Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1221

tabletki Teenia

Polecane posty

Gość gość
ja skonczylam brac tabletki 3 dni temu a okres mam juz 24 dzien, codziennie boli mnie brzuch, czasami tak mocno, ze placze z bolu. jestem rozdrazniona, na nic nie mam ochoty. Zastanawiam sie czy brac je jeszcze w ogole.

Gość kasiuula22
Zmieniłam tabletki na Madinette i zostały mi 2 opakowania Teenia nieotwarte nawet. Sprzedam, jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt: meguss@wp.pl

Gość gość
Jakieś 3 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne, zrobiłam sobie miesiac przerwy i od nowa zaczęłam brac, teraz troszkę krwawie trwa to juz tydzień, i chciałam sie zapytać czy to długo potrwa, a nie chce przerwy robic ponieważ wyjeżdżam na wakacje

Gość gość
Będę zaczynała brać trzecie opakowanie. Cera się uspokoiła. Martwi mnie ciągła suchość pochwy której nigdy nie miałam, czy też macie takie objawy w trakcie stosunku?

Gość gość
Dzisiaj skończyłam drugie opakowanie i również od jakiegoś czasu mam problemy z suchością, nie wiem czy to wina tabletek

Gość gość
Biore tabletki od 2 miesiecy. Sa to moje poerwsze tabletki. Czuje sie po nich calkiem normalnie, nie wyskakuja mi dodatkowe pryszcze. Wszystko jest jak nalezy ;) polecam. Jesli ktoras z was ma objawy po tabletkach to NIE "organizm sie przystosuje" tylko do lekarza po inne ;)

Gość Dominikaaaaaa
Hej Dziewczyny :) Ja biore już czwarte opakowanie tabletek TENNIA i powiem wam są naprawde dobre nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Nie zauwazyłam ani bym przybrała ani by apetyt był większy więc jest ok :) POLECAM

Gość pharadizeeee
ja biore 3 tyg te tabletki....a w ciagu mojego zycia stosowalam juz harmonet 2lata i vibin mini....teraz teenia i calkiem kiepsko wypada : / nigdy nie mialam problemow z tradzikiem,teraz na buzi mnie sporo wysypalo,do tego mam wzmozony apetyt i niesamowita drazliwosc...ostatnie anty odstawilam po roku brania bo zaczelam byc drazliwa,po ponad pol rocznej przerwie zaczelam brac teenia i od poczatku praktycznie ich brania jestem tak drazliwa,ze nie wiem po co mi tabletki anty skoro nie mam nawet ochoty dotknac mojego faceta

Gość madziula5555
Jutro kończę pierwsze opakowanie tych tabletek i przez ten cały czas mam okres. To raczej plamieniem nie można nazwać bo cały czas obficie krwawię. Nie mam juz pojęcia czy to przez te tabletki czy z innego powodu

Gość gość
Hej. Ja biore te tabletki juz 4 miesiac i nie mam zadnych objawow. Tylko wiecej pryszczy mam oraz piersi mi zmalaly i wlasnie zastanawialam sie czy od tego , wiec szukalam odpowiedzi. I chyba po tym opakowaniu pojde do lekarza zmienic je na inne. Wczesniej tez mialam wahania nastroju .

Gość anty antypoda
Drogie Panie! NIE TYJE SIĘ OD TABLETEK TYLKO OD SPOŻYWANIA ZA DUŻEJ ILOŚCI JEDZENIA (już nie mówiąc o niewłaściwym!) Lek Teenia zawiera drospirenon - syntetyk hormonalny, którego zadaniem jest m.in. wpłynąć na gospodarkę wodną w naszym organiźmie czyli brak zatrzymywania się płynów (wody) ! Osobiście, poświadczam, że nie utyłam ani grama biorąc przez 11 miesięcy Teenię. Z miesiąca na miesiąc tracę kilogramy - przy każdej wizycie dopytuję się swojego lekarza ginekologa czy tak ma być - TAK - to działanie drospirenonu i minimalnej dawki hormonalnej ale za to skutecznej w przeznaczonym działaniu. Jeżeli TYJESZ - tzn. że - albo ZA DUŻO JESZ i za mało się ruszasz - albo, pomimo zdrowej diety i ruchu - tyjesz - to ewidentnie masz problem z hormonami, np. tarczycy.... co wymaga odpowiednich badan (TSH, FT3, FT4, usg tarczycy etc. ) Bo to, że tabletki antykonc. sprzyjają tyciu to jeden WIELKI MIT! Te z przed 10-20 lat - tak owszem mogły to powodować - bo zawierały końskie dawki - ale nie te najnowszej generacji gdzie dawka hormonów ( i w dodatku głównie syntetyków) jest minimalna do zatrzymania płodności. NIE NAMAWIAM - I NIE ODRADZAM... KAZDY ORGANIZM JEST INNY! I TO LEKARZ POWIENIEN DOBRAC ODPOWIEDNI SRODEK WZGLEDEM PACJENTKI - WYKONUJAC WCZESNIEJ POZIOM HORMONOW

