Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość gość
Ale mi w pierwszej ciąży jak odszedl czop - to dzien wczesniej mowilam, ze ja chyba nigdy nie urodze, nie mialam żadnych objawow - a w nocy rozpoczela sie akcja i myszka pojawila sie na swiecie dzien przed terminem :) Ciekawe jak bedzie tym razem???

Gość natka2233
Hej dziewczynki. U mnie na chwile obecna minelo wiec domyslam sie ze to nie zadne porodowe. Wykapalam sie i jest spokojnie ale powiem szczerze ze bole trzymaly mnie caly dzien z malymi przerwami ale nic sie nie rozkrecilo wiec czekam z wami.

Ja to nawet nie mam bóli przepowiadających jedynie co te krocze mnie boli no ale ktoś musi urodzić w terminie hehe :-) Powiem Wam że bardzo mi się tęskni za tą moją starszą córcią ale do niedzieli wytrzymam nareszcie wróci z wakacji nie mogę sobie już w domu miejsca znalezć tak pusto. Mąż sie mój smieje ze młoda czeka az starsza siostra wróci wtedy sie urodzi :-)

Gość NowaPrzyszlaMama
oj tam nie wolno :D w pierwszej ciazy ciagle sie w goracej wodzie kapalam i teraz tez :-)

Hej a moja mala dzis od rana tak sie wierci. Troszke w nocy pobolewal mnie brzuch i na tym sie skonczylo. Dzisiaj u nas kiepska pogoda pada deszcz. Wiec na spacer nie mam co liczyc. Trzeba jakies zajecie znalezc sobie zeby nie myslec kiedy sie wkoncu zacznie. No karolcia do niedzieli juz nie dlugo. Pozdrawiam

Gość gość
Jak ci sie lozysko cwaniaro odklei od goracych kapieli a tego sie nie czuje i dziecko udusi to ciekawe czy tez bedziesz gadac "ojjj".. W pierwszej mialas szczescie ze tak sie nie stalo to teraz pustaku ryzykujesz dziecka zycie dla swojej przyjemnosci? Kretynka!

Gość NowaPrzyszlaMama
ojj chyba krtos przesadza...! Nie obrazaj mnie dobrze?... Po pierwsze to moja sprawa wiec nie nazywaj mnie pustakiem i kretynka..patrz na siebie. Po drugie wiem co robie...i piszac "goraca kapiel" mam na mysli taka w granicach razsadku...wiec sie nie czepiaj jesli w tej mojej goracej wodzie nie siedzialas! Dziekuje :-) U Was tez tak duszno dzis? Masakra jakas...puchne!! :D

Gość gość
Przeciez sama napisalas ze wzielas BARDZO GORACA KAPIEL! To co to znaczy wg ciebie? Sama sobie zaprzeczasz!

Gość NowaPrzyszlaMama
tak BARDZO GORACA KAPIEL dozwolana ciezarnej.. cos jeszcze wyjasnic? :-)

Gość gość
Ale masz racje. To twoje dziecko, twoje serce i twoje sumienie! Zebys tylko nie plakala jak odpukac cos sie stanie przez twoja glupote! Ja bym nie potrafila swiadomie narazac zdrowie i zycie dziecka! Bo nie bez powodu karza wystrzegac sie goracych kapieli w ciazy!

Gość gość
Bardzo gorace kapiele sa dozwolone w ciazy? A to ciekawe...

Gość NowaPrzyszlaMama
Zle zrozumialas moj post :-) Owszem napisalam ze to goraca kapiel, ale nie sadzilam ze ktos odbierze to tak na serio. Chodzi mi o to ze byla to "goraca" kapiel, lepiej gdy to slowo jest w "" ?

Gość Zuzia11117
Ja rowniez siedziałam w wannie z gorąca woda przez prawie godzinę. Zalecenie położnej jako ze taka kąpiel łagodzi bóle. Bolały minie plecy i stawy. Kto Ci powiedział o tym, ze to moze spowodować odklejenia łożyska? Moze podaj zródło.

