Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esssie

KOCHAM BOGA I JEZUSA

Polecane posty

Gość gość
spowiedz to za malo potrzeba egzorcysty 🖐️

Gość olivka niebieska
Po pierwszej spowiedzi nie poczułam ulgi. Po prostu nie wszystko co było grzechem uważam za grzech. Po jednej z takiej spowiedzi z całego życia odczułam ulgę. I sakrament Komuni wreszcie dał mi taki spokój duszy i wewnętrzne szczęście, które miałam może jak byłam dzieckiem. Warto się ze wyspowiadać szczerze i porządnie. Jeśli wahasz się czy coś jest grzechem czy nie to napewno jest :) Możesz zacząć np. jeden dzień w tygodniu pościć w intencji swojego nawrócenia i uzdrowienia duszy. Post i modlitwa z serca ma szczególną moc. Możesz poprosić jakiegoś duchownego o pomoc i modlitwę za Ciebie. W bardziej trudnych sprawach może być potrzebny egzorcysta.

Wasze dusze zgniją i nie zostaną uzdrowione, Ja Josef Mengele wam to gwarantuje.

Gość olivka niebieska
Mi pomógł codzienny Różaniec którego musiałam się na nowo nauczyć i do którego na początku musiałam się zmuszać na siłe... no ale to zrozumiałe, że zły ciągnie w przeciwnym kierunku. Modlitwa Różańcowa plus do Michała Archanioła daje 100% opiekę i wszystko mi się poukładało łącznnie z relacjami w rodzinie :) I to uważam za cud.

Gość dawnootemu
Większość z tego co piszecie wiem , co do egzorcysty-..to nie każdemu chce się zajmować trudnymi przypadkami. może jeszcze kiedyś coś dopiszę,to narazie

Wasi egzorcyści to pajace i kłamcy, oni należą do Mnie i Ja nimi gardzę.

Gość gość
synfubu tak se to tłumacz ;)

Gość gość
synfubu miło cie tu widzieć jak zawsze do światła lecą ćmy

Boże wybacz piszącym tu bo nie wiedzą co czynią...ostatni raz się tu wypowiedziałam, będę się za was modlić by klapki Wam spadły z oczu. Pozdrawiam

och ,essie a ty myślałaś ,ze tu założysz kółko wiernych a nawet może swoisty kościół ?:) czujesz zniechęcenie bo ludzie nie podzielają twojej wiary ? to pomyśl co to byli za ludzie pierwsi apostołowie - z jakimi oni spotykali sie problemami , jaką ignorancją , wrogością a w końcu ze śmiercią ?:)

Gość stara modelka bez związku
allium dobrze rzeczesz :)

allium ale Ty się lubisz mnie czepiać. Już któryś raz mi dogryzasz. A jaka jest ta moja niby wiara? Nie wyznaję ŻADNEJ wiary, nie założyłam tematu KOCHAM KOŚCIÓŁ/JEHOWĘ/ALLAHA tylko Boga i Jezusa więc to chyba logiczne, że to onich chciałam rozmawiać a nie o kościele czy innych wyznaniach albo świętych:o Zejdź ze mnie kobieto bo nie mamy o czym rozmawiać.Od tej pory nie odpowiadam na żadne Twoje posty w jakimkolwiek temacie. I nie czuję zniechęcenia tylko smutek, że ludzie kojarzą Stwórcę świata z kościółkiem albo kuglarskimi sztuczkami.Tyle. ŻEGNAM

o , jak się panienka obraziła :) przeczytałam pobieżnie , przyznaję ten temat i jedyne co mnie uderza to twoja pogarda dla ludzi inaczej wyznających wiarę taka sama jak twoja - te określenia pejoratywne , to zadęcie " ach , jaka jestem oświecona a wy głupi bo należycie do KK " ....... żałosna jesteś w swoim uwielbieniu dla siebie i niestety ale też takie wydajesz świadectwo innym wierzącym .

i masz racje - nie wypowiadaj sie więcej na temat Boga bo propagujesz tylko Jego fałszywy obraz a tym samym ścigacz przekleństwo na swoja głowę . Albo pisz prawdę w miłości albo milcz .

Essie nie ma co się burzyć Jest jeden Bóg i Jezus i wiele dróg do niego... Każdy ma swoją drogę skrojoną na swoją miarę :)

tyle, że większość pomarańczowych esssie to nie jestem ja. Dużo razy widziałam tu też tą osobę, która pisze na forum pod tym nickiem i obraża ludzi.Na pomarańczowo pisałam tu tylko na początku i potem jako essieorange. Obraziłam się o to, że często na tematach się mnie czepiasz. Może czasem zdarzy mi się na kogoś naskoczyć ale robię to wtedy gdy już nie umiem inaczej dotrzeć do kogoś, tak już mam ale pracuj e nad tym. Zresztą Ty też na ludzi naskakujesz, nieraz widziałam. Po prostu mam Ciebie dosyć i tego, że ciągle masz coś do mnie.

