Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gość
d.z.iunia rozsądnie piszesz :) Wiadomo ze jak ktos ma dobra prace i kase to nie ma po co wyjezdzac bo wtedy sie rozczaruje bo chcialby wiecej

Gość kto pracuje po tyle godz
Ja nigdy w Anglii nie pracowałam 12-15 godzin :O za to w Polsce musiałam aby wyciągnąć gówniane 1700 i aby było na rachunki!

widac ze masz slaba prace jak nie musialas nigdy 12h pracowac...sa sytuacje ze po prostu trzeba tyle tyrac ale wiadomo male nieopowiedzialne zuczki ida do pracy jak wybije dzwonek :P

Gość kto pracuje po tyle godz
Ja akurat mam stałą pracę w Anglii i mam 8 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. Czasami wyjdę wcześniej,a czasami mogę-nie muszę zostać dłużej.

Gość gosc srosc
Ja rozumiem to w ten sposob,ze w Polsce jest bieda w sensie rozwoju kraju jak i zarobkow,tu nie chodzi o ludzi z kasa tylko wiekszosci bez kasy.A tu wszyscy oczywiscie pieprza jacy bogaci,ale to na naszych polskich forach ludzie nie maja na jedzenie.Wiec przestancie pieprzyc,Ja tez mam pieniadze,ale wiekszosc w tym kraju pracuje za gowniane pieniadze.

Gość gość
gosc srosc chociaż Ty jedna dobrze napisałas :)

Gość gosc srosc
Bo jak czytam te dyrdymaly jakie to wszystkie bogate,a na forum co druga rodzina nie ma na zarcie to nie wierze w te miliony na koncie i siedzenie od rana do nocy na tym forum.Ja jeszcze sie ucze,kase daja mi rodzice ale widze co w polsce sie dzieje.

Gość gość
Ja rozumiem, ze kazdy chcialby zyc na przynajmniej przyzwoitym poziomie, ale zauwazcie, ze najbardziej zadowoleni z zycia na emigracji to ludzie bez zadnych kwalifikacji czy zawodu. I wcale nie mam na mysli wyksztalcenia wyzszego, bo z zawodowym (i konkretnyn zawodem) mozna w miare normalnie zyc i tu. Znam budowlanca, znam piekarza, znam kierowce tirow, ktorzy w PL dobrze sobie radza, zarabiaja niezle, zony pracuja i naprawde dobrze sobie radza (nie maja kokosow-w zadnym kraju by nie mieli zreszta, ale zyja naprawde przyzwoicie). Juz nie wnikam w te polska nadprodukcje szkol i szkolek wyzszym, a co sie wiaze nadprodukcje magistrow, szczegolnie humanistow...IBo po polibudzie, jakakolwiek by to nie byla, nie znam osob bezrobotnych, a nawet tych miejszacaych sie w najnizszej krajowej.

Gość gosc srosc
Taa jasne wszyscy polacy ktorzy emigrowali to cholota.Co ty pieprzysz,moi rodzice maaj wielu znajomych wyksztalconych polakow na emigracji.

Gość gosc srosc
Nawet moj ojciec ktory zarabia bardzo dobrze uwaza ze polska to coraz wieksze bagno.A tu czytam jaka polska piekna,dobra i bogata.:D

Gość gość
Wiesz, jakos opinia kogos piszacego w ten sposob jest dla mnie malo wiarygodna. Ile ty masz lat? 18?? Ja jednak wole sluchac ludzi, ktorzy maja jakiekolwiek pojecie o zyciu :)

Gość gosc srosc
Moge miec nawet 15-scie jak chcesz.Pomimo ze jestem mloda to widze jaka to polska bogata,ze normalnie boki zrywac.Taka polska z***bista ze jak kasy nie posiadasz to umrzesz zanim sie do specjalisty dostaniesz.A polskie drogi to jedna wielka dziura.Noz***biscie bogate panstwo,a jak dba o nas :D

Gość Marekmmmmmmmmmm
Tu wszyscy bogaci i piekni tak im ten polski klimat sluzy :O

Gość gość
Widzisz, czyli zgadlam :) A powiedz mi kto napisal, ze Polska to bogaty kraj?? Bo ja jakos tego nie widze i nikt tego nie napisal. Jedyne co piszemy wszyscy i z czym sie zgadzam to jest to, ze w Polsce rowniez SA mozliwosci. I tyle. Poczytaj sobie caly topik. Poza tym mloda jestes, wiec tego nie wiesz, ale Polska jest bardzo przyjaznym krajem do otwarcia wlasnej firmy. O wiele lepszym niz kraje Europy Zachodniej. Dlaczego? Z wielu powodow, ale jedynym z najwazniejszych sa smiesznie niskie podatki i duzo odliczenia (czyli "wrzucanie w koszty" przeroznych rzeczy) Tylko w polskiej naturze lezy narzekanie i typowe postkomunistyczne myslenie "bo mi sie nalezy", ale zeby samemu palcem kiwnac i cos zrobic, to juz ciezko :)

Gość gosc srosc
Opinia moze byc malo wiarygodna? :D

Gość gosc srosc
Moi rodzice nigdy nic od nikogo nie dostali i pomimo to ze maja wiele na emeryture wyjezdzaja do niemiec

Gość gosc srosc
A ty w tej naszej polsce nawet nie wiesz czy dostaniesz emeryture bo do tego czasu moze juz jej nie wystarczyc dla ciebie

Gość gość
Wiesz, no ja akurat pomyslalam o tym juz dawno w innym sposob...wiec nie czekam na zus. Moj maz zreszta tez nie.

Gość gosc srosc
No moze i nie liczysz na zus,ale co c skladke odprowadasz.

