Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vodpinky 123

Druga ciąża Ponowne starania

Polecane posty

Gość goralka1
Hej ;))) U mnie tak samo pochmurno, rano padało w dodatku ale słyszałam że weekend ma być słoneczny i upalny. Wczoraj kupiłam sobie Clo na wzrost pęcherzyków, magnez z kwasem foliowym. mamawiki87 - daj znać jak po wizycie;)) maminkakubinka - nic nie odzywasz się;)) vodpinky - Ty już po owulacji?

Gość vodpinky
Góralka -ja jestem w trakcie najlepszych dni :) wczoraj potwierdzil to test ,choć już ich nie potrzebuje ,bo powróciły bóle owulacyjne :) ,a tak na poważnie ,to wczoraj ledwo co się zabraliśmy za te starania bo tak mnie glowa na wieczór rozbolała że szok (jak na złość) :/No ale coś tam podziałaliśmy ;D oby się udało :)

Gość czarnulka2013
hej u mnie też zimno i pochmurno. goralka1 jak ty bym chciała pod kocyk ale nie ma czasu :)

Witajcie :). Vodpinky-kiedy masz termin następnej @ ? My też wczoraj troszkę podziałaliśmy :P Z pracy wróciłam o 22:30 zmęczona i do tego pokłóciłam się z lubym. Ale jakoś się rozeszło na szczęście i milo się godziliśmy. Pogada ponura.Zero słońca nic się nie chce... Do tego ginekologa to będę musiała wybrać się osobiście bo nie można się tam dodzwonić.

Gość goralka1
Dziewczyny działajcie może dla Was ten cykl będzie bardziej przychylny;)) czarnulka2013 a co u Ciebie?

Gość mamawiki87
cześć dziewczyny,wróciłam od ginekologa ,naczekałam się trzy godziny,a dowiedziałam się tyle ,że mogę się już starć ,mam jakąś delikatny stan zapalny na co dostałam czopki i wcisną mi jakieś saszetki za siedem dych z kwasem foliowym i czymś jeszcze co niby poprawia jajeczka:P, zależało mi w sumie na tym żeby zobaczyć czy coś złego się tam nie dzieje przez usg,zrobił wszystko oki ale ogólnie rozmowa z nim to porażka..,od razu zapisałam się po dwudziestym do innego lekarza... u mnie pogoda do bani a samopoczucie jeszcze gorsze:( pozdrawiam dziewczyny:)

Gość gość
Jak mogę zapytać-z jakich rejonów Polski jesteście? Nie mam mocy...najchętniej to bym się położyła i leżała cały dzień ale tak się nie da.Zaraz po małego do zerówki.Sprzątam w międzyczasie robię pierogi a na 14 do pracy ;( goralka-wątpię żeby poszło tak pięknie w pierwszym cyklu zaskoczyła :P

Gość goralka1
mamawiki87 - to jest nasza służba zdrowia - masakra, nawet jak człowiek chodzi prywatnie to kolejki okropnie długie, niby na daną godz. zapisy a wchodzę po 1 - 2 godz. No to Kochana podlecz stan zapalny, kwas foliowy łykaj i działaj;)))

Gość goralka1
Ja obecnie lubelskie, Dęblin a wy?

Gość vodpinky
Basima ja tez na 14:00 do pracy ,właśnie juz muszę wyjść -masakra Ja jestem z małopolski :) Pozdrawiam Was :)

Gość maminkakubinka
hej dziewczyny i ja się melduję u mnie (lubelskie ) jeszcze przed południem przejaśniło się wyszło słoneczko i jest nawet ciepło więc szybciutko włączyłam już drugie pranie. U mnie nic ciekawego tzn żadnych dobrych wieści wczoraj wzięłam ostatnią w tym cyklu luteinę i czekam na @ nie liczę na nic więcej (nie trafiliśmy ze starankami bo mężuś wyjechał) objawów 0 oby @ szybciutko przyszła!!! czytałam że po odstawieniu lutki to najczęściej zjawia sie po3-7dn. pozdrawiam Was cieplutko papa

Gość mamawiki87
ja jestem z małopolski nie daleko Krakowa i też miałam dziś na 14:),a teraz zmykam kłaść córę do spania bo jutro kontrola u pediatry..

Gość vodpinky
MaminkaKubinka-nie przejmuj się na pewno w następnym cyklu Wam się uda. Ja niewiem ,ale u nas są tak marne te starania że byłby to cud jakbym zaszła w ciąże.Szczerze często mam tak że padam na twarz po pracy :( Mama Wiki - to jestemy z tego samego rejonu :):):) Górlaka,Basima,Czarnulka co u Was Dziewczynki?

