Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vindictive

moze w tym cyklu sie uda zaraszam starające się

Polecane posty

Gość Paolaaa
No to super:) bardzo się cieszę:) Trzymaj teraz kciuki za nas :) Ja robilam w tym tyg testy ph pochwy- dla kontroli bo nigdy wczesniej tego nie sprawdzałam a zdarzalo mi się lapać infekcj i ostatnio chodzę często na basen. Na szczęście jest ok. Jak wiadomo przy zlym ph plemniki szybko gina wiec wolalam sie upewnic. Owu za kilka dni, jutro lub pojutrze powinien pojawic. sie plodny sluz wiec mam nadzieje, że obserwacja poprzednich cykli się przyda i moze w tym cyklu się uda :)

Gość gość
Paolaaa - gdzie kupiłaś takie testy na badanie ph pochwy? Czy można je zrobić samemu? Proszę Cię o odp:)

Gość Paolaaa
Kupilam w Rossmann 2szt za 15 zl u na Allegro firmy Gineintima za niecale 5 zł/szt. Te drugie mozna na pewno kupic tez w aptece chociaz ich wyglad i dzialanie jest takie samo. Testy robi sie samemu.

Hej dziewczynki :-) Eda zazdroszcze ci tego ,,bicia serduszka" Gratulacje oby malenstwo zdrowo sie rozwijalo :-) Dziewczyny czy ktoras z was wie ile po odstawieniu duphastonu moge zrobic test?

Gość Paolaaa
Ja niestety nie wiem. U mnie dziwna sprawa, dzisiaj 18dc i pozytywny test owu. Powinnam miec dopiero za 3-4 dni. Wczoraj mialam rano temp 36,8. Sluz na bieliznie mleczny, ale na papierze jak kurze bialko. Dzisiaj to samo.

Gość edda123
Paolaaa, to chyba twój skok temperatury? Dość wysoka jest, jak wcześniejsze dni? Jeśli masz faceta pod ręką to działajcie :)

Gość gość
Brałyście tabletki antykoncepcyjne lub na trądzik. Jeśli tak to jak idą starania?

Gość Paolaaa
Edda123- moja temp wcześniej to 36,1-36,2 stopnia. Wczoraj było przytulanko :) zrobiłam jeszcze jeden test ok godz 19 i kreska była bledsza. Tak samo rano. Zrobiłam też przed chwilą i jest znowu ciemna, jednak wydaje mi się, że jest ciut bledsza od wczorajszej. Zobaczymy co będzie jutro. Rano moja temp to 36,1. Do południa praktycznie zero śluzu, w srodku wilgotno. Po południu miałam taki "wystrzał" na bielizne, bielizna mokra, a na tym śluz kremowy, rzadszy niż wczoraj. Dotykałam szyjki macicy rano po prysznicu i ewidentnie jest miększa niż kilka dni temu, ale co do wysokości i szerokości to już nie odrózniam :) Wg wcześniejszych cykli owu powinnam mieć za 2-3 dni. Dzisiaj wstrzymam się z przytulankiem, zaatakuję jutro :P

Gość Paolaaa
Znowu wątek umarł?

Gość edda123
Ja tu zaglądam i czekam co u Was : ) U mnie masakra, szczególnie rano i wieczorem. Rano ledwo wstanę i wymiotuję, a wieczorem zjem mało, a czuję się mega pełna i też wymiotuję :/ na nic nie mam apetytu, czuję, że mnie ssie z głodu, ale jak pomyślę o czymś to nie chce mi się jeść :/

Gość Paolaaa
Czesc Edda123:) no to są uroki bycia w ciąży. Hormony gwałtownie rosną na poczatku więc trzeba to przejsc. Ja to się chyba najbardziej boje tych mdłości, ale pocieszam się ze nie każdy je ma i moze mnie to ominie:) U mnie narazie czekanie. W poniedz mocno poklocilam się ze swoim i do wczoraj się praktycznie nie odzywaliśmy takze przytulanka tez już nie było:( bylo tylko w dniu, w ktorym wyszedl pozytywny test owu. Robiłam tym razem inne testy- zwykłe z Allegro z jaskrawo różową końcówką (są rozne) i wyszedł mi wyraźniejszy niż ten apteczne LH Vitam. Dlatego bede je stosowac jezeli sie nie uda w tym cyklu. Testy w dwoch poprzednich cyklach pokryły się z owu. Widze, ze poziom lh rosnie jednakowo w kazdym cyklu, tzn. pozytywne testy mam tylko przez dwa dni. Poziom rosnie chyba dosc g***townie bo dzien przed pozytywem kreska testowa jest tak samo bladziutka jak kilka dni wczesniej. Wykupilam abonament na ovufriend, ale ten wykres introretuje praktycznie sama temp, nie bierze pod uwage sluzu ani testow owu wiec do dup**. Okres powinnam dostac 9 wrzesnia wiec zobaczymy :) dzisiaj wyjezdzam na wczasy wiec pelen relax :)))

