Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

temat dla 18 letnich mam wstep wzbroniony dla tych nie w temacie

Polecane posty

Gość magda1818
Liliaxd, chcesz czekać, czy wolisz raczej małą różnicę wieku? Ja myślę, żeby za długo nie zwlekać.... Jak będę miała 30-stkę, to dzieciaczki byłyby już spore, a ja jeszcze młoda !!!!! Mąż mówi, że to najlepszy układ :)

Gość magda1818
A Twoje oooooooooooooooooooooooooooo to o czym świadczy? Zanim zaczniesz oceniać innych spójrz najpierw złotko na siebie :D widzisz??? nieładnie tak krytykować innych, a szczególnie mierzyć ich swoją miarą :D :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość magda1818
A Twoje oooooooooooooooooooooooooooo to o czym świadczy? Zanim zaczniesz oceniać innych spójrz najpierw złotko na siebie :D widzisz??? nieładnie tak krytykować innych, a szczególnie mierzyć ich swoją miarą :D :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Gdyby moja corka w wieku 16, 17 czy 18 lat zaszla w ciaze, uznalabym to za swoja wielka porazke wychowawcza.

Gość magda1818

Gość magda1818
Jedna więcej porażka.... jedna mniej.... a co to już dla Ciebie za różnica ????

Gość gość
Wiadomo, ze temat na kafe odbiegający od stereotypow i już miejsce na krytykę ,wyzywanie itp. Tematy z serii 18 laetnie mamy, dzieci z roznych ojcow,karmienie piersią itp.-wszystko wiadomo- krytykowane. I tak te karmiące piersią do roku czy tam 3 r.z. prawdopodobnie maja pracujących mezow i sa z tzw normalnych rodzin. I one nie mogą pojąc jak ktoś może krytykować ich karmienie dużych dzieci. I ta same nie rozumiejące krytykę w tej kwestii krytykują tematy "matki z innych ojcow" albo "mamy 18 letnie". Potem te z tematow "nie chce mieć dzieci" krytykują te karmiące .I tak w kolko. NISZCZMY SIĘ NAWZAJEM KOBIETY, NISZCZMY.SOIDARNOSC KOBIET TO MIT.KOBIETY SA PO TO ZEBY JEDNA DRUGIEJ OCZY WYDRAPALA.....

Gość gość
To ja od malutkiej corki. Wiesz co, ja do Ciebie nic nie mam i nie obrazalam Cie, chcialam Ci tylko napisac moje odczucia o tym przechwalaniu sie i napisac dobra rade o zamknietym forum byscie mialy spokoj. A Ty obrazasz mnie i moja corke. Zreszta z tego co zauwazylam to po kazdym jezdzisz. I kto tu pokazuj klase? Ja nie mam zamiaru sie z Toba klocic ani przekonywac, o nie. Tylko za bardzo sie rozkrecilas chyba z tym obrazaniem. I nie zauwazasz tego ze ktos nie jest do Ciebie negatywnie nastawiony. Tak wiem- masz to gdzies. A moze obrazilas dziewczyne w takiej samej sytuacji jak Ty? Tego nie wiesz. I nie mam zamiaru zakladac nikomu metalowych "gaci" a wychowac na porzadna kobiete, wiedzaca co to antykoncepcja, i czym grozi seks itd. A to kiedy bedzie miala dziecko to tak naprawde jej wybor. Oby tylko byl swiadomy i z mezczyzna odpowiednim ktory bedzie kochal ja i dziecko. Przechwalaj sie dalej, i zyj w swoim swiecie. Szkoda ze to szczesliwe zycie jak to piszesz tak C**przyslonilo horyzonty. Pozdrawiam i szczesliwego nowego roku wszystkim ; )

Gość magda1818
Kochane, lecę, szykuję imprezę :D przyjdą inne mamy z dziećmi.... pobawimy się najpierw razem z maluchami, a potem położymy je na górze spać, a sami będziemy rżnąć w pokera..... hehehe, może rozbieranego, jak za dużo szampana wypijemy, :D :D Życie jest piękne!!!! Nie dajcie się tym starym oblechom !!!! Walczcie o swoje !!!!

Gość gość
magda1818 "Jedna więcej porażka.... jedna mniej.... a co to już dla Ciebie za różnica ????" _______ Dla mnie roznica bardzo wielka. Ja chce wychowac swoja corke na kobiete inteligentna, samodzielna, pokazuje jej swiat, mozliwosci. W wieku 18 lat ma jezdzic na obozy, na splywy kajakowe, wyjezdzac za granice, poznawac swiat, ludzi. Ma zyc beztrosko.