Gość NowaPrzyszlaMama
Alez dyskusja sie teraz zacznie :-) Tak to prawda ze goraca kapiel lagodzi bole, tez dlatego ja wzielam wczoraj :D ale ja nie mowie tu o kapieli w wodzie ktora ma 40 stopni xD zle to ujelam, przepraszam :D

Gość gość
Wszyscy lekarze przestrzegaja przed goracymi kapielami, teraz chociazby wpisz sobie w googlach skutki goracych kapieli w ciazy i wejdz w pierwszy lepszy artykul

Gość gość
Witam z rana :) Dziś źle spałam. Nogi i dłonie mi puchną, a już dziś nie jest tak gorąco. A gdzie Natka? Czyżbym wczoraj wykrakała???!!! :)

Gość NowaPrzyszlaMama
Ja tez puchne strasznie.. a co bedzie wieczorem? :D Wlasnie, cos Natka sie nie udziela.. :-)

Gość mamaDWOCHsynkow
wczoraj poznym wieczorem narzekalam ze u mnie cisza, a tu nagle w nocy zaczal mnie bolec brzuch, nie za mocno,tak jak na okres, ze caly czas cos mnie tam wierci no i mam to do tej pory:) z goraca woda to wiecie, dobrze ciepla jest, ale goraca w rozumieniu goraca na jaka sobie mozemy pozwolic nie bedac w ciazy, w ciazy jest rzeczywiscie niebezpieczna. ale co kogo obchodzi kto w jakiej wodzie siedzi, dziewczyny, pilnujcie siebie!

Gość NowaPrzyszlaMama
MamoDWUCHsynkow moze sie zaczyna? :-) OBY!! :D Gdybym wiedziala ze tyle zamieszania wprowadze ta GORACA woda to inaczej bym to sformulowala :-)

Gość natka2233
Jestem dziewczyny,nie urodzilam. W nocy obudzil mnie bol brzucha ale po godzinie zasnelam, rano powtorka a teraz znow tylko klucie. Hehe takze nic z tego narazie. Dziewczyny nie kloccie sie o ta goraca kapiel bo przyszla mama na pewno nie wchodzila do wrzatku. Spokojnie.

Moje stopy tak spuchły mimo ze nigdzie nie chodzę i do tego moje krocze tak mnie boli że cięzko mi sie ruszać.

Gość natka2233
A ja wam powiem ze chodze nawet w upaly cale dnie i ani razu nie spuvhly mi stopy czy palce u rak. Ciesze sie zreszta z tego powodu. W ogole vhcialabym zeby sie juz rozkrecilo to wszystko a i zeby mi ta wysypka znikla. Dziewczyny ktore maja dzieci jak dlugo sie moze utrzynywac taka wysypka z goracs? Bo ja mam pierwszy raz i kurcze od nd. Tylko tyle ze zbladly a rodzinny mowi ze to moze potrwac. Mam wixyte u gina we wt to mu pokaze jak nie zniknie.

A u nas przestalo padac wychodzi slonce i zaczyna grzac a mi spuchl palec i nie moge obraczki sciagnac dzisiaj. Mala sie dzisiaj strasznie przeciaga i tez kluje mnie w pochwie. Ja to bym chciala zeby jakies skurcze sie pojawily. Mylam podloge nawet na kleczaco dzisiaj.

Gość NowaPrzyszlaMama
Ja tak jak dzis to chyba nigdy nog nie mialam spuchnietych... Cos zaczyna sie dziac...podbrzusze boli mnie jak na okres, kregoslup i krocze... tylko ze juz tak mialam i mi przeszlo wszystko, ale moze tym razem sie rozkreci :-) Czekamy :-)

Gość natka2233
Nowa przyszla mama trzymam kciuki

Gość ewelina 26
Ciekawe co tam u nowej przyszlej mamy czy sie zaczelo cos czy nic. A ty natka jak sie czujesz?? U mnie dzisiaj jakos dziwnie mala strasznie sie rozpycha az pachwiny bola i miednica. Czasami jakies klucia sa ale to pewnie daleko do tego zebym urodzila a moj termin mija w sobote.

Kurcze dziewczyny wy macie pozniej terminy i u was juz cos sie zaczyna dziac a u mnie nic. Moze wyjdzie tak ze bedziemy razem rodzic.

Gość gość
Witam wszystkie przyszle mamy :) podobnie jak Wy wyczekuje porodu, termin mam na 15 lipiec ale doczekac juz sie nie moge, mimo ze nie czuje zadnych boli jedynie delikatne klocie

Gość natka2233
Oj ewelina ja nie wiem w nocy bol mnie wybudzil ale minelo. Rano to samo. Teraz zaczelam idkurzac i tak mnie zabolalo ze az siadlam ale juz skabnie ten bol. Rano to bolal mnie brzuch od pepka w dol tak promieniowal i teraz taki skurcze w pachwinach. Te przepowiadajace sa tak czesto w ciazy?