Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuchowata84

LUTY MARZEC 2014

Polecane posty

zazdroszczę warunków:) u mnie na strychu zamiast schnąć, kasztaniło się:P zaczęłam po prostu prać na wyższych temp, a ręczniki na min 60stopni i raz na 3 razy gotuję je. Jak mam takie kłopotliwe bluzki to suszę je bezpośrednio przy kaloryferze. Najlepsze jest to, że jak mieszkałam sama to ręczniki nie śmierdziały i nawet posądziłam Męża o wniesienie podstępnej flory bakteryjnej:D:P Kiedyś wrócił ze strychu i od progu krzyczy, że ręczniki już są skasztanione i on mniej śmierdzi przed myciem niż po wytarciu nimi:D:D:D:D

Ertee - ale sie ubawiłam śmierdzącymi ręcznikami. Ja do tej pory suszyłam na strychu, ale odkąd wymieniłam rury kanalizacyjne to tez niezbyt momentami. Poza tym mam nieciekawe wyjście na strych i jak już megazgrubłam to nie latam. W tym roku i tak nieźle, bo jeszcze w grudniu na dworze podsuszałam, a potem w domu. Teraz wirowanie na 1300 i suszenie przy grzejniku co 2 linkę rozwieszone, żeby lekki przewiew był. A z ręcznikami i pościelą M biega na górę. -- Choinka stoi, z lenistwa:) może w weekend sie zlitujemy. Jeszcze nie oblatuje:) ---- Heelenka - rzuc przepisem na kotletyziemniaczane. Smaka mi na gofry narobiłaś:)

pisałam wcześniej o ktg, ale był problem z kafeterią i widzę, że nie ma a więc mój Synek przez 35 min ktg kopał namiętnie w czujnik więc non stop był brak pulsu, był spokojny jedynie przez pierwsze 5min badania:)

a ja chyba sobie usmażę placki ziemniaczane, coś mnie natchnęło..... tylko niech ten ksiądz już przyjdzie, bo dzielić sie nie zamierzam:D

Ola ja mam dużo takich filmików, już od 20 tyg gdy było widać ruchy kręciłam, w ogóle to ja dużo kręce:) lubię później takie filmiki montować, trochę czasu to zajmuje bo u mnie to zawsze musi być perfekcyjnie, ale miny później osób które w filmach występują są bezcenne :D erte uśmiałam się z choinki :D mojej sąsiadce tak pranie śmierdzi jak suszy na strychu i ona nic z tym nie robi i nawet perfumy jej nie pomagają, kiedyś nie wiedziałam co to (myślałam że to ona) i włosy jak nie wysuszy i w kitkę wiąże to też taki smród dobrze że ja nie mam takich problemów, ja wszystko piorę w 60 stopniach Podwójna http://jamiprzepisy.pl/kotlety-ziemniaczane/ jutro bedę na mieście, kupię bitą śmietanę i zrobię te gofry

u mnie sąsiedzi są nienormalni bo zakrywają każdy otwór na strychu i przez to to pranie kiśnie, no ale mów i tłumacz jak im taki smród nie przeszkadza... ja wieszam to otwieram okienka to przynajmniej godzinę się strych powietrzy....jak idę po pranie to wszytsko zamknięte na amen;/

Heelenka - mysłałam, że cos bardziej skomplikowanego:), ale mój starszak poprosił:). hmmm Ertee - placki też kuszą:) ---- Jeju jak ja dzisiaj na nic sily nie mam:( o chęciach nie wspomnę:D

Oj, jak kuszą placki ziemniaczane!!! Ale trzeć kartofle... hmmmm..... ________ Dziewczyny, pisałyście kiedyś, że soda albo proszek do pieczenia wybiela pranie. Tak? Bo mam 2 staniki dla karmiących jeszcze z poprzednich ciąż. Bardzo wygodne. Jeden już znoszony i do szpitala się nie nadaje, ale drugi jest ok, tylko bym musiała go trochę wybielić, bo ramiączka zszarzały. Nie będę już kasy wywalać na nowy. W czym najlepiej wybielić? Może jakiś płyn kupić?

jak ten ksiądz sie zaraz nie zjawi to zamiast placków zjem księdza:P ja to miski w której namaczam białe pranie wsypuję sodę, a do prania jeśli mam to proszek do pieczenia lub kolejna paczkę sody:) aha namaczam w zimnej wodzie

