Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sytuacja w rodzinie

Bratowa jest zla, ze przyjechalam na tydzien do nich

Polecane posty

Mieszkam za granica, a w Polsce jestem rzadko. Mam jednak w kraju mieszkanie, ktore wyremntowalam i szkoda bylo i ynajac wiec zaproponowalam bratu by zamieszkal tam z bratowa ( w zasadzie to jego dziewczyna, ale mowie na nia bratowa) i dzieckiem, bo po co maja placic za wynejem kupe kasy skoro im sie nie przelewa. Ucieszyli sie, bo u mnie mieszkaja za sam czynsz i oplaty. Warunki jakie postawilam to oczywiscie szanowanie mieszkanie i nie wprowadzanie wiekszych zmian oraz to, ze jak bede w Polsce to bede miala prawo sie zatrzymac. Ostatnio bylam 8 miesiecy temu u nich, a i to przyjechalam w sobote, a w poniedzialek wyjechalam. Zazwyczaj bedac w Polsce jestem u rodzicow, ale teraz mam mase spraw do zalatwienia w miescie, w ktorym mam mieszkanie i zostane na dluzej. Jak to tylko powiedzialam to widzialam, ze bratowej to sie nie spodobalo, slyszalam, ze potem klocila sie z bratem. Nastepnego dnia traktowala mnie jak intruza. Jak chcialam obejrzec tv w salonie to mi wylaczala mowiac, ze dziecko spi, jak szlam zapalic to mowilaze w tym domu sie nie pali nawet na balkonie. Kurde, we wlasnym mieszkaniu czulam sie jak obca. W koncu doszlo do spiecia i bratowa wziela dziecko i na czas mojej wizyty wyprowadzila sie do matki. Teraz zastanawiam sie czy w ogole nasza umowa ma sens?

Gość mezatk mloda
Twoja bratowa to wariatka :) gon to z chalupy ;)

Gość gość
No ja znając siebie , rozwiązałabym tą korzystną dla jednej strony umowę i wynajęła mieszkanie . Wypowiedz bratu mieszkanie na pół roku wstecz , może w tym czasie coś znajdą albo zmienią zdanie co do zachowania wobec ciebie.

Gość gość
Ale zniej p***a. Juz sie zadomowila nie na swoim. GON SUKE BO STRACISZ MIESZKANIE . Musisz suke usadzic bo Ci wejdzie na glowe ale to twoj problem.

Gość gość
Rozpanoszyło się pazerne babsko. Powiedz jej jasno że to ty jesteś u siebie i jej zachowanie jest dalekie od normalności.

Gość gość
Pisałaś już kiedys o tym.Prowo jest dobre na raz:O

powiedzialam jej wlasnie podczas tego piecia, ze to moje mieszkanie i nie moze mnie tak traktowac

to pokaz mi moj niby poprzedni temat. Bo na pewno o tym tutaj nie pisalam.

Gość gość
pogonilabym, sory ale co to ma byc? bezczelnie sie zadomowila, Ty z dala od rodziny, mieszkasz za granica , za darmoche oni maja mieszkanie i jeszcze zle. won!

Gość gość
Byl podobny temat. Zaraz poszukam :)

Gość gość
Fajna rodzinka !! :-D Najfajniej jednak bedzie jak mieszkanie bedzie ich przez zasiedzenie, hahaha !! :-D To sie dopiero ucieszą hihihi.

Gość gość
naprawde musisz uwazac, bo brat bratem ale mieszkanie jest Twoje!

Gość gość
Nie pisz głupot, żadne zasiedzenie w grę nie wchodzi. Oni są posiadaczami zależnymi i niczego nie zasiedzą bo do tego konieczne jest posiadanie samoistne.

Gość gość
Specjalnie chcecie autorkę zdenerwować czy coś słyszałyście ale nie rozumiecie co i gadacie glupoty. Brata z partnerką tego mieszkania nie sąsiedzi. Domorosłe prawniczki się znalazły. Ich łączy najprawdopodobniej umowa użyczenia - ustna. W takiej sytuacji nie da się nieruchomości zasiedzieć.

Gość gość
* zasiedzi nie sąsiedzi oczywiście

Gość gość
ale chodzi tez o to ze, moze byc ciezko z wymowieniem mieszkania, wiadomo ze fajnie jest mieszkac jak u siebie, bez placenia za wynajem, za kredyt. czysty czynsz i rachunki. moze nie byc latwo i taka jest niestety prawda

Gość gość
Twoja bratowa oszalała. Zapomniała chyba od kogo wynajmuje mieszkanie! A Twój brat co na taką sytuacje? Dlaczego nie przystopował trochę swojej dziewczyny?

Gość gość
pogoń ją

Gość evangeline
a co twój brat na to? nie przejmuj się bratową to ona źle się zachowała i chyba zapomniała że to nie jej mieszkanie achh, tak to jest, w moim przypadku takie rury to siostry mojego męża, w oczy zawsze pięknie ładnie a słyszałm od kilku osób jak obrabiają za plecami, nie rozumiem dlaczego kobieta kobiecie jest takim wilkiem

Gość gość
Pisałaś już kiedyś o tym,tylko wtedy bratowa zrobiła ci aferę,że palisz fajkę w ogródku

Gość gość
no to już straciłaś mieszkanie! nie dość, że nie będziesz miała z niego żadnych korzyści (gdybyś wynajęła obcym) to oni nigdy się z tego mieszkania nie wyprowadzą a ty ich nie wygonisz, bo jesteś za słaba - już po chałupie! - oszczędzaj na następne!

Gość gość
o co ci chodzi? Dbają o twoje mieszkanie, opłacają rachunki a ty się im zwalasz na tydzień, zasiadasz przed telewizorem, palisz przy dziecku i jeszcze sie dziwisz, że dziewczyna jest niezadowolona?

Gość gość
i jeszcze dodam, że to twój brat a nie jakiś obcy człowiek.

Gość gość
Wiesz akurat z tym paleniem , miała rację bo dziecko ale ze na balkonie nie mogłas zapalić to juz absurd , lub telewizji nie mogłas poogladac a dziecko w salonie spało czy co .Słuchaj ja na Twoim miejscu pozbyłabym się bratowej z ze swojego mieszkania

Aaaa to autorka ma siedzieć w piwnicy czy wynająć sobie pokój w hotelu ? Opłacają mieszkanie ? - jacy wspaniałomyślni ! Toż korzystają to płacą ! A jak widać autorka nie ma z tego tytułu żadnego zysku.Gdyby wynajmowała dziewczyna komuś obcemu to przynajmniej kasa z wynajmu by poszła na waciki :P

Gość gość
gość o co ci chodzi? Dbają o twoje mieszkanie, opłacają rachunki a ty się im zwalasz na tydzień, zasiadasz przed telewizorem, palisz przy dziecku i jeszcze sie dziwisz, że dziewczyna jest niezadowolona? xxx może jeszcze wg ciebie autorka powinna im płacić za to, że pilnują jej własności, co?

Gość gość
no przepraszam, pisze że wyremontowała mieszkanie i szkoda by było wynająć, więc mieszka brat, który dba, płaci rachunki, itp.

Gość gość
jak posłucha waszych rad to wyrzuci brata z domu, straci rodzine, bo i matka sie od niej odwróci i zostaną jej tylko pieniadze zarobione za granicą...czy o to w życiu chodzi?

Gość gość
A co na tą sytuację brat??

Gość gość
nie trzeba sie tym w ogole przejmowac :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg