Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BaByy

Staramy się o dziecko, kto ze mną? :)

Polecane posty

Gość Maniutek23
Cześć Kobietki:) mi już @ się skonczyła wczoraj dziwnie to trwało 8 dni;/ ehh jakas nie taka w tym miesiacu była..;/ i niewiem kiedy mam zaczac staranie, albo tak jak radzicie nie myslec o tym i działać... baby jak tam??działaj działaj:) bpmd- jak tam plamienia ustapiły??

Maniutej23- Staramy się :) Ale jakoś nie wybiegam myślami w przyszłość, a zawsze tak robiłam :) Myślałam, że uda nam się za pierwszym razem, a tu klops. Rozczarowanie. Myślałam, że jak będę chodzić już z brzuszkiem to będę po woli planować gdzie dać łóżeczko, gdzie półeczki, ale teraz na prawdę się nie martwię niczym. Co ma być to będzie :) . . Dziewczyny pali któraś papierosy? Ja byłam dziś u lekarza i powiedział mi żebym rzuciła papierosy bo słyszy na płucach, że nie wygląda to dobrze. Więc co zrobiłam? Powiedziałam sobie, że nie zapale fajek :) Mój Puzzel pali niestety ale myślę, że jak Go poproszę to rzuci ze mną :) Muszę mieć silną wolę ;) Jak na razie w ogóle mnie nie ciągnie :) Ciesze się bardzo :) Chce teraz zacząć pić zioła jakieś może, które szybciej pozwolą mi na oczyszczenie organizmu :) A tym bardziej jak chce maleństwo to dziecko musi mieć "czystą" i zdrową mamusie ;)

Gość Maniutek23
Baby masz rację moja droga nie ma co sie nakrecac trzeba zyć teraźniejszością-chociaż to czasem trudne, mi samej zdarza się często wybiegać myślami w przeszłość jak to bedzie jak zobacze 2 krechy, jaka bedzie reakcja wszystkich itp. Ja nie pale, paliłam kilka las potem ograniczyłam nastepnie przeszłam na E-papierosa i teraz juz nie pale wcale. i Ty to rzuć nie warto,szkoda zdrówka.

Ja tez troszkę latek pale ale nie poddam sie :) Rzuciłam palenie w chwili kiedy lekarz oznajmił mnie o moich płucach. Ciesze sie :)

hej kochane ;) ja czekam na okres jak na wyrok ... wiem ze dostane bo lekarz by mi powiedział... tylko nie powiedziałam mu ze sie staram o dziecko....po śluzie teraz nic nie zobacze bo przy mojej grzybicy śluz jest zołty jak przed okresem po za tym plamie od tabletek dopochwowych...a szyjka wieczorem była zamknięta wiec dzis pewnie jeszcze nie dostane ( termin @ jutro )

Cytrus22- Ja będę trzymać jednak kciuki żebyś nie dostała @ :)

Gość Maniutek23
cytrus22 lekarz i tak nic by nie zobaczył chyba bo za wczesnie, także jest nadzieja:)

Ale się rozchorowałam :( Kaszel mam taki że aż mnie dusi, katar, gorączka do tego doszła - 38 stopni. Aż się nic nie chce. Idę się położyć Kochane ! :) Dobranoc :*

Babyy dopadło cie nie zle ;) wracaj nam do zdrowia... **** Motylek nadzieja jest ale biore tabletki ktorych w ciazy brac sie nie powinno...

