Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
To ze czegos nie potrafimy naukowo wyjasnic nie oznacza, ze zostalo stworzone przez boga. :D :D Kiedys wierzono, że jak pojawia sie piorun to Zeus ciska gromami z Olimpu bo sie znerwicowal. :D Ile w tym wierzeniu prawdy sam wiesz. :D Za ileś tam lat wszystko zostanie wyjaśnione. Prawdopodobnie nie dozyjemy tego jak ludzie z przyszlosci beda mowic o nas "Ale ciemniaki! Nie ogarniali swoimi tępymi możdzkami takiej prościzny jak powstanie wszechswiata. Tłumaczyli sobie to bogami! No ja nie moge!!!" :D

Gość gość
Takie same pytania moge zadać tobie, w miejsce wszechswiata wstawiajac boga. Czy istnial zawsze? Skad sie wzial? A moze mial swoj poczatek? Czemu stworzyl szatana, chociaz jest podobno wszystkowiedzacy i wiedzial, ze ten zejdzie na zla droge? Czemu stworzyl ludzi grzesznymi a potem oddal swojego syna na odkupienie grzechow ułomnych i słabych ludzi, skoro sam ich takich stworzyl? Czemu daje niektorym zbyt krytyczny umysl i ci nie sa w stanie uwierzyc w jego istnienie? Czy pojda przez to w ogien piekielny? Czemu dal wolna wole ludziom skoro i tak zeby uzyskac jego aprobate trzeba postepowac w scisle okreslony sposob, a za zly wybor jest sie srogo karanym? :)

Gość gość
A co do wszechświata to istnieje inna teoria na jego temat. Wg niej wszechswiat istnieje od zawsze, nie ma początku ani końca. Co jakis czas nastepuje Wielki Wybuch, wszechswiat sie rozszerza az do swoich maksymalnych rozmiarow, po czym zaczyna sie zwijac, az do minimalnych rozmiarow (nosi to troche smieszna nazwe - Wielki Skurcz :P) Po Wielkim Skurczu znow jest Wielki Wybuch i tak w koło macieju. :D :D

Gość gość
"Za ileś tam lat wszystko zostanie wyjaśnione" - Skad taka pewnosc ? x "wielki wybuch wielki skurcz" - jak narazie to tylko teorie ktore obecnie mnoza sie jak kroliki, jest ich coraz wiecej i wiecej a czy kiedys zostana potwierdzone, to nikt nie wie, moze tak a moze nie. Pozostaje wierzyc i miec nadzieje ze nauka da nam odpowiedzi na wiekszosc pytan. x "Czemu stworzyl szatana" - odpowiedz w Biblii. "Czemu stworzyl ludzi grzesznymi a potem oddal swojego syna na odkupienie grzechow ułomnych i słabych ludzi, skoro sam ich takich stworzyl" - odpowiedz w Biblii. wlasciwie na zdecydowana wiekszosc pytan w Biblii znajdziesz odpowiedz. x Jesli chodzi o tego Zeusa i innych tamtych Bogow i wierzen oraz o dzisiejszych religiach monoteistycznych to czytalem duzo o jednym i o drugim i jakos obydwie te rzeczy maja sie nijak do siebie wiec nie porownuje ich do siebie, moze cos przeoczylem ale taka moja opinia, jedno i drugie to calkiem inna historia.

Gość gość
Jak to maja sie nijak? :O Przeciez to jedno i to samo! Tylko, ze wy uwazacie sie za lepszych i bardziej światlych od starozytnch Grekow i ze wasza religia jest jedyna sluszna na całym świecie i w całej historii wszechświata! :D Kiedy jeszcze chodzilam do kosciola jako dziecko pamietam jak ksiadz gadal ze religie nie sa rowne, wierzacy w co innego niz w katolickiego boga usmaza sie w piekle. :D A skad kurde macie pewnosc ze ta wasza jest ta prawdziwa religia? :D Skad ta 100% pewnosc moi drodzy? A moze sploniecie w płomieniach piekielnych, bo jedynymi prawdziwymi bogami sa Horus i Izyda? :D Albo Kryszna i Wisznu? :D A wy bezczelnie całe zycie ich lekcewazyliscie i uprawialiscie balwochwalstwo! :D Teorie wielkiego wybuchu nazywacie pogardliwie "tylko teoria", ale co do slusznosci swojej wiary nie macie zadnych watpliwosci. :D :D Nie ogarniam tego. :D Czemu podważacie osiagniecia nauki, a nie dajecie podwazyc swojej religii, ktora jest tak samo smiechu warta jak wierzenia pradawnych Słowian? :D :D

Gość gość
A co sadzicie o Kosciele Pastafarianskim? :D Debilzm co nie? :D A wiecie ze dokladnie tak samo jestescie smieszni i tak samo cudaczni wydajecie sie niewierzacym? :D

