Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość Flavia234
no ja biorę luteinę, ale w dalszym ciągu się martwie. nie wiem czy do tego mogę brac też nospę? nie pytałam lekarza. kurcze chciałabym byc spokojna i cieszyc się ciążą, a jak narazie ciągle się czyms martwie. gdyby był mój lekarz to jutro bym do niego poszła i tyle, a jak pojadę do szpitala to po pierwsze pewnie jeszcze bardziej się wystraszę , a po drugie boje się ze w razie jakichs badań mnie tam zostawią. Nie wiem juz zgłupiałam

Gość gość
nospe mozna brac a moze masz malo magnezu?mojej kuzynce dawali magnmez bo twardnial jej brzuch i no spe ale zwykla.ja tez bralam po3nospy i antybiotyk aby bakterie wyplukac z nerki.asik mnie tez przeraza mysl jak zajme sie dzieckiem jak go ubierac karmic boje sieale chce tego dziecka.u nas problem z imieniem ale chyba igor zostanie:)oczekujaca

Gość gość
mamusiki czy zaszkodzi dziecku jezeli wypije troche szampana

Gość gość
Flavia ja wogole dziwie sie ze lekarz ci nospy nie wypisal przy takuch obj to nospa magnex obowiazkowo , ja mam ochote na czerwone wino nigdy nie mamy 100% pewnosci ze alko nie zaszkodzi ale tylu lekarzy zaleca lampke wina na poprawienie ukrwienia ze az sama sie zdziwilam jak sie zaglebilam w temat na sylwka mam picolo ale moze kilka lykow wina zrobie jak mnie skusi a jak urodze i skoncze karmic to wypije idrazu butle ;) asik

Mnie to właśnie śmieszy jak się czyta ,że lampka wina nie zaszkodzi.A właśnie zaszkodzi.Przecież to co jemy to wszystko idzie w łożysko we wody.Picie w ciąży alkoholu to tak samo jakby noworodkowi dawać

Gość gość
WJa chyba zamowie sobie wino bezalkoholowe ciekawe czy smakuje winem czytalam na forach ze dobre :) asik

Gość 19magda91
Na mnie w lodowce juz czeka zimneeee babelkowe picolo:) ja jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to raz bylam na imprezie i sporo wypilam:/ ale na szczescie nie ma tego skutkow a to bylo jak sie.zarodek osadzal w macicy. Teraz podczas ciazy po 3 miesiacu napilam sie 2 łyki reedsa czarnego i potem mialam wyrzuty sumienia i ani kropelki nie zamierzam juz wypic:)

Gość guziczekgg
Ja na poczatku gdy jeszcze nie wiedzialam o ciazy wypilam pol lampki wina i troche likieru ale mocnego sprobowalam,kilka lykow,bo tak ostrych trunkow nie pije i do tej pory mam wyrzuty:( Ja na twoim miejscu jak juz wiem o ciazy, bym nie pila.Chociaz lyk napewno nie zaszkodzi,ale kiliszek to juz duzo. Alkohol w organizmie dziecka pozostaje dluzej niz u doroslego ,chyba 2 dni. Ja bym nie ryzykowala. Tez slyszalam ze lekarze polecaja wino,ale przed porodem na rozluznienie,ale nie mam pojecia czy to dobra metoda.Napewno sa tez inne bezalkoholowe:)

Gość guziczekgg
Mi moja kruszynka przed chwila po kolacji dala sie dobrze we znaki:)Odczuwalam bardzo intensywnie ruchy tym razem po prawej dolnej stronie,prawie przy biodrze:)

Gość gość
Guziczekgg to ci zazdroszcze tego ze juz czujesz ruchy :) ja w piatek mam wizyte to przynajmniej zobacze co u mojego synka:)

Gość gość
19magda91

Cześć dziewczyny, zaczęłam dziś 17 tydzień :) Niestety jeszcze nie czuję ruchów, ale może już nie długo? Co do alkoholu na Sylwestra, to ja podobnie jak Wy będę jechać na Piccolo :) Może parę łyków nie zaszkodzi, ale po co się potem denerwować :) Miłego dnia Wam życzę

Gość gość
dzien dobry dziewczyny mne wykoncza wymioty.wczoraj wieczorem meczylo mnie2godz jak usnelam to budzilam sie co2godziny.ja w sylwestra niepije alkoholu pozatym mam saiostre odebrac z imprezy.ja jak nerki mnie bolaly wypilam2lyki radlera i wiecej niepilam od poczatku ciazy chociaz mam straszna ochote na piwo.moja mama mowila ze w gosciach w ciazy wypila kieliszek wina.oczekujaca

moja ciotka pila całą ciąże wino bo miała takie parcie na nie. Teraz jej córka ma 22 lata to imprezowa dziewczyna i tez sobie lubi popić hi hi :p zbieg okoliczności ;) Kiedyś wino zalecali lekarze na lepsze krążenie krwi. Teraz w tych wszystkich programach mówią "nie popadajmy w psychozę! lampka wina raz na jakiś czas nie zaszkodzi" Oczywiście to jest wybór każdej z nas. Ja mam odrzut na kazdy alkohol wiec nie bede miała problemu z podjęciem decyzji :p

Gość guziczekgg
Czesc dziewczynki, gosc 20.52 takie mocne ruchy poczulam wczoraj po raz pierwszy:) Do tej pory mialam bardzo dolekatne i zastanawialam sie cz to dziecko czy jelita. Co do jelit czy wam w ciazy tez strasznie "burkocza "? U mnie to graja marsza.szczegolnie rano na pusty zoladek:D

Gość Sisilka
Widze ze ja mam ulatwiona decyzje pi pierwsze nie ciagnie mnie do jakiegokolwiek alkoholu a po drugie spedzam sylwestra z m, mama, i moja 5 letnia bratanica. Nigdzie sie nie wybieramy ze wzgledu na brak kasiory. Zosttaje mi picolo bo to bedzie gorowac ;) Ja nadal mam problmy ze wzdeciami wiec to co czuje to nie wiem czy jelita czy dzidzius choc juz bardzo pragne go poczuc. Ale badzo sie ciesze bo moj m zaczyna mowic, calowac, glaskac brzuszek :D do tej pory poprostu sie cieszyl ze bedziemy mili dziecko.

