Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

popadliśmy w długi przez moja rodzinę

Polecane posty

Gość gość
nie wiedział przed slubem w jaka rodzine wchodzi... to ja rodząc się tez nie wiedziałam... i w dniu ślubu i po slubie... też nie wiedziałam w jakiej rodzinie jestem ale masz rację - bolesna prawda - ma zal bo nie wiedział w co sie pakuje

Gość gość
ty dalej autorko nie rozumiesz, ze maz ma zal o to, ze jestes miekka i dajesz sie im doic, jak ma z toba rodzine zakladac, jak wszystko co sie dorobicie, to twoi rodzice zabiora, bo ty nie jestes asertywna...pozwalasz sie okrasc wlasnej rodzinie i siedzisz cicho, wstydzisz sie o tym mowic w calej rodzinie, jakbys to ty byla przestepca, a nie oni. Okradli ciebie i twojego meza, ONI SA ZLODZIEJAMI, KTORZY NIE RPZYZNAJA SIE DO WINY, UDAJA FALSZYWY HONOR. Ty tego nawet po rodzinie nei rozpowiedzialas i kryjesz ich, zeby potem mogli innych okrasc...jestes frajerka, wiec jak twoja maz nie ma byc smutny...

Gość gość
twoja maz jestes msutny, bo wie, ze on bedzie pracowal dniami i nocami, a twoja rodzinka za twoim cichym przyzwoleniem znowu was okradnie, to tylko westia czasu. Jak nie chcesz od nich wyegzekwowac kase, to po co z nimi odnowilas kontkat, zeby znowu z siebie i meza zrobic frajera? Racej twoj maz bedzie frajerem, bo to ty zajdziesz w ciaze i bedziesz siedziala na d***e, a on bedzie utrzymywal ciebie, wasze dziecko i twoich honornych rodzicow, bo nie umiesz sie im postawic, kiedy was okradaja...Albo jestes dorosla kobieto, albo jeszcze dziecko? Jezeli dziecko, to po co chcesz wlasne dzieci, nei dorosla do tego, ich tez pozwolisz okradac przez swoich wlasnych rodzicow?...

Gość gość
dobra, moge być frajerką czy jak tam nazywasz... ale mleko sie rozlało i czasu nie cofnę, a kasy nie oddadzą to co mam zrobić? słowa przepraszam albo jakiegokolwiek wyjaśnienia nie usłyszałam, jeszcze mówili, że to pomyłka to co mam zrobić, żeby twoim zdaniem frajerką nie być? . gość z 10:58 dzięki za zrozumienie...

Gość gość
Bolesna prawda ok , sama tak przyznajesz , okradli cię oklamali ale to się juz stało i czasu nie cofniesz pytanie tylko co dalej ? Masz zamiar się o swoje upominac czy chcesz to tak zostawic ? I życ z nimi jakby nigdy nic ? Pokażesz tylko że jesteś słaba , że można ciebie i twojego męża potraktowac jak byle gówno za przeproszeniem , bo co ? Bo to są rodzice ? Ty ich szanujesz i się nimi przejmujesz a oni strzelają fochy bo smiałaś się o swoje upomniec ? Piszesz że mają emerytury więc są w stanie w jakiś ratach ten dług spłacic ale to się trzeba upomniec i za każdym jednym razem temat wałkowac albo razem z mężem do nich jedzcie , wylóżcie kawę na lawę że pieniądze są wam teraz bardzo potrzebne i jak oni widzą rozwiązanie tej sytuacji

Gość gość
wiesz, to że ktoś cie oszukal, to nie znaczy, że jestes leserem i mąż musi cie utrzymywać . jak pisałam pracowałam na 2 etety, żeby odłożyć pieniażki, a dzieciaczka juz mamy i jakoś nie siedzę na d***e tylko pracuję i prowadze firmę, bo jestem normalną kobietą

Gość gość
taaa i piszę na kafe:D

Gość gość
jakiekolwiek rozmowy odpadają, bo robią z nas krwiopijców a kontakty z naszej strony są "poprawne" nic więcej, nie jest tak jak przedtem, aż taką frajerką nie jestem

Gość gość
Co to znaczy że kasy nie oddadzą ? Ty sobie chyba jaja robisz że oni tak ci powiedzieli a ty jeszcze z nimi kontakty odnawiasz ? K***a ręce opadają , teraz to ja się dziwię że cię mąż po całej tej akcji w d**ę nie kopnał a ich nie oddał do sądu , płacz dalej jaką to masz zlą rodzinę i dzwon regularnie żeby wnuki takich świetnych dziadków nie straciły Nikt za ciebie życia nie przeżyje , mamusia i tatuś zlodziej też nie ale widac musi dużo wody w rzekach uplynąc żebyś dorosła do tego żeby odciąc chorą pępowinę

Gość gość
może i ze mnie jednak frajerka.... ale zerwanie kontaktów sprawy nie rozwiąże, nie poczuje się od tego lepiej.........