Gość gość
Tylko szkoda ze wasz bog nie kazal wam nosic durszlakow na głowach. :D

Gość gość
"Tylko, ze wy uwazacie sie za lepszych i bardziej światlych od starozytnch Grekow i ze wasza religia jest jedyna sluszna na całym świecie i w całej historii wszechświata" - nigdzie tak nie napisalem ani tak nie mysle. x "A skad kurde macie pewnosc ze ta wasza jest ta prawdziwa religia?" - a gdzie ja napisalem ze mam taka pewnosci ? x "Czemu podważacie osiagniecia nauki" - gdzie podwazylem osiagniecia nauki ? bo czytam swoje komentarze i nie moge znalezc ? x Dla mnie smieszny jest brak jakiejkolwiek wiary. To tyle z mojej strony. x "Teorie wielkiego wybuchu nazywacie pogardliwie "tylko teoria"" - to znaczy jak pogardliwie skoro ona sie nazywa TEORIA wielkiego wybuchu. x i nie unos sie tak pycha bo nic ci to nie da. Wrzuc na luz obywatelu

Gość gość
Proponuję zaczerpnąć informacji w tym źródle. Bardzo obszerne opisy i wywiady. http://adf.ly/Ta9jp

Gość gość
Nie pisalam ścisle do Ciebie tylko do ogólu. :P Wiekszosc nie ma zadnych watpliwosci co do slusznosci i prawdziwosci swojej wiary. :P I jeszcze Cie wyzwie od pustych łbow jak sie z nimi nie zgadzasz, bo przeciez oni - jak twierdzili w innym temacie o ateizmie - maja wrodzona mądrość. :D :D

Gość gość
Czemu śmieszy Cie brak wiary?

Gość gość
W calym tym temacie prawie kazdy ateista zarzuca wierzacym ze wierzacy sie wywyzszaja i uwazaja sie za lepszych co wg mnie jest kompletna bzdura ale odpowiedz mi na pytanie. x Czym rozni sie moje zycie od twojego ateisto ? uwazasz ze masz lepsze zycie bo nie wierzysz w Boga ? jesli tak to oświec mnie.

Gość gość
"Czemu śmieszy Cie brak wiary?" - A ciebie czemu smieszy wiara w Boga. Wybacz ze odpowiedzialem pytaniem na pytanie.

Gość gość
Rozni nas tylko to, ze ja nie trace czasu ani pieniedzy na obrzedy religijne. :P

Gość gość
Nie wiem czemu. Chyba dlatego, ze uwazam to wszystko za nieprawdopodobne. I nie moge uwierzyc, ze ktos moze brac to na serio. A wszystkie obrzedy wydaja mi sie smieszne, bo zajezdzaja mi sredniowieczem. :P Wybaczcie. :D

Gość gość
"Rozni nas tylko to, ze ja nie trace czasu ani pieniedzy na obrzedy religijne." No ja pieniedzy tez nie trace bo na tace nie daje, do kosciola tez rzadko chodze. Masz racje trace duzo czasu na modlitwe i czytanie Biblii, oczywiscie mam rozumiec ze ty w swoim zyciu w ogole nie tracisz czasu tak. Wszystko robisz idealnie w wyznaczonym czasie i nie tracisz ani godziny na bezproduktywne glupoty czy nawet innerzeczy ktore nie daja ci nawet satysfakcji a sa wynikiem twojego lenistwa i zaniedbania ? jesli tak to gratuluje i zdradz mi te tajemnice jak wykorzystujesz swoj czas na 100 % i nigdy nie marnujesz ani godziny. chce wiedziec bo tez chcialbym zoptymalizowac swoj czas.

Gość gość
ATEIZM TO ZLO KOSCIOL TO DOBRO:D:D:D:D XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Ruszył proces apelacyjny byłego proboszcza parafii w Hłudnie w woj. podkarpackim, ks. Stanisława K., który odpowiada za psychiczne i fizyczne znęcanie się nad 13-letnim Bartkiem. Chłopak popełnił samobójstwo, wcześniej zostawiając list, w którym miał oskarżyć miejscowego proboszcza o bezpodstawne posądzenie go o kradzież. Duchownemu zarzuca się jeszcze znęcanie się nad trójką innych dzieci w okresie od września 2005 do grudnia 2007 r.

Gość gość
"A wszystkie obrzedy wydaja mi sie smieszne, bo zajezdzaja mi sredniowieczem. Wybaczcie." - masz racje wszystkie te obrzedy religijne sa smieszne i sa strata czasu np chrzty ludzi, pogrzeby, slubu itp itd. mamy 21 wiek i wszystk opowinno sie odbywac przez internet emailowo czy jakos tak. Raz dwa i po sprawie bez straty czasu i pieniedzy. jak czlowiek umiera to tez szybko go zakopac najlepiej w ogrodku i tyle. ogolnie wszystko powinno sie odbywac expresowo bez zmednych modlitw bez emocji itp. x Juz widze te reklamy : Ochrzcij dziecko w mniej niz 5 minut. Wystarczy wypelnic formularz. x jeszcze lepiej gdyby w ogole nie istnialy religie. nie potrzebowalibysmy chrzcin ani pogrzebow, sluby tez bylyby zbedne i cala ta szopka. x Rewelacja. Nie pomyslalem o tym wczesniej.

Gość gość
Nie napisałam tego o traceniu czasu złosliwie. :P

Gość gość
"KOSCIOL TO DOBRO" - a czym wg ciebie jest Kosciol ? No tak ksiadz powinien byc wzorem dla innych a tu taki grzech. No coz to tylko czlowiek tak samo jak polityk i cala reszta. polityk tez powinien byc wzorem a nie jest Niektorzy rodzice tez powinni byc wzorem dla swoich dzieci a nie sa. Czlowiek to czlowiek nie wazne kim jest z zawodu. kazdy popelnia grzechy swiadomie lub nie.

Gość gość
Nawet nie miałam na myśli uroczystosci typu chrzest czy slub. Chodzilo mi o zwyczajna msze. Jakies dymienie kadzidłem, bieganie ze świeczuszkami, dzwonki, kołatki, łazenie po ulicach w boże ciało, klepanie różanca, bicie sie w piersi na baranek boży itp. Jedyne co mi sie podoba w kosciele katolickim to piosenki. :D :D

Gość gość
Czym rozni sie moje zycie od twojego ateisto ? uwazasz ze masz lepsze zycie bo nie wierzysz w Boga ? jesli tak to oświec mnie. x Ja wiem czym - coś cię zmusza do szczekania na ateistę, tak jak wilka niepokoi świecący księżyc. Żyj i daj żyć innym.

Gość gość
Dla ciebie Kosciol to pewnie taki budynek. Dla mnie kosciol to grupa ludzi wierzaca w jednego Boga i wspierajaca siebie na wzajem. x Ale moze mam jakies inne wyobrazenie kosciola. x Z drugiej strony nie kazdy czlowiek chodzacy do kosciola to katolik, zdecydowana wiekszosc chodzi do kosciola bo albo musi albo tak zostala wychowana a nie dlatego ze ma potrzebe isc i sie pomodlic. czyli na zasadzie "ide bo tak trzeba" ale po co na co ? x nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.

Gość gość
"Ja wiem czym - coś cię zmusza do szczekania na ateistę, tak jak wilka niepokoi świecący księżyc. Żyj i daj żyć innym." - myslalem ze sie bardziej postarasz a tu taka lipa. Oj zawiodlem sie.

Gość gość
"coś cię zmusza do szczekania na ateistę" - ja szczekac nie potrafie. A ciebie jako ateiste co zmusza do szczekania na chrzescijan ?

Gość gość
07.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość "KOSCIOL TO DOBRO" - a czym wg ciebie jest Kosciol ? No tak ksiadz powinien byc wzorem dla innych a tu taki grzech. No coz to tylko czlowiek tak samo jak polityk i cala reszta XXXXXXXXXXXXXX NIE WIEM CO PALISZ LUB JAKICH UZYWEK ZAZYWASZ ALE TWOJ TEKST JEST NA POZIOMIE MINIMUM INTELEKTU

Gość gość
A na odpowiedz czy moje zycie jest lepsze od kiedy jestem niewierzaca. Tak jest lepsze. :D Nie odczuwam ciaglego poczucia winy, nie czuje sie tez jak ciagle pouczane dziecko, jestem bardziej zadowolona z zycia, od kiedy nie musze wysluchiwac pierdoł opowiadanych przez księży bardziej polubilam ludzi :D, bardziej staram sie zeby moje zycie bylo wyjatkowe od kiedy uswiadomilam sobie, ze mam jedno zycie a potem czeka mnie prawdopodobnie niebyt, bardziej na siebie uwazam i bardziej o siebie dbam, mam też poczucie ze nie robie niczego wbrew sobie i to w co wierze (a raczej nie wierze ;) ) jest autentyczne. :)

Gość gość
"coś cię zmusza do szczekania na ateistę" - ja szczekac nie potrafie. A ciebie jako ateiste co zmusza do szczekania na chrzescijan ? x Mnie, jako ateistę, zniechęca ich agresywność wierzących. Takie znajomości sobie daruję, szkoda zdrowia.

Gość gość
a wiecie ze rosja ma przygotowany plan ataku na Europe a Już za parę miesięcy przy polskiej wschodniej granicy odbędą się wielkie manewry wojskowe Rosji i Białorusi. Jeden ze scenariuszy zakłada atak jądrowy na Warszawę.

Gość gość
W d***e mam Warszawe. Bede wtedy w Białymstoku. :P