Gość Anif
Hej ! Dziś miałam piękne 2 kreseczki na teście owulacyjnym.od 3 dni intensywnie się staramy ;) dziś miałam z rana podwyższoną temperaturę.jak u Was ? :)

Gość edda123
Hej dziewczyny, co u Was? Paolaaa jak urlop ?

Gość Paolaaa
Cześć Edda123 :) Urlop super !!! Zleciało niestety bardzo szybko. Wczoraj rano dostałam okres więc dupa. Trochę miałam nadzieje bo pierwszy raz tak mocno bolaly mnie piersi i czesto pobolewał mnie brzuch. Jednak juz w poniedzialek zaczelam pidejrzewac, ze następnego dnia dostane okres bo temp lekko spadla i wieczorem byla jeszcze nizsza ( a zazwyczaj mam taka jak rano albo ciut wyzsza). Trudno, swiat sie nie konczy. Obiecalam sobie, ze w tym cyklu zrobie badania hormonalne- dla uspokojenia wlasnego sumienia. Wczoraj zaopatrzylam się w witaminki i olej z wiesiolka i obiecalam sobie wiecej ruchu:) ale jakos z miesiaca na miesiac mniej sie wkrecam i mysle o tym. Psychicznie Czuje się w 100% gotowa na dziecko wiec moje cialo tez powinno byc gotowe. Dlatego czekam cierpliwie i obserwuje swoje swoje cialo bo to tez jest ciekawe:) tym bardziej, ze w przyszlosci nie chce wracac do tabletek anty. Edda a jak u Ciebie? Jak sie czujesz? Dalej masz mdlosci?

Gość edda123
No po odstawieniu anty może być różnie, jedne zachodzą nawet nie wiadomo jak od razu, a inne potrzebują więcej czasu. Wiesz, że szybka ciąża po ostawieniu anty to czasem ciąża mnoga? :D Ja bym się chyba zachlastała przy takiej kumulacji :D U mnie bez zmian, wymioty rano i wieczorem, a do tego ostatnio jakaś chyba wirusówka mnie dopadła i 3 dni z rzędu wymiotowałam po wszystkim non stop, myślałam, że się wykończę :/ Zauważyłam też, że chyba źle działają na mnie witaminy, które biorę. Jak wezmę je rano to przez cały dzień obrzydliwie się po nich odbija, mają specyficzny smak :/ a jak wezmę wieczorem to rano ledwo wstanę i wymiotuję :/ a jeśli wcale nie wezmę to rano czuję się dużo lepiej. Chyba zapytam dziś lekarza czy to możliwe, że tak się czuję właśnie po tych tabletkach i zmienię je na inne

Gość Paolaaa
Edda123 zazdoszczę Ci, ale tak pozytywnie. Mam nadzieję, że niedługo przyjdzie moja kolej. Życzę Ci dużo zdrowia. Witaminy bierzesz na polecenie lekarza? Może mają jakuś składnik, ktory tak na Ciebie działa? Ja np. brałam niedawno witaminy z Olimpu pezeznaczone dla kobiet planujących ciążę i w ciąży. Teraz biorę bodymax. Sklad prawie ten sam: w bodymax jest wiecej wit A i D i nie ma wapnia ale na tych bodymax jest napisane zeby nie brały go kobiety w ciąży i karmiące. To dopiero ciekawe... Ogolnie mam dzisiaj pidly nastroj. Rozmyslam troche nad swoim zyciem. Beakuje mu czegos i tu jestem pewna ze to wlasnie dziecko. Takze w kwestii zawodowej czuje, ze musze cos zmienic. Jak przyjdzie prawdziwa jesien to mam depresje gwarantowaną.