piszę o Bogu tak jak rozumiem go z Biblii i teraz Ty robisz to co zarzucasz mi - naskakujesz na mnie za poglądy.

ludziki nie twórzmy konfliktów tego nie nauczał Pan Jezus i nie o tym naucza i Biblia i KK wspierajmy się

pewnie ,ze naskakuję :) a oni na mnie :) no i ok :) czy obrażam ise bo komuś nie podoba się to co piszę ? :) absolutnie :) a nawet wręcz przeciwnie - jeśli moje pisanie kogoś dotknie , jeśli poczuje sie urażony zawsze jest nadzieja ,ze coś przemyśli , zobaczy coś innego . A ty zakładasz topik o Bogu i czego oczekujesz ? :) że wszyscy c***przyklasną a ty wylansujesz sie na matkę przełożoną ?:D dziewczyno - Biblię podobno czytasz - to poczytaj przez co przechodzili apostołowie gdzy opowiadali ludziom o Jezusie . A ty być topiku nie zakładała jakbyś wiedziała co ludzie będą pisać .........

nie o twoje poglądy mi chodzi ale o sposób w jaki je wygłaszasz - te wtręty o kuglarstwie , o " kościółku " - co ot ma być? Wyobrażasz sobie ap. Pawła mówiącego do ludzi w ten sposób ?

Essie dobrze napisałaś o modlitwie za swoich "wrogów" i tego się trzymajmy... :)

Essie ale ktoś kto wierzy w Boga i Jezusa a chodzi do innego kościoła niż Ty nie jest przecież Twoim wrogiem :) Módlmy się o nawrócenie tych co w ogóle nie wierzą albo za tych co wierzą w jakieś bożki, budde czy inne brednie nie mające nic związku z Bogiem i Jezusem i Biblią.

piszę o tym co Bóg uważa, za obrzydliwość i w ten sposób wyrażam to, że jest to obrzydliwościa również dla mnie, ale ok, jeśli uważasz, że przesadzam to przepraszam. Po prostu chciałabym by ludzie zrozumieli, że nie tak powinno to wszystko wygladać. Faktycznie masz rację, że przejawiam momentami pychę, ale nie chce dla nikogo źle. Naprawdę. Mam naiwne podejście do świata, ale to nie jest egoizm tylko chęć by inni też poznali Boga, ale faktycznie czasem się zapędzam i nie robię tego tak jak powinno się robić. Wybacz, że poniosły mnie nerwy, wszystkich innych też przepraszam.

Essie to My Cię przepraszamy jeśli się niepotrzebnie wkurzyłaś na nas :)

dobra z ciebie dziewczyna i wiedziałam zawsze , ze tam pod " skórą " masz gorące serce i dobre chęci . Ale jak nauczał Jezus w ew. Mat . mamy być roztropni jak węże :) a to znaczy , że nie zawsze możemy mówić to co nam sie akurat chciałoby powiedzieć i w sposób w jaki chcemy to zrobić . Świat , mimo swojego zadufania w sobie w swoje mozliwości tak naprawdę potrzebuje miłości i przebaczenia - nie sądu i straszenia piekłem :) choć i ono istnieje i to bardzo :)

zawsze pocieszeniem dla mnie były słowa Jezusa ,ze On nie przyszedł żeby świat sądzić ale żeby go zbawić . On nie będzie sie upierał ,żeby na zbawić " na siłę " , nie będzie nas przymuszał wizją piekła i kary ale daje nam wybór . Mogę żyć - mogę umrzeć bez Niego . On jest i mówi do nas tak samo jak 2 tys lat temu i każdy może z tym co usłyszy zrobić to co mu się podoba . Ale nikogo przymuszał nie będzie .

a ten psalm jest jak o tobie essie :) (1) Pieśń pielgrzymek. Dawidowa. Panie, nie wywyższa się serce moje I nie wynoszą się oczy moje; Ani nie chodzi mi o rzeczy zbyt wielkie I zbyt cudowne dla mnie. (2) Zaiste, uciszyłem i uspokoiłem mą duszę; Jak dziecię odstawione od piersi u swej matki, Tak we mnie spokojna jest dusza moja. (3) Izraelu! Oczekuj Pana Teraz i na wieki! (Ks. Psalmów 131:1-3, Biblia Warszawska)

nie wiem czemu tak mam, że chciałabym na siłę ludzi prostować, zawsze tak miałam,ale będę starała się zmienić na lepsze. Módlcie się za mnie bym nie zapominała o tym co najważniejsze. Miłego wieczoru

Ja was jako Bóg kompletnie nie rozumiem katolicy boicie się tego piekła, a to grzech. Zaprawdę zostało powiedziane że każdy kto pragnie osiągnąć raj musi przejść przez piekło. Co chcecie osiągnąć modląc się o wieczną opiekę, zdrowie i uwolnienie od bólu? Jesteście zerem.. Powinniście dziękować mi Mengelemu, że otwierałem przed wami wrota do raju, a wy nie dość że mną gardzicie to jeszcze wyrzekacie się piekła, odwlekacie od niego i straszycie nim! Gardzę wami!