Gość gość
Dziewczyny jakie sa u was brzuszki chodzi mi oto czy macie twardsze jedrne czy racze j miekkie owisle. Moja saiasdka ma bardzo ladny wypukly lekko twardy brzuszek a moj jest miekki i umiejscowiony na dole,wyglada jak fald tluszczu a nie brzuch ciazawy:( Obie przed ciaza bylysmy szczuple,dlaczego moj jest taki dziwny:(

Gość gość
ja mam taki odstajacy bardziej jedrny brzuszek.przed ciaza tez mialam troche btrzuszka ale widac ze ciazowy moj jest.moja kolezanka co byla szczupla w ciazy to miala tez ladny brzuszek jedrny.moze poprostu taki bedziesz miala a z czasem bedzie jedreniejszy bo dziecko bedzie roslo.oczekujaca

Gość gość
Dziewczyny macie czasem bóle brzucha?ja mam ból od jajnika w stronę pachwin po lewej stronie ,nie cały czas ,w ciągu dnia łapie mnie tak może z 10 razy.Nie wiem czy to więzadła? czy powinnam sie tym martwić?

Gość gość
jak u Was ze śluzem?macie bardzo obwity?

Gość Agata89R
Ja mam bardzo obfity śluz, jeśli chodzi o alkohol, to oszem mam ochote na piwko, ale nie pije, i nie zamierzam pić, alkohol i papierosy są nie wskazane w ciąży, wszystko co zjesz i wypijesz, trafia do dziecka, krzywda mi się nie stanie, jak nie wypije na sylwestra. Ruchu czuje ju z bardzi wyraźnie, i coraz mocniej i częściej, nawet jak stoje, teraz to jakby motylki mi przelatywaly przez brzuch. :)

gość moj brzuch jest jak galareta hi hi Jakbym sobie ponton założyła :p ale przecież nie to jest najważniejsze :) Najważniejsze by dzidzi było w nim dobrze a jaki on ma wygląd to juz nieistotne I tak za kilka m-cy go nie bedzie :p Bol jajnika jest normalną sprawą! Ponoć z tego ktory cie boli dzidzia powstała czy jakoś tak ;) Koleżanka mi o tym mówiła ale nie zapamiętałam dokładnie :) ostatnio kiepsko z pamięcią u mnie ;) pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

a ja mam ladny brzuch w sumie hehe napięty i jędrny ;p zobaczymy co bedzie dalej jak juz mam duzy ;p

Gość guziczekgg
Moj brzusio przy staniu jest bardziej jedrny i twardszy,a przy siedzieniu miekszy i galaretkowaty:) Mnie ostatnio pobolewal brzuch jak przed @ i troche po bokach dzis mialam takie lekkie klucia,chocby szpilka na dole jak na samym poczatku ciazy Jak przez ostatnie dwa dni wyczuwalam prawie przez caly dzien ruchy kruszynki,tak dzisiaj cisza.A myslalam ze po wczorajszych mocniejszych *****ch dzis znow je poczuje a tu do teraz nic,gdzies tam na boku tylko minimalne uczucie ale nic konkretnego.Moze znow wieczorem bedzie wyrazniej:)

Gość 19magda91
Hej Majaaa85 ja mam termin na 21.06 wiec z tego co pamietam to jestesmy na tym samym etapie ciazy i nie czuje jeszcze ruchow, wieczorem jak przykladam reke to staram sie cos wyczuc ale to chyba jelita:-P w ostatnich dniach brzuch mi zaczal wystawac to moze ju niedlugo poczuje ruchy:)

Jestem w 17 tc i nie czuję jeszcze ruchów. Czytałam, że gdzieś ok 20 tc. Brzuszek mi wyskoczył tak dwa tyg temu.

19magda91 :) ja mam termin na 20 ale jeżeli zdecyduje sie na cesarke to pojadę wcześniej. Mozna przyspieszyć poród o 2 tyg ;) A skąd jestes? ilonek tez czytałam gdzieś ze ok 20 tyg ale widzę ze tu niektóre dziewczyny wcześniej czują :) Ja to sie najbardziej nie moge doczekac poznania płci :) 19magda91, ilonek- wy juz znacie płeć?

Tak naprawdę to nie znam płci, co prawda lekarz w 12 tyg powiedział, że na jego oko chłopak, ale kazał nie brać do siebie. Od tego czasu nie miałam usg.

ilonek u mnie to samo! w 12 tyg powiedział ze na 10% chłopak ale zeby sie nie nastawiac! Treraz mam wizytę 7 stycznia ale chyba bez USG. W 20 tyg mam zamiar zrobic 3 D to moze wtedy sie dowiem :) Masz juz wybrane imiona dla dzidzi?