow jebanych.

Gość JezusCHrystusSuperrrStarrr
dwie szowinistyczne świnie wyżej, (albo i jedna) - was to by pogonić nie szkoda było

Gość xantrypa
smiac mi sie chce jak czytam takie pomysly na zycie, a porady ... to juz calkiem do doopy heeh !- bo coz wymysla gim- goowna w wieku 12 cie - 17 cie lat ? - w dodatku malo bystre... - mama "KAZALA" mowic tylko prawde, a jak cie kocha to zrozumie - tu bajeczka o" kopciuszku" i takaz MADRA rada, a ty jak mniemam moderatorko lub uzdolniona bajkopisarko wymyslilas dobry temat "do nawijania" -calkiem fajnie ci sie to splata masz polot i fantazje, heee ! niebywala wyobraznia w polaczeniu z niezla inteligencja (nie dac sie utopic) - bo na wszystko masz przygotowana- zaplanowana odp.- np. na pytanie dlaczego taki chlopak nie polapal sie - ze jesli z takiego dobrego domu to czemu nie masz dobrych ciuchow ?- twoja odp. - bo powiedzialam mu ze postanowilam byc samowystarczalna ! - geeenialnie ! wiec podsumowojac to wszystko co tu przeczytalismy to mozna sie tylko smiac z fantazji moderatora/ki i malo bystrych tu radzacych - noo poza 2-3 osobami np. ZUS i te wpisy nade mna, poza tym to malo rozgarniete ciapciaczki z niewykluta wyobraznia i brakiem jakiejkolwiek idei i pomaslow ... - noo coz - tego wokol jak grzybow po deszczu - heeh! - szkoda tylko ze tu nie ma z kim rozmawiac tak naprawde, a dla ciebie autorko - zadna madra tu rada ! -ale jak znam zycie, samo dopisze ciag dalszy, albo autorka wymysli cos ciekawego np.- by tak sama zapragnela poznac mocno tytuowanych rodzicow ukochanego i przypadkiem mogli by spotkac sie np. w barze mlecznym nad talerzem pierogow za 5,50 zl. i dopiero bylby "odjazd" wpierw SZOK spowodowany "niespodzianka" a pozniej pikantna scenka w wykonaniu niedawnej" klamczuszki" np.taka - TY POTWORZE JEDEN - tak mnie oklamac !!! - a ja biedna myslalam...-a mowiles ze twoi rodzice to .... tacy super - a ja zobaczylam na wlasne oczy ze to proste zwykle "menele" sa - jak zobaczylam szanowna mamusie gdy chowala solniczke do kieszeni przy ludziach- boooze ... taki wstyd !!! - tak mnie oklamac tyyyy - zdrajco wredny !- a teraz on wstaje i krzycz - a ty cooo - lecialas na moja KASE tylko ??? - teraz sie wszystko wydalo ! - myslalem ze jestes nieprzecietna, inteligentna, delikatna i piekna a ty ... bylas zwykla suka... jakich wiele, ktora liczyla tylko kase moich starych, wiec wynocha z mojego zycia na zawsze ! - a tu panna wstaje i mowi- a ja myslalam ze ty wlasnie chciales tylko i wylacznie mnie dla mojego posagu i pieniedzy moich rodzicow... - wiec wybacz blagam mi ta mala komedie ktora odegralam dla ciebie ! - noo i tu dopiero on robi "madra mine" coooo ! - tak to prawda, komedie- bo tak naprawde to ... noo wiesz - moi rodzice to ...- zreszta sam zobacz ! - i tu wydala sie cala mistyfikacja bo okazalo sie ze oboje GRALI w ta sama gre, gre pozorow ! - ale to nie koniec, kurtyna jeszcze nie opadla- bo gdy ona tak stoi- we lzach, teraz wstaje on i... -wyciaga banknot 100-zlotowy - podaje go kobiecie i mowi te slowa - moi drodzy komedia skonczona- wtedy wszyscy klaszcza - kobieta drzaca reka szybko chwyta stowe i wraz z mezczyzna pospiesznym krokiem udaja sie do monopolowego na wino marki wino a za chwile widac ich jeszcze jak przechodza ulica z z radoscia ciagna z gwinta rozkoszny nabytek, dzielac sie nim sprawiedliwie, no a nasza niedoszla pani mloda stoi tak jak stala z "wywalonymi" slepiami, bo brak juz jej intencji i nowych genialnych pomyslow ! - i ... stoi bidula oniemiala i nic a nic nie rozumie ! nie rozumie ze dwojka bezdomnych meneli odegrala wlasnie role ojca i matki jej ukochanego,a w tym momencie on sam podchodzi i mowi -z wielkim trudem do niej- wiedzialem o wszystkim zatrudnilem nawet w tej sprawie detektywa rutkowskiego moja mila, ale nie wiedzialem jak cie zmusic do mowienia prawdy, teraz ta cala prawde sama wyjawilas mi,nooo z mala "pomoca"...

