Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołkowapani1

Konkubinat to dla mnie nie związek

Polecane posty

mi NIE PRZESZKADZA ze on jest zonaty, dobrze nam ze soba, w czym problem? ja jestem szczesliwa i on tez. czemu nikt nie ma jege ZONIE za zle, ze mieszka z kims innym?

Gość gość
Dlatego napisałam -sama patologia :O ty, twój facet, jego żona. szkoda tylko dzieci...

Gość zwolenniczka konkubinatu
a wy umiecie czytac?? Skoro w Irlandii separacja trwa 5lat i jest niezbedna do rozwodu, to przepraszam, facet czy kobieta (maz-żona) maja przez te 5lat życ w celibacie?

co za konserwatywny, zacofany, ciemnogrod na tym forum! za to was kocham! mam ciezki dzien w pracy ale teraz zasmialam sie na glos :) wracam do pracy, odezwe sie pozniej :*

Gość gość
lepiej nie wracaj :-) nic tu po tobie :-p

Gość gość
No faktycznie :D aby mieć jakieś zasady moralne to trzeba być CIEMNOGRODEM :D a ty kim jesteś w takim razie?

Gość gość
bo to TY bedziesz zawsze ta zla bo niemasz z nim papierku a tylko jestescie szczesliwi :p ja bym sie w ogole nie tlumaczyla na Twoim miejscu bo mam wrazenie ze to wszytsko na NIE pisze jedna i ta sama osoba

Gość gość
"bo mam wrazenie ze to wszytsko na NIE pisze jedna i ta sama osoba" x to masz złe wrażenie :D

Gość gość
ale wy jestescie popieszenie! zycie w zwiazku, zero informacji o facecie w szpitalach,policjach, z toku prawa jest sie dla siebie obcym malzenstwo- prawo do wszystkiego, rozwod w prawie polskim separacja musi trwac minimum pol roku! ja jestem za zwiazkami malzenskimi- skoro ludzie zyja wiele lat ze soba i sa szczesliwi to czemu nie wziasc cywilnego i zalegalizowac swoj zwiazek, bojac sie utracenia wolnosci czy co , skoro jest sie pewnem na cale zycie to chyba slub nic zlego, JA OSOBISCIE NIE CHCIALABYM BYC KONKUBINA DO KONCA ZYCIA I ISC NP NA POLICJE CZY GDZIES I SIE TLUMACZYC ZE JESTEM TYLKO KOCHANKA/PRZYJACIOLKA, a wy robcie co chcecie, kazdy ma prawo do wlasnego zdania i tyle !!!

jeżeli małżeństwo jest w separacji i mają w planach rozwód to dlaczego nie mieliby mieć prawa wchodzić w nowe związki? Ludzie się czasami rozstają, bo ten wasz papierek nie jest podpisywany na wieczność. Ups.

Gość gość
konkubina kochnica żonatego chłopa, pewnie rodzinę d****a rozbiła a teraz się tłumaczy że jego żona ma faceta. Oj ciebie tez kopnie w d*pe i obyś miała 10 dzieci i tak samo kolejna d****a ciebie potraktowała

Co ty pieprzysz? Jeżeli coś się stanie mojemu partnerowi jestem pierwszą osobą która się o tym dowie. Jestem wpisana jako pierwszy kontakt we wszystkich jego papierach, nikt by przede mną nie zatajał takich informacji.

Gość gość
koscielny owszem na wieczonosc , raz sie wezmie , chyba ze ktos jest psychiczny albo biskup czy papiez sie zgodzi hahahahahaha, a cywilny mozna brac nawet 10000 razy

Gość gość
dokładnie i wg prawa konkubina nie ma prawa do dziedziczenia!i zostaje z d**ą na lodzie a rodzina bierze majatek

Gość Kjara 26
Ja mieszkam w NL i zyje ze swoim partnerem na zasadzie sammenwoning - kohabitacja czyli z naszego konkubinat. Podpisalismy papierek w urzedzie stanu o prowadzeniu wspolnego gospodarstwa, o splacaniu domu itp czy to tez nie jest przez was uznawane?? :p