Gość gosc srosc
co mc*

Gość gość
Odprowadzam sklade, oczywiscie, ze odprowadzam, ale nie spodziewam sie kokosow za te 30-35 lat :)

Gość zadowolona z zycia w PL
normalny czlowiek nie czeka na emeryturke z zusu, tylko sam sobie odklada na konto, tak ja i moj maz, takze kilkoro naszych znajomych, mamy osobne konta na ten cel i tat robi, kazdy madry, ktorego na to stac powiem wiecej, niektorzy znajomi, ktorzy maja firmy jednoosobowe zadengo zusu nie placa po kilka lat i nikt ich nie sciga a kase wlasnie odkladaja na konto o beda cos z tego mieli, a jak nie dozyja to chociaz dzieci skorzystaja:)

Gość zadowolona z zycia w PL
normalny czlowiek nie czeka na emeryturke z zusu, tylko sam sobie odklada na konto, tak ja i moj maz, takze kilkoro naszych znajomych, mamy osobne konta na ten cel i tat robi, kazdy madry, ktorego na to stac powiem wiecej, niektorzy znajomi, ktorzy maja firmy jednoosobowe zadengo zusu nie placa po kilka lat i nikt ich nie sciga a kase wlasnie odkladaja na konto i beda cos z tego mieli, a jak nie dozyja to chociaz dzieci skorzystaja:)

Gość gość
tak wyksztalcenie to za malo ,teraz w Polsce praktycznie kazdy ma wyzsze wyksztalcenie.Przyklad? U mnie w klasie w liceum byly 32osoby.I wiecie ile osob ma teraz wyzsze?30 :) I tylko 2 osoby pracuja w zawodzie :) Co wy z tymi studiami? Sorry ,ale teraz wyzsze wyksztalcenie nic nie oznacza.Studiowac moze kazdy nawet tepak.Znalam chlopaka,ktory nie znal tabliczki mnozenia i teraz ma mgr.Absolwentka studiow turystyka-hotelarstwo wyskoczyla do mnie z tekstem ,ze jest takie panstwo jak 'Czechoslowacja ' a jeszcze taki inny znajomy studiowal i nie wiedzial co dokladnie studiuje jaki kierunek,okazalo sie potem ,ze to biotechnologia:) Mozecie tutaj krzyczec ile chcecie ,ze macie wyzsze dla mnie to i tak nic nie oznacza.No chyba ,ze to Uniwersytet Warszawki,czy Jagiellonski.A tak poza tym znam duzo osob po dobrych studiach i albo zarabiaja grosze ,albo nie maja pracy i to jest wasza POLSKA.A tak wogole skad wy wiecie z jakim wyksztalceniem ludzie pracuja zagranica?Tylko gadacie glupoty i swoje wyobrazenia o czyms o czym nie macie pojecia.Smieszne jest to ,ze najwiecej do powiedzenia maja osoby ,ktore oprocz Polski swiata nie widzieli,a pozjadali wszystkie rozumy.

Gość gość
oto co dzis przeczytalam, cytuję: Na 34 państwa zrzeszone w OECD Polska znalazła się dopiero na 25 miejscu. Najgorzej wypadliśmy pod względem przychodów i mieszkalnictwa. Jak wskazują autorzy badania, choć za pieniądze nie można kupić wszystkiego, to są one niezwykle ważne dla osiągania wyższego standardu życia. Średnio polska rodzina zarabia 15 371 dolarów rocznie. Gorzej jest tylko na Węgrzech, w Turcji, Chile, Meksyku, Estonii i Brazylii. Ponadto ranking wskazuje na duże rozwarstwienie pod względem zamożności w polskim społeczeństwie. Coraz większe są różnice między najbogatszymi, a najbiedniejszymi Polakami. Pod względem mieszkalnictwa wypadliśmy fatalnie, zajmując 33. pozycję. Nasze domy są ciasne, a ich utrzymanie pochłania znaczną część naszego dochodu. W zestawieniu wyprzedziliśmy w tej kategorii jedynie Turcję. Ogółem pod względem jakości życia w Polsce jest lepiej niż na Słowacji, Węgrzech czy w Grecji. OECD wysoko ocenia u nas bezpieczeństwo i edukację. Daleko nam jednak do lidera zestawienia… Australii. i jakie sa teraz Wasze wnioski?

Gość gość
To, co sie dzieje w PL jesli chodzi w wyksztalcenie wyzsze wola o pomste do nieba. Te szkoly, szkolki wyzsez "Integracji Europejskiej", "Humanistow" i inne takie to po prostu dramat...dlatego mamy taka nadwyzke magistrow z praktycznie zerowa wiedza, a jak juz ostatnio uslyszalam, ze sa studia Kosmetologia (a jak myslalam, ze to szkolenie, kurs, w porywach studium) to po prostu myslalam, ze padne trupem... p.s. ja mieszkalam 12 lat w Holandii, a jednak wrocilam i nie narzekam. Wzielam ze soba meza "tamtejszego" i sobie zyjemy. Ale ja juz o tym tu pisalam :)

Gość gość
Tylko idiotka/idiota powie że Polska jesy bogata :O

Gość gosc srosc
No moze wy nie liczycie,ja jestem mloda ale rozumiem ludzi ktorzy nie maja pieniedzy i nie maj z czego odkladac.My jeszcze jestesmy daleko do krajow gdzie ludzie maj emerytury i godnie z nich zyja.Takim przykladem jest moj dziadek ktory mieszka w niemczech,bo tam tez sie urodzil,pracowal a teraz godnie zyje.Wnaszej pieknej polsce takich ludzi jest garstka.

Gość gość
Co wy z ta bogata Polska??? Ludzie, czytajcie co tu sie pisze!! Jeszcze nikt na tych 10 stronach tego nie napisal! Uwielbiacie popadac w skrajnosci, co? :o