Gość wreeeedota
Herr man - jakby twojego kumpla pra pra pra babki lokaj nie posunął to byłby on zdegenerowanym półmózgiem spowodowanym hodowla wsobną.

Gość Szeherezada 89
Boże ludzie, wy się wszędzie tylko spisku dopatrujecie! Piszę to po raz ostatni, to NIE JEST zmyślona historyjka. A Pani powyżej gratuluję poczucia humoru :)

Gość keep calm and take my money
ja na jego miejscu na kopach bym cię wywaliła z życia, ty wredna kłamczucho :o

Gość szeherezada 89
co wam dają takie komentarze? stało się i już, nakłamałam... teraz chcę to wyprostować... zawsze się zastanawiałam, co ludziom daje gnojenie innych :)

Gość moze poczekaj jeszcze,
poki co nie klam nowych rzeczy ale i sie nie przyznwaj, krotko jestescie razem , za krotko. nie wybaczy tego, wyjdziesz na klamczuche,,zostaw go

Gość Latoratar
Ja bym się nie nabrał. To mity z tym, iż "prawnicy"[jednym z nich wedle twej wizji ma być ojciec]tyle zarabiają. To się naprawdę rzadko zdaża by mieszkali w "dworku"i mieli konie. Owszem,nie żyje im się źle [jeszcze póki co szczególnie tym jacy mają juz duży staż pracy]ale takie dobra w tej grupie to się z reguły biorą z jakichś "kombinacji". Tak raczej żyć mogą jacyś więksi businessmani rzecz jasna ci którym się "udało".

Gość chainSAWmasacre
Do autorki-zawsze jest jakieś wyjście. Jak przyjdziesz z facetem to go uprzedź,że rodzice mają teraz nowe hobby. Zajęli się produkcją i reżyserią filmów grozy.Powiedz mu że aktualnie w domu kręcicie wielkopolską "masakrę piłą mechaniczną".To tak żeby się nie przestraszył bo po domu chodzą przebrani i ucharakteryzowani statyści no i jest bałagan.

Gość rowerzystka bez pedalaaa
Autorko, a on nie wie, że Ty pracujesz na call center? Przecież taka bogata panienka by nie musiala...

Gość Pola z Krakowa____
ale się ubawiłam swoją drogą jakieś 100m od mojego domu jest dwór rodzina (nie moja) wprawdzie odzyskała majątek ale to prości ludzie mimo że arystokracja

Gość szeherezada 89
do Latoratar Jak to wymyślałam, to też miałam wątpliwości czy nie przedobrzę czasem, ale uznałam, że to przejdzie. W końcu rodzinną posiadłość dostaje się w spadku, mój ojciec-prawnik-jedynak odziedziczył ją po swoich rodzicach, nie musiał sam na ten dworek zapracować. Zresztą, na studiach mam koleżankę, jej ojciec jest prawnikiem, matka nauczycielką i jak byłam u nich w domu, to mają prawdziwe pałace. Podejrzewam, że jakby się postarali to i dworek w wielkopolsce mogliby kupić. Myślę, że prawnik z własną kancelarią, z dużym stażem pracy, pracujący w dużym mieście (powiedziałam, że w Poznaniu), mający renomę, zaufanie, rozchwytywany wśród klientów może być przy kasie :D Ale mogę się mylić, ze środowiskiem prawniczym mam tyle wspólnego, co tylko kawę wypitą u tamtej koleżanki. W moich oczach wypadłam wiarygodnie. do rowerzystka bez pedalaaa A z moją pracą na call center to on postrzega to jako mój kaprys. Pisałam już wcześniej, że kreuję się na samodzielną i niepotrzebującą pieniędzy rodziców. Jakoś mu to wcisnęłam wszystko :)

