Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DIETA SOUTH BEACH

Polecane posty

Grubaremcia zaczęłam kręcić z rana, ale ja nie robiłam tego wieki i niezbyt mi szło, w dodatku tak sobie poobijałam brzuch i nogi że aż narobiłam sobie siniaków. Nie wiem, marnie to widzę, chyba załatwię sobie na razie takie zwykłe hula i jak nabiorę wprawy to znowu spróbuję na tym uzbrojonym ;) Ewentualnie mogę jeszcze przynieść ze strychu rowerek treningowy. :)

Gość mjc
Hej dziewczęta :) dzięki wielkie za przepisy, stronki i inne pomysły. ja jestem zapracowana i nie zawsze a właściwie rzadko mam czas i ochotę na przykładanie się do urozmaicenia moich posiłków co tu dużo mówić, idę na łatwiznę, mimo, że kocham gotować Minął mój pierwszy tydzień, straciłam 1.5 kg .. :) zaczęłam też ćwiczenia na boczki i uda efekty są już widoczne ta dieta jest super, daje sporo swobody i frajdy w kuchni a przy okazji pozwala chudnąć !

Hej :) Pewnie, że jesteśmy otwarte na wszystkich! Zapraszamy :) Ja właśnie mam @ i jestem jak zwykle napompowana więc zważę się w poniedziałek. Nie będę przedłużać pierwszej fazy, choć o tym myślałam, zwłaszcza że kilka małych grzeszków by się znalazło ;) Ale przecież na 2 fazie też się chudnie, tylko wolniej. Co do hula hop- też mam z wypustkami i też po pierwszym razie nie mogłam dotknąć brzucha i miałam siniaki. Ale pocieszę- u mnie było tak tylko za pierwszym razem! Ja bym odpuściła na kilka dni hula hop i jak się zagoi to już powinno być ok. Ewentualnie załóż grubszą bluzę- ja tak robiłam. Później to nawet jak miesiąc nie kręciłam i zaczynałam znów to siniaków już nie było, a kręcę na koszulkę albo czasem i bez. Boli tylko obijanie o biodra czy kręgosłup, jak się zdarzy ;) U mnie dziś ostatni dzień 1 fazy, trzeba się rozeznać jak tu zacząć drugą :)

Gość gość
juz masz 14 dzien dzisiaj? gratuluje wytrwalosci ;)

Autorko tam myślałam że chyba muszę ubrać coś grubszego ale pocieszyłaś mnie bo dzisiaj spróbowałam znowu i jest jeszcze gorzej...

witajcie laseczki :) z tym hula hop to sporo sie naczytalam zanim kupilam, zasiegnelam opinii i kupilam na poczatek bez wypustek, wiec pomimo, ze wczoraj dosyc dlugo krecilam siniakow nia mam. Ja mam takie kolo zrobione specjalne do wzrostu (mierzy sie od piet do pepka) Tak jak pisalam wczesniej I faze przedluzam o tydzien. Nie waze sie jednak, bo tez mam @ i czuje sie jak cielna krowa ;) Zgadzam sie z Wami, ze south beach to najlepsza dieta pod sloncem, bo daje tyle mozliwosci, nie jest sie glodnym, a sie chudnie :) Ja tez lubie gotowac, ale mam coraz mniej sily, szczegolnie rano przed praca - srednio godzina w kuchni, zeby sobie przygotowac sniadanie i posilki na wynos. To jest najwieksza bolaczka to pichcenie... Ponawiam wczesniej zadane pytanie, robila ktoras babeczki jarzynowe z jajek?

Gość mjc
Niestety Remcja, ja nie robiłam ..

Gość mjc
Ale robiłam jajka faszerowane ugotowałam je na twardo, wydrążyłam zółtka rozgniotłam je widelcem, dodałam trochę majonezu i jogurtu i zrobiłam z nich jednolitą masę, do masy dodałam sporo siekanej pietruszki oraz dużo usmażonych pieczarek następnie do pełna wypełniłam nimi jajka - i zjadłam :) pycha,, polecam !!

Gość mjc
Dziś na obiad leczo: Dusiłam ( w takiej kolejności) - fasolkę szparagową, paprykę różnokolorową, cebulę, młodą cukinię ze skórką. Na koniec koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki lub (w moim przypadku) pastę paprykową ajwar. Doprawić ziołami do smaku. smacznego :)

ale fajny pomysł na te jajka :) Slinka cieknie na sama mysl, dzikei :) Leczo tez fajny pomysl z fasolka, ja robie podobnie bez fasolki. najpierw podsmazam cebule na oliwie z oliwek, potem kolorowa papryke, nastepnie dodaje cukinie pokrojona w polksiezyce ze skorka i calosc zalewam pomidorami rozdrobnionymi w puszce, przyprawy, ziola i gotowe :) Ale nastepnym razem wyprobuje z fasolka :) Przed chwila wyjelam z piekarnika tzw. chlebek z tofu, ma byc na jutro na 1 sniadanie, o ile to cos bedzie zjadliwe ;)

Gość mjc
Moja siostra już miala do czynienia z takim osobistym dietetykiem, nie schudła ani grama, mój kolega również płacił dietetykowi za to, by te mu mówił, że ma jeść dużo pączków i smażonej kiełbasy. .. Remcia, a Ty ile już schudłaś i ile dałaś sobie czasu?