Gość gość
A wiek 18 lat na macierzyństwo to najczęściej nie jest wybor-fakt. Faktem jest również ze wiele się traci.Owszem.Ale tak jak wszystko ma swoje plusy i minusy tak i kwestia wczesnego macierzyństwa również. Sama urodziłam w wieku 27 lat. Czy moje zycie i macierzyństwo to ideal,wzor,czy to warunkuje bycie dobrą czy zła matką??Można tak w nieskonczonosc.Czy karmienie piersią czy meczarnie w czasie porodu sn warunkuje bycie dobra mamą???itd.,itp.... LUDZIE JAKBY WSZYSTKO BYLO BIALE ALBO CZARNE SWIAT BYLBY CUDOWNY I IDEALNY!!!nic nie jest takie proste jak tu piszecie.wiekszosc tu to katolicy,a ferują wyrokami,rzucaja jako pierwsze kamieniem, krytykują. KATOLE....

Gość gość
magda1818 jesteś żałosna .Serio zal mi twojego dziecka .

Gość Eniek
A czy to jaka róznica czy jak ty to gosciu l laska zajdzie w 18 czy 30 i tak powiesz ze dala d**y

Gość magda1818
Kiciu, coś Ci się pomyliło !!!! z tym obrażaniem - nieobrażaniem innych !!!! Poczytaj początek tego wątku, zresztą całość..... chyba, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.... Takich obelg, wyzwisk, przekleństw w kierunku młodych mam - to ja nie słyszałam nigdy i nigdzie !!!! Cofnij się stronę-dwie i czytaj !!!! I nie rób z siebie niewiniątka i wielkiej uczynnej, dobrotliwej, dobrze radzącej i życzliwej Pani, która tu tak mam pomaga !!!! .... Jesteśmy młode, ale potrafimy się obronić przed Takimi jak Ty - i to Cię najbardziej boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..... w to lato byliśmy całą trójką w Hiszpanii, potem na Mazurach.... jeździmy na rowerach, mąż ma zamontowany fotelik.... .... Super, że tego życzysz swojej córce!!!! bo - potwierdzam - to jest piękne !!!!

Gość gość
tak to sie konczy jak zamiast nauki rzniecie sie po katach

Gość magda1818
Widzisz skarbie.... to, że mam 19 lat i dziecko nie znaczy - tak jak Ty byś tego chciała - że nie radzę sobie w życiu czy że coś mnie w nim omija.... wręcz przeciwnie !!!! .... Mówię serio - NIE WIEM o co tym babom chodzi??? Co one starają się nam udowodnić ??? I po co ??? Dlaczego tu piszą, obrażają, krytykują ???? jaki mają cel? Niech mi to ktoś wytłumaczy? .... Niech wasze córki robią co chcą, piszą co chcą i gdzie chcą.... gwarantuję, że ja im nie będę prawiła morałów i farmazonów.... ani nie będę im niczego udowadniać.... ani niczego wmawiać.... po co???? .... Chyba tylko po to, żeby sobie ulżyć - jak nie możecie już inaczej - to chociaż tak - atakując innych........... ehhhh, szkoda, szkoda..... co za beznadzieja :(

Gość Eniek
Co jak córka ci zajdzie to ja wywieziesz za granice na usuniecie? i co za pare lat C***owie ze cie nienawidzi za to co jej zrobiłas bo nie wiem czy wiesz ale jak bierzesz tabletki antykoncepcyjne to one działają tak ze jak je bierzesz to jeśli zajdziesz to usuwa sie to?? i później dzieci nie możesz miec wiec pzodrawiam. Miałam powaze problemy z okresem a gdy poszłam do ginekologa po tabletki zeby unormowac to sie spytał a chcesz miec dzieci a ja tak a on to ci nie przepisze

Gość magda1818
Gościu - lubię się rżnąć nie tylko po kątach.... lubię też w kuchni, w lesie, w jeziorze.... mówię Ci, to fajne... ale Ty już tylko możesz uwierzyć na słowo :D :D no cóż... trudno.....

Gość Eniek
Gościu czy ty na prawde sądzisz ze łatwe jest usunac dziecko ?

Gość magda1818
Eniek - nie tłumacz się tu nikomu !!!! Ani nie staraj się czegokolwiek wyjaśniać !!!!! Te babsztyle i tak wiedzą swoje..... Ksiądz je wyedukował tak dogłębnie, że nic innego nie trafi !!!!! Do tego jeszcze te niezaspokojone popędy i z normalnej na pozór kobiety robi się to co tu widać........... .... Nie wytłumaczysz i nie przetłumaczysz... one nie przyszły tu żeby rozmawiać, dyskutować..... one tu przyszły żeby bluzgać i rozładować swoje frustracje.....

