Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołkowapani1

Konkubinat to dla mnie nie związek

Polecane posty

Gość gość
i okazuje sie, ze potem jest problem chcialoby sie szybko pogonic dziada, a tu problem, bo nie mozna

Gość pieczarkka
jajasiewypowiem a potem po śmierci partnera rozpacz bo większość jest za tepa żeby usystematyzować sprawy majątkowe za zycia, i zostaje jedna z drugą z łąpą w nocniku a dom przechodzi na rodziców i rodzeństwo *********************************** Bzdura! Jak sie dom postawilo razem czy kupilo wspolnie mieszkanie to slub tu nic nie zmienia! Po smierci partnera nic co nasze w magiczny sposob nie trafi nagle do rodziny partnera.

Gość gość
a ja nie rozumiem tego parcia na ślub. jedna z druga myśla, ze jak zaloza kiecki a la nadeta beza, wsadzi im sie kawalek metalu na palec i zmieni nazwisko to beda kimś lepszym. zenada.

Gość zwolenniczka konkubinatu
e no już nie przesadzajmy- ja tam rozumiem, ze ktoś chce ślubu- tak został wychowany, taką ma potrzebe, chce, zeby wszyscy w rodzinie mieli takie samo nazwisko. Nie widzę w tym nic złego. Dopóki ten ktoś nie usiłuje udowodnić, ze tylko jego wybór jest "jedyny słuszny":) O to w tym chodzi- zeby żyć tak jak sie chce, a nie udowadniać, ze tylko ja mam rację. Bo z racją jest jak z d**ą- każdy ma swoją:)

Gość gość
a moja opinia jest taka że nie toleruję niby małżeństw które bierze się z powodu wpadki, małżeństw w których partnerzy się biją/zdradzają/wyzywają/nie szanują i ogólnie mają się gdzieś..../ takich które zawarte zostały w kościele a małżonkowie w ogóle do kościoła nie chodzą, ochrzcili dzieci bo wypada a dziecko kościoła na oczy od wewnątrz nie widziało po chrzcinach... Ogólnie podejrzewam że około 75% małżeństw (jak nie więcej) łapie się w którąś z wymienionych wyżej sytuacji... ktoś żyjący w konkubinacie nie żyje przynajmniej w takim zakłamaniu jak większość małżeństw...

Gość gość
Nie ma wyrazu konkubentka.... o jezu... jest konkubina....nauczcie sie pisac/wysławiać poprawnie nim dojdziecie do wniosku że "nie tolerujecie" czegoś....;)

Gość gość
owszem są lepsze ale tylko w swoim mniemaniu

no jak nie ma konkubentka- moja droga, nie znasz kafeteryjnej terminologii :):) Określenie konkubentka zostało stworzone przez "szcześliwe małżonki" celem nadania temu określeniu dodatkowej pejoratywnosci :)

Gość gość
Moja kolezanka tez tak gadała. Do czasu aż mąż ją rzucił dla młodszej dziewczyny, z którą żyje teraz własnie w konkubinacie, mają dziecko i są szczęśliwi. A ona nie ma na nic kasy, bo pracuje za najniższą (10 lat nie pracowała, wykształcenia tez nie ma) plus dostaje alimenty.

Gość gość
Zwolenniczka- no chyba że tak;) a te szczęśliwe małżonki są tak szczęśliwe że muszą nam udowadniać nieszczeście by poczuć się lepiej;P

gość- no a jak inaczej? Czy jesli kobieta jest szczesliwa w zwiazku, czuje sie kochana, bedzie udowadniać to innym?

moj facet jest ciagle zonaty, ma 4 dzieci, nie mieszka z zona od 4 lat, mieszka ze mna... wiec wsadz sobie w piczke ten swoj papier, bo jest gowno wart ;)

Gość gość
Editta Van K. Nie jesteś żadną konkubiną ale kochanicą żonatego kolesia. :O

Gość gość
Ważne jest to - kim Ty jesteś. czemu twój chłop rozwodu nie weźmie? przecież jak mu coś się stanie, to nawet pogrzebu byś nie mogła zrobić bo nie masz kompletnie nic do gadania, tylko żona

Gość gość
Konkubinat zawsze kojarzy się z PATOLOGIĄ...

Gość gość
Konkubina? Mam co do tego spore wątpliwości :D ale usprawiedliwiaj swoje k******o czyimś k*******m. Możecie sobie wszyscy rękę podać :D sama patologia

pozatym, mi to zupelnie nie przeszkadza ze on jest zonaty, na szczescie tytaj jak cos mu sie stanie, to bede miala duzo do gadania, bo jestesmy w konkubinacie - a to sie tu prawnie liczy

Gość gość
Editta czyli jesteś jego kochanką, kobietą do seksu, a żoną nie będziesz, bo on ma formalnie żonę, jesteś KONKUBINĄ !!! BLE ALE TO NIEŁADNIE BRZMI :-)

Gość Stosunkowiec
wiecie jaka roznica jest miedzy malzenstwem a narzeczenstwem? stosunkowo nie ma roznicy.

Gość Stosunkowiec
wiecie jaka roznica jest miedzy malzenstwem a narzeczenstwem? stosunkowo nie ma roznicy.

Gość gość
EDITTA - w szpitalu nie podadzą ci żadnych informacji na temat konkubenta-kochanka, gdyby coś mu się stało.. czego mu nie życze :-D

Gość gość
Goowno a nie prawnie się liczy :D na jakim ty świecie żyjesz? rozwodu koleś nie ma, formalnie jest żonaty więc o czym tu gadać? To już bardziej jestem w stanie zrozumieć laski które żyją z WOLNYM facetem bez ślubu, ale twój przypadek? :D

Gość gość
edycie nie przeszkadza, że facet jest żonaty, bo tylko na takiego faceta ja stać ;-)

Gość gość
Ale jej WOLNY nie chciał, to ma czyjegoś męża za konkubenta :-D

Gość gość
no dobrze... poprawka... d.u.p.o.d.a.j.k.a.. ;-)