Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie chcę skończyć z prostą

Boję się tego, że albo będę sam albo skończę z jakąś prostą szarą myszką

Polecane posty

Gość andkaa
umiesz się ubrać, brylować i balować, nic tylko zostać trenerem łomżingu (w czapce), gdyby nie to że wolisz droższe piwa

Gość Nie chcę skończyć z prostą_
Pisałem już, że kocham muzykę i dobry sprzęt grający, lubię też czytać literaturę publicystyczną, gotować, ćwiczyć siłowo. Alkoholu akurat piję mało, bo bardzo dbam o zdrowie, ale i tak koncerty są dla mnie ważniejsze, niż dorabianie w weekendy albo jakieś podyplomowe studia. Poza tym nie wyobrażam sobie, że zostawiłbym biurową posadkę dla lepiej płatnej pracy fizycznej, bo zawsze chciałem skończyć LO, zdać maturę, nie iść do wojska, ukończyć wyższą uczelnię i pracować w biurze, mniej już było ważne to, za jakie pieniądze - najważniejsze, żeby nie robić fizycznie.

Gość gość
Naprawdę myślisz, że szara myszka chciałaby lowelasa z biura, wiecznie balującego, uważającego się nie wiadomo za jakiego inteligenta, a nie porządnego, pracującego fizycznie faceta, który zarabia dużo kasy?

A to ja nie jestem porządnym facetem? I od razu ze mnie lowelas? I nawet często wychodzę na nocne eskapady, to nie znaczy że za każdym razem piję.

Dlaczego miałbym nie być kimś porządnym?

Gość gość
Dlatego, bo nie masz szacunku do ludzi. Traktujesz innych z góry. Uważasz prostych ludzi za niegodnych Ciebie, gorszych. Pracowników fizycznych masz za roboli, a oni bardzo ciężko pracują. Bardzo. I należy im się szacunek. Oni wybudowali Twoje biuro, drogi którymi jeździsz, mieszkanie w którym mieszkasz. Jakby Tobie kazał ktoś tak ciężko pracować, to byś się popłakał. Nie jesteś lepszym człowiekiem, tylko dlatego, że jakoś ukończyłeś studia humanistyczne.

Gość gość
Porządny człowiek ma szacunek do ludzi pracy, do wszystkich ludzi, nawet jak mają gorsze wykształcenie, pochodzenie, wygląd. Nie dyskryminują.

Ja nigdy nie pisałem, że uważam tych ludzi za gorszych. Wręcz przeciwnie, ja wręcz bardzo szanuję i podziwiam pracowników fizycznych, bo ich praca jest ciężka, a do tego bardzo często trudna i odpowiedzialna. Dlatego pisałem, że dla kobiet jestem poza konkurencją, bo z jednej strony pracownicy umysłowi stojący wyżej w szeregu niż ja, a z drugiej dobrze zarabiający, wykwalifikowani fachowcy. I tym samym jestem w matni.

Gość gość
Autorze - jesteś zwykłym pustakiem...

Gość gość
Sam nazywałeś ich robolami. Albo bardzo źle wyrażasz się o kobietach, które miały kilku parterów. To ich sprawa. Albo o przystojnych, bez wykształcenia wyższego pustych lalusiach, co często zaliczają, a Ty im zazdrościsz. Sam o tym pisałeś. Ludzie są różni, ale są ludźmi i należy im się szacunek.

Dlaczego miałbym być pustakiem? Uważam się za wrażliwego.

Gość gość
Albo jak się wypowiadasz o prostych szarych myszkach, że byłyby obniżeniem statusu społ. dla Ciebie. To jest przedmiotowe traktowanie ludzi, a nie szacunek.

Nigdy nie nazwałem robotnika pogardliwie robolem.

Może z tym statusem społecznym tutaj przesadziłem, ale z taka dziewczyną bym się nie widział i dodatkowo wiem, że moi bliscy by się z tym nie pogodzili.

Gość gość
Kiedyś pisałeś, że nie chciałbyś być robolem czy coś w tym stylu. Na jedno wychodzi. Przepraszam, że się na Ciebie tak rzuciłam, ale strasznie drażni mnie takie traktowanie ludzi. Szacunek to podstawa. Ludzie mają prawo żyć po swojemu. A używanie partnerki do podwyższania statusu to co? Nie jest przejawem przedmiotowego traktowania?

Nie pisałem, że partnerka ma mi podwyższać status, ale nie powinna też mi robić wstydu. Robotnikiem bym nie chciał być, bo jestem zwyczajnie leniwy i nie lubię ryzyka.

Gość gość
Wstyd jest jak ktoś kradnie. Chcesz nadrabiać swoją partnerką w towarzystwie.

Chciałbym po prostu partnerkę na odpowiednim poziomie, która by mnie fascynowała.

Gość Bruised_Pristine
Chcesz tego e-booka?

Jak jest taka możliwość, to tak. Tylko oby nie było to za długie, bo aktualnie mam co czytać. :)

Gość gość
Link jest uznawany za spam.

Gość gość
Podaj maila albo poszukaj sobie: Siła nawyku Charles Duhigg.

Gość gość
To lepiej juz bedzie jak zostaniesz ksiedzem albo gejem, nigdy nie chcialabym takiego faceta jak TY

Dzięki, ebook pobrany. :)

Gość Bruised_Pristine
Proszę :) Przeczytaj i rozważ to w swoim sercu.

Wydajesz się dobroduszną i pomocną osobą.

Gość Bruised_Pristine
Taka już się urodziłam, nic na to nie poradzę :D

A obecnie jesteś wolna, czy w związku? ;)

Gość gość
Moorland ,dlaczego usunieto nam temat o psach ? co za c***ate forum denne ! ale nawiazujac do tematu skonczysz tylko z taka na jaka cie stac :)

Gość Bruised_Pristine
Wolna