Gość gość
"kontakty są poprawne" - brawo , ale im pokazalaś aż im w pięty poszło ho ho a 20 tysi przej****i aż milo , mi bys kredytu nie podżyrowała bo wiesz glupich nie sieją i jakoś nie mogę znalezc chętnych ? Tacy ludzie jak ty autorko zawsze w życiu będą miec pod górkę tylko naprawdę nie rozumiem czego oczekujesz od czytelników twojego tematu ? Że ktoś cię pogłaszcze po glówce i pochwali jaką jesteś dobrą córką ? Co tam zli rodzice ty pokazalaś klasę , oni okradli ciebie i twojego męża ale nie jest już tak jak było , co to to to nie , jest "poprawnie" - żeby mieli nauczkę na przyszłosc że nie z wami takie numery

ty nie ale twój mąż pewnie tak... ty nie widzisz że to właśnie jego najbardziej dotknęło?? przeprowadź z nim jakąś rozmowe!! co on w ogóle na to wszystko?? może to ty go jeszcze zmuszasz żeby razem z tobą jeździł do rodziców co?? on musi cie albo bardzo kochać albo jest bardzo głupi, jeżeli to pierwsze to zastanów się czy warto poświecać małżeństwo dla fałszywych rodzic.ów, bo jak tak dalej pójdzie to nie będziesz miała nawet z kim tych dzieci robić;/ napisz dla rodziców list jak nie umiesz postaw warunki, postrasz ich troche i wjedź na ambicje a nie żalisz sie po bokach;/;/ musisz zadecydować czy rozwalić kontakt z mężem czy pazernymi i kłamliwymi rodzicami

Gość gość
No tak , ty się lepiej nie poczujesz ale pomyśl , może poczuje sie lepiej twój mąż ? Bo pokażesz mu ktoś jest dla ciebie najważniejszy ? On , nie rodzice złodzieje ? No ale do tego to trzeba miec jaja żeby się mamusi i tatusiowi postawic a ty tych jaj nie masz więc żal się dalej , ja już nie mam cierpliwości tego bełkotu czytac

Gość gość
wiem, że go to dotknęło, jest to w pierwsze poście i własnie masz racje, boje się, ze to zrujnuje nasz związek, juz widac tego pokłosie, ale nie wiem czy to moja nieska samoocena (tak taką mam od tego czasu) czy naprawdę on stracił równiez do mnie szacunek

Gość gość
jak pisałam pracowałam na 2 etety, żeby odłożyć pieniażki, a dzieciaczka juz mamy i jakoś nie siedzę na d***e tylko pracuję i prowadze firmę, bo jestem normalną kobietą>>> ale otwierasz sama drzwi do swojego domu, zlodziejom, zeby cie znowu okradli... sam sobie winna jestes...a zerwanie kontaktu ze zlodziejami rozwiazaloby tak sprawe, ze nie dalabys im ponownej okazji, gdy np bedziesz w "slabyszym "okresie, albo po latach zapomnisz, a oni znowu ci ten numer zrobia, albo podobno. Okradli ciebie, twojego meza i swojego wnuka, a ty jeszcze z nimi kontakt utrzymujesz... Jeszcze powinnas innych w rodzinie przed nimi ostrzec, bo im tez pozyruja kredyty i tez ich okradna, a ty sie czujesz jakbys to ty kogos okradla, ladnie cie wychowwali, doskonaly frajer jestes, wiedzieli, ze tak moga ci zrobic, bo od malenka na frajera cie szkolili. Ale nie przejmuj sie, tez taka bylam, z tego sie wyrasta, tylko trzeba dostac odpowiednia ilosc mocnych kopow od wlasnych rodzicow i wtedy albo zdechniesz i beda zywic sie na twoim trupie albo poturbowana przezyjesz i z hukiem w**********z z walsnego zycia to towarzystwo...