Gość gość
Ja stosuję od prawie roku, nie miałam żadnych dodatkowych dolegliwości:)

Gość gość
Ja biorę teenie juz od prawie roku i w moim przypadku ani na początku, ani pozniej, nie było takich objawów jak u niektórych dziewczyn. Czulam sie dobrze, nie przytylam, libido takie jak przed, co prawda wypryski były, ale to juz taka moja natura, bo walcze z nimi od dawna. Tak wiec Dziewczyny nie ma co sie bać i negatywnie nastawiac. Tak jak ktoś juz wczesniej napisał, organizm każdej z nas reaguje inaczej :-)

Gość gość
biorę już 2 opakowanie i powiem ze działają na mnie fatalnie zgaga,ból brzucha ,problemy żołądkowe początkowe plamienie i ta cera to koszmar ... muszę je odstawić KONIECZNIE !!!

Też źle się po nich czułam, poza tym miałam taki wysyp pryszczy i to W TAKICH MIEJSCACH, że brak słów. Musiałam igłą przebijać skórę i wbijać się głęboko w ciało, by się dziadostwa pozbyć. Po ŻADNYCH tabletkach tak nie miałam. Koszmar. I to za ogromną cenę. Nigdy więcej.

Gość malla288
Na tabletki Teenia nigdy nie powiem złego słowa! Są to moje pierwsze tabletki, obecnie 8 opakowanie. Przy pierwszym opakowaniu miałam na początku lekkie mdłości (organizm musi przyzwyczaić się do hormonów!), które szybko minęły. NIE PRZYTYŁAM ANI KILOGRAMA - wręcz przeciwnie waga mi spadła o kilka kg! Na twarzy nie pojawiła się ani jedna krostka, cera poprawiła mi się (choć nie miałam problemów, od czasu do czasu pojawiały się pojedyncze krostki, teraz zupełnie nic!). Zapomniałam o wcześniejszych bólach brzucha i piersi przed miesiączką. Wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej, jednak wśród moich znajomych nie ma dziewczyn, które skarżyłyby się na Teenie. Lekarz do którego chodzę także mi powiedział, że pacjentki są zadowolone i póki co nie zdarzyło się, żeby zmieniły je na inne. Osobiście polecam je z całego serducha :)

Gość malla288
czytam poprzednie odpowiedzi i zapomniałam dodać, że: * libido jakie było (ogromne), takie pozostało! * suchość pochwy nie wystąpiła * tak samo żadnego zwiększonego apetytu - niestety często wzrasta nam apetyt z różnych powodów ;))) nuda, brak zajęcia = podjadanie, stres, złe nawyki żywieniowe = głód ;) ale przecież najłatwiej wytłumaczyć to braniem tabletek antykoncepcyjnych ;)

Gość zalamana_ona
2 Miesiac stosowania tabletek teenia -libido spadlo do 0 a powiedzialabym nawet ze na minus,jestem drazliwa i jakos odrzuca mnie od mojego faceta! -pryszcze,ogromne,zostaly po nich bordowe plamy na twarzy!a nigdy wczesniej nie mialam problemow z cera!a bralam juz inne tabsy anty i bylo ok -mega duzy apetyt,non stop Odstawiam to dziadostwo bo szkoda zycia : /

Gość gość
Witam, Od pół roku biorę tabletki ( są moimi pierwszymi ). Bardzo dobrze się czuje, nie przytyłam biust większy i na początku trochę bolesny. Niestety tak się zdarzyło, że musiałam przerwać teraz i mam miesięczną przerwe. Czy powrót do nich przy 1 okresie po przerwie nic nie zmieni ?

