Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pożyczka na akt urodzenia dziecka

Polecane posty

Gość gość
wiecie jak odpowiedz brzmiala "bo kur**a chce zalozyc konto bankowo a tobie nic do tego" no ale powiedzcie mi jak babcia moze zalozyc konto bankowo dziecku gdzie jak sie orientowalam to musi to byc rodzic a poza tym dziecku musi byc powyzej 13 roku zycia, prawda to? nie wierze akurat w to

Gość gość
nie moze zalozyc konta, musi by do tego prawny opiekun

Gość gość
Moze założyć konto na które wpłaca pieniądze, a dziecko może je wypłacić po uzyskaniu pełnoletności. Nie możesz zabronić wydania aktu urodzenia ojcu dziecka, nie bądź niepoważna,a nękanie nazywa się stalking wszystkowiedzące kafeterianki.

Gość gość
córka nie ma dwóch lat nawet a wszedzie widnieje informacja ze dopiero od 13 roku

Gość gość
Konto od 13 roku zakłada się dziecku, które może samodzielnie wypłacać z niego środki. Konto dla malucha zakłada dorosły, który do momentu osiągnięcia przez dziecko wieku minimum 13 lat w pełni dysponuje środkami na tym koncie gromadzonymi. Jak jeszcze masz jakieś wątpliwości, zadzwoń na infolinię ING, WBK, albo innego banku, ja zakładałam córce takie konto jak skończyła roczek, więc na pewno taka oferta jest.

Gość gość
no dobrze ale powiedz mi co potrzebowalas do zalozenia tego konta jakich dokumentow? a to musial byc prawny opiekun czy babcia niby tez moze?

Gość gość
Potrzebowałam akt urodzenia dziecka oraz mój dowód osobisty. Co do tego, czy takie konto może założyć babcia, to nie wiem, nie pytałam bo nie miałam takiej potrzeby.Zadzwoń na infolinię ING i zapytaj - to żadna kryptoreklama, po prostu ja tam zakładałam konto i wiem, ze na pewno taka oferta u nich jest.

Gość gość
dziekuj***ardzo

Gość gość
ok

Gość gość
wcześniej napisałam że to skalting :P ale mąż ładnie ci odpowiedział tragedia weż nic nie dawaj czego akuat bacia chce założyć? a nie mąż?

Gość gość
tu jedna z was napisala o koniec z ING no a wlasnie uswiadomilam sobie ze masz ma w tym banku konto wiec babcia wcale nie musialaby zakladac go tylko maz juz nie mam sily na to naprawde, to chore użeranie sie z nimi

Gość gość
Nie skalting a stalking matołku prawny, chciałaś zaszpanować a nie wyszło Ci.

Gość gość
odpwiedzialabym mezowi ze k***a to jego matka jesli ona i on nie potrafia normalnie porozmawiac, tylko wyzwiskami rzucac, to podziekuj za takie konto

Gość ale numerrr
Może babcia chce założyć konto niby oszczędnościowe na wnuczkę, żeby wpłacić tam jakąś lewą kasę i uniknąć podatku? Pisałaś, że teściowa pracuje w Niemczech, tak? Może coś na czarno zarobiła i kombinuje.

Gość gość
ja juz nie wiem czego chce babcia ale nie dam jej zadnego aktu