Gość edda123
Rozmawiałam dziś z lekarzem, powiedział żebym odpuściła z witaminami do 12 tyg, teraz tylko kwas foliowy (teraz jest koniec 8 tyg) O tej witaminie A powiedział, że kiedyś się polecało, a dziś wiadomo, że powoduje liczne deformacje płodu, więc pewnie dlatego miałaś tak napisane na ulotce. Myślę, że na spokojnie zrób sobie hormony. Jak już mierzyłaś temperaturę i obserwowałaś swoje ciało to na pewno łatwiej Ci określić okresy płodne, może po prostu któryś hormon nie jest na tyle wysoki, żeby komórki się mogły dzielić po zapłodnieniu. Albo też Partnera wyślij na badanie nasienia? Takie badanie jest szybkie, może się okazać, że nasienia jest zbyt mało lub plemniki są za mało *****iwe. Jak Partner się na to zapatruje?

Gość Paolaaa
A widzisz, z tą wit. A to nie wiedziałam, że tak jest. Ja na szczęście nie biorę tabletek regularnie (codziennie) bo nie chcę z nimi przesadzić. Staram się w miarę zdrowo odżywiać więc na pewno dostarczam swojemu organizmowi jakieś witaminy z formie "naturalnej". Tabletki traktuję jak uzupełnienie. Jak byłam u ginekologa to sama powiedziała, że jeżeli przez pół roku nic nie wyjdzie to zaleca w pierwszej kolejności badanie nasienia bo z doświadczenia wie, że często kobiety robią wiele badań i wszystko wychodzi ok, a okazuje się, że to z plemnikami jest jakiś problem. Mówiłam swojemu o tym, jednak on uważa, że nie ma co panikować. Oczywiście pójdzie na to badanie jak będzie potrzeba, ale myślę, że spokojnie poczekamy do końca roku. Tak naprawdę to ostatnie dwa miesiące dawały jakąś większą szanse na zafasolkowanie. Powtarzam się, ale przez pierwsze miesiące po odstawieniu tabletek nie wiedziałam jak dokładnie przebiega cykl. Dopiero później mogłam wyciągać jakieś wnioski. Teraz potrafię określić -może nie dokładnie, ale chociaż w przybliżeniu- dzień swojej owulacji więc zawsze to już będą większe szanse :) Zobaczymy, jutro chcę zrobić LH i TSH. Mam nadzieję, że wszystko będzie wporządku. Dam znać jak wyniki :)

Gość Paolaaa
Dzisiaj zrobilam LH, FSH i estradiol. Wyniki beda we wtorek :) Zostal mi jeszcze progesteron i prolaktyna. Mam nadzieje, ze bedzie ok.

Gość edda123
to daj znać jak będziesz miała wszystkie wyniki i co na nie powie lekarz :) powodzenia

Gość Paolaaa
Edda123 badania robie dla siebie, nie zlecil mi ich lekarz. Ale normy sa ogolnodostepne i na wielu stronach czy forach mozna dowiedziec sie jakie normy sa najlepsze dla staran o dziecko albo jaki powinien byc stosunek poszczegolnych hormonow do siebie. Najlepiej byliby zrobic większość hormonow w kazdej fazie cyklu, ale mozna tak jak ja poszczegolne w danym dniu:) Jezeli cos mnie zaniepokoi to pojde do gin, ale innego. Mialam isc do niego ostatnio, ale to facet- przed czym sie wzbraniam. Ma jednak najlepsza opinie w moim miescie wiec musze sie przelamac. A jak u Ciebie? Ktory to tc?

Gość edda123
Myślałam, że chcesz skonsultować z lekarzem, ale faktycznie, teraz można w necie wszystko sprawdzić. Ja akurat wolę chodzić do mężczyzny gin, dla mnie kobiety są niedelikatne :/ u mnie 9 tc czyli zaczął się 3 miesiąc :)

Gość Paolaaa
Edda123 dużo dziewczyn robi badania hormonalne we własnym zakresie. Czasem lekarz zleca to od razu a czasem z duzymi oporami. Lekarka do ktorej chodze na pewno zlecilaby mi przy najblizszej wizycie te badania bo jak byłam u niej ostatnio to minęło za mało czasu od odstawienia tabletek anty, ale gdyby udało mi się zajsc w ciaze chciałabym zeby prowadził ją inny ( sprawdzony pod tym wzgledem przez kolezanki ) lekarz wiec badania robie dla siebie, zeby zobaczyc czy jest ok. Jak wyjda nieprawidlowosci to oczywiscie pojde jak najszybciej :) Przy najblizszej wizycie chyba bedziesz ju slyszec serduszko? :) a tak w ogole to chyba porod Ci wypadnie w czerwcu?