Gość goralka1
Witajcie;)) U mnie już @ prawie kończy się, jakoś w tym cyklu króciutko zawitała (3 dni) zawsze miałam do 5-6 i jakaś inna w pierwszy dzień lekkie krwawienie na czerwono, 2 dzień rano jak wstałam to spory skrzep ze mnie wypłynął i od wczoraj plamienia na brązowo choć dziś już zanika. Od jutro zaczynam brać Clo na wzrost pęcherzyków, wczoraj umówiłam się już na wizytę do gin na monitoring ale dopiero na 17.06., chciałam na 14.06.ale mojej gin nie będzie a szkoda to to by był mój 14dc a tak to pójdę w 17 dc myślę że będzie jeszcze jakiś ślad po pęknięciu pęcherzyka. maminkakubinka - ja po duphastonie( progesteron) a luteina ma to samo działanie) też nie miałam żadnych objawów, piersi może zaczęły mnie boleć 3-4 dni przed @, tylko dzień przed bardzo pobolewało mnie podbrzusze. ja 27.05. wzięłam ostatnią tabletkę a 01.06. już miałam @. mamawiki87 - i jak po kontroli u pediatry, moja córa też ma alergię czasami to mi ręce opadają, jak urodziła się to stwierdzili skazę białkową , zero nabiału musiałam mleko kupywać na receptę tylko że nie chciała pić - paskudne było w smaku i karmiłam piersią prawie do 3 roku życia. Ostatnio zauważyłam, że jak zje czekoladę to brzuch ją boli - podejrzewam alergię na kakao. A na dodatek wczoraj mój był z córa na bilansie i okazało się, że ma skrzywienie kręgosłupa i ma wskazany basen , dużo ruchu przede wszystkim. vodpinky - mam to samo, jestem już tak zmęczona ale dobrze ze mój mąż przejmuje inicjatywę, Kochana musisz zaplanować urlopik i wyjechać, odpocząć.... Mi już się marzy odpoczynek nie mogę się doczekać lipca. Ale dziś się rozpisałam;))))

Gość gość
:)ah nastepny temat o zyciu za granica no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 111 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Gość mamawiki87
MaminkaKubinka-może jednak nie wszystko stracone?natura potrafi zaskoczyć:) a jeśli faktycznie to trzymam kciuki za następny cykl :0 vodpinky-super,ciekawe jak blisko siebie mieszkamy:) góralka-co do stanu zapalnego to mam wątpliwości czy go w ogóle mam ,ten lekarz widzi wiele rzeczy których wcale nie ma żeby np.wytłumaczyć czemu mnie tak bolał brzuch,i przy okazji wcisnąć leki od swoich aktywizatorów:( chodziłam do niego tylko na cytologie i po recepty ,ale do prowadzenia ciąży nie nadaje się,od tego mam innego lekarza, w Krakowie za***ty lekarz i on tez właśnie wyprowadził mnie z błędu że mam straszna nadrzerke którą tamten lekarz chciał usuwać w swym prywatnym gabinecie:0 ,a co do długości @ to super będziecie mogli się szybciej starać:)i szybciej z głowy te ciężkie dni:) co do uczulenia to sama jestem alergikiem, na wszystko praktycznie,sierść pióra, wszystko co pyli itd, córa często łapała zapalenie oskrzeli i płuc, jak miała dwa lata zrobiłam jej badania z krwi i wyszło że ma na pomidora,mleko sierść pyłki , po dwóch latach na sierść i mleko przeszło ale doszły orzeszki trawy seler, teraz będzie mieć siedem lat a od pięciu na stałych lekach plus dodatkowe w trakcie pylenia.., co do kręgosłupa to też miała z bilansu skierowanie i wyszło jej skolioza 5% dostała skierowanie do takiego szpitala na trzy tygodnie na rehabilitacje ,ona się cieszy ,ale ja będę chodzić podłamana..strasznie długo ..

