Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowoczerwcowa

LIPIEC 2014

Polecane posty

Gość hmmmmmmmhmmm
tak bez recepty ok 16zł 30tabletek mi pomogło uregulować cykle :) a to są ziołowe więc zaszkodzić nie zaszkodzi:)

Gość hmmmmmmmhmmm
tak w aptece około 16zł , 30tab , na mnie to super działało :)

Witajcie dziewczyny :) ja właśnie piję kawkę :):) pogoda za oknem wspaniała więc i humor lepszy :) U mnie zbliżają się "te" dni i właśnie zamierzam udać się do apteki po testu owulacyjne. majowoczerwcowa przykro mi :( a może jeszcze na betę się wybierzesz?

Powiem Wam, że do tej pory nie mogę uwierzyć, że z synem ot tak zaszłam w ciążę, a teraz tyle "ceregieli"..... może to jeszcze nie ten czas :(

Gość rainbowrain
Ja czekam na "te dni" :) , mam dosyć długie cykle bo aż 35 dniowe przez ostatnie miesiące dosyć regularne. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tego cyklu starań :) czego wam również życze. Pogoda jest cudowna oby jak najdłużej było tak cieplutko :)

Czesc dziewczyny. Ja rowniez czekam na okres, a raczej jego brak. Mam juz corke, ma 4 lata i zobaczymy, jak sie wszystko potoczy.

16 zł to nie za wiele, może sobie zafunduję :) Nina nie będę bety robić szkoda mi kasy, jakbym była w ciąży to test byłby pozytywny i temperatura byłaby na wysokim poziomie. Też zaraz sobie zrobię kawkę i posiedzę przy oknie, bo pogoda faktycznie super, może mi się twój dobry nastrój udzieli. Ale widzę, że wątpliwości Cię nie opuszczają :) u mnie podobnie ;) rainbowrain -> wychodzi na to że też mam długie cykle, obecny trwa już 36 dzień :( Cześć Modliszka, kiedy masz spodziewany termin @ ?

majowoczerwcowa, termin spodziewanej @ mam na 27 października, cykle mam od zawsze 28-dniowe, w poprzednią ciążę zaszłam w 2 cyklu,to jest mój pierwszy cykl starań:)

Gość gość
do hmmmmmmm- a jak długo brałas castagusa zanim wyregulował Ci cykl do 28 dni? też jestem napalona na te tabletki i chciałabym wiedzieć jak to ogólnie działa:) czy któraś Pani stosowała testy owulacyjne?

Ja dopiero, w tym cyklu zamierzam kupić testy owulacyjne z uwagi na 2 nie udane cykle :(

Gość gość
no ja właśnie też chcę kupić te testy, ale nie wiem czy warto, czy naprawdę pomogą

Gość rainbowrain
Ninna ja również rozważałam zakup testów owulacyjnych ale stwierdzilam że za dużo zachodu z nimi dlatego zainwestowałam w mikroskop owulacyjny ze sliny, czytałam o nim dużo pozytywnych opini. Testuje od 1 dnia po okresie plus mierze temperature i zobaczymy czy wyniki się pokryją.

Gość rainbowrain
Ninna ja również rozważałam zakup testów owulacyjnych ale stwierdzilam że za dużo zachodu z nimi dlatego zainwestowałam w mikroskop owulacyjny ze sliny, czytałam o nim dużo pozytywnych opini. Testuje od 1 dnia po okresie plus mierze temperature i zobaczymy czy wyniki się pokryją.

Gość gość
aha bo i castagnus bierze się przez 90 dni, nie?

W czerwcówkach któraś z dziewczyn pisała, że właśnie te testy pomogły w zajściu w ciążę. Ja poważnie nad nimi myślę gdyż tak naprawdę nie wiem kiedy u mnie występuje owu. Niby powinno być więcej śluzu przeźroczystego, rozciągliwego, wyższa temperatura ale ja nigdy nie zaobserwowałam tego typu objawów...

rainbowrain to u mnie, w tym miesiącu odpada ponieważ to już mój 9 dzien cyklu... no chyba, ze postaram się na sierpień tak jak z synem :) może jeszcze tesn sam dzień wypadnie :)

Dziewczyny, a jak z pracą u Was? Ja się martwię trochę, bo mam swoją działalność i raczej trudno mi będzie na dłuższy okres wycofać się z pracy. W poprzedniej ciąży byłam na etacie, a teraz, w razie ciąży, będę musiała się nieźle nakombinować, żeby biznes się kręcił.

Gość rainbowrain
Ja również umowa o pracę.

Gość siupka 84
czesc czy mozna sie wbic ? do was? staram sie o drugie dziecko 2 dziecko i to jest 1 cykl staran i w ogole pierwszy raz sie staram bo syn to no co tu wiele pisac wpadka. Ja zakupilam testy owulacyjne .. teraz mam 14 dc a test owu wykazal owulacje w 11 i 12 dc i oczywiscie starania byly wiec okaze sie za 2 tyg co i jak

Gość rainbowrain
Witamy siupka 84 :)

Witaj siupka 84:) Muszę się zabrać za ppierkową robotę, a przeziębiona jestem i nie potrafię się skupić z cieknącym katarem z nosa...

Gość siupka 84
dzieki :D przeczytalam swoj post teraz i wyszlo jakbym miala z 18 lat i olewacki stosunek do zycia a moje dziecko- z wpadki jest bo jest... eh to chyba dlatego ze pierwszy raz pisze na forum jestem normalna :) syna kocham jak nic innego na swiecie a ze pierwszy raz sie staram to chcialabym sie poradzic was czy te testy owu to sie nadaja do czegos i czy warto sie na tym opierac ?

Gość hmmmmmmmhmmm
Gość - ja biorę drugi cykl i tamten miałam równe 28dni okres i owu w 13dniu::D ale nie staraliśmy się bo mąż był w delegacji i w tym m-ce miałam 13dnia owu , tempka mi podskoczyła bardzo dużo sluzu nie idzie przeoczyć:) tempka teraz utrzymuje mi się 37:)

Gość czekajacnamalenstwo
czesc dziewczyny:) my staramy sie juz 5 cykl o pierwsze dziecko. Kupuje co miesiac testy owulacyjne, prowadze temperature ciala jednak sie nie udaje. Podstawowe badania mam wporzadku. Kwas foliowy bralam. Moze warto sprobowac Castagnus? U mnie jest 5 dzien cyklu, na branie go jeszcze za pozno nie jest. Ja bardzo chcialam byc czerwcowka, ale moze Lipiec bedzie tym wspanialym miesiacem:).

Gość hmmmmmmmhmmm
ją go chwale:) pierwszy tydzień bolały tylko jajniki i piersi a później nic :)

Gość zuzkaaaaaa
ja dopiero od nastepnego miesiaca zaczynam poniewaz u mnie jest troche inna historia moja pierwsza ciaze poronilam :( teraz czekam na miesiaczke bedzie to 3 cykl i zaczynam starania

Gość gość
zuzkaaaaaa współczuje ci, domyślam się co przeżyłaś, ja rok temu jak okazało się że jestem w ciąży bardzo się ucieszyłam, do głowy by mi nie przyszło że skończy się to tak a nie inaczej..

Gość rainbowrain
zuzkaaaaaa współczuje ci, domyślam się co przeżyłaś, ja rok temu jak okazało się że jestem w ciąży bardzo się ucieszyłam, do głowy by mi nie przyszło że skończy się to tak a nie inaczej..