Goplana - ja ostatnio tego proszku do pieczenia próbowałam i efektu niet na biustonoszach:( może tej sody spróbuj. --- Ertee - zjedz księdza:D i nakręć film, Heelenka zmontuje:D. Ja to mam luz, nie dość, że zaczynają od mojego końca ulicy i sa najpóźniej ok 11, to od kilku lat mam fuksa i przychodza Ci, z którymi aktualnie pracuję, więc pogaamy o wszystkim i niczym i ida dalej:)

u mnie potrafią po 22 do drzwi zapukać :) ja nie przyjmuje w ogóle, rodzice tak, w sumie to u nich jestem zameldowana, ale nie będę obecna przy tej wizycie, rok temu też nie byłam. Moja siostra bezczelnie księdzu ostatnio bo gadał że zapomniał jak wyglądam pokazała zdjęcie z półki hehe i tyle mnie widział erte nie czekaj tylko smaż te placki, niech ksiądz powącha :) mnie też się nic nie chce, ta rachunkowość mnie dobija, nie wiem jak to zaliczę soda jest dobra na wiele rzeczy, mi puszczają po niej tłuste plamy na ubraniach i buty też sodą z wodą przemywam w środku, usuwa zapach, wybielać nie próbowałam octu za to używam do od kamieniania czajnika i mycia różnych powierzchni

Heelenka - rachunkowość jest do przejścia:) zobaczysz. Sodą plamy z kolorowych ubrań też wywabiasz? Papkę robisz czy jak?

Podwójna do szklanki sobie wsypuje z łyżeczkę sody i ze 100ml wody i w tym gąbkę maczam, ostatnio myślałam że mam już po zamszowych kozakach, chlapnął mi tłuszcz miałam takie ogromne kółko i kilka razy namoczyłam lekko i puściło, ale to też jest trochę ryzyk fizyk:D za każdym razem mam obawy że mi zniszczy materiał, no ale z drugiej strony jak jest plama to już zniszczone więc co szkodzi spróbować

Aaaaa! - dziewczyny szok! Idioci doczepili sie do świnki Peppy! Walczą coby jej nie oglądać, bo szczęsliwych świnek nie ma. No debile jak nic znowu kariery niektorym się zachciało. W sumie żadna bajka nie jest normalna, to może od razu puszczajmy maluszkom dokumenty z rzeźni, zakladów produkcyjnych itp. A co? dopiero psychopatów na świecie przybędzie. Wrrr

Heelenka - dzieki. Pytam, bo moj starszak jak się czasami jakims tłustym jedzeniem upaćka to nawet płyn do mycia naczyń nie puszcza.

Gość gość
heelenka - a co masz z rachunkowości teraz? Co bierzecie?

Płyn Ludwik do tłustych plam jest git. No i Vanish, ale nie mozna długo moczyć, bo wyżre kolor.

nie wytrzymałam zrobiłam placki, kończę smażyć pierwszą patelnię, jęzor mi już do pasa zwisa, a tu wchodzi ksiądz no i zadowolony do ministrantów mówi, o jak ładnie pachnie w końcu nasz ktoś czymś poczęstuje........ no i co miałam zrobić?:D w tamtym roku był ten sam Brat (kapucyn) i też się wbił na obiad, ten to ma nosa:P

o ludwiku nie słyszałam, nawet nie mam w domu gość Bilans, Księgi rachunkowe – funkcjonowanie kont bilansowych (aktywnych i pasywnych, syntetycznych i analitycznych) Funkcjonowanie kont wynikowych ,kont rozrachunkowych, klasyfikacja kosztów i przychodów, w-f i RZiS. Dla mnie to czarna magia, przerobiona w 10 godzin

Ale mnie mąż wkurza. Siedzę i ryczę przez niego. Czasami mam już wszystkiego serdecznie dość!! :-(

haha Podwójna wiem co to ludwik tylko nie wiedziałam, że na plamy tak dobrze działa :D smakowały księdzu te placki czy mu nie dałaś erte?

Goplana - ja tak w sobote miałam. Pewnie gdyby nie hormony to ani jedna łza by mi nie pociekła. Kiedys usłyszalam, że jedynym facetem, z powodu którego warto płakac jest własny syn - coś w tym jest:). Uszy do góry albo się na maila wyżal. Ostatnio z Luliką zrobiłysmy sobie maleńka terapię:). Ogólnie wszystko mnie wkurza - nie wiem, czy to objaw nadchodzącego porodu czy po prostu miarka się przebrała.

Goplana - ja tak w sobote miałam. Pewnie gdyby nie hormony to ani jedna łza by mi nie pociekła. Kiedys usłyszalam, że jedynym facetem, z powodu którego warto płakac jest własny syn - coś w tym jest:). Uszy do góry albo się na maila wyżal. Ostatnio z Luliką zrobiłysmy sobie maleńka terapię:). Ogólnie wszystko mnie wkurza - nie wiem, czy to objaw nadchodzącego porodu czy po prostu miarka się przebrała.

heelenka - to ja pytałam tylko nie chciało mi się zalogować. A to jakies podstawy z rachunkowości? Bo jak funkcjonowanie kont bilansowych i wynikowych to podstawy. Gorzej z rzis i innymi pierdołami. Bilans w sumie do przejścia. Ja chciałabym studiować rachunkowość, ale nie wiem czy bym sobie poradziła. Ale miał tupet - i dałas mu tych placków?

On o tym wiedział w mojej 1 ciąży. W 2. było trochę gorzej... a teraz... szkoda słów :-( U mnie to nie sprawa hormonów, ale jakoś to minie. Bo na "przepraszam" nie mam co liczyć. Idę podrapać dziec**** plecach, bo uwielbiają to, gdy już leżą w łóżkach. Od razu będzie mi lepiej :-)

Ech my babeczki to jednak porobione momentami mamy:( dobrze, że jednak synów mam - łatwiej im będzie kiedyś. Goplana - nie daj się! Jestem z Tobą :*

Goplana- spokojnie, ja w podobnej sytuacji jak Ty. Ale póki więcej odpoczywam widzę poprawę, znacznie lepiej się czuję. I mam nadzieję, że z szyjką na razie nic się dalej nie dzieje.. Co do męża to niby nie warto płakać z powodu facetów, ale czasem to ulgę przynosi, bo jak się wszystkiego nazbiera to gdzieś upust emocjom trzeba dać. joanna6950- ja czytałam chyba na forum styczniowym, że któraś z dziewczyn urodziła przez cc, bo dziecko było w położeniu miednicowym i właśnie podwójne pieluchowanie musi stosować na bioderka. A tak to wszystko ok :) Czasem jak się sn rodzi to też występują u dzidzi problemy z bioderkami, więc to nie reguła myślę. heelenka- straszna ta historia z tym odklejonym łożyskiem :( Im bliżej porodu, tym bardziej świadoma takich zagrożeń jestem. brzuchowata84- ja to mam wrażenie, że mały już tak urósł, że się ledwo mieści. No i wszystkie narządy mi przestawia, a żołądek jest szczególnie przez niego maltretowany. Dziewczyny z tymi kolędami to cyrk u nas normalnie. Ksiądz tak umila parafianom życie, że tylko chyba z grzeczności go na kolędę wpuszczają.. Ale to temat rzeka. Niestety u nas co rusz nowy proboszcz i co jeden to gorszy.. Co do prania to grube ubrania zawsze suszę na kaloryferze, inaczej np. przy ściągaczach nie dosychają i też taką stęchlizną śmierdzą. A jak się wysuszą ze dwa dni na grzejniku to są super pachnące :) tylko nigdy pranie mi się nie mieści na wszystkich grzejnikach i ostatecznie suszarkę zawsze w ich pobliżu stawiam.. Wybrałam się dziś z mężem do szpitala porozmawiać z położną, obejrzeć oddział. I fajnie trafiliśmy, bo akurat żadnego porodu nie było. Więc spokojnie można było zwiedzić oddział i popytać o wszystko co mnie interesowało. Jestem bardzo zadowolona po tej wyprawie i pozytywnie nastawiona :) Czuję się spokojniejsza, bo przynajmniej zaznajomiłam się z samym miejscem, położnymi i zwyczajami jakie tam panują. A i położna była zadowolona, że osobiście przyjechaliśmy się o wszystko zapytać, bo ludzie różnie mogą opowiadać, a jak się wszystko samemu zobaczy to inaczej. No i zaprasza nas w lutym na dłuższą wizytę :D

Masaya - i gdzie rodzić będziesz? Dłuższa wizyta:D oby jednka jak najkrótsza była:). Podwójne pieluchowanie kilka lat temu profilaktycznie wszystkim dzieciom zalecane było. Teraz nie wiem jak jest. Tak więc spokojnie:) Cos mi się połozna zbiesiła i nie dzwoni:(, musze ja do niej drynknąć hmm. Przed świętami miała być.