Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ćwiczyla ktoras z was z ewa chodakowska

Polecane posty

Gość gość

Lub cwiczy? Jakie efekty? I czy tez stosowaliscie diete oprocz cwiczen? A i jaki program? Ja cwicze od 2 tyg dopiero skalpel czasem turbo spalanie( choc calego nie daje rady) i 6min i nie jem slodyczy i narazie 2kg mniej wiec jestem zadowolina a wy jak?

Gość gość
witaj, Ewa Ch. mówi że nie liczy się waga tylko wymiary, wyrzuć wagę .... po co Ci ona? Ja ćwiczyłam z Ewą i nie schudłam nic, jedynie mam ładniejszy brzuch (skalpel) teraz chodzę na ZUMBĘ i sto razy lepsza moim zdaniem jest. Ale jeśli już chcesz schudnać wagowo - to oczywiscie ze odpowiednia dieta plus ćwiczenia wszystko ze zdrowym rozsądkiem. Co z tego ze schudniesz jak bedziesz nieproporcjonalna, ja np mam 165 i ważę 49 kilo ale mam krąglejsze biodra i brzydką talię .....

Gość gość
jak ktoś ma nie ćwiczyć wcale, niech ćwiczy z Chodakowską ale osobiście nie mam do niej przekonania, nie ma przygotowania, ćwiczenia często robi nieprawidłowo a poza tym jej wygląd nie przekonuje mnie a także ostatnie promowanie w mediach, nawet w reklamie Play, niedługo otworzę lodówkę a tam Chodakowska.

Hej ja ćwiczę z Ewą od stycznia z małą przerwą na wakacje. Obecnie 18 kg na minusie, i dalej walczę. Jem normalnie, przez wakacje nie ćwicząc nic nie przytyłam. Kilogramy zrzucone powoli i zdrowo nie powracają. Jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Wiosna super! A jaki program cwiczysz i czy codziennie? Gosciu czemu uwazasz ze ona zle robi te cwiczenia?

Gość gość
A mnie bardziej niż na zgubieniu kg zależy na figurze,bo moja mi sie nie podoba,wąskie biodra, brzuch po ciąży i marna talia..

Gość gość
Ja cwicze skalpel od 6 tygodni i widze efekty. Brzuch sie zmiejszyl i lepiej sie czuje. Cwicze 6 dni w tygodniu .

Gość gość
ja ćwiczę 5 treningów 6 minutowych, mniej więcej 5- 6 razy w tygodniu. Ale nie robię przerw dłuzszych niz jeden dzień, tylko np ćwiczę pon, wt, środa wolne, czw pt sb ćwicze, nd wolne :-)) narazie widzę trochę na pupie i brzuchu bardziej jędrne są.

Gość gość
brak jej wiedzy i głębszego przygotowania, po prostu niektóre ćwiczenia robi nieprawidłowo.

Na początku ćwiczyłam skalpel, i kilogramy znikały powoli, potem kupiłam płytę i do tej pory robię szok trening. Staram się ćwiczyć 5 razy w tygodniu, ale nie zawsze mi się udaje (dwoje dzieci).

Gość gość
a ja mam słabe ręce a tam jest mnóstwo ćwiczeń "na rękach" nie daję rady, chyba musiałabym ważyć 40 kg,żeby się na moich chudych kikutach utrzymać (akurat ręce mam chude) Zawsze dojdę do pewnego momentu i więcej nie mam siły i to w różnych programach.. Te ćwiczenia może są dobre dla utrzymania figury,ale na bank nie są bezpieczne przy większej wadze.

Gość gość
Nie zgadzam sie ze brak jej wiedzy. Tysiacom kobiet dzieki jej treniingom udalo sie poprawic sylwetke. Dwie moje kolezanki z nia cwiczyly i piekna sylwetke teraz maja. Lepsze to niz diety cud po ktorych sie chudnie szybko a potem dwa razy tyle nabiera.

Gość gość
a jakie masz przygotowanie merytorycznie, żeby ocenić czy ćwiczenia są właściwie wykonywane? Tu nie chodzi o to czy chudnie się po nich, tylko czy są bezpieczne. Za wysiłkiem fizycznym, wzmacnianiem mięśni powinno iść wzmacnianie stawów, ścięgien, rozciąganie a tego nie ma u Chodakowskiej.

Gość mleko matki najlepsze
Tak, ale od skakania z nią za bardzo mi się mleko warzyło i zrezygnowałam. Dopóki Maciuś będzie cysiał (a ma 3 latka), to nie będę z nią ćwiczyć. I tak jestem szczupła dość, tylko balony mam spore :D

Gość gość
tak jak napisała pani wyżej, wysiłek nie jest przystosowany do sprawności, słabe nadgarstki, kolana, ścięgna achillesa czy kark ucierpią na tym najbardziej.

