Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość poczatekczerwca bez log
Dzikidzik- ja scieralam szczotka dla niemowląt. Od razu widać roznice :) Nam do tygodnia zeszla z tym, ze Jasiu mial już twarda ciemieniuche, taka 'skorupe'.

Gość gość flavia
najwazniejsze to wlasnie zeby nie dopuscic do skorupy bo pózniej trzeba czasu zeby to zlikwidowac. ja jak widze ze cos jest na główce to nakładam zel i w kąpaniu schodzi od gąbki od razu. na początku tez smarowałam oliwką ale tłuste to cholerstwo. kosmetyki z emolium drogie są to fakt. u nas ciemieniucha juz rzadko sie pokazuje, ale lubi to odrastac niestety. co do spania to calutka noc w łóżeczku i zasypia sam:) jak mąż po 6 wstaje do pracy to wtedy biore małego do siebie:) u nas dziś pewnie będzie kupa bo wczoraj nie bylo Ja dzis zapisuje ile zjadl i pod wieczor podliczę ile wyszło Ktos pytał jak nawilzyc powietrze my kupilismy nawilazacz na allegro i jak chodzi to powietrze mokrei chłodne My mieszkamy na wsi mamy duze podwórko ale nie mamy ani gosp ani kur, tylko warzywa. za to tesciowie mają kury krowy świnie, owoce jajka i wsio dostajemy od nich:) a prac ogrodowych nie cierpie heh

Gość gość
niestety znowu strona nie chce przeskoczyc

Gość gość 85
Wróciliśmy ze spaceru. Trochę byłw chuscie a potem zmienilam gondole na spacerówkę i zasnął :) Także spacer udany :) Flavia ale burza włosów (piękne) . Swietne zdjecie tuż po kąpieli :) Ilonek prześliczne zdjęcia z chrzcin. Ślicznie wyglądacie

Gość jolka kolka bez logowania
wczoraj usuwałam zęba,górną szóstkę.Ząb był pęknięty i bolał mnie.Byłam u dwóch stomatologów,myślałam że może uda się go wyleczyć.Ale niestety,nadawał się do wyrwania.Mam założone szwy,bo rozcinał mi dziąsło,ząb miał kilka korzeni,pękał mu przy usuwaniu i wyjmował w kawałkach.Odczuwam jeszcze ból.Mała śpi w wózku,na dworze.A synowie pojechali z teściami w góry.

Ja już po spacerze :D byłam w pepco :D i znowu nakupowałam ramki, solniczki, skarpeteczki i sobie rajstopy ;D Piękna pogoda super spędziliśmy czas :D czas na kawe mrożona i coś przekąsić :P dzisiaj założyłam nowe pantofle na jesień i kurcze myślałam, że nie dojdę :P

Gość gość 85
Agata89 piękny jest Twój synek a ile włosów ma :) Esmi90 - słodki Twój maluszek, widać , ze na spacery lubi chodzić . Wszystkie dzieciaczki są przepiękne i cudowne. Oby tak dalej ... hihi Mój już 20 min bawi się na macie edukacyjnej . Wie, że mama musi z kafe być na bieżąco :)

