Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 remix remix

mi艂o艣膰 zabija

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
frytka z keczupem na obrazku ponizej kusi jak s....... jakby co mcdonald czynny cala dobe....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
przypomnialo mi sie jak studentce popsul sie komp podczas jak robilismy dyskoteke i napisala ze myslala ze jej swiat legl w gruzach wtedy hahahaha, najlepszy tekst haha:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hah :) nie moglam z wami pisac i strasznie smutno mi bylo .. dzis sobie robie przerwe od nauki , bede dzis na forum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na innych tematach tez sie zacina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jest tu ktos? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ooo zauwazylam ze temat pojawil sie na ogolnym:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
milo jak temat jest na wyzynach:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nadal jeszcze macie nauke? Jeszcze egzaminy zaliczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak, ja mam jeszcze jeden egzamin, i z 2 nie znam wynikow wiec moge miec 3 +jeden nie sprawdzony.. czyli 4 :D (ale ten ostatni to juz tylko na wrzesien bo we wrzesniu ostatni termin)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wczorajszej nocy znowu dopad艂o mnie to dra艅stwo-parali偶 przysenny. Postanowi艂am, 偶e musz臋 co艣 z tym zrobi膰.. w poniedzia艂ek id臋 do lekarza po skierowania do poradni zaburzen snu i EEG ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czytam o przychynach i objawach tego parali偶u , dokopa艂am si臋 do dziwnych rzeczy. Nie chce wam tutaj dokladie pisac o przebiegu i objawach bo to straszne. Gdy opowiada艂am znajomym o tym co mi si臋 dzieje i z cialem i ze swiadomoscia znajomi bali si臋 tego i nie mogli zasn膮c potem. Og贸lnie mialam ataki od 4 lat, ogolnie nie mozna sie ruszac tylko oddychac, ma sie swiadomosci gdzie sie jest, nie mozna wzywac pomocy. Czuje sie jakby nawiedza艂o cie ktos zly, jakby cos chcialo cie opanowac. Na pocz膮tku (za rad膮 katechetki) pomaga艂y modlitwy, ostatnio nie moglam sie uwolnic przez 40 min (spojrzalam potem na zegarek) i modlitwa nie pomogla ... Balam sie potem zasn膮c mialam , juz jak sie ocknelam wstalam i przeszlam po pokoju..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poszlam na 艂贸偶ko i chcialam spa膰, ale strasznie si臋 ba艂am.. czu艂am lekkie otumanienie i jakas dziwn膮 nie wiem :aure,obecno艣c... Podje艂am decyzje z tego strachu, 偶e p贸jde do egzorcysty..ale rano mi przesz艂o z tym egzorcystom. Czytam o tym, dokopa艂am si臋 偶e to mo偶e by膰 te偶 rodzaj padaczki skroniowej. Jej przyczyn膮 m.in jest uraz czaszki lub nieprawid艂owy por贸d . Urazu czaszki nigdy nie do艣wiadczylam, zas z tym porodem moze cos byc.. jestem wczesniakiem , urodzilam sie w 7 miesi膮cu, byly komplikacje.. ;/ Innymi przyczynami mo偶e by膰 stres, depresja, nerwica. Moje cale zycie bylo strujace ... pewnie to tez na to wplynelo. Co najlepsze, ze nigdy nie zdarzyl mi sie paraliz w domu rodzinnym.. tylko w innych miejscach gdzie mieszkam, szczegolie w roku szkolnym, akademickim.. Staram sie nie stresowac przed egzaminem a tu takie cos mnie dopada w snie... Nie 偶ycz臋 tego nawet najgorszemu wrogowi. Jak sie to opowiada to moze sie wydawac, ze to nudne, ze przesadzam i ze zmyslam. Wiele ludzi uwaza ze nie ma czegos takiego.. ale to s膮 problemy neurologiczne... Inni mog膮 to lekcewa偶y膰 i wa偶y膰 swoj膮 miar膮, ale tylko ten kto tego doswiadczy艂 wie jakie to straszne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najbardziej zgadzaj膮cymi si臋 objawami jest narkopleksja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak wyglada ten paraliz senny u ciebie? Jak to czujesz. Kiedys jedna pani mi sie zwierzala ze nigdy w zyciu nie spala, nawet przez chwile, nikt nie moze jej pomoc, rodzina jej nie rozumie i nie toleruje, najbardziej nieszczesliwa jest gdy kazdy idzie spac a ona udaje ze tez idzie spac. A paraliz jak wyglada? Ja mam czasem tak ze przebudza mnie takie cos jakbym spadala albo potknela sie i to takie glupie uczucie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U ciebie to moze byc wywolane stresem o w domu tego nie masz, to moze byc psychologiczne zaburzenie i jesli neurolog nic nie wykryje i eeg to wtedy musisz do psychologa, a najpierwzapytaj rodzinnego co to moze byc, ja wiecej nieraz dowiem sie od rodzinnej niz u specjalisty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Paraliz, czyli nie mozesz sie ruszyc, cale cialo odmawia pozluszenstwa, a w nocy przezywa sie wszystko straszniej, nawet strach przed pojawieniem sie tego moze to wywolac, taka niemoc jak padaczka. To jest tylko w nocy jak lezysz? Nigdy nie zdazylo sie w dzien? Wszkole?