Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

MIKUSIA Krysia jest przesliczna,taka malenka,karm ja czesto :-) musi nadgonic :-) pieknie jej w tym sweterku :-) ciesze sie ze juz w domciu jestescie.A jak starsza cora zareagowala ? LILA ja tez mysle ze powinnas pojsc prywatnie,pewnie to koszta ale nie ma sensu stmulowac Clo a potem tak to zostawic.Co za barany w tej poradni naprawde. KLAUDIII ja tez jadlam miod-ciemny,codziennie pilam z woda i cytryna bo inaczej mi nie wchodzil.Pamietam ze jak beczalam z powodu wagi Mlodego bo byla ponizej sredniej,madra polska profesor ginekolog wytlumaczyla mi ze dzieci w brzuchu rosna tak jak dzieci na zewnatrz hihihi zdarzaja sie przestoje,a potem nagle dziecko smiga w gore i wagowo tez.U mnie tk bylo,nie martw sie ale rob swoje zeby bylo dobrze. FLUFFY ja kocham morze,moze w weekend zrobimy wypad,bo u nas goracooo ze hej :-) MYYY moj Mlody od wczoraj nie rozstaje sie z surowa marchewka.Nasza pani Jadzia obrala mu wczoraj bo podobno najlepsza jest marchew na bolace dziasla.Mlody nawet spal z ta marchwia i wlasnie mu ja zabralam bo byla juz utytlana.Wrzeszczal okropnie dopoki nie dalam nowej :-)

Gość tyniusia21
hej kobietki zostalo mi 7 dni do porodu :) jak to bylo u was przed godzina 0 ??

AKTUALNA TABELKA :) CIĘŻARÓWKI :) :) :) :) Topka 40 tydz Kolorowa 39 tydz Fluffy 33 tydz Katias 33 tydz Klaudii 29 tydz Monika 26 tydz lola 16 tydz Malaxxruda 11 tydz Imnot 7 tydz STARACZKI :) :) :) :) Olala Lila MAMUŚKI :) :) :) :) Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kasjana,córka Kornelia Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka

WITAM DZIEWCZETA kLAUDII MOJA MALA w 29 tyg wazyla 1250 wiec mysle ze nie masz powodu do wielkich zmartwien a widzisz jaki z niej sie klocek robi przynajmniej wg tego co mowi lekarz ;) a co do anemii to ie pomoge, ale sluchaj lekarzy! malaxxxruda niezly kawal chlopa z Bastiana...:) Agus sesja Oliwierka powala, cudowny jest!:) Nadzieja gratulacje :) Imnot co z Toba? wszystko ok? Fluffy ja tez juz sie nie moge doczekac jak na nastepne wakacje pojedziemy w trojke :) JA po wczorajszej wizycie u gina cos sie zaczyna dziac bo brzuch nadal boli, lekko plamie ale mowil mi ze tak moze byc, Mloda fika na calego :) jakies skrzepki sie pjawiaja.pachwiny ciagną...rany niech juz sie zacznie :Pmam nadz ze do piatku bedzie po bo na wekend Małż wyjezdza a chcialabym zeby byll ze mna!

tyniusia ja jestem juz przed godzina zero(termin na 21ego) i powiem Ci ze juz od 2-3 tyg bola mnie pachwiny, nogi, kregoslup, ciezko sie spi, sikanie co 5 minut jest okropne, psychika nawet ok, tzn mam stracha ale myslalam ze na tym etapie bedzie ze mna gorzej;) hehehe teraz mam juz rozwarcie wiec czuje ze sie cos dzieje i jest blizej niz dalej :) a Ty jak sie czujesz?

TOPKA Spokojnie :-) zacznie sie kiedy powinno.Wrzuc na luz ;-) a te skrzepki to nie przypadkiem ciagnacy sie rozowawy czop sluzowy? ;-) moze gin szyjke pomasowal i pomalutku sie rozwiera :-) mnie czop sluzowy odszedl 2 dni przed porodem :-) ja juz sama nie moge sie doczekac az urodzisz :-) Mlody spi znow z marchewka :-D kiedy mu ten zab wyjdzie,no albo zab albo ja hihihi Zobacz na jak gada juz-udalo mi sie zlapac troszke na kamere :-)

skrzepki to po badaniu wiem, ale brzuch mnie boli jak cholera taki ciagly miesiaczkowy ból.....czekam niecierpliwie!!!!:)

TOPKA hmmm,jakby Ci to napisac zeby Cie nie nastraszyc hihihi jak jeszcze piszesz to znaczy ze Cie jeszcze nie boli jak cholera :-) :-D :-) tylko ze dopiero zacznie :-p takie preludium masz teraz :-)