Gość 85 byłaś już w spacerowe? Mój w fotelu śpi 30 min wcześniej 2 godziny teraz ustawił sobie 6:00 pobudka 7:30 - 8:30 drzemka 8:30 - 10:00 zabawa 10:00- 10:30 drzemka na dworze 10:30- 12:30 spacer na rękach zabawa 12:30-15:00 spanie z mama i Kuba i cyckiem w buzi ewentualnie smok i trzymanie za rękę . Czasem wstanę na kilka minut jak twardo śpi. 15:00-16:30 zabawa 16:30-16:50 drzemka 16:50 - 19:00 zabawa 19:00- kąpiel zasypianie Tak plus minus. Co do jedzonka poczekam chyba do 5 Mc jak z Kuba zobaczę. Ja na początku będę dawać słoiki marchewka jabłuszko ziemniaczki jak pozna organizm te smaki i się przyzwyczai to będę sama robić i tak mam codziennie zupę wiec będę gotować odlewac do małego garnka blenderowac a potem nasza doprawie. Nie mam ekologicznych kurczaków jajek warzyw zresztą mam podobne zdanie co asik. Dziewczyny dziś Kuba zrobił mi scenę na dworze aż krzyczałam jak taka matka wariatka :(, czasem mnie to przerasta. Rano nastawić zupę powiesić pranie przygotować spacer bogaci się z Kuba udać ich ubrać siebie uśpić małego na rękach wyjść z nimi dopilnować Kubę na hulajnodze nakarmić sama zjeść:(. Nawrzeszczalam ze m n ie nie słucha może nie potrzebnie ale puścilo we mnie c os w sumie jest tylko dzieckiem ma prawo szaleć ale ja z małym na rękach nie wiele mogę zrobić tak go kocham a czasem tak trudno nam się dogadać :(. Flavia widzisz tez mam klopsa mam świetna pediatre i nigdy nie uslyszalam takich słów. Jola nie pamiętam czy pisałaś w jakim wieku są twoje dzieci bliźniaki ??? Ja chce spacerowke wyjąć ale wiecie co mam ze nie widzę Michała on jest przodem do kierunku jazdy i poczekam aż te osy przestaną latać u nas jest jakaś plaga czy co takie ospale latają musze oddania od wózka od Kuby .

Esmi jak Kubuś obudzi się w wózku to co na rączki? Jola miałam w ciąży 8 usuwana tak jak ty piszesz z rozcinaniem dziąsła blenderuj sobie jedzenie :).

MamoK nie nie biore jego na ręcę jak placze to na ręce a jak nie śpi to grzecznie leży a jak płacze to idzie w ruch smokal :)

Gość Agata89R bez loginu
mamakubusia pisałaś ze twoj mały ma głowe obwod 40, a napisz mi ile mial jak sie urodził

Gość gość Justi2
Dziewczyny, uwielbiam Was, ale już naprawdę za Wami nie nadążam, nie mam tyle czasu żeby czytać, nie mówiąc już o wpisach. Rzuciło mi się, że pisałyście coś o polityce. Drażliwy temat, ale naprawdę muszę skrobnąć, że rozwalają mnie strasznie teksty w rodzaju - pamiętam jak źle było za PIS, dlatego popieram PO... Sama ostatnio nie głosowałam ani za jednymi ani za drugimi, ale Ilonek, podaj mi proszę dokładnie chociaż jeden przykład tego jak straszne były rządy PIS w ciągu 2 lat ich kadencji i co takiego gorszego się działo, niż od 7 lat rządów PO? Szczerze naprawdę dla mnie irracjonalne jest głosowanie na partię, która tylko oszukuje, nie dość że nie spełnia obietnic, to jeszcze robi wręcz odwrotnie, np w kwestii podatków. Paradoksalnie to właśnie Pis podatki zaczął obniżać. Wzrost gospodarczy = niskie podatki = spadek bezrobocia. Za PO bezrobocie niebotycznie rośnie, za Pis - przypominam - malało. Jedyne co PO wychodzi to jest właśnie propaganda, której ciągle ulegają ludzie. Ilonek, zdajesz sobie sprawę ile oni wydają na media, na takich ludzi jak Lis, Olejnik czy Kraśko aby śpiewali jak im zagrają? Można sobie to sprawdzić w necie, ale to są kolosalne sumy. Doskonale wiedzą, że media to pierwsza władza i bez nich nie da się omamić ludzi aby cały czas oddawali swój głos na jedynie słusznych. Ostatni przykład chociażby ujawnionych taśm - przecież w normalnym świecie ci ludzie dawno powinni znaleźć się przed trybunałem stanu i powinni siedzieć nie na tych stołkach, a na tych za kratkami, a w mediach trajkoczą tylko o tym, że należy ścigać tych co nagrywali, bo to zamach na Państwo itp itd. To tak jakbyś poszła na policję z nagraniem potwierdzającym, że ktoś dajmy na to ukradł taki a taki majątek, a policja zamiast niego, to Ciebie wsadziłaby do więzienia za to, że nagrałaś. No po prostu paranoja... Afera za aferą aferę goni, a ci złodzieje grzeją w najlepsze stołki dzięki swojej jedynej umiejętności, czyli PR-owi. Naprawdę istnieją też inne partie poza PO, Pisem, SLD czy palikociarnią. Dopóki ludzie tego nie zrozumieją, doputy ten system będzie rządził i czynił nasz kraj coraz słabszym, ludzie będą wyjeżdżać, albo biednieć i będzie nas coraz mniej. Sorki za wywód, ale odezwał się we mnie głos patrioty hehe...

Gość Agata89R bez loginu
dzieki, ja sie znowu martwie bo moj tez ma teraz 40, ale jak wiadomo on ma rozne problemy i pediatra proponuje mi neurochirurga, zakaz dawania wit d bo krwiaki skostniały a miały wchłonąc, dokładne badanie krwi na wit d, wapno i cos tam jeszcze mi wysipała, wiekszosc płatna, ciemie ma tylko 0,5 na 0,5 i zarasta! coś jest nie tak, zaczynam sie bac o głowke, czy ona za malo przyrosła, a miał mały 36 cm jak sie urodził, jak jest u Was? 25 wrzesnia dopiero wizyta u neurologa. Powiedziała ze rehabilitacja i wszystko bedzie ok, na brzuchu mały super sobie radzi ale ta głowka, wiedziam ze cos jest nie tak, jeszcze w jąderku ma wodniaka i zaczal dziwnie twardniec, ja sie kiedyś wykoncze, gdybym miala cesarke do tego by nie doszło.MamaKubusia a ile ma w klacie, moj ma klate wieksza o 2 cm a niby powinna byc mniejsza, juz nic nie wiem.

Agata zaraz ja książę puści cyca sprawdzę w książeczce. Debile ci lekarze debile mój gin powtarza dziecko gdzie z usg dwa razy w odstępstwie tygodnia wychodzi powyżej 4200 wskazanie do cc. I koniec i co ze się udało ze masz cały tyłek sorry ale zła aż się zrobiłam lekarze powiedzą tak dala rade ale w dopiero mają co teraz przechodzisz rehabilitację z dzieckiem stres nerwy.

Gość Agata89R bez loginu
no cóż, każdy ma wszystko w d.... i tyle. Gdzie teraz mam znalesć dobrego neurochirurga, eh

Urodził się głową 36 cm klatka piersiową 37 cm Teraz głowa 40 cm klatka piersiową 41 cm. Kuba urodził się głową 34 cm klatka 34 cm Na 3 miesiące miał głowę 40 a klatkę 41.

U Kuby odwód główki miał w dniu porodu 37 cm a teraz na dzień 21.08.2014 miał 40,5 cm :)

Gość Agata89R bez loginu
dzieki za zajrzałyscie do książeczek, no to moj ma tak samo jak Wasze, przyrosła o 4cm, a jeszcze nie skonczył 3 miesięcy, 10 skończy, eh. na siatce centylowej jest w normie, ale człowiek sie wiecznie musi czyms martwić.

Agatko rozumiem Cię doskonale jak również się martwie gdy płaczę od razu mam panikę ... ale od razu "trzeźwieje" i działam oczywiście muszę być spokojna aby nie wyczuł Kuba ;). W niedziele już chrzcinki mam już kreację a jutro jadę do mamy będziemy szykować :) dzwoniłam dzisiaj do Pani która robi tort i za 3 kg płacimy 80 zł więc nie jest źle :) jak któraś będzie chciała tort bardzo smaczny i mogę polecić Asiu i 33ona :) i bardzo tanio a smacznie.