Gość magda1818
Eniek i pozostałe mamusie !!!!! Kochajcie swoje maleństwa !!!!!!! Od takich ciotek jak tu - uciekajcie precz i jak najdalej !!!!!!!! Szukajcie szczęścia na każdym kroku i w każdej sekundzie !!!!! Już je znalazłyście !!!!!! .... Ja, w przeciwieństwie do tych "dojrzałych kobiet" życzę Wam powodzenia !!! I radości !!!! I ogromnej miłości !!!! I podziwiam Was z całego serca !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Eniek
Ale to ze zaszłyśmy w takim a nie innym wieku nie znaczy ze sie puszczamy, ja wgl myślałam ze nie będę miała nigdy dzieci bo ani razu nie wpadłam a mogłam i to nas dziwiło.... dopiero teraz Brałam poważne leki które mnie wykończyły nawet tam wiec cud ze mam dziecko . Tak zaraz sie gosc odezwie ze jakie leki brałam w takim młodym wieku o oo popatrz nie kazdy jest zdrowy od maleńkości

Gość gość
magda1818 po co tak krzyczysz?

Gość magda1818
Eniek, ja też nie wpadłam :) Chcieliśmy mieć dziecko :) Ja miałam 17 lat, mój mąż był kilka lat starszy :) A dziecko było i jest dla nas największym Skarbem :) I tylko to było dla nas ważne, najważniejsze ! .... I tu teoria moherowych beretów się sypie..... .... Bo powinnam być nieszczęśliwa, biedna, nie mieć za co żyć.... oooo, to wtedy byłoby "po bożemu".... hehehe a nie jest :D

Gość Eniek
A powiesz mi jak o tym rodzicom powiedzieliście?

Gość magda1818
Lubię krzyczeć :D Sąsiedzi się przyzwyczaili :D A Ty to zawsze cichutko i mega-szybciutko, na pleckach i tylko z uchylonym kawałkiem koszulki, co ???? Noooo, szkoda, ale Twój wybór, co mi do tego !!!!!!!!!!!

Gość magda1818
Eniek, mam tolerancyjnych rodziców. To nie był problem. Cieszą się i szaleją za wnukiem.... czasem nie mogę się ich pozbyć :D Kupują mu tyle zabawek, ciuszków, że nie mam już gdzie tego stawiać :D Moja mama jest jeszcze w miarę młoda, a duchem to po prostu nastolatka, więc lata z małym na spacery, do swoich koleżanek.... już mówi, że w następne lato zabiera go nad morze :D

Gość gość
Pieknie. Napisac dwie wypowiedzi a Wy wrzucacie mnie do jednego "garnka". Gratuluje. Ja nie odpowiadam za inne kobiety tu piszace a za siebie, i nie mam sobie nic do zarzucenia bo nikogo nie obrazalam. Ale jestescie juz tak rozruszone ze kazda wypowiedz bierzecie za atak. Wiec kto tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem? I gdzie ja napisalam ze kaze usunac i wywozic moja corke? Hello? Szanuje zycie, i zostajac niedawno matka a wczesniej noszac ja pod sercem jeszcze bardziej sie w tym uswiadomilam. I nie wiem jak matki moga tak pisac. I Wy nastolatenie mamy i te "przemile" Panie ode epitetow tak naprawde jestescie po tych samych pieniadzach jak to mowia. Bo Wy odpowiadacie tym samym, tylko po co? Nie lepiej lekcewazyc? 4 lata roznicy w wieku miedzy nami a przepasc.. Szkoda ze nie chcecie zrozumiec ze zycze wam dobrze i nigdy na was nie naskakiwalam. I szkoda ze pokazalyscie swoja prawdziwa twarz, takie sympatyczne sie wydawalyscie. Po tym watku wiem ze to miejsce nie dla mnie. Pozdrawiam

Gość gość
magda1818 ku rrewka zostanie ku rewka dlatego nie dziwie sie ze lubisz wszedzie ale do ksiazek to nio chu chu

Gość gość
Eniek wiesz co nie zaslaniaj sie tabletkami anty, jakos bralam od 16 r.z tabletki przez 6 lat i nie mialam problemow z zajsciem. I nie jestem jedynym przypadkiem. Smieszne jestescie