Gość porannarosaaa
Ojjjj jak sobie przypomnę, że też kiedyś pisałam na takim "starczkowym" temacie to mi się śmiać chcę ;p Najlepsze, że jak już udało mi się zajść, to tak źle się czułam i byłam taka zmierzła, że nie miałam siły siedzieć przy kompie i wszelakie fora poszły w odstawkę :D A teraz? Mój synek ma 3 miesiące, jest kochany ale ile ja się wycierpiałam przez tą ciąże, a przede wszystkim koszmarny poród miałam a jeśli jeszcze dołożyć do tego ten zapieprz przy dziecku to teraz wiem, że na drugie dziecko się już nie zdecyduję :p Nie chcę wam podcinać skrzydeł, bo wiem, "że jak baba chcę to nic jej nie przegada" i życzę wam powodzenia mimo wszystko hehe. Podobno potem takie rzeczy się miło wspomina, ale ja mam traumę do dzisiaj po porodzie ;p

Gość Maniutek23
cytrus i co przyszła @? baby jak sie czujesz?? mnie tez dopadła grypa:( Kurde dziewczyny zaczynam miec watpliwosci czy moze nie odpuscic. weszłam na jakies inne forum na którym wypowiadała sie dziewczyna (23letnia prawie), że chce miec dziecko tylko zastanawia sie czy to nie za wczesnie. Starasznie na nią część forumowiczek naskoczyła że za młoda że szkoda zycia, ze najpierw trzeba zbudowac zaplecze finansowe a potem dziecko. I tak sie zastanawiam ciągle odnośnie tego zaplecza finansowego,jak to bedzie wyglądać dalej, mój M pracuje na umowe na czas nieokresl. zarabia ok 2500, ale ja jeszcze studiuje, pracuje na umowe zlecenie tylko za ok 1100, ale wiadomo ze jak zajde w ciąże to niekoniecznie bede mogła pracowac całą ciąże-i czy pracodawca bedzie tego chciał... Wszyscy mówią że dziecko to droga inwestycja i idzie na to multum kasy. Przecież jak urodze, nie bede chodzic do pracy, czy z pensji facety wystarczy na utrzymanie... ehhh I takie różnie dziwne myśli mnie naszły...

Maniutek23- Ja czuje się troszkę lepiej ale wiadomo, że dalej mnie "trzyma ". . Maniutek ja myślę, że powinnaś się starać. Mój Puzzel zarabia 2000zł. Czasami nawet mniej, ale wiem, że damy sobie radę. Ja szukam teraz pracy, ale jest ciężko. Myślę, że Wy macie na prawdę dobry start i że dacie sobie radę :) Będę trzymać kciuki , że jednak się nie rozmyślisz ! :) Ja mam 20 lat a wiem, że chce mieć maluszka i wiem, że to nie żaden kaprys tylko czuję, że to już ten czas. Zauważyłam, że niektóre dziewczyny, które urodziły dziecko w wieku 16 lat są lepszymi matkami, niż te,które mają nawet po 30 lat. To wszystko zależy od naszego podłoża psychicznego :)

Maniutek okres jeszcze nie przyszedł ale lada chwila bedzie :( Idz za głosem serca a nie ludzi ! Ja nie mysle o tym co bedzie za 5 lat teraz masz prace jutro jej nie masz tego nie przewidzisz. Nie słuchaj innych rob tak jak ci mowi serce :)

okresu jeszcze nie mam, wiec postanowiłam pozbyc sie złudzen i zrobic test - wynik negatywny ( nawet nie widac cienia drugiej kreski ) :(

Babyy wyczytalam, ze Twoj facet pali papierosy, niestety to katastrofalnie wplywa na jakosc nasienia. Namow zeby rzucil, to pewnie w trzy miesiace zaskoczysz :) Maniutek - wzgledy finansowe. Powiem tak ja mam 30 lat i szczerze zaluje, ze nie zdecydowalam sie jak mialam 23-24 lata. Oczywiscie, ze sobie poradzicie. Staraj sie i nie ogladaj sie na innych.

hej dziewczyny - myslicie ze druga kreska widoczna pod swiatlo cos znaczy?

griszankaanka- no niestety pali :( mówię mu żeby rzucił, ale ciężko jest. Wczoraj znów kupiliśmy paczkę fajek, ale powiedziałam sobie, że jak tylko ona się skończy to rzucam tym świństwem w cholerę. . cytrus22- Pewnie że to coś znaczy :) CIĄŻA!!!! :) Biegnij na betę :)

