Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołkowapani1

Konkubinat to dla mnie nie związek

Polecane posty

moja swietej pamieci babcia mowila: "zapomnial wol, jak cieleciem byl" ja powiem "zapomniala zona, jak k u r e w k a byla" bo przeciez sie "k u r w i l a" z mezulkiem przed slubem :)

Gość gość
ależ papier zmienia, zmienia. I to prawda, małżeństwo daje przywileje dlatego ja tam kiedyś pewnie zawrę, zwłaszcza jak się na dzieci zdecyduję :P. A nie zawieram, bo mi się nie chce póki co tego ogarniać. Bo w sumie to chyba bym chciała coś z okazji owego śluby zorganizować. Swoją drogą zastanawia mnie czego by ubyło niektórym paniom w związkach małżeńskich gdyby osoby w konkubinacie miały pewne prawa obecnie zarezerwowane dla małżeństw, choćby to o dziedziczeniu czy informacji w szpitalu?

Gość gość
gość jakbysmy chcieli legalizacji to udalibysmy sie do urzedu po raz kolejny pytam: CO CIE OBCHODZI CZYJES ZYCIE I ZWIAZEK? x Nic mnie nie obchodzi :D rozmawiamy tylko :D bez nerwacji. Po prostu nie rozumiem czasami tłumaczenie konkubin, dlatego korzystając z okazji że mogę się o to zapytać - to pytam. W końcu jakby nie było - jest to forum dyskusyjne ;)

Gość fiołkowapani1
to skoro w szpitalu nie chcą aktu ślubu to znaczy ze się wstydzisz przyznać ze jesteś tylko konkubiną i kłamiesz ze jesteś żoną jak zapytają? :-D

Gość gość
Editta van K, ty to jesteś w ogóle ciężki przypadek :D

Gość gość
Czy szpital wymaga by mieć ze sobą akt małżeństwa gdy pytamy o zdrowie?

25.09.13 - tego gościa miałam na myśli,. fiołkowapani1 - ja musiałam powiedzieć tylko, że jestem partnerką i podać nazwisko. Sprawdzili i odpowiedziano mi na wszystkie pytania :)

Gość gość
TO NIE JEST WSTYD. osobiscie bylam kilka razy w takiej sytuacji na policji w wypadku i szpitalu, i bylo mi glupio ze bylam wpisana wyzej od rodziny a nie udzielili mi informacji i siedzialam jak głupia, a co jakby byl wypadek i np facet umierajacy a rodzina w innym miescie, a ty ni9e mozesz wejsc na sale? pozatym ja nie chcialabym tak zyc i ciagle sie tlumaczyc ze jestem konkubina czy kochanka czy przyjaciolka. ja powiem tak mam 22 lat slub wzielam bo sie kochamy i nie bylo zadnej wpady, zadnego napierania ze strony innych i zadnego pokazania sie , bo bylo skromnie ale za to cudownie, A WY JESLI SIE KOCHACIE TO CZEMU NIE ZALEGALIZOWAC ZWIAZKU? SAMA PRZYJEMNOSC. a jesli ktos mysli zaraz a bo rozwod bo separacja to po jaka cholere sie zenic albo wiazac z drua osoba

Gość fiołkowapani1
ale pracownicy szpitala pytają o pokrewieństwo i jak słyszą konkubina to info nie przekazują :-P

Gość jagodowapanienkazgdańska
bo konkubina to nie rodzina :-D

Gość gość
" a jesli ktos mysli zaraz a bo rozwod bo separacja to po jaka cholere sie zenic " wiec co ci przeszkadza, ze ktos nie bierze tego slubu tylko zyje tak jak zyje?

Gość gość
A jak im powiem że jestem mężem (albo żoną) pomimo że żyję w konkubinacie to co, sprawdzą to? W jaki sposób?

Gość gość
forum to forum, kazdy sie wypowiada i mowi co mysli, a jak prawda w oczy kole czy boli , to niech nie czyta i spada

Gość gość
dla was to tylko istnieja okreslenia konkubina/kochanka a nie znacie takiego jak PARTNERKA?

Gość fiołkowapani1
Moorland tłumacze Ci jak niepełnosprytnej za przeproszeniem że takie rzeczy to nie w POLSCE!!!! W Polsce konkubina może co najwyżej nogi rozłożyć

Gość gość
dowod osobisty,albo papiery,komputer, konkubin nie wpuszczaja zawsze tak bylo i tak bedzie!!!!!!!

Gość gość
gość forum to forum, kazdy sie wypowiada i mowi co mysli, a jak prawda w oczy kole czy boli , to niech nie czyta i spada x pytanie tylko - co jest prawdą? Bo z tego co widzę to :punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Gość fiołkowapani1
czyli konkubinat nie jest taki super z******ty skoro się go wstydzisz i musisz kłamać?

Gość gość
dowod osobisty jako dowod na malzenstwo? :D

Gość gość
* punkt widzenia,

Gość gość
ja sie nie musze niczego wstydzic, widocznie ktos inny napisal o tym i stad taki misz masz wychodzi

Gość gość
BYŁAM ŻONĄ i mi wystarczy tej cudowności jaką jest małżeństwo, jeżeli miałabym być z jakimś facetem tylko "na luzie" :P

Gość gość
Coś ci się popieprzyło, w dowodzie nie ma już rubryki "zamężna/żonaty". To jak szpital sprawdzi moje pokrewieństwo?

Gość gość
gość Coś ci się popieprzyło, w dowodzie nie ma już rubryki "zamężna/żonaty". To jak szpital sprawdzi moje pokrewieństwo? x wystarczy że zapytają kim jesteś dla pacjenta

Gość zwolenniczka konkubinatu
Ja rodziłam z partnerem dziecko. Nie pytali, czy jest mezem/kochankiem/konkubentem :) Wpisali maz i tak się do niego zwracali. Naprawdę, całe szczęście, mentalnosć ludzi sie zmienia- w szpitalach nie ma wartownika któremu musisz pokazać akt ślubu :) Wiec już zluzujcie jak to pejczami gonią konkubiny ze szpitali bo przyszły dowiedzieć sie o zdrowie ukochanego meżczyzny. Ja mam ponad 30lat, dziecko ma nazwisko mojego partnera- i nigdy nie musialam się z tego tłumaczyc. Całe szczęscie bo trochę swiadczy to o tym, ze Polska nam normalnieje :)

Gość fiołkowapani1
czyli co drogie panie? większość konkubin tych co najgłośniej japy drą że nie potrzeba im papierku jak przychodzi co do czego to nawet do takiego statusu związku w szpitalu wstydzi się przyznać.I ta najgłośniejsza cześć konkubin jest nimi bo ich facet nie chce się z nimi wiązać nawet papierkiem?

Gość gość
a jak to potwierdza?

Gość gość
nie prawda nikt nie pyta...wystarczy w formularzu przyjęcia podać imię i nazwisko osoby która się upoważnia do informacji o stanie zdrowia i sprawa zalatwiona