Gość mamawiki87
dziewczyny może zrobimy sobie jakąś tabelkę? jest nas już parę :) z którego województwa jesteśmy ,i który to cykl starań?o którą ciąże się staramy/ lub coś innego?łatwiej będzie się w tym ogarnąć jak nas jeszcze przybędzie:) pozdrawiam cieplutko,jak wszystko dobrze będzie z córeczka to w piątek jadę na komunie i wracamy w poniedziałek...potrzebny mi odpoczynek i relax..dlatego nie mogę się doczekać:)tórej będzie np. o którą ciąże się staramy z jakiego wiecie co trochę mnie martwi że mam nie zablokowany nick bo jak urodziłam córkę to na forum w który pisałam przez ciąże ,ktoś się podszywał i pisał z moim nickiem , potem zablokowałam nick ale teraz mam inny i nie mogę go zabezpieczyć na tą samą pocztę, chyba będę musiała założyć sobie inna.. bo po tylu latach nie mogę znaleźć tamtego hasła:( pozdrawiam cieplutko:)

Gość mamawiki87
ale mi się pomieszał wpis:(trudno..myślę że będziecie wiedzieć o co mi chodziło:)

Gość vodpinky
MamaWiki fajny pomysł z tą tabelką wie ktoś jak to zrobić? :) Ja dziś się testowałam z ciekawości i wyszło że jeszcze mam dobre dni na staranka ,więc muszę dziś też podziałać ,doszły witaminki dla męża -Dałam mu Je powiedział że będzie zażywał ,ale wrzucił je do szafki i narazie nie zażył grrrr

Gość goralka1
Kochane może zacznę, proponuję coś takiego: nick, wiek, województwo i który cykl starań, jeśli macie lepszy pomysł - piszcie Goralka1 ------ 31 ------lubelskie-------zaczynam 3 cykl vodpinky - kochana nie obijaj się tylko bierz męża w obroty i działaj;)))) Ciekawe, która z Nas będzie pierwsza;))))

Gość maminkakubinka
Goralka1 ------------ 31 ------lubelskie-------zaczynam 3 cykl maminkakubinka--31------lubelskie-------koniec 2 czekam na @ goralka już za parę dni będziemy miały tak samo w tabelce:) a może wpiszmy jeszcze coś o pierwszym dziecku np s3,5(syn 3,5 roku) Goralka1 ------------ 31 ------lubelskie-------zaczynam 3 cykl maminkakubinka--31------lubelskie-------koniec 2 czekam na @--s 3,5

Gość goralka1
maminkakubinka widzę, że jesteśmy z jednego roku - fajnie, myślałam już że będę najstarsza;))) to ja też dokładam wiek córci;))) maminkakubinka--31------lubelskie-------koniec 2 czekam na @--s 3,5 Goralka1 ------------ 31 ------lubelskie-------zaczynam 3 cykl----c 10lat

Gość maminkakubinka
goralka - ale masz już dużą córkę - przy pierwszym dziecku byłaś młodą mamusią. Ja miałam 27 lat też byłam najmłodsza na sali ;) (3-osobowej), a poza tym to "młodo" wyglądam i aż mi czasami głupio jak ludzie reagują na taką "młodą mamusię" ale mam przy tym fajny ubaw... a jak w ciąży leżałam w szpitalu to dziewczyny z sąsiednich sal w pierwszych dniach plotkowały że jakaś małolata....

Gość goralka1
Nio wcześnie zaczełam hihihihi;)) ale córa już odchowana, jakby udało się o drugie to będzie pomagać mamie;))) a widzę że tak będzie bo jak tylko widzę się z siostrą i moją chrześnicą to córa bardzo opiekuje się małą. Kochana to gratuluję dobrych genów;)))) Mi tez dają mniej ok 27-28. Zresztą nieważne ile człowiek ma lat tylko na ile się czuje;)))

Gość vodpinky
vodpinky---------31----------małopolska----zaczynam 3 cykl-----syn 4,5 Góralka---------31-------lubelskie----zaczynam 3 cykl--córka 10l MaminkaKubinka-----31-----lubelskie----koniec 2 czeka na @ syn 3,5 To jest Nas już 3 z jednego rocznika fajnie :)

Dobry wieczór! Jestem wymordowana po pracy.Mam dość dnia dzisiejszego.

vodpinky---------31----------małopolska----zaczynam 3 cykl-----syn 4,5 Góralka---------31-------lubelskie----zaczynam 3 cykl--córka 10l MaminkaKubinka-----31-----lubelskie----koniec 2 czeka na @ syn 3,5 Basima---------28-------dolnośląskie----------pierwszy------syn 6l

Gość vodpinky
Basima nie przejmuj się ja też jak wracam z pracy ,mam wszytskiego dość i dosłownie padam na twarz ,nie mówiąc o tym że jak idę do niej to też mam lekkiego stres :/ Mąż wczoraj wieczór sięgnął po witaminki przeczytał ulotkę i zażył :)pierwszy mały sukces :)