To chyba nie mozliwe, ja widze bardzo bledziutka ale prawie nie widoczna kreseczke, widac ja dopiero pod swiatło wtedy nieda sie oszukac ... jestem dwa dni po terminie @

cytrus zrob test jutro . Nawet bladziutka kreska to oznaka ze jest ciąża :)

HEJ DZIEWCZYNY!!! Witam nowe koleżanki :) x Ja się nie odzywam,bo w ogóle nie mam czasu na nic ... :( :( :( x U mnie wszystko wporządku,już mi się skończył urlop,więc ciężko pracuje.... x BaByy ja pale papierosy,ale próbuje się ograniczać,może niedługo mi się uda rzucić ... x cytrus22 jak BaByy już napisała leć zrobić bete,wtedy będziesz pewna :) trzymam kciuki x ja uciekam zrobić kolacje,bo mój zaraz wróci do domku :) x Trzymam kciuki za Was dziewczyny !!!

Gość Maniutek23
Cytrus22 i co robiłas test jeszcze jeden dzisiaj????? jaki wynik???? Dziękuje dziewczyny jestescie kochana, dzieki za słówka pocieszenia i podtrzymania na duchu. griszankaanka jestes w trakcie staran o dziecko ale o pierwsze czy o drugie moze?

Słuchajcie okres przyszedł !!!! :( :( jednak ta kreska pod swiatło nic nie znaczy musi byc widoczna normalnie :( wklejam tabelke i rozpoczynam nowy cykl :( nick.....................wiek.......................cykl starań.............termin @ annnnna///..........27..............................13... .................... serduszko.gif (KIKA)................22................................4 ..............................06.07 BaByy................20................................5. .............................15.08 motylek..............29................................1. ..............................07.07 zamężna............24................................5. .........................8-10.07 Samuelle...........24................................4... ...........................12.07 cytrus22.............23..............................22.. ...........................26.08 bardzo pragnę mieć dziecko....25......6.................................16. 07 też się staram..25................................2................. ................06.07 pierdzioszek.......21.................................1.. ..........................15.07

Gość Maniutek23
ojej przykro mi :( też kiedys miałam taką niby kreske ale tycho ja ja chyba widziałam. Nie przejmuj sie kolejna szansa przed Tobą:)

Hej dziewczyny :) wklejam tabelke jeszcze raz :) niektóre jeszcze nie zaktualizowały tabelki :P nick.....................wiek.......................cykl starań.............termin @ annnnna///..........27..............................13... ........................... ❤️ (KIKA)................22................................5 ..............................15.08 BaByy................20................................4. .............................07.07 motylek..............29................................1. ..............................07.07 zamężna............24................................5. .........................8-10.07 Samuelle...........24................................3... ...........................12.07 cytrus22.............23..............................22.. ...........................26.08 bardzo pragnę mieć dziecko....25........6.................................16. 07 też się staram..25.................................2................. ................06.07 pierdzioszek.......21...............................1.. ..............................15.07 Ja dzisiaj jeszcze mam wolne więc leniuc***e :) z rana pozwoliłam sobie na słodycze i kawke (od poniedziałku zaczne się odchudzać hahahaa :D ) Mój niestety w pracy .... Jak na razie to odpuściłam sobie starania - co ma być to będzie :) x Niektóre dziewczyny ostatnio się nie odzywaja ... x Cytrus22 ja ostatnio też miałam dwie kreski na każdym teście który robiłam i nie jestem w ciąży...Moje testy były wadliwe (kupiłam je w aptece). Ale nie martw się kochana,bo w końcu się uda !!! Trzymam kciuki!! :* x miłego dnia dziewczyny !!!! :)

BaByy ja chyba teraz coś pomieszałam z tabelka :P :D co u Ciebie ??? :)