Gość gość 85
W spacerówce spał i dałam oparcie na płasko. Dziewczyny mam pytanie o wit D. Bo D z K dawałam do końca 3 miesiaca a od dziś mam dalej dawać samą D czy już nic?

Gość gość
Tak samą D ;) polecam przejść się po recepte na Vigantol (roztwór olejowy, lepiej przyswajalny ( vit D jest rozpuszczalna w tłuszczach) lub Devikap (roztwór wodny, dzieciom z alergią bezpieczniej jest podawać by nie wystapiła reakcja alergiczna lub kolki) cena ok 3.30 za buteleczkę.

Gość Darianna89
Gość85 teraz powinnaś dawać samą Wit D. Zainteresował mnie obwód główki i Znalazłam tylko po porodzie główka 32 klatka 31 i na szczepieniu pierwszym główka 37 klatka 37, dalej nie mam może przy kolejnym wpiszą. Mały dzisiaj pierwszy raz zapłakał i to nie z głodu..... coś mu jest może faktycznie zęby. Teraz zasnął. Ale wcześniej była u mnie znajoma z rocznym synkiem i Filuś był jak anioł za to jej Krzyś płakał musiał się za klimatyzować. Ale jak znajoma wyszła Filip zaczął ryk.... podejrzane:)

Justi to nie jest forum o polityce, wspomniałam mimochodem jakie mam poglądy. Każdy ma prawo mieć swoje, dlatego napisałam, że nie rozmawiajmy o polityce bo będziemy się kłócić. W czasach rządów PiS podchodziłam do matury i w przeciągu roku trzy razy była zmiana jak ten egzamin ma wyglądać, że już sami nie wiedzieliśmy co i na jakich zasadach będziemy zdawać. We wrześniu tego samego roku poszłam do swojej pierwszej pracy i za cały miesiąc dostałam zawrotną kwotę 711 zł, taka była wtedy najniższa.

I dla uzupełnienia dodam, że wcale nie jestem gorącą zwolenniczką PO. Po prostu PiS nie podoba mi się bardziej :)

Gość nomadic
Gosc85 dziekuje za komplementy heh:) tak tak, mam dwóch chłopaków :D MamoK nie obwiniaj się mi zdarza się krzyczeć na starszego a szczególnie po pierwszej klasie zaczyna się pyskowanie itd a do mojego czasami trzeba kilka razy to samo mówić i czasami zamiast powiedzieć po raz x ja krzycze wtedy przeważnie usłyszy a zdarzyło się i z mojej str koniec cierpliwości i zawsze wtedy mi się płakać chce ze te czasy, kiedy było najpiękniej na świecie minely:( oczywiście nadal jest pięknie ale są momenty wybuchowe. Jolka masz chyba 7lat i bliźniaki 5,5?

Gość gość Justi2
Ilonek, ciesz się że zdałaś, to najważniejsze... A wiesz ile w tym roku osób nie zdało? Podobno rekordowa liczba 1/3 maturzystów. A jak już o edukacji mowa, to trudno nie wspomnieć o zawirowaniach wokół sześciolatków. Mam znajomych, którzy mają dzieci w tym wieku i naprawdę nie zazdroszczę. A ile zarabiają osoby tuż po szkole, to naprawdę nic się w tym względzie nie zmieniło... o ile oczywiście znajdą pracę. Warto czasem poszerzyć horyzont i wyjść poza własne podwórko. No cóż, koniec tematu polityki. Po prostu irytują mnie bardzo takie stereotypowe teksty, bo kojarzą mi się z ignorancją w tych tematach, a wielu mam takich znajomych. Rozumiem Ilonek, że akurat wtedy miałaś takie doświadczenia i dlatego masz instynktowny odruch sceptycyzmu wobec tej partii. Ja też nie uważam, że jest doskonała, oj nie nie, ale PO bije wg mnie wszystkich na głowę w swej beznadziejności.

Justi poznałaś mój punkt widzenia, ja z kolei szanuję Twoje poglądy. Masz rację, koniec tematu polityki. Skupmy się na maluszkach :)