nie wiem ile schudlam, bo sie ze strachu nie waze ;) Ale tak calkiem serio, to przed rozpoczeciem diety nie wazylam sie, bo naprawde sie balam, Obecnie czuje, ze schudlam po ciuchach i ogolnie tak jakos mi lzej :) Zamierzalam sie zwazyc, ale dostalam @. Daje sobie jeszcze 2 dni i sie zwaze, o czym oczywiscie poinformuje. Bardzo chcialabym miec magiczne 5 na poczatku, czyli 59 :) To bedzie szczyt moich marzen. Kiedys przez krotki okres czasu wazylam 55, ale nie wygladalam wtedy wcale dobrze.

a co do diet i osobistych dietetykow to doswiadczenia sa rozne...Przewaznie kupa kasy i mega wymyslne posilki, na pewno nie dla zapracowanych kobiet. Nasza dieta pozwala wybrac sposrod calej gamy produktow akurat te na ktore akurat mamy ochote, czy te, ktore lubimy. sout beach to nie jest gotowy schemat dla wszystkich typu na sniadanie szklanka kawy, a na obiad 2 jajka, dlatego ta dieta jest taka uniwersalna i dla kazdego.

mjc, a z tym czasem to na obecna chwile trudno powiedziec ile mi zajmie dojscie do 59... To zalezy ile waga pokaze za 2 dni :) Dzis 15 dzien diety, ciagle I faza :)

Gość mjc
Mi w sumie codziennie waga pokazuje mniej kilogramów, ale chudnę w wolnym tempie, ale mi to odpowiada, bo przed SB miałam 13 dni kopenhaskiej i na niej już schudłam. Teraz pomału ale pewnie do celu nr 2 :) Czego i Tobie (oraz innym dziewczynom) życzę :) . Jak chlebek z tofu? Jestem bardzo ciekawa !

Gość goscss
Czesc dziewczynki :) Nie mam ostatnio czasu aby cos wiecej napisac, wiec tylko chcialabym sie zameldowac, ze trzymam diete. Troche "zgrzeszylam" na tym przyjeciu urodzinowym, na ktorym bylam, ale byloby bardzo trudno tego uniknac. Stwierdzilam ze nie bede sie wazyc przez pare dni, ale jutro to zrobie bo akurat mija tydzien. Biegam co drugi dzien :) Jak znajde chwile to jutro tez cos napisze. Pozdrawiam.

Gość mjc
Trzymajcie dietę dziewczęta :) Nie jest mocno restrykcyjna, a efekt jest w zasięgu waszej ręki jeśli tylko się postaracie. Nic w tym życiu nie przychodzi łatwo, warto się poświęcić, naprawdę :) goscss, nie grzesz więcej Koleżanko ;) Kawałek ciasta nie jest wart utraconych kilogramów.

Gość gosc l
jutro zaczynam rano pieke chlebek i ciasto ( gdyby mnie na cos wzieło takiego zeby bylo pod reka :) moge sie dolaczyc do waszego topiku?

Gość gosc l
przepis na kalafiora Kalafior w jajku. - mały kalafior - 2 jajka Kalafior dzielimy na niewielkie różyczki i podsmażamy na patelni, aż zmiękną i zarumienią się. Można przykryć patelnię przykrywką, wtedy szybciej się podduszą. Wbijamy 2 całe jajka i delikatnie mieszamy. Gdy jajko zetnie się, danie gotowe.

Gość gość
mozna dodac na wierzch ser piorko 3 % lub light ( aby sie zapiekł)

Gość gosc l
to ja , musze sie zalogowac na swoim niku ale to juz jutro , bo musze konczyc dzisiaj powodzenia!

dziewczynki, w zyciu nie jadlam czegos bardziej okropnego niz ten chlebek z tofu, bleeeeee W smie wyszly 4 placuszki chlebowe. Dzis rano polozylam na nich chudy serek, pomidora, ogorka i zasiadlam dostojnie do krolewskiego sniadania. To bylo cos okropnego, zjadlam do konca, bo nie mialam wyjscia, ale te 2 szt. ktore zostaly wyrzucilam. A na przyjeciu urodzinowym nie da sie nie zgrzeszyc. Jedyna rada unikac przyjec :)

Gość gość
mozna upiec chleb z fasoli nawet zjadliwy jest i na 1 faze sie nadaje

Gość gość
ja chodzilam poprzednio na imprezy bedac na tej dieice i jadąłm to co było dozwolomne zawsze sie cos znajdzie dla siebie jak stol jest dobrze zastawiony , to jest zapewne z czego wybrac

Gość mjc
Remcia, coś kojarzę, że to tofu to nie za bardzo :) A co to za chleb z fasoli? Z takiej białej suchej?

Gość gość
chleb z puszki z fasoli

Gość gość
Składniki 1 puszka fasoli białej (dla koloru, a tak naprawdę może być każda!) 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego, granulowanego 1 łyżeczka tymianku, lub innego zioła, które nada podstawowy smak i aromat. Może być też oregano - wtedy otrzymamy chlebek "pizzowy" 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ziaren sezamu Można do masy wrzucić też pestki dyni.

Gość gość
pisz na gosc bo nie moge wejsc na swojego nika

Gość mjc
Dzięki za przepis :) A to się piecze czy smaży ? Jak długo?

Gość gość
haha zapomnialam napisac juz podaje Przygotowanie Z opłukanej i odcedzonej fasoli robimy purée i mieszamy z resztą składników, prócz ziarenek sezamu, które pozostawiamy do posypania chleba po wierzchu. Pieczemy 25-35 minut w temperaturze 180-190. Nie jemy na ciepło!