Gość Katias23
Cześć dziewczyny! Napięcie rośnie jak Was czytam :D Topka sama nie mogę się doczekać kiedy urodzisz :D hehe Trzymam mocno kciukii wszystko będzie dobrze Klaudii Moja Mała w 30 tyg ważyła 1340g teraz już 2 kg jest, także wszystko będzie dobrze- każde dzieciątko jest inne, po za tym gdzieś tu czytałam,że ta waga z USG nie zawsze jest prawidłowa,bo tuż przed porodem dziecko waży np 2500g a okazuje się,że rodzi się z wagą 3500g , wiele takich przypadków było, ale wiadomo trzeba się słuchać lekarza i być dobrej myśli ;) Mikusia gratuluję córeczki!!! Nam jeszcze zostało 7 tyg ale mój brzuch jest coraz twardszy, zresztą od początku tak mam , ale szyjka ok 3 cm póki co nie ma większych obaw tak mówi gin, biorę no-spę i magnez , po za tym jest w porządku.

Gość tyniusia21
topka ja mam okropny bol krocza :/ chodzic sie nie da leze tez masakra jakas :/ powiem ci ze to moja druga ciaza i boje sie bardziej niz za pierwszym razem :/

topka, coraz blizej :-D Dziś u nas taki upał, że nic się nie chce, czekamy na wieczór i jedziemy na plaże trochę się popluskać... Ja znowu latam wyniki porobic, jak co 3 tygodnie, powiem wam, ze meczy mnie to juz, ale niestety do konca ciazy muszę wytrwać. Poza tym wygaslo mi ubezpieczenie i jutro lece do urzedu się zarejestrować, bo dopiero się zameldowaliśmy w nowym mieszkaniu, także cały czas latanie i zalatwianie. Trochę niepokoi mnie moja waga- już jest 68 kg ( było prawie 73), także czekam 3 tygodnie na wizyte i będzie połówkowe, jesli waga i wymiary dzidzi będą ok to juz się nie bede tym chudnięciem martwić...no i pewnie już poznamy płeć :-) Powoli przyzwyczaiłam się do cukrzycy, choć to kłucie już mnie dobija, bo wszystkie palce mnie bolą, nie wiem już gdzie się kłuć, zeby tak nie bolało... Mam nadzieję, ze to cholerstwo odejdzie wraz z porodem i nie wróci, choć lekarka ostrzega, ze w ciągu 10 lat od porodu może wrócić cukrzyca typu 1 i to na stałe, ale wszystko zależy od trybu zycia. Wazne żeby dzidzia była zdrowa, ja się mogę meczyć choćby całe życie. Imnot wlaśnie odezwij się!!! A co z Pająkiem? Jeśli nas czytasz daj znać jak tam, czy ziółka coś pomogły????????

Gość justintm
Hej dziewczyny :) dawno się nie odzywałam,ale czytałam Was codziennie. Po prostu nie miałam o czym,a do tego urządzaliśmy pokój dla maluszka i wykończaliśmy reszte mieszkania. He he jakie to dziwne przez tyle czasu nie było chęci do tego a jak okazało się że będzie dzidzia to mam już mieszkanie na tip top wykończone :) U mnie wszystko dobrze,wyniki badan ok, no-spy nie musze już brac,chyba ze wyjątkowo będę czuła że mam twardy brzuch. Mija mi właśnie 19 tydz,a chyba jedyną dolegliwością jest kiepskie spanie. Wierce się strasznie i budze kilka razy. Na 30 lipca mam wyznaczoną kolejną wizytę,mam nadzieje że dowiem się w końcu kogo noszę pod sercem :) Ja osobiście mam przeczucie że będzie chłopak i wiele osób też mi tak wróży,ale zobaczymy :) Nowym mamusiom serdecznie gratuluje nowonarodzonych dzieciątek,a tym co w końcu się udało zajść w ciąże jeszcze większe gratki :) Będę trzymać kciuki za Was. Klaudii jakaś Ty śliczna i ten Twój brzusio!!!! PS-zazdroszczę figurki :) Oczywiście oddałam swój głos na Ciebie ;D pozdrawiam

Gość justintm
Topeczko ja również z niecierpliwością czekam na Twoje rozwiązanie :) Będzie dobrze,i będę trzymać kciuki żeby Twojemu mężowi udało się być przy Tobie. Czytam Cie cały czas,trochę przybliżasz mi jak to będzie wyglądać później,przed porodem. Mam nadzieje że opiszesz nam jak przebiegł poród :) Trzymaj się ciepło kochana

justin super ze u ciebie wszystko ok:) ja tez sie nie umiem doczekac... w ogole to chyba odszedl mi czop sluzowy....na bieliznie jakies 3 godziny temu zobaczylam wielkosci paznokcia galaretowata maź ciemno brazowa(brunatna), lepka.... to chyba to??mamy ktore rodzilyscie podpowiedzcie cos?? ile czasu minelo u was od odejscia czopa do porodu....??jutro ide do gina, nie martwie sie bo powiedzial ze moge plamic po wczorajszym badaniu ale to chyba byl czop, teraz mam czasem male skrzepki, jasnorozowe.... ech czyzby kolejny krok ku rozwiazaniu?:)

Gość tymusia21
dziewczyny a ten czop moze byc serkowaty ?? bo ja w 1 ciazy mialam wywolywany porod to ominal mnie czop i nie wiem jak wyglada :/ ehhh beznadzieja .... 7 dni do konca i zadnych objwow :/

klaudiii,malaxxruda może i było by to rozwiązanie ale mój lekarz z poradni mówił że ja coś urosło to może nam się uda już w tym cyklu zrobić inseminacje i miałam nadzieje że wyjdzie(tym bardziej że i tak się nagimnastykowałam żeby przekonać męża na inseminacje) zresztą mam obawy żeby iść do obcego gina bo nie zna mojej sprawy a ja żadnej karty informacyjnej nie mam......tyle że samo usg może tylko pokazać czy coś urosło..... myślę że może mi się uda w pon (12 dnia cyklu) zrobić usg w poradni.....sama już nie wiem..... topka ja po odejściu czopa rodziłam po 24 godz

LILA Pytanie jak dlugie masz cykle,ja mialam 30-32 dniowe i inseminacje mialam robiona w 17 dniu cyklu,trzymam kciuki mała :)) TOPKA Ja nie wiem jak wyglada czop,ale połozna mowila ze ma to byc duzy,rozbebłany glut :)) Ale jak duzy to nie wiem :) Dziewczyny ktore rodzily napiszcie jak to wygladai i jakiej jest wielkosci :) Trzymam kciuki Topeńko :)) Katias,i Topka Usapokoilyscie mnie t a waga waszych maluchow w 29 tygodniu..czyli Patryk rozwija sie dobrze :)) JUSTINTM Dziekuje za glosik :))) Super ze u Was dobrze ;)

czesc Kochane mnie brzuch boli skurcze sa czeste, czasem ciagłe a czasem z przerwami ale jeszczze nie bardzo regularne.... dzis znow cos ze mnie wypadlo, jasniejsze niz wczoraj, taki GLUT jak to napisala Klaudii, konsystencja galarety, z domieszka czerwono-brazową... wiec to juz chyba CZOP wczoraj to bylo mniejsze...zapytam dzis lekarza.. az sie boje..moze rzeczywiscie do jutra urodze....wstalam dzis tak obolała ze szok, nie umialam sie ruszyc...:( Klaudii musisz wziac poprawki na te pomiary z usg dlatego ze ja np w piatek mialam podana wage malej 3900g a we wtorek 3600g!!!.... wiec nie martw sie na zapas. Lila58 trzymam kciuki za to zeby sie udalo!:) tyniusia wpisz w google "czop sluzowy" to zobaczysz mniej wiecej jak to wyglada.... popatrzylam i mysle ze u mnie to wlasnie to! na kiedy dokladnie masz termin?powodzenia:)

TOPKA mi czop odchodzil tez na raty i kilka dni przed porodem:) Taki wlasnie glutek dziwny:) Ojj TOPCIA Ty juz za chwile na porodowke zobaczymy jakie wrazenia beda :D Malaxxxruda my chrzcimy na roczek- dwie imprezy za jednym zamachem:)

hej dziewczyny :-) czytam i widzę, że dużo się dzieje :) ja niepotrzebnie wczoraj przeczytałam rozdział w mojej książce poświęcony porodom...;p Ja wychodzę z założenia, że co ma byc to będzie i po ciuchu liczę, że nie będzie aż tak cholernie mocno bolało... We wtorek, byłam na usg :-) widziałam mojego dzidziusia, serduszko ma jak dzwon. To była najwspanialsza chwila w moim życiu (poza ślubem). A tak poza tym to okropnie się czuję. Mam bardzo silne mdłości o każdej porze dnia...najgorzej jednak jest rano. Ciągle mam takie uczucie w żołądku jakby mi coś zaszkodziło i nie chce mi przejść. Mam olbrzymie piersi, które urosły ze dwa rozmiary (ja już przytyłam ze 4 kg, bo mam do tego tendencję, przestałam ćwiczyć a ciągle chodzę głodna..Na dodatek psychicznie nie daję rady. Raz mi wesoło za chwilę smutno, raz jestem wkurzona na maxa a za chwilę wyję :/ Mąż ciągle w pracy, ja z racji wakacji też siedzę w domu...chociaż wolałabym żeby był już wrzesień i mogłabym śmiało wrócić do pracy. Ciągle chodzę zdołowana, sama nie wiem dlaczego. humor mi poprawia robienie zakupów dla maluszka. Powoli kupuję jakieś d*perelki. Wiem, że to za wcześnie, ale ja tak bardzo się cieszę, że zostanę mamą. Dziewczyny, ja mam już dwie duże reklamówki ubranek od 0 do 6 miesięcy. Większość kupuję u nas w sh za grosze, mam same markowe ubranka, bardzo dobrej jakości. Uwielbiam latać po "ciuchach" i wyszukiwać skarbów. :-) lola - najadłaś się strachu dziewczyno. Na szczęście wszystko w porządku.