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Narkolepsja to nieee, to iaczej- wtedy zasypiasz nawet w dzien nie wiedzac nawet kiedy, to sa napadu snu i ciagle jestes senna- tu zaburzenie neuroprzekaznika a u ciebie to zaburzenie tez neurologiczne ale moze byc wyeolane psychika, twoje cialo moze w ten sposob bronic sie przed zlym snem i tak reaguje, ten paraliz jest odwracalny i zawsze wyjdxiesz z tego, nie musisz sie bac ze tak zostanie i nie wstaniesz, to dzieje sie tylko w nocy w obcych miejscach, dom rodzinny nie wywoluje u ciebie tych objawow- gdy wracasz do domu jestes wolna od stresow, lepiej sie odzywiasz i lepiej tam sie czujesz. Musisz to sszystko powiedziec lekarzowi i nie martw sie ze to jakies zle rzeczy tzn jakies tam wiesz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam zawsze koszmary. Zamiast cieszyc sie dniem w ciagu dnia to martwie sie co bylo noca. Podwojne jakby zycie i to jest codziennie taki koszmar. Niby jestem wesola radosna osoba to nie wiem skad takie sny. Kazdy cos tam ma:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poslucham sobie muzyki od was, moze nie bedzie koszmarow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
podoba wam sie ten chlopak ponizej tematu ktory ma serduszko na policzku? aaaa dzis widzialam przystojnego studenta w garniturze, o was sobie pomyslalam ze by wam sie spodobal napewno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zapodacie mi piosenke taka ze dreszcz bedzie mnie kasal:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
fly project- mandala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Opowiem wam np dxisiejszy sen, ulica, moj dom przy samej ulicy, okno na dosc *****iwa ulice, ktos do mnie mowi- zobacz kota zabili-nastepny-bez przerwy jakis kot ginie, patrze czarno bialy, przygladam sie czy to moj, ko t skulony trzesie sie, podnosi lepek i opada, ja nie moge ruszyc sie z domu tylko patrze, za chwile ten kot zamienia sie w dziecko ktore lezy na tej ulicy potracone i bardzo cierpi, otwiera oczy , w oczach cierpienie i bol, zamyka oczy po chwili otwiera i bardzo zaczyna plakac na glos, widze po jego spojrzeniu ze bardzo cierpi i nie moze sie ruszyc i nie wierzy ze to mu sie stalo, placze i za chwile kaszle i krew, ja nie moge mu pomoc, chce wezwac pomocy a nie moge, nie czuje nog , nie mam mozliwosci ruszenia sie. Do tej pory nie moge sie otrzasnac, caly dzien mam spieprzony myslami i chodze jak paralityk i gliwa mnie boli. Te dziecko cierpialo bardzo dlugo, psychicznie cierpialo i fizycznie. Moze teraz ja poczuje sie lepiej jak wam opowiedzialam . Takie mam sny. Bywaja gorsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pogoda mnie zabije

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do osoby z paralizem- podczas tego wykonuj duzo szybkich wdechow i wydechow- czytalam o tym- to powinno ci pomoc wyjsc z tego ataku bezwladnosci, wtedy tylko dzialaja miesnie oddechowe i szybkie oddychanie powinno pomoc:) to jest tzw porazenie przysenne, mija po kilku minutach ale osoba jest bardzo wystraszone, to zaburzenie w mozgu, przekaz z mozgu do miesni jest wylaczony ale to jest zawsze odwracalne, dziwne ze wszystkie miesnie sa wylaczone a oddechowe dzialaja, tak zeby osoba nie umarla nie mogac oddychac, to jakas tajemnica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mi ostatnio minelo po 40 minutach... czytam juz wczesniej o wszystkim co pisaliscie i wiem to wszystko, ale to nie zmienia faktu ze boje sie za kazdym razem tak samo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moze to przejsciowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam nadzieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
napewno przejdzie, egzaminy sie skoncza to lepiej sie poczujesz