"informacje w szpitalach i na policjach" dostaje się bez problemu, żyjąc w konkubinacie spraktykowałam w ciągu 10 lat i 2 długich pobytach w szpitalach (dwóch różnych) to tak dla wiadomości tych, co zatrzymali się na etapie komunistycznych filmów wojennych :) \

Gość gość
Moorland ale akie rzeczy to nie w Polsce, w Polsce jak rodzina konkubenta zastrzeże informacje w szpitalu to zesrasz się a nie dowiesz

Gość gość
co ty nie powiesz? owszem mozesz byc w kontaktach,ale NA POLICJI ZADNYCH INFORMACJI CI NIE UDZIELA BO JESTES OBCA OSOBA, wiem bo byłam 3 dni temu ze swoja przyjaciolka, tlumaczyla sie jak glupia i na policji i w szpitalu,ze jako pierwsza mialabyc zawiadomiona itd, to ja WYSMIALI, ja nie jestem autorka tematu,ale ona tez dobrze pisze, pozatym to kazdego osobista sprawa czy chce slub czy nie

dla mnie kościelny i tak nie ma znaczenia - nie jestem wierząca. Poza tym to tylko umowa, która już kiedyś można było rozwiązać i bez bycia "psychicznym" (co to w ogóle za określenie?)

Gość gość
Czemu nie

Gość Kjara 26
ja mma prawo do jakich kolwiek info i dziedziczenia, gdyby u nas wprowadzili to co na zachodzie nie zmuszalo by to ludzi do slubow

Gość fiołkowapani1
tylko nie rozumiem dlaczego pieniądze z moich składek ida na ustawy i popierdółki odnośnie zalegalizowania konkubinatu skoro konkubentom nie chce się iść do USC , wydać 80 zł za "papierek" wyjaśni mi ktoś?Dlaczego między innymi za to ja mam płacić skoro oni tacy wygodni?

Gość gość
A od kiedy to kurw....nie się oznacza bycie nowoczesnym i postępowym. Radzę sprawdzić w słowniku znaczenie tych wyrazów,zanim zaczniecie usprawiedliwiać nimi zwykły nierząd.

Gość gość
Z tego powodu co moje pieniądze ze składek idą na ustawy o małżeństwie, o ustawach dotyczących dzieci, szkolnictwa itd.....

Gość gość
koscielny bierzesz raz w zyciu, no chyba ze po zawarciu malzenstwa okaze sie ze partner mial chorobe psychiczna o ktorey nie wiedziala malzonka, wtedy moze dojsc do rozwodu koscielnego, drugi przypadek jest taki ze za zgoda papieza mozna dostac,ale musi byc konkretny powod/zadne zdrady tutaj nie pomoga i bradzo rzadko sie tak zdarza ze jest rozwod. A wiec slub koscielny bierze sie na całe życie. Slub cywilny mozna wziasc nawet 100000000000000razy , okres separacji trwa minimum pol roku , wiec nie srajta ze 5 lat, bo podczas separacji wiele osob jest juz w nowych zwiazkach , jest to tylko czas kiedy nasz zwiazek upada na zawsze , wymyslili sobie to w urzedzie to tak jest, PO TRZECIE JESZCZE RAZ PISZE O TYCH POLICJACH,SZPITALACH,WYPADKACH, OSOBY KONKUBINY NIE MAJA PRAWA DO ZADNYCH WIADOMODCI, MIMO ZE WIDNIEJA W KONTAKTACH.

Gość fiołkowapani1
widzę że nie tylko konkubiny udzielają się w dyskusji i, dzięki dziewczyny :)

bo są jeszcze ludzie który planują ślub kiedyś tam, ale nie chcą tego robić po łebkach - tak jak ja :) Chcę mieć ślub z fajerwerkami i pawianem na smyczy, ale to jak kupimy i urządzimy dom ;)