Gość gość
no niestety, jeśli ćwiczenia są źle skomponowane i nie wszystkie dobrze wykonywane, to 100 kobiet schudnie, ale już 101 może mieć np. kontuzje kolana, co się zdarzyło mojej koleżance, a wcześniej ćwiczyła z 2 innymi trenerami i nie było żadnych problemów

Gość gość
16.10.13 [zgłoś do usunięcia] mleko matki najlepsze Tak, ale od skakania z nią za bardzo mi się mleko warzyło i zrezygnowałam. Dopóki Maciuś będzie cysiał (a ma 3 latka), to nie będę z nią ćwiczyć. I tak jestem szczupła dość, tylko balony mam spore smiech.gif xxxxx weź spadaj podszywie, akurat możn akarmić i ćwiczyć zapewniam, idź daj flaszkę z mm swojemu maluchowi i nie trolluj już

Gość gość
równie dobrze może sobie każdy sam wymyśleć zestaw ćwiczeń, a nawet niektóre zmodyfikować i schudnąć - schudną, tylko po długim stosowaniu mogą wyjść braki, zły dobór ćwiczeń, zbyt duże obciążenia jednych partii mięśni, gdy inne są traktowane zbyt lajtowo itd

Gość gość
złej baletnicy... bez przesady. kto chce niech cwiczy. ja tez slyszałam od wielu znajomych ze jej cwiczenia duzo dają, nie kazdego stac na osobistego trenera ktory doierze cwiczenia do danej osoby. najwazniejsze sa efekty i samopoczucie. Ja popieram jak najbardziej aktywnosc fizyczna a kontuzji mozna nabawic sie wszedzie nawet na zwyklym spacerze

Gość gość
głupio gadasz ale nie dziwię się jesteś laikiem. Ja tam sama układam sobie ćwiczenia, trochę wiedzy z fizjologii sportu i lata doświadczeń wystarczą, żadna Chodakowska nie jest potrzebna.

Gość gość
Tak jak ktos napisal, cwiczenia z Chodakowska moga dawac duzo, jesli chodzi o schudniecie, ale ona sama wykonuje je nieprawidlowo. Latwo sie nabawic z nia kontuzji nie tylko kolan ale tez biodra. Fajna dziewczyna, dobrze, ze ruszyla tyle osob, ale pojecia o fitnesie nie ma zadnego.

Gość gość
Najlepiej siedziec przed tv i zrec chipsy i narzekac. Mi chodakowska duzo dala. Schudlam 5kg i mam super brzuch pi ciazy i kazdemu pilecam.

Gość gość
jeśli zestawiasz albo jesz cipsy i siedzisz przed tv, albo ćwiczysz z chodakowską, to pewnie, że lepsze to drugie. Tak samo lepiej chodzić na rower niż siedzieć przed tv itd. Jeśli jednak już zdecydowałaś się ćwiczyć, to lepiej od chodakowskiej wybrać innego trenera, choćby jillian michaels

Boze jestescie jednak tepymi kretynkami, no tak chodakowska jest dobra, bo udalo mi sie z nia schudnac 5 czy iles tam kg :D ale niewazne, ze sposob w jaki wykonuje cwiczenia naraza was na kontuzje :Di ta co mowi, ze kontuzji mozna nabawic sie na spacerze, no tak, jak sie potkniesz i ryjem w goowno wpadniesz to moze sobie i nos zlamiesz, ale np o konsekwencjach zlego wykonywania przysiadow, itp itd w ogole nie masz zielonego pojecia wiec sie zamknij. Jak bedziesz biegac w kolko wymac***ac rekami to tez schudniesz, wiec co za roznica czy jakis kon powie ci jak kopytami machac??

Gość gość
hahahah ja chudnę nic nie robiac specjalnego tylko oraniczylam słodycze i ogolenie jedzenie, ruch mam zeby cialko bylo jędrne,ale to tez nie specjalnie, bo jestem za leniwa, ale jak jade z psem na pole to sobie biegam:D

Gość gość
Widze ze tu pelno ekspertow od techniki wykonywania cwiczen. Pewnie wszystkie po studiach z fizjonomi i anatomi czlowieka. Babka moze morde ma nie najladniejsza ale cwiczenia ma ok. Sama czasem z nia cwicze. Nie mam zadnych kontuzji ani problemow i o takich nie slyszalam wsrod znajomych. Same pewnie zle cwiczycie i potem gadacie ze to przez nia bo gruba d**e ciezko podniesc i juz kontuzja

Gość gość
przecież ta chodakowska to jakiś nabotoksowany szarlatan fitnessu. Dajcie sobie z nią spokój i weźcie się za jakiś normalny sport - bieganie na przykład, na początku spacery, potem marszobiegi i biegi. Albo jazda na rowerze. Wtedy wyjdzię Wam to 100 razy lepiej na zdrowie.

Gość gość
w zupełności zgadzam się i proponuję jeszcze basen, pływanie jest bardzo dobre :)

Gość gość
Ja cwicze skalpel i czasem turbo i sobie chwale. Kondycha mi sie piprawila i brzuch po ciazy szybko znikl. Kiedys cwiczylam z innymi i mi nie pasowalo a ona jest ok.