Gość loooki
skoro boisz sie powiedziec mu prawde to: a) myslisz ze moze polecial tylko na twoj majatek, b) nie bedzie chcial klamczuchy,,,,, no bo w sumie czemu mialby ci w cokolwiek juz wierzyc.... ale coz.... wyobraznia rodem z "romansow" czy to najwyzszych lotow wyobraznia? pozdrawiam autorke;)

Gość o kuwa jego mac
ale popynelas z ta baletnica hahahahaha masz wyobraznie:):):) a tak na powaznie to rozumiem Cie, mialam podobny dom do Twojego, ale nie klamalam, choc wstyd mi nie raz bylo....jedyne co Ci radze to nie klam na przyszlosc

Gość o kuwa jego mac
ps. zapomnialam dodac, ze masz niesamowicie lekkie pioro i jak widac wyobraznie, swietnie sie to czyta, moze pomysl o napisanie jakiejs ksiazki? Ja bym ja kupila:) Mowie to na serio.:)

Gość o kuwa jego mac
23:33 [zgłoś do usunięcia] HerrMan Znam podobny przypadek ale akurat on byl prawnikiem. Jak spotkal jej starych kmiotow smierdzacych to obrocil sie na piecie i tyle go wiecej widziala. Potem mi opowiadal (bo to moj kumpel), ze takie bydlo to palic zywcem bo nawet gazu na nich by bylo szkoda. Ale co na niej uzyl to uzyl bo ladna byla. wyje ze smiechu:D:D:D:D ludzie skad wy te teksty bierzecie? topic swietny i autorka i wpisy:D:D:D:D

Gość Ania2131231231
pochodzenie nie ma już żadnego znaczenia tzn czy szlacheckie czy nie ... jakie to ma teraz znaczenie?

Gość hahahaha umarlam!
umieram ze śmiechu jak to czytam!

Gość xantrypa
Szeherezada 89 - dzieki za gratulacje i ... poczucia humoru- nooooo too akurat bylo ze szczerego serca moja droga ! - ja wiem ze - nie jest to zmyslona historyjka ... mi nie musisz tego mowic ani udawadniac- bo ja ci wierze !

Gość nimfa123
też jestem z biednej rodziny ;( dla której ważniejsze jest piwo niż jedzenie. powiedz mu, że nie chciałaś żeby cię odtrącił

Gość arystokracja nie mieszkala
w dworkach, tylko w palacach - to tak na marginesie. Nie ma teraz( moze z wyjatkami) siedzib szlacheckich zasiedzilaych od pokolen. Po wojnie, kiedy byla reforma,malo.ze odebrano ziemianowm,grunty i dwory, to nie pozwolono im sie osiedlac w okolicy, musieli sie wynosic , mieli ciezkie i biedne zycie, czesto nie mogli znaleźć pracy . Dwor moich dziadkow zostal przerobiony na mieszkania PGRowskie , doszczetnie zdewastowne przez lokatorow,, park zdziczal, nawet jakby to wykupic, nie byloby za co wyremontowac. DWor drugich dziadkow kupil od panstwa( bo upanstwowoiono) jakis bogaty ogrodnik - i tak sie wlasnie ma szlachta i jej dwory.

Gość autorko wracaj do nas
i pisz pisz pisz napisz co jeszcze opowiadalas nie tylko temu obecnemu ale i innym:)

Gość dziewczyna swojego chłopakakaa
wieśniara :o

Gość guuupia
sama jestes wiesniara

Gość kondomencjee
im większy dziad ty większego pana rżnie 🖐️ stara prawda

Gość powiedz mu ze
klamalas , ale obstawiam ze zwieje gdzie pieprz rosnie:O

Gość autorko napisz
cos jeszcze

Gość rewrewrw
"Mają braki w uzębieniu, rzadko się myją, bekają i dłubią w nosie... wstyd mi za nich. " x x x chachachachacha, ale dobre :) moze na początek niech kupia 4 krowy, mozesz mówic, .że czegos nie zrozumiał i chodziło o krowy? matkę malowac zawsze mozna nauczyc, a ojceic niech ma pod reka jakis kodeks