Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie?

Polecane posty

Gość elsiee
do powyżej. Nie obchodzi mnie czyjaś wiara. Do momentu - gdy jej funkcjonariusze wyciągają łapy po także MOJE pieniądze. Ostatnio zdewociały minister dał na budowę katolickiego bunkra w Warszawie 6000 000 zł. Zamiast np. sfinansować bilety do teatru dla dzieci. Rozumiesz?

Gość gość
54] [zgłoś do usunięcia] gość Te verde mądrze piszesz w wielu tematach, ja jestem wierząca, do kościoła chodzę, ale szanuję wszystkich ludzi bez względu na wiarę czy kolor skóry, ale rzeczywiście zachowanie Twoich rodziców trochę dulszczyzną pachnie, choć pewnie w małych miasteczkach wiele rzeczy inaczej wygląda. Szanujmy siebie na wzajem, idioci wszędzie się znajdą, że najgłośniej krzyczą to są widoczni. x popieram w calosci

Gość elsiee
i jeszcze dodam. A wierzący ( w mamone jak rydzyk, czy inna biskupia kochająca pieniądze spora grupa) - to, co tak umartwianie się lubi? A szczególnie w pałacach, Mercedesach i Lexusach...

Gość gość
58] [zgłoś do usunięcia] te verde Pewnie by nie bylo, ale lek zawsze jest. Jam wrazliwa, mnie na sama mysl o tym, ze ksiedzu zlamie serce, odechciewa mi sie tej szopki, facet mnie wychowal, do komuni i bierzmowania poslal, pomysli, ze po swiadectwo chrztu przychodze, a ja mu tak chamsko apostazja? x ta verde toś Ty Dziewczę o wrażliwym serduczku,no prawie jak katoliczka :D teraz Cię rozumiem,nie chcesz chłopu przykrości robić-to nie dulszczyzna to ino miętkie serce.Ale wtedy trza miec twardą pupę ;)

Gość gość
fatima to nie tylko cud słonca ale zapowiedz 2 wojny swiatowej jako kara za grzechy ludzkosci beda umierac zli i dobrzy Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej.

Gość gość
elsie Ty sie lepiej popatrz na te zusy i inne panstwowe twory-ich luksusy za naszą krwawicę Ci nie wadzą?

Gość gość
Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. W tym znaczeniu II wojna światowa była karą Bożą za grzechy. Jan Paweł II z okazji 50. rocznicy wybuchu II wojny światowej powiedział, że była ona jedną z najbardziej nieludzkich tragedii naszej historii i że "pozwoliła nam namacalnie doświadczyć potęgi ·władcy tego świata« (J 14, 30), który może zwodzić sumienia przez fałsz, przez gardzenie człowiekiem i prawem oraz przez kult władzy i siły

Ludzie, brak wiary w boga wcale nie wyklucza braku duchowosci! Mnie szlag trafia, kiedy czytam, ze ateisci uwazaja, ze nie ma boga, ze wierza tylko w materie. Niektorzy, moze nawet wiekszosc, tak. Ale moim zdaniem ktos, kto mowi, ze na 100% nie ma boga, jest idiota, bo tego przeciez nie mozna wiedziec, wrecz z zasady. Tak samo kiedy ktorakolwiek ze stron wola o dowod - strata czasu, tego nie ma i nie bedzie. To bardzo powierzchowne podejscie.

Gość elsiee
zus emerytury ludziom płaci. Księzom i zakonnicom też, choć nie wiadomo za co.

Gość gość
Ludzie nie wierza gdy.......Dekalog jest dla nich za trudny do realizacji.

Gość gość
haha zus emerytury placi :D zależy komu...nie wszystkim placi to raz,tym co placi to placi smieszne pieniądze a sam sobie buduje palace krysztalowe żyrandole i inne innosci o kktorych nie chce mi sie nawet pisac bo wszyscy o nich wiemy

Siła wyższa wszystkich was zamorduje czy to rakiem czy to wylewem czy też przez kogoś, przez coś, a tylko wybranym, nielicznym wierzącym czy niewierzącym złym czy dobrym, a także niektórym zwierzętom da przepustkę do życia dalej, reszta trafi do najgorszego jestestwa siły wyższej czyli nicości i niebytu. Zostanie wymazana. Żadne piekło ani żadne niebo. Wszelkie religie i bogowie to kłamstwa siły wyższej dla nieświadomych owiane tajemnicą wiary w nie. Pozdrawiam was debile.

