Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołkowapani1

Konkubinat to dla mnie nie związek

Polecane posty

Gość fiołkowapani1
i fakt w POLSCE konkubiny nie mają prawa być powiadamiane nawet gdyby sobie na czole to wypisały , konkubinat to konkubinat

Gość gość
Konkubina to darmowa gosposia i materac,a żona to żona i kropka.

Gość gość
gość koscielny bierzesz raz w zyciu, no chyba ze po zawarciu malzenstwa okaze sie ze partner mial chorobe psychiczna o ktorey nie wiedziala malzonka, wtedy moze dojsc do rozwodu koscielnego, drugi przypadek jest taki ze za zgoda papieza mozna dostac,ale musi byc konkretny powod/zadne zdrady tutaj nie pomoga i bradzo rzadko sie tak zdarza ze jest rozwod. A wiec slub koscielny bierze sie na całe życie. Slub cywilny mozna wziasc nawet 100000000000000razy , okres separacji trwa minimum pol roku , wiec nie srajta ze 5 lat, bo podczas separacji wiele osob jest juz w nowych zwiazkach , jest to tylko czas kiedy nasz zwiazek upada na zawsze , wymyslili sobie to w urzedzie to tak jest, PO TRZECIE JESZCZE RAZ PISZE O TYCH POLICJACH,SZPITALACH,WYPADKACH, OSOBY KONKUBINY NIE MAJA PRAWA DO ZADNYCH WIADOMODCI, MIMO ZE WIDNIEJA W KONTAKTACH. ************************************************* 1. nie ma ROZWODU koscielnego, jest uniewaznienie malzenstwa

Gość fiołkowapani1
Moorland ale co innego planować(...) a co innego planować za 15 lat bo to już jest głupota

Gość gość
wiec droga autorko nie przejmuj sie tymi konkubinami, bo sraja sie jak nie wiem, mysla ze bez malzenstwa tez wszystko moga a to gowno prawda, nie maja praw do wielu rzeczy ,

Gość Kjara 26
niestety :-/ w PL konkubina nie ma do niczego prawie prawa to jest smutny fakt

Gość gość
uniewaznienie malzenstwa w cywilnym!!! w koscielnym nie ma nic, drugi raz juz nie wezmiesz koscielnego!!!!!

Gość gość
o jaaaa ale wstyd, przychodzi kobita do szpitala do swojego faceta, a lekarz pyta"kim pani jest dla pacjenta"? przyjaciółką...50 letnią.......porażka

Ty co się tak drzesz o ślubach kościelnych - no i co z tego? Zamierzam wciąć ślub cywilny raz, a kościelnego nie bo dla mnie i tak nie miałby znaczenia.

Gość gość
a co cie autorko obchodzi czyjes zycie i zwiazek?

Gość gość
Konkubiny często tłumaczą się że papier nic nie zmienia,ale jeśli nic nie zmienia, że papier to TYLKO PAPIER, to co szkodzi na przeszkodzie do legalizacji związku, choćby tylko cywilnego? Wytłumacz mi ktoś to?

Gość gość
fiołkowapani a jestes szczesliwa w malzenstwie?:) ja rozumiem nietolerowania chamstwa itd(bo uderza w nas bezbosrednio),,,,ale szczerze mowiac wisi mi czy ty czy inna zfikowana paniusia sa mężatkami;) więc czemu tolerować albo nie cos co ie ma na nas wplywu? czemu az tak cie drazni ze ktos nie chce wziasc slubu? az tak ci w nim zle ze "nie tolerujesz " ze inni nie cierpia z toba? bo tylko zgorzkniali ludzie /nieszczesliwi sa tak zawistni:) pozdrawiam cie cieplutko mimo wszystko konkubina...a jak wolisz konkubentka;)

Gość gość
Kurde.Jak to brzmi: -jest pani żoną? -nie, konkubiną. Ja chyba bym się nie przyznała publicznie.

Gość gość
srata sie jak nie wiem , konkubina to konkubina nie ma prawa do niczego i jest obca osoba , a jak to komus pasuje to niech se tak żyje

Gość gość
i dobrze że w Polsce konkubinat nie daje żadnych praw, jeszcze tym d*podajkom co się uważają za takie nowoczesne by się w d****h poprzewracało. K******o trzeba tępić

Gość gość
gość uniewaznienie malzenstwa w cywilnym!!! w koscielnym nie ma nic, drugi raz juz nie wezmiesz koscielnego!!!!! ********************************************* w przypadku slubu cywilnego dostaje sie ROZWOD w przypadku slubu koscielnego mozna uzyskac UNIEWAZNIENIE, jezeli istnieja ku temu powody, i wtedy mozna po raz drugi wziac slub koscielny

ja mówię, że jestem partnerką, a jak czuję wybitnie młodo to nawet, że dziewczyną :D

Gość gość
Co to jest legalizacja związku? Przecież bycie ze sobą nie jest nielegalne.

Gość fiołkowapani1
to skoro ten wasz konkubinat jest taki super duuper fajny i daje niezależność to po kiego wuja chcecie legalizacji?

Gość gość
RAZ NA KILKA MILIONOW PO RAZ DRUGOI KOSCIELNY MOZNA, RZADKOOOOO SIE ZDARZA, ale ja popieram tam kogos kto napisal ze konkubiny sraja sie ze sa nowoczesne itd, nie maja prawa do niczego, tez kiedys bylam w takiej sytuacji co z tego ze bylam w papierach wpisana wyzej od rodziny i bylam przed slubem, NIKT MI ZADNYCH INFORMACJI NIE UDZIELIL ,ALE POWIEDZIAL PANI JEST OSOBA OBCA

Gość gość
gość Kurde.Jak to brzmi: -jest pani żoną? -nie, konkubiną. Ja chyba bym się nie przyznała publicznie. X :D co jak co, ale KONKUBINA brzmi okropnie..

Gość gość
jakbysmy chcieli legalizacji to udalibysmy sie do urzedu po raz kolejny pytam: CO CIE OBCHODZI CZYJES ZYCIE I ZWIAZEK?

Bo mam taki kaprys żeby mieć bajkowy ślub :) Niespecjalnie poważny powód, ale po tylu latach to naprawdę nie ma lepszego ;)

Gość gość
po to po co pisalas! zeby miec prawo do info ze szpitala itp

Gość gość
gość Co to jest legalizacja związku? Przecież bycie ze sobą nie jest nielegalne. x legalizacja związku - czyli zawarcie związku małżeńskiego.;)

Gość gość
po to by zalegalizowac swoj zwiazek , a nie zyc w konkubinacie i byc do konca zycia kochanka, nic nas nie zatrzymywalo , chcielismy wg prawa i kosciola byc razem, i wcale tej decyzji nie zaluje, mam prawa do wszystkiego i nie musze sie wstydzic

Gość fiołkowapani1
taaa akurat, wiadomo było że ustawa trafiła do sejmu, i nie małżeństwa chciały zalegalizowania konkubinatu a właśnie konkubiny się srały o zalegalizowanie związku bez ślubu!żeby mieć jakiekolwiek prawa jak ich konkubent kitę wywinie

Gość gość
Czy szpital prosi o akt małżeństwa jeśli przychodzimy dowiedzieć się o stan zdrowia?

Gość gość
a czy ktos sie wstydzi ze nie ma slubu? to jest jego wybor jakby sie wstydzil to predzej by wzial slub niz zyl bez niego