Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolalybyscie byc paniami domu czy meczyc sie w niskoplatnej pracy

Polecane posty

Gość gość
jasne ze faceta tez moga wyrzucic z dnia na dzien ale faceci na rynku pracy maja łatwiej-wiecej ofert pracy i za wyzsze stawki-a co ma zrobic kobieta zwolniona po 20, 30 latach pracy? nawet jak jest wyksztalcon a to oferuje sie jej jakies gowniane prace

Gość gość
Kochana, mój mąż mimo, ze fachowiec nie mógł znaleźć nigdzie, musiał wyjechac za granicę i tam za zyli w trzech na jednym pokoju, jedli byle co, aby do domu przesłać pieniądze. W końcu po dwóch latach mu się udało wrócić do Polski, ale nie ma już tak dobrze jak miał w tamtej pracy pierwszej niestety. To chyba od płci nie zależy kochana, tak myslę, bo mimo, że nie pracuję to widze co się dzieje. :(

Gość gość
ale facet -rzemieslnik , technik fachowiec i tak n a rynku pracy ma lepiej niz kobieta -jedna pani księgowa po 40 tce powiedziala w jakims artyklule z e zaproponowano jej staz w recepcji czy to nie kpina/

Gość gość
rynek pracy to masakra dla kobiet

Gość gość
i niech z********a na 2 etaty żeby księżniczke utrzymać, bo ona aspiracje ma ale wykształcenia niet :-D

Gość gość
Moja ciocia jest księgową i jak zwalnia się z jednej pracy już ma drugą, może tamta miała pecha. U nas w mieście ciągle szukają księgowych, a rzemieśników niestety nie. Może taka specyfika miasta w którym mieszkamy. Ja sama to liceum skończyłam, gdyby mój mąż nie pracowała albo miał wypadek to nie wiem gdzie bym poszła do pracy, bo nic nie umiem po 18 latach w domu. Przerażona tym jestem. Na szczęście chyba już nie będę nigdy pracować. Oby zdrowie było

Gość gość
kobieta jet stworzona do królowania w domu a jesli podejmuje jakąs gówniana prace to wiadomo ze czyni to z tragicznej koniecznosci by przezyć

Gość gość
Kochana dlaczego ty ciągle piszesz to samo? Bo ja tak z otwartego serca i jakoś tak dziwnie mi, bo ciągle to samo powtarzasz. Ale rozumiesz mnie co piszę do ciebie?

Gość gość
madrze piszesz a mądre rzeczy trzeba powtarzać

Gość gość
Acha. A twój mąż pracuje? Macie dzieci?

Gość gość
Przejrzałem, rzeczywiście prawdę mówicie. To wątek jakiejś psychicznie chorej baby. Pozdrawiam psycholkę z Kafeterii z tematu o paniach domu. Hej 🖐️

Gość gość
Masz zrytą psychikę

Gość gość
Powinnaś pomyśleć o wizycie u psychiatry, dobrze ci radzę jako człowiek z zewnątrz i patrzący trzeźwym okiem na to co piszesz- bez ideologii, po prostu wystarczy to co piszesz...

Gość gość
Może jestem psychiczna, ale i tak nie zmienię zdania, ze praca to wyzysk dla kobiet, a dom to przystań. pracują te co muszą, kobieta jest traktowana jako coś gorszego w pracy. Lepiej być panią u siebie w domu niż niewolnicą w pracy.

Gość gość
ale mnie głowa boli, pójdę się położyć, bo się napracowałam. Przez tyle godzin broniłam tego tematu na forum. Mąż i dzieci zjedzą pizze, bo nie zdążyłam dziś nic zrobić. Jestem wykończona, poproszę męża o masaż karku, tak ciężko dziś pracowałam na tym forum.

Gość gość
up:)

Gość gość
to fakt ze kobiety w robocie sa traktowane jak popychadła i wyzyskiwane za grosze

Gość gość
praca kobiet wiąze sie z nędznymi pensjami, wyzyskiem mobbingiem dyskryminacja i molestowaniem seksualnym -za te sama prace kobiety zawsze zarabiaja mniej niz faceci

Gość gość
Up, up! Czy ktoś mnie jeszcze słucha? Blagam odezwijcie się. Praca to wyzysk dla kobiet!

Gość gość
Tylko te, ktore muszą pracują. Lepiej być panią swojego domu niż popychadłem w pracy . Up Up Up!

Gość gość
racja -praca to dżungla i rzeźnia dla kobiet

Gość sie zapytuje
wszystko zależy od sytuacji, jeśli partner miałby dobrze płatną pracę i mielibyśmy dzieci to nie miałabym nic przeciwko żeby na pełen etat zająć się domem, ale jeśli musiałby się zacharowywać, po to żebym ja pierdziała w stołek to sobie tego nie wyobrażam... poza tym myślę że siedząc w domu i tak bym sobie wymyśliła jakiś sposób na zarabianie, po kilku czy kilkunastu miesiącach bycia gospodynią pełną gębą pewnie zapragnęłabym jednak robić coś więcej... ot tak dla siebie:) Ambicji zawodowych nie mam, nie mam ciśnienia na karierę, nigdy nie kręciło mnie zdobywanie kolejnych szczebelków...

Gość gość
ale wykonywanie g******ej pracy -np robotnica za 900 zl miesiecznie -to tragedia-te kobiety robia to z tragicznej koniecznosci

Gość gość
kobiet sa traktowane w pracy jak smieci

Gość gość
praca to smutna koniecznosc

Gość gość
w pracy wyzysk z e hoho

Gość gość
a pensja zwykle mala za szok

Gość gość
to norma w pracy kobiet

Gość gość
kobietom oferuje sie g******e stawki