Gość elsiee
wadzi mi każde złodziejstwo społecznych pieniędzy. A ty i urzędnicy państwowi garna co się da i hojnie rozdają i tak przebogatemu klerowi. Co, to zachęca ciemniaków do umiarkowania.

Gość elsiee
haha kryształowe zyrandole to w siedzibie biskupa i w kościołach dyndaja. A zusie byłeś ?

Gość elsiee
syn fubu - prawdę rzekłes. I tyle. Na tym kończę pisanie w temacie. Głupiego nie przekonam a mądrzy milczą. I ja zamilczę.

Gość gość
02.03.14 [zgłoś do usunięcia] syn fubu Siła wyższa wszystkich was zamorduje czy to rakiem czy to wylewem czy też przez kogoś, przez coś, a tylko wybranym, nielicznym wierzącym czy niewierzącym złym czy dobrym, a także niektórym zwierzętom da przepustkę do życia dalej, reszta trafi do najgorszego jestestwa siły wyższej czyli nicości i niebytu. Zostanie wymazana. Żadne piekło ani żadne niebo. Wszelkie religie i bogowie to kłamstwa siły wyższej dla nieświadomych owiane tajemnicą wiary w nie. Pozdrawiam was debile. x haha o dopiero co niedawno pisaliśmy tu i idiotach o każdej ze stron-no i proszę już się trafił realny przykład takiegio idioty :D

No i macie pokaz 'idiotow'. Jeden jeczy, ze ateisci nie potrafia dotrzymac przykazan, a drugi, ze wszystkie religie sa glupie. I zeby mi wiecej nie bylo, ze ateisci wyzywaja a wierzacy sa fajni. Ani na odwrot!

Gość gość
Nie wierzycie ale jak matka,ojciec umieraja to lecicie po ksiedza i pogrzeb zamawiacie.

Gość gość
tak niestety byłam w zusie i to nieraz,widziałam tez reportaże z innych zusów jakie pobudowano ,marmury itd,wez otwórz chłopie oczy i zobacz ile oni kradną i jak tylki tucza na nas

Zamawiamy, bo tego chcieli matka czy ojciec. Ja zadnego ksiedza nie chce na swoim pogrzebie, absolutnie.

Gość gość
Matka Boża uświadomiła nam, że utrata wiary jest największą tragedią człowieka i całych narodów. Jest to większym zagrożeniem aniżeli wojny nuklearne, różne kataklizmy i katastrofy. Faktem jest, że w minionym XX wieku nastąpił wielki kryzys wiary. To właśnie wtedy ateiści - zarówno komunistyczni, jak i faszystowscy - doszli do władzy, co w krótkim czasie doprowadziło do największych w historii ludzkości zbrodni ludobójstwa.

Gość gość
ta verde hah no akurat mówiłam,że dopiero cośmy pisaly o idiotach a już jak na zawolanie zjawiła sie ilustracja :)

''ta verde hah no akurat mówiłam,że dopiero cośmy pisaly o idiotach a już jak na zawolanie zjawiła sie ilustracja'' Trzy sie zjawily, ale ty dziwnym trafem zauwazylas tylko te niewierzaca, co? :classic_cool:

Gość gość
bo mam wadę wzroku ;)

Gość gość
ale z tym dekalogiem to jednak coś w tym jest...ja sama kiedyś gdy wymogi wiary wydawaly mi się za trudne do wcielenia w życie wolałam być ''nie wierząca''bo po prostu nie dawałam rady ,także to nie jest wcale od czapy hasło-tylko szczera prawda

Skoro dla ciebie to za trudne, gratuluje. Oprocz tych rzeczy, z ktorymi sie autentycznie nie zgadzam (wszystko o bogu, oczywiscie, szanowanie rodzicow i poniekad pozadanie, ale to nie moj problem, bo kobiet nie zwyklam pozadac ;) ) to sa bardzo proste i podstawowe zasady moralne.

Gość kkachaaa
Gosc dobrze piszesz. Wiara jest dla tych co umieja od siebie wymagac.

''Wiara jest dla tych co umieja od siebie wymagac.'' ...ale nie bardzo wiedza czego wymagac i potrzebuja gotowca. Rownie dobrze mozna powiedziec ze ateizm jest dla ludzi, ktorzy sami wiedza jak zyc i nie potrzebuja podpowiedzi.

Gość kkachaaa
Egoista ma swoje zasady i dopasowuje je do swoich potrzeb.