Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DIETA SOUTH BEACH

Polecane posty

Gość mjc
Pięknie rzeźbi ciało w krótkim czasie : na YT jest około godzinny filmik Marioli Bojarskiej nie mogę wpisać nazwy tych ćwiczeń bo traktuje jak spam

dzieki znajde pozniej , bo zaraz czeka mnie wyjscie z pieskiem:) a co myslisz o kopenhaskiej warto dla paru kilo> zmnieszyl by mi sie zoladek bo na sb je sie 6 posilkow wiec tam na pewno nie zmniejszył by mi sie ja tez jak cos chce wyslac jakiegos linka to traktuja jako spam ,

Gość mjc
Oczywiście, że warto ! Ja miałam ten sam dylemat co Ty, bo też myślałam to tylko parę kilo .. że się ograniczę itp. Ale źle oszacowałam, to nie było tylko parę kilo .. nie żałuję !!

strasznie mnie kusi w sobote bym zaczela , moz esie uda, od wczoraj jestem na mz , ale tu nie ma rygoru i boje sie ze wyjdzie z tego wz , ostatnio za duzo jadlam ,rozepchalam sobie zoladek i niby nie tyje ale nie chudne z tego brzucha tez postaram sie byc pozniej teraz ide na spacer z moja suczka :) i pozniej poszukam filmiku jak wroce , i zastanowie sie nad kopenhaska ale jak cos to od soboty ,

jeszcze nie posząłm , bo zapomnialam ze czekam na listonosza , bo nie chce zeby awizo mi zostawil , ja na dk nie bede nic zamieniac ( jak zaczne ja wogole) bo wole wolowine ( na piers z kurczaka nie moge juz patrzec i na salate zielona tez nawet lodowa- ale jej zjem 2 listki na sile przepraszam za literowki ale pisze z nie polskiej klawiatury na nie swoim kompie ( moj laptop w naprawie ) bede go miec w poniedzialek dopiero

Gość mjc
Jak chcesz skutecznie schudnąć i co najważniejsze, nie tyć po jej zakończeniu - to zacznij dietę - SB albo DK. Utrata kg to jedno a zmiany nawyków żywieniowych, ponudzenie metabolizmu i dobre kalorie to druga sprawa. Nie pobudzisz metabolizmu jedząc zamiast 3 skibek chleba jednej ani zamiast paczki czipsów - pół.

Gość paulaula
przyłączam się do rozmowy, weszłam przez link z innego tematu o sb ja od jutra stratuję, zakupy już zrobiłam :) mam zamiar być 3 tyg w 1 fazie macie jakiś fajny link do przepisów, bo nie chce robić w kółko tych samych posiłków, bo dieta zbrzydnie . Liczycie kcal na tej diecie, macie jakiś limit?

nastepny dzien z dieta jakos mija , choc brak mi owocow mjc jak dajesz rade bez? witam nowa kolezanke :)

kcaala sie nie liczy je sie tyle zeby nie byc głodnym aaale zeby sie nie przejesc i 6 posilkow ma byc

a na sekunde chyba zaczne 13 dniowa od soboty a jak mi sie nie uda to zaczne sb i te cwiczenia co mi mjc podalas -dziekuje :)

Gość mjc
Nie m za co ! Po to tu jesteśmy .. Jakoś daję radę bez owoców, choć nie powiem, kuszą mnie śliwki, wiśnie i malinki i mimo, że jaką bardzo niski IG to nie jem :) Dziś polazłam do sklepu, wzięłam rozmiar jeansów, do którego zmierzam i zobaczyłam ile mi wyłazi na bokach ! To mi dało powera do dalszej walki z tłuszczem :) Polecam ! :)

Gość mjc
Dziewczynki, kupiłam dziś sobie cudną sukienkę ! Co prawda ciągnie się minimalnie na boczkach ale za 2 kg czyli za 2-3 tyg z ćwiczeniami i po miesiączce będzie idealna :):)

Gość mjc
Aha, od dziś są tanie pstrągi w Lidlu :) 16 zł za kilogram

witajcie :) Ale sie rozpisalyscie dziewczynki :) Bylo co czytac :) Przed chwila wyjelam z piekarnika chleb fasolkowy, wyglada pieknie, pachnie tez calkiem, calkiem, zaczne go na sniadanko, to pozniej dam znac czy jest zjadliwy. Jak czytam Wasze posty to mysle sobie, jejku, co te chudzielce robia na tym forum ;) Ja to dopiero mam do zrzucenia, a Wy obecnie macie mniej kg, do ktorych zrzucenia ja daze, taka to niesprawiedliwosc na tym swiecie ;) Ale tak naprawde Was rozumiem. Mam znajoma, niestety b. otyla, dla ktorej moj obecny wyglad jest szczytem marzen. Zawsze ktos bedzie chudszy i grubszy....Wiecie....ja strasznie sie zapuscilam jak rzucilam papierosy 4 lata temu, tak tylam, odchudzalam sie, znow tylam, znow sie odchudzalam i tak w kolko. Kopenhaska tez przerabialam, ale zamiast potem trzymac sie dyscypliny to ja mialam napady na jedzenie. Az w koncu dotknelam dna, takiego dna, ze nie moglam na siebie patrzec, naprawde i na serio kiedy widzialam swoje odbicie w lustrze ryczec mi sie chcialo. Zaczelam od tego, ze wypatrzylam sliczna czerwona kurtke, przymierzylam i okazalo sie, ze rekawy ma idealnie dlugie (bo mnie zawsze rekawy w kurtkach byly za krotkie), ale bylo jedno ale - nie moglam jej dopiac, bo byla za ciasna ;) I wiecie co zrobilam? Kupilam ja zeby miec moblizacje :) I zaczelam swoja przygode z SB :) Jutro rano obiecuje sie zwazyc i chociaz waga pokaze o wiele wiecej niz Wy obecnie wazycie, to obiecuje sie nie zalamac i dalej z Wami podazac do wymarzonego celu :) Dziekuje, ze jestescie :) Przesylam Wam buziaki :)

aha mnie tez kusza owoce, malinki chyba najbardziej, ale juz od poniedzialku II faza :) Opowiedz ze szczegolami jaka to sukienka :)

