Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego współcześni mężczyźni prawie w ogóle nie mają wymagań wobec kobiet

Polecane posty

Gość gość

Poza wyglądem? Nie interesuje ich wykształcenie, zawód, plany zawodowe, majątek, zarobki, prawo jazdy, hobby itp ?

Gość gość
Bo wiekszosci wspolczesnych mezczyzn nie zalezy na kobiecie jako przyjacielu i partnerze a traktuja je jako dziure do roochania i cos czym sie mozna pochwalic kolegom. Nie jak czlowieka :(

Gość gość
Może dlatego,że większość dzisiejszych kobiet jako jedyną ambicję ma załozenie rodziny. Po co w takim wypadku mieć jakiekolwiek wymagania, skoro na znalezienie kobiety, która przynajmniej połowę wymagań by spełniła życia by nie starczyło?

Gość gość
gość Bo wiekszosci wspolczesnych mezczyzn nie zalezy na kobiecie jako przyjacielu i partnerze a traktuja je jako dziure do roochania i cos czym sie mozna pochwalic kolegom. Nie jak czlowieka smutas.gif x Ale wy do niczego więcej się nie nadajecie. Gdybyśmy wymagali więcej to bylibyśmy sami całe życie

Pavlo - Przecież to najambitniejsza z ambicji. Skończyć studia, pracować może każdy głupi, to średni wysiłek, a zakochać sie i stworzyć rodzinę tylko kobieta z sercem i kosztuje to dużo więcej dania od siebie.

i poświęcić ambicje, czas w imię czegoś co nie wiadomo jakie przyniesie efekty, co jest ryzykiem, co wymaga pracy 24 na dobę

Gość gość
fiku mikuuu - powiedz wprost - o niczym innym nie marzysz tylko o złowieniu faceta, zaciągnięciu go przed ołtarz i zrobieniu sobie dziecka. W wielu Twoich postach to widać, jesteś typową desperatką, ukrywasz to pod niby bezsensownymi tematami. To wołanie o pomoc, o zainteresowanie. Masz podobny problem jak Maciuś B - szukasz akceptacji, w realu się nie udaje a w Internecie jak widać tak.

To zalezy fiku co kto za ambicję uważa. Dla mnie ani praca,ani studia nie są niczym co może świadczyć o czyjejś ambicji. Tym bardziej nie uważam za ambitne posiadania rodziny. Ambicja to nie usidlenie mężczyzny poprzez zrobienie sobie z nim dziecka - bo to nic innego jak wyrachowanie i czysta kalkulacja. Z samej definicji ambicja to dążenie do realizacji trudnych do wykonania celów, więc jak sama widzisz chęć założenia rodziny pod ambitność niezbyt pasuje, bo dla kobiety naprawdę nie jest ciężko znależć faceta, który z nią do łóżka by poszedł i ją zapłodnił.

Założenie rodziny to opieka nad nią i wychowanie. Ja np. jestem egoistką wolę realizować swoje ambicje niż oddać swój czas, poświęcenie komuś innemu, do tego trzeba dojrzeć.

Gość gość
już widzę jak kobieta dba o rodzinę:P śmiechu warte

a łapanie męża na dziecko to w jakiś patologicznych środowiskach :O Kobiety, które spełniają sie zawodowo planują dzieci, decydują sie na nei świadomie, rezygnując ze swoich ambicji na rzecz czegoś ważniejszego.

Gość gość
kobiety "rezygnują z ambicji " bo łatwiej im zaciążyć i wymagać by facet je utrzymywał

Onie nie rezygnuja ze swoich ambicji, tylko z pracy. Nie łącz pojęć praca i ambicja bo to dwie różne rzeczy. Do pracy nie idziesz z zamiarem bycia ambitną (realizacji wyznaczonych sobie trudnych celów ) tylko po to by kasę zarobić a to różnica. Nie rozumiem ludzi którzy pracę pod ambicje podciągają. Nie tak to wygląda. Ambicją moze być posiadanie bardzo dobrze płatnej pracy , ale nie praca sama w sobie.

Rozwój zawodowy jak najbardziej, ale nie wykonywanie czynności nazywanej pracą. Widzisz różnicę czy niebardzo?

Gość gość
bo tylko kobiety to takie materialistki. Czy dla mężczyzny któremu zależy na danej kobiecie ważne jest wykształcenie, zawód, plany zawodowe, majątek, zarobki, prawo jazdy, hobby ważne jak,im jest człowiekiem

Gość gość
jakim

Jak mam mieć wymagania jesli nie mam powodzenia? Dlatego ograniczam się do niezbędnego minimum (ładna szczupła niepaląca) a cała reszta o której mówisz jest dodatkowym atutem

G***o prawda fiku gdyby tylko cycki się liczyły to żaden ślubu by nie brał bo po co, skoro dziwek ma do wyboru do koloru i codziennie może na inne cycki patrzeć. Ważny jest wygląd i charakter. Niekoniecznie zawsze w takiej kolejności. Ambicje kobiety natomiast to dla facetów mało ważny aspekt z tego właśnie powodu,że większość kobiet jako jedyną ambicję ma chęć posiadania męża i dzieci

tak jak pisze prawiczek wyżej, liczy się tylko powierzchowność, to jakim jest człowiekiem obchodzi nielicznych (tzn. mężczyzn)

Gość gość
Fiku nie pisz bzdur.... powtarz tylko zasłyszane/ przeczytane z takich for jak to bajki ;)

"tak jak pisze prawiczek wyżej, liczy się tylko powierzchowność, to jakim jest człowiekiem obchodzi nielicznych (tzn. mężczyzn)" X Fiku ze zrozumieniem czytać potrafisz? Przecież on napisał,ze on ma takie kryteria tylko i wyłącznie z powodu braku powodzenia. Gdyby miał powodzenie to lista jego wymagań pewnie i byłaby dłuższa

Gość gość
Bez przesady, mialem cycki to wróciłem do kobiety, z która się dobrze czuje na codzień i tak zostanie. I miałem rózne, te co maja takie ambicje na realizowanie siebie, egoistki co to rodzina później. I wróciłem do tej dla której rodzina jest najwazniejsza. Wygrała ze wszystkimi.

Gość gość
Mają, ale głupoty piszesz.

Gość gość
I cię przyjęła z powrotem, faktycznie głupia.

Samotny to powiedz mi po co one te imprezy chcą zaliczać? Czyżby nie czasem po toby znależć sobie jak najlepszego faceta do seksu, którego później bedą się starały usidlić, ewentualnie złapać na dziecko?