Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolalybyscie byc paniami domu czy meczyc sie w niskoplatnej pracy

Polecane posty

Gość gość
autorko ja wolałabym siedzieć w domu niż pracować za grosze w tak męczącej, niesatysfakcjonującej i mało ambitnej pracy, ale tylko wtedy gdy zarobki męża starczałyby na utrzymanie - bo jeśli mąż zarabiałby grosze to niestety, trzeba się poświęcić nawet tak niewdzięcznej pracy :)

Gość gość
rynek pracy jest okrutny dla kobiet od zawsze

Gość gość
nawet w wysoko platnej pracy wolalabym byc w domciu :) niechby moj malzonek mial wysoko platna prace

Gość gość
praca to zlo konieczne, smutna koniecznosc zeby zarobic kase na przezycie

Gość gość
no chyba ze naparawde lubi sie to co sie kocha to OK a tak smutna koniecznosc

Gość gość
nie no ja akurat jestem w domu i mimo, ze mąż nieźle zarabia to CHCĘ iść do pracy, ale oczywiście nie pójdę do tak niewdzięcznej, 3 zmianowej, i w ogóle nic nie wnoszącej bo ten 1tys, który bym zarobiła niewiele by wniósł do budżetu a namęczyłabym się bez sensu, więc pójdę gdy znajdę odpowiednią do wykształcenia i nawet jeśli miałaby być mało płatna to chcę by była w zawodzie, który lubię, aby mnie satysfakcjonowała :)

Gość gość
Mam niezłą i nawet dobrze płatna pracę .Gdybym tytlko mogła , zostałabym gospodynia domową juz od jutra. Lubie czysty dom , gotowanie. Uprawiałabym ogródek , robiła prztwory . To jest to o czym marzę.Mam nadzieję ,że kiedyś mi sie spełni.

Gość 123Adam123
Najlepiej być Paniami :) .... Na temat uczuć, miłośc, polityki, religi, itp, wypowiedz się na podane.pl

Gość gość
ja niedawno podjelam wlasnie taka decyzje, zrezygnowalam z gownianej i pracy i jestem w domu:) maz dobrze zarabia i wszyscy szczesliwi:)

Gość gość
ja tam lubie byc na urzymaniu meza, o nic nie musze sie martwic

Gość gość
racja

Gość gość
zazdroszcze tym, których faceci dobrze zarabiają ja też wolałabym siedzieć w domu, zajmowac się domeme, prowadzic spokojny tryb zycia

Gość gość
lepiej byc pania domu niz wyszyskiwanym popychadłem wrobocie

Gość gość
otóż to!!

Gość gość
prac a kobiet wiąze sie z niskimi zarobkami, dyskryminacja , mobbingiem molestowaniem seksualnym i wyzyskiem

Gość gość
smutne

Gość gość
Wolalabym pracować nawet za najniższą płacę. Pracę w domu jak to się mówi wylewa się z pomyjami, a pieniądze zawsze można jakoś fajnie spożytkować.

Gość gość
praca za grosze to tragedia-wiadomo z e podejmuje sie ją z tragicznej koniecznosci i ostatecznosci

Gość gość
nigdy niechcialabym byc kura domowa, wole najgorsza prace niz siedzenie w domu i cofanie sie w rozwoju, na rozwijanie sie bedac kura domowa mozna sobie pozwolic jak nasz maz zarabia miliony zl , a nie znam takich osob niestety, natomiast znam kobiety ktore siedza w domach bo nie maja pracy albo maz zarabia dobrze tzn. nie zebraja, maja na jedzenie, jakies podstawowe wydatki typu nawet wycieczki raz w roku, swoje zachcianki wedle gustu i niestety sa zrzedliwe, grube, niezadowolone z zycia a jedynym zajeciem jest plotkowanie na cudze rodziny, niektore nawet bardziej sie tym zajmuja niz wlasnymi dziecmi

Gość gość
a co - chyb a lepiej byc pania domu niz męczyc sie w niskopłatnej pracy, na zmiany, w wekendy-znosząc mobbing dyskryminacje molestowanie seskualn e, wyzysk

Gość gość
moja znajoma jest psychologiem i wiekszosc jej pacjentem to kobiety majace rodziny ale niepracujace, bo co druga ma depresje...i co powiecie,siedzenie w domu powoduje zanik checi do czegokolwiek, a z wiekiem nabywa sie depresji, czlowiek pracujacy inaczej mysli, jest pewniejszy siebie, szczesliwszy co przeklada sie na szczescie i atmosfere w domu i nie jest az tak narazony na stany depresyjne, nie dotyczy to wszystkich niepracujacych kobiet ale wiekszosci

Gość gość
kobiety sa uwazan e z a pracownikow gorszego sortu i w kazdej chwili moga zostac wyrzucone jak zuzyte chusteczki do nosa

Gość gość
nie w kazdej pracy jest mobbing

Gość gość
jest zasada- gdzie niskie zarobi tam kobiety, gdzie kobiety tam niskie zarobki-pracodawcy duzo czesciej oferuja umowe o prace na czas nieokreslony i pełen etat facetom a kobietom umowy smieciowe i ultimatum jak nie załozysz działalnosci gospodarczej to wypad z roboty -lepiej byc pania domu niz tyrac za grosze

Gość gość
rynek pracy jest parszywy dla kobiet

Moim zdaniem lepiej pracować za niskie pieniądze niż wcale. Tym bardziej, że to przejściowe. Nabierzesz doświadczenia i zaczniesz zarabiać lepiej. Taka jest naturalna kolej rzeczy. Siedząc w domu nic nie zyskasz, nie rozwijasz się, a nigdy nie wiesz jak Twoje życie potoczy się dalej i czy nie będziesz musiała iść do pracy czy tego chcesz czy nie. I co wtedy? Bez doświadczenia i z wieloletnią luką zawodową zaczniesz dopiero budować swoją drogę zawodową? Dla mnie powiem szczerze jest to nie do pomyślenia. Życie jest zbyt nieprzewidywalne żeby jeszcze strzelać sobie w kolano.

Gość gość
kobieta w swoim domu jest królowa a w pracy, jesli nie sprawuje kierowniczego stanowiska to zwykle jest wyzyskiwanym , marnie zarabiajacym popychadłem , które w kazdej chwili moze zostac wyrzucone

Gość gość
sa robotnice, szwaczki, prządki,salowe, kasjerki, ekpediantki które przez wiele lat tyraja z ag******e pensje -bo rynek pracy jest makakryczny dla kobiet