Gość edda123
hej, ostatnio spytałam lekarza czy możemy posłuchać serduszka, ale powiedział, że bez sensu jest męczyć dziecko, na usg było widać jak migało, czyli pracowało :) termin mam na połowę kwietnia :) dostałam skierowanie na kilka badań, ale to od prywatnego lekarza, więc za badania też bym słono zapłaciła :/ spróbuję pójść do rodzinnego, może wypisze mi skierowanie chociaż na część

Gość Paolaaa
Zobaczysz jak szybko minie i juz bedzie kopac :) czy chciałabyś konkretna płeć czy jest Ci to zupełnie obojętne? Z tymi badaniami to jak najbardziej staraj sie robic ich jak najwiecej za darmo. Wiele dziewczyn tak robi. Płacimy ZUS wiec czemu jeszcze za wszystko mysimy płacić dodatkowo? Wystarczy, ze za lekarza wyjdzie niezła suma. A swoja droga- chcesz pracowac jak najdluzej czy raczej idziesz na zwolnienie? Ja wkręciłam sie jeszcze w zioła ojca sroki. Przelatywał mi ten temat wielokrotnie gdy czegoś szukałam ale nigdy się tym nie zainteresiwałam. Te zioła oczyszczają jajniki i tym samym regulują hormony. Baaardzooo dużo dobrego dziewczyny piszą wiec stwierdzilam, ze szklanka ziol na noc to zadna sztuka i na pewno nie zaszkodzi :) Oczywiście nie jest to jakiś złoty środek, ale jeżeli nie myszę ładować w siebie chemii (czyli lekarsrw) to jestem jak najbardziej za ;))) Owu powinnam mieć za 11-14 dni więc trzymaj kciuki :-))))

Gość edda123
Trochę liczę na chłopca, ale co będzie to będzie ;) Co do pracy, to chciałabym do końca roku, ale zobaczymy czy wszystko będzie ok. O tych ziołach niestety nie słyszałam nic, więc nie doradzę. Czyli przyszły weekend jest Twój :) mam nadzieję, że się uda :) trzymam mocno kciuki :)

Gość edda123
Paolaaa i jak, robiłaś testy owu? Zaobserwowałaś owulację?

Gość Paolaaa
Edda123 niestety jeszcze nie mialam owu :( dzisiaj jest moj 22 dc i cisza. Co miesiac zawsze jest cos nie tak :( Nawet sluzu nie widac za bardzo :( Wiem, ze to moze byc od ziol. Wiele dziewczyn ma od nich dluzszy cykl, ale wydluzala im sie faza lutealna wiec i cykl byl sluzszy. Wczoraj zrezygnowalam z tych ziol. Nie wiedzialam co zrobic... I dalej nie wiem czy pic czy nie. Nawet jak dziewczyny mialy dluzszy cykl to czesto zakonczyl sie ciaza... A ty jak sie czujesz? Szkoda ze dziewczyny sie wykruszyly i jest tu taka cisza :(

Gość edda123
Paolaaa i jak idą starania? Doczekałaś się owu? U mnie w miarę ok, poranne mdłości powinny się już skończyć, ale nadal mnie męczą, a do tego chyba od tej pogody często boli mnie głowa, a przecież teraz praktycznie nie mogę brać niczego przeciwbólowego :/

Gość Paolaaa
Edda doczekalam sie pozytywnych testow owu w 23 dc czyli mogla byc albo 24 dc. Pozno :( Temp pierwszy raz podskoczyla mi po 3 dniach wiec przez kilka dni myslalam ze cykl jest bezowulacyjny. W dniu kiedy skoczyla mi temp obudzilam sie ze strasznym bolem glowy i po chwili zaczelam wymiotowac. Dziwne to wszystko. Pierwszy raz bola mnie sutki przed okresem i mam tak malo sluzu ktory wystepuje u mnie zawsze w calym cyklu i jest go wiecej. Niestety jestem pewna ze sie nie udalo bo stosunek byl 5 dni przed dniem owu a w dniu owu i dwa dni pozniej stosunek bez "zakonczenia" bo cisnelam mojego faceta poznym wieczorem i biedak byl tak zmeczony ze zgadzal sie ze strachu przede mna :) Nyc moze te wszystkie dziwne rzeczy w tym cyklu sa przez te ziola o ktorych pisalam wczesniej. Poki co czekam na okres. Powinnam dostac go w srode. Z t bolem glowy Ci wspolczuje. Ja ogolnie jestem osobą ktora jest dosc przeciwna lekom i mi pomaga spacer, cos slodkiego a pozniej lozko i koc :) polecam :) Wiesz juz cos o plci?