Gość mjc
Kochana Remciu, życzę Ci abyś swoją kurteczkę założyła szybciej niż myślisz, że to jest możliwe ! :) Bardzo dobrze zrobiłaś, miej ją gdzieś na widoku i się nie poddawaj, dopóki nie będzie dobra ! Obiecujesz? :) Moja sukienusia jest z delikatnego lejącego się dżerseju, na jedno ramię, w tali jest gumka a od pasa w dół wygląda jak kopertówka - czyli nakładane 2 kawałki materiału - sięga przed kolana. Czarna w biały deseń a na obrzeżach przy szyi i koperty, czerwony wzórek. Subtelna, zwiewna, kobieca :) Jak tam chlebek ?? .. Witam nową koleżankę, przepisy są na dietetyczniesiostro :)

Gość paulaula
ja już po śniadańku, omlet z pomidorkiem i oliwkami na oliwie :) i schudłaś sporo na tej 1 fazie grubaremcia? ja się w sumie odchudzam od stycznia :) w zeszłym roku sporo schudłam bo 13 kg, ok 3 wróciło mi na nowy rok i postanowienie sobie zrobiłam, że w tym roku dobije do mojej wymarzonej wagi 58-62 (zobacze w której będę wyglądać najkorzystnej). W tym roku schudłam ok. 7 kg, i waga najpierw staneła a później wzrosła XD tzn dobiłam do 66,9 i zmieniłam trochę diete, bo już mi się trochę znudziło i jadłam 1500-1900 kcal, ale przytym bardzo dużo biegałam, praktycznie codziennie po godzinie no i pupa waga staneła na 68,5 i zamiast spadać to po trochu rosła, wiadomo mięśnie, no ale 2 miesiące tak ćwiczyłam i oczekiwałam lepszych rezultatów. Teraz byłam na tydzień u mamy, a wiadomo tam obiadki, ful jedzenia w lodówce i trochę mnie poniosło. Przyjechałąm a tam na wadze 71 XD bez przesady, aż tyle nie jadłam, żeby w tydzień 3 kg przytyć, jadłam ok 2500-3000 kcal, liczyłam na jakieś kilo na plusie... ehh... mam nadzieje, że tą dietą coś ruszę, bo idzie się pochlastać :/

Gość gosc1234
Witam. Od jutra zaczynam dietke. Mam prosbe piszcie swoje menu, a na pewno pomoze to innym. Moje menu (prosze o poprawki) s g. 8- jajecznica z: cebulka, 1 parowka, 1 lyzka siemienia, 1 lyzka pestek slonecznika, 1 lyzka pestek dyni to wszystko smazone na oleju kokosowym, pomidor, zielona pietruszka, pol lyzeczki majonezu II s g 10,30 - 15 szt. migdalow o g. 13 - schabowy (jajko, panierka z 1 lyzki sezamu), fasolka p g.15,30 - nie wiem k g.18 - twarozek ze szczypiorkiem Do tego 1,5 l wody i 2 kawy

Gość mjc
Paulaula, nie łam się, pewnie jadłaś złe kalorie, tzn. produkty wysokowęglowodanowe i spalałaś mniej energii niż przyjmowałaś stąd ten wzrost wagi. Wiem coś o wypadach do mamy, więc na wszelki wypadek wydrukowałam jej listę IG :) . gosc1234 - ja bym nie ryzykowała panierki, bo w nią wsiąka za dużo tłuszczu. No i ta parówka - też bym nie jadła. Poza tym OK. Zrób sobie leczo na kilka dni z cukinii, pomidorów, papryki, cebuli i bakłażana. Można jeść na zimno i na ciepło.

Gość gosc1234
Ok, dziekuje. Zrobie dzisiaj to leczo, co prawda nie jadlam, ale trzeba poprobowac. Zawsze mialam dlugie zeby na warzywa. Jestem miesozerna, ale czas sie zmienic. Pozdrawiam i dziekuje

z cukini sa dobre takie ala placki ziemniaczane pycha :) dobra alternatywa na placki , mozna dac cebulke do tego, pieczarki , itp polac jogurtem czosnkowym ( takim dipem ) i ser light na wierzch polecam :)

Gość mjc
Tak Paula, ale do nich trzeba dodać dość sporo mąki :( Robiłam nie raz .., uwielbiam je !

ja dobrze wyciskalam zeby nie bylo soku i pieklam na b dobrej patelni w pozniejszej fazie mozna dodac mazeiny troszke

Gość mjc
Pomyślę co tu zrobić, poszukam możliwości zagęszczenia może jakieś otręby zmielone z małą zawartością węglowodanów np. owsiane..

Gość mjc
No tak, druga faza, zapomniałam, że ja nigdy nie wyjdę z pierwszej ;)