Gość gość
Cześć, stosowałam różną antykoncepcję , zaczynam trzecie opakowanie Teenia i nie mam żadnych skutków ubocznych, mam 30 lat i nie przeszkadza mi w zgubieniu wagi. :) jestem bardzo zadowolona

Gość Reenia
Cześć dziewczyny;) kończę już drugie opakowanie i czuję się dobrze ;) oczywiście początki były różne, złość wahania nastroju brak apetytu :/ a teraz wszystko wróciło do normy ;) mimo iż nie są to tanie tabletki < ja płacę 37zł>zł to polecam ;)

Gość Reenia
Cześć dziewczyny;) kończę już drugie opakowanie i czuję się dobrze ;) oczywiście początki były różne, złość wahania nastroju brak apetytu :/ a teraz wszystko wróciło do normy ;) mimo iż nie są to tanie tabletki < ja płacę 37zł>zł to polecam ;)

Gość Sashaj
Dziewczyny czy to możliwe żeby po ok roku zaczęły występować skutki uboczne? Wcześniej nie narzekałam na teenię ale teraz... -libido 0 chociaż wcześniej mogliśmy to robić bez przerwy -suchość pochwy, z tym też wcześniej nie miałam żadnego problemu - drażliwość, brak ochoty na cokolwiek - wzmożony apetyt przez co przybieram na wadze - no i zaczęło mnie jeszcze wysypywać, a miałam już spokój z pryszczami :(

Gość zuuzu
Cześć dziewczyny! Naczytalam się tego wszystkiego co tu piszecie i nie ukrywam, ze miałam pewne obawy. Ale w końcu chłopak mnie przekonał i w sumie ufam mojemu lekarzowi. Za mną 3 dzień. W zasadzie nic się nie zmieniło. Piersi nie bolą. Brzuch tez nie. Żadnej zgagi. Zero wyprysku i mam nadzieje ze tak zostanie, bo z tym nigdy nie miałam problemu. Dostalam okres w poniedziałek i czulam się najgorzej j na świecie. i dzięki Bogu te tabletki przyniolsy ulgę. Mam teraz tylko plamienie. I licze szybko to sie skończy. To moje pierwsze tabsy. Gdyby cos się zmieniło dam znać. :-) :-)

Gość gość
hej,ja te tabl biorę juz 2tydz,nastroj fatalny,pojawily sie wypryski,a nie mialam nigdy problemow z cera,jestem ciagle zmeczona,piersi obolale i na nic nie mam ochoty.

Gość gość
ja biore tabl Teenia od kwietnia. nie przytyłam, jedynie piersi się mi powiekszyły . polecam. ! krwawienia mam regularne , 3 dni w miesiacu kilka kropel wiec sper a to dzieki teenii , polecam. sa to moje pierwsze tabletki.

Gość Dolcia
Witajcie. Ja jestem pod koniec 5 opakowania, zostały mi 2 tabletki do końca blistra i niespodzianka- brązowe plamienie. Nigdy wczesniej czegos takiego nie miałam, czy ktoś z was miał podobny problem? Czy jest to możliwość ciąży? Do tej pory tabletki mnie nie zawodziły.

Gość gość
zaczęłam drugie opakowanie. Pierwszego nie wspominam za dobrze - miałam okres cały miesiąc. Plamienie było dość silne, tak, że wkładka nie wystarczała. Czasami pobolewał brzuch (takie macicowe skurcze). Oczywiście po tym wszystkim nie dostałam krwawienia z odstawienia, ale testy ciążowe negatywe. Pewnie coś się poprzestawiało temu mojemu organizmowi :) Czuję się świetnie poza tym, cycki trochę urosły, cera jak marzenie. Przy drugim opakowaniu już żadnych dolegliwosci. Jest super. Trzeba było się przemęczyć.

Gość gość
Biore już 8 opakowanie. Nie miałam ani na początku ani w późniejszym czasie żadnych efektów ubocznych. Moja waga jest stała, przestałam mieć problem z pryszczami i moje samopoczucie się nie zmieniło. :)