hej hej :) Topka to juz jestes blizej niz dalej :) nas nic nie rusza ani mycie okien ani trzepanie dywanu normalnie to moje dziecko jest uparte...chyba po tatusiu :P Klaudiii a Ty sie nie przejmuj tymi pomiarami bo to nie jest wiarygodne.

Maria, tzn Imnot, dobrze, ze sie odezwalas.... Niestety pierwszy trymestr nie jest za różowy, ja również cierpiałam z powodu wymiotów, mdłości i to o każdej porze... te mdłości budziły mnie nawet w nocy- zasypiałam z nimi i budziłam się z nimi. Jedyne co mogę polecić to lekkostrawna dieta- odkad wiem, ze mam cukrzyce i mam dietę, wiele objawów mi odeszło min. zatwardzenie i mdłości właśnie :-P Ale jak minie te najtrudniejsze 12 tygodni, to poczujesz się o niebo lepiej! Ja w ogóle nie czuję się na ciąże- brzuch może trochę twardawy się robi, ale jeszcze nie rośnie, piersi w sumie są jakie były, włosy za to lśnią i cera niezła. Co noc śni mi się ciąża, narazie cąły czas śni mi się dziewczynka :-) Zobaczymy czy ją wyśnię. Miłego dnia dziewczyny.

Gość gość
Hej dziewczyny, właśnie przeszłam hsg i mam takie pytanie czy po tym można wszystko robić normalnie czy trzeba uważać np nie dźwigać itp??? jesli możecie prosze o odp

Gość OLALA...
Czesc dziewczynki

Gość OLALA...
Super,tyle sie napisalam,a wyswietlilo sie tylko czesc dziewczynki- boskooo Co jest z ta kafe?!?!?!

gosc nie pomoge z tym co wolno a co nie po hsg niestety ;( kolorowa i tu sie mylisz ... jstem szczesliwa mamusią ale z Mlodą nadal w brzuszku....mala agentka za chiny nie chce wyjsc, wczoraj bylam u lekarza, rozwarcie na 2 palce, mam plamienia takie brunatno beżowe, pobolewa mnie brzuch i tyle....noce sa najgorsze boli mnie wszystko szczeg zebra i brzuch sie robi bardzo twardy..... a Mala dalej nic....Moj gin mial dzis ostatni w lipcu dyzur w szpitalu :( potem dpiero w sierpniu wiec bede tam zdana sama na siebie niestety i to troszzke poteguuje moj strach....wczoraj jeszcze poklocilam sie z mezem jak cholera, dzis od rana juz mialam humor dziwny-raz placz raz radosc...Mloda kopie, wierci sie.rano zaserwowala mi niezly maraton kopniaków ;) heheh juz sie jej nie moge doczekac tym bardziej ze mam fotke jej pysiaczka z wczoraj i wyobrazic sobie moge mniej wiecej jak bedzie wygladac :) :)...wszyscy wokol rodza(szczeg te co mialy termin po mnie) a ja wciaz 2w1... ech.. Olalal co u ciebie ?:)

To faktycznie uparta jest :D mojej tez sie nie spieszy ale w sumie teraz juz sie ciesze bo moze wytrwamy do powrotu doktorka z urlopu i nie bedzie takiego stresu :P

Topka - czekam z niecierpliwością aż w końcu napiszesz, ze dzidzia jest już na świecie :) Trzymam za Ciebie Kochana kciuczki i nie przejmuj się ze nie będzie Twojego lekarza przy porodzie. Położna będzie przy Tobie najwięcej. Ja przy swoim porodzie też nie miałam ani swojego lekarza ani swojego M, bo wtedy co ja rodziłam panowała w szpitalu świńska grypa i nie było można mieć porodów rodzinnych, a lekarz akurat miał ferie zimowe. Ale dałam rade i Ty pewno też dasz :) Super że sesja Oliwerka Ci się podoba. Troszkę późno ją zrobiliśmy bo najlepsze są zdjęcie takich maleńkich dzieciaczków co mają np. dwa tygodnie. Podaje Ci linka gdzie robiliśmy sesje. Możesz sobie pooglądać zdjęcia innych dzieciaczków. Jest na co popatrzeć bo kobita super wykonuje swoją pracę. http://jovkaa.blogspot.com/2013_07_01_archive.html Klaudiii, malaxxxruda - co u Was kobitki, jak się czujecie :)