Gość gość
tylko widzisz... mój mąż jest z tych, którzy uważają, że rodziców się szanuje i nigdy nawet mi nie sugerował, abym zerwała z nimi całkowicie kontakt on ich nie odwiedza, bo to nie jego rodzina, ale do mnie pretensji nie ma, ja tez nie mam z nimi częstego kontaktu, nie dzwinię z pierdołami itp.

Gość exdebill_po_wakacjach
autorko - weź kredyt na te 20 tys. idź do rodziców po podżyrowanie - tego nie mogą Ci odmówić... i wiesz co dalej:)

Gość gość
stracil do ciebie szacunek, bo zachowujesz sie jakbys ciagle byla mala coreczka swoich rodzicow, a nie dorosla kobieta, ktora ma zapewnic godne zycie swoim dzieciom...

taaa akurat;D ale oni chyba musieli na początku spłacac ten kredyt skoro zdążyłaś aż o nim zapomnieć co?? ja bym się postawila..wyciagnij kasę i kup cos dla dziecka lepiej albo na książeczke mu wpłać jak co z kasą nie masz robić

Gość gość
losie szkoda to czytac, ta dalej swoje, moze mi tez kredyt splacisz, bo wiesz ciezko mi...?:D a jak juz frajerem jestes to tak przy okazji...:D

Gość temat to sciema
a wy dalej sie produkujecie:D tu nic kupy sie nie trzyma:D

pewnie,że stracił szacunek... on i tak widać jest złotym facetem.. a autorka tak go jeszcze krzywdzi

Gość gość
To normalne że stracił szacunek , bo ty sama siebie nie szanujesz , nie szanujesz też jego i waszego dziecka , pokazalaś kto się dla ciebie liczy i kto jest na 1 miejscu , masz bardzo toskyczne relacje z rodzicami i pomimo tego że założyłaś nową rodzinę tamta "stara" złodziejska gra dalej pierwsze skrzypce , myślę że biorąc cię za żonę nie przypuszczał że taka właśnie się okażesz , taka słaba i związana pępowiną z rodzicami złodziejami , też wam świetlanej przyszłości nie wróżę i ty będziesz temu winna , nie on , nie wasze dziecko bo dla ciebie priorytetem okazały się poprawne stosunki z ludzmi którzy was bezczelnie okradli , ośmieszyli , zdeptali i to oni są ważniejsi dla ciebie niż czlowiek który stal przy twoim boku w cięzkich chwilach , jak chcesz swoje małżeństwo rozwalic to dalej nie rób nic

Gość gość
tak, połowa była spłacona, ja z odsetkami komorniczymi dostałam wezwanie na 22tys. a o kredycie to zapomniałam już minutę po podpisaniu, nie brałam w ogóle takiego scenariusza pod uwagę swoja drogą, nie dziwie się, że piszecie, że temat to ściema, wcale się nie dziwię

Gość gość
ja mam dlugu tylko 5 tysiecy, splacisz mi tez?...:D

Gość exdebill_po_wakacjach
tu nic się kupy nie trzyma - też prawda:)

Gość gość
no to od was też dostałam po d***e, w sumie nie wiem na co liczyłam.... chyba jednak pójdę do psychologa z tym tematem, ba na cafe pogadać sie nie da

Gość Anka0912
myśl teraz o swojej rodzinie ( mężu i dziecku), postaraj się zapomnieć o tym jak cie oszukano i nie myśl, że to twoja wina chciałaś pomóc bo jesteś dobrym człowiekiem, swiadczy o tym, toże nie zerwałas jednak kontaktu z rodziacami, masz poczucie przyzwoitości, chociaz sama wiesz, że na tym cierpisz nie martw się, kiedyś los ci to wynagrodzi...

Gość gość
/ale kolejny raz się ciebie pytam - na co liczylas ? Na jakie odpowiedzi bo jak widzę żadna ci nie pasuje , żadna nie jest po twojej myśli ? Prawda jest taka że jesteś w tym wszystkim cholerną egoistką , masz w d***e swojego męża , swoje dziecko , biadolisz którąs stronę jak to cię rodzice oszukali , jaka cię krzywda spotkała ale zapominasz o tym że sama się o to prosiłaś , widocznie cale życie bylas takim tempym łosiem ktorego wszyscy doili na prawo i lewo , po co tą rodzinę zakładałaś , mieszałaś facetowi w głowie i życiu jak ty dalej z piaskownicy nie wyszłaś i trzymasz za rączkę patologicznych rodziców zlodziei ?