Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostaliśmy z mężem zaproszeni na wesele bez dziecka trochę to dla mnie dziwne

Polecane posty

Gość gość
co za roszczeniowa debilka:-o bratowa tez kazałą jej te bachory rodzić ?

Gość gość
my mamy za tydzien wesele w rodzinie. i w zaproszeniu napisane. annna tomek i tosia. czyli my i dziecko

Gość gość
dodam, że jeszcze jedna mamuśka domagała się adnotacji na zaproszeniach, czy na weselu będzie zapewniona opieka nad dziećmi czy nie! Bo ona chciałaby wiedzieć, czy ma szukać kogoś do dziecka czy jak, bo nie zamierza bawić się z dzieckiem u szyi. Szok!

Gość gość
Bo polskie dzieci sa po prostu niewychowane! Kto to widzial, zeby dzieci sie darly na slubie w kosciele , pomijam malenstwa,o starszych pisze. Mieszkam w Hiszpanii, kilka lat mieszkalam we Francji i w obu tych krajach dzieci aktywnie uczestnicza w zyciu rodzinnym, siedza przy stole z goscmi, sa zapraszane i chodza na wesela. I jakos te dzieci potrafia sie zachowac porzadnie. Moze wlasnie dlatego, ze sa traktowane z szacunkiem i od malego obyte z takimi sytuacjami?

Gość gość
a ty jak przystało na bezmózga weźmiesz dziecko na wesele, po czym będziesz udawała że nie widzisz jak broi:-o norma

Gość gość
uważam, że wesele to nie miejsce dla dzieci. Jeśli jednak dziecko również zostaje zaproszone, a rodzice zdecyduję się je ze sobą zabrać, powinni tego dziecka pilnować, żeby nie przeszkadzało innym gościom! Właśnie przeczytałam ten temacik z bratową i mogę napisać jedno, ręce opadają! Niektórzy chyba naprawdę mają coś z głową

Gość gość
byłam na weselu, na którym były dzieci Blech I teraz jak ide i wiem, ze beda dzieci to prosze mlodych, zeby mnie nie posadzili przypadkiem blisko takiej rodzinki :D sory ale nie mam ochoty, zeby dzieciak mi brudna łapą sukienke pobrudził ani nie mam ochoty aptrzec jak wypluwa zupke wtykana mu do buzi przez mamusie czy tatusia To sa male dzieci i taka impreza nie jest dla nich i trzeba miec na uwadze, ze nie kazdy ma ochote ogladac takie dziecko a tym bardziej uwazac, zeby pod nogi nie wlazło

Gość gość
A ja nie dziwię się, że młodzi nie zapraszają dzieci na wesela, bo później tylko problemy... A matki tylko wymagać potrafią. Przytoczę kilka wypowiedzi matek z tego wątku o wynajęciu animatorki dla dzieci na wesele: x Robisz z igly widly . Ja tez bym spytala .Normalne ze gdy jest animator to rodzice moga sie w miare swobodnie bawic a tak trzeba dziec***ilnowac. Wyzej sr*** jak ... x nie dziwię się, że bratowa taki numer Tobie wywinęła. Jeśli zapraszasz dzieci, to chyba logiczne, że trzeba wynająć jakąś opiekę, wymyślić zabawy dla dzieciaków, zamówić oddzielne menu dla nich itp. Mogłaś wcześniej o wszystkim pomyśleć! x Bylam kiedys na weselu z 6 letnim dzieckiem . No ,alez sie ubawilam ,łazeniem i pilnowaniem go .Nidgy wiecej z dzieckiem na wesele . Stac ciebie na wykwintny hotel to zatrudnij opiekunkę do dzieci . A Ty sama chcialabys sie bawic z dzieckiem u szyji ?!?!? x

Gość gość
Drogie mamusie, na bal sylwestrowy też zabieracie swoje pociechy?

Gość gość
o jeszcze lepsze wypowiedzi znalazłam z wątku o opiekunce w trakcie wesela: x Dlaczego głupi ? Trzeba bylo dobrze go zrozumieć . Jeśli na wesele są zapraszane rowniez dzieci to powinna byc adnotacja że nie bedzie opiekunki czy animatora.Wtedy jest mozliwośc zastanowienia się nad wyborem pójśc czy nie pójść.Chyba normalne ze nie kazdy ma z kim zostawic dzieci. x Ciekawe czy na zaproszeniach na Twój ślub były takie adnotacje? A w ogóle otrzymałaś kiedyś takie zaproszenie gdzie była taka adnotacja? x Ludzie ,na Zachodzie i w Stanach to tak jest.Opiekunka na weselach to normalne !a nie jakaś fanaberia.Kurde ,co za ciemnogród. x Oczywiscie że otrzymałam z adnotacją " opieka nad dziecmi zapewniona " Moze mieszkamy w roznych środowiskach.Stąd te róznice zdań. x a co ja mam powiedziec. nie mam nikogo z rodziny kto mnogly sie zajac dzieckiem przez 2 dni.a na wesele musze jechac z dzieckiem, x Wielka sprawa z tą adnotacją czy inaczej dopiskiem . Ludzie czy jesteście tak głupi żeby nie pojąc pewnej rzeczy ?!?! Ktoś kto pisze na zaproszeniu że opieka bedzie zapewniona daje do zrozumienia że nie musisz sie starac z kim zostawic dziecko w domu !!! Sporo ludzi rezygnuje z wesela bo nie mają z kim zostawic dziecka ! Dlatego mlode pary ktorym zależy na gościach zatrudniają opieke do dzieci !! Rany ,co za ludzie tu siedzą ,masakra,prostej rzeczy nie rozumieją. x Dlatego mlode pary ktorym zależy na gościach zatrudniają opieke do dzieci !! - To może jeszcze jeśli ktoś zmierza zostawić dziecko w domu, a nie ma z kim, to młodzi mają każdemu z osobna opłacić opiekunkę? Nienormalne jesteście! To są Wasze dzieci i się nimi zajmujcie!

Gość gość
Bal sylwestrowy a wesele to sa dwie rozne imprezy i glupota jest je do siebie porownywac.A ja wlasnie w sobote ide na wesele do brata meza i zabieramy ze soba dwoje dzieci 7 latka i 5 latke,jak beda zmeczeni to maja gdzie spac i w razie zcego z kim zostac w pokoju.Bedzie specjalny stolik wlasnie dla dzieci.

Gość gość
Zastanawiałam się nad zapraszaniem dzieci na swój slub, który odbędzie się za rok i jak to przeczytałam, to na 100% u mnie dzieci nie będzie! Na jakim ja świecie żyję.

Gość gość
wychodzę z założenia, że jak nie macie z kim zostawić dziecka to lepiej wcale nie przychodzić na wesele. Ciągnięcie dziecka na imprezę, na którą nie jest zaproszone jest zwyczajnym nietaktem

Gość gość
stolika dla swoich bachorów wymagasz a w kopertę pewnie 200zł włożysz:-o

Gość gość
czym się niby różni bal sylwestrowy od wesela? głośna muzyka, dużo ludzi, alkohol, impreza do późna.

Gość gość
ktoś tu już liczył, że zaproszenie 3os rodziny z noclegiem w okolicach Warszawy to ok. 1000zł. Ciekawa jestem kto z was dał w kopertę taką kasę

Gość gość
U mnie na weselu byly dzieci i jakos nikomu one nie przeszkadzaly kazdy sie fajnie bawil,sama jako dziecko tez chodzilam z rodzicami na wesela i pamietam,ze zawsze nie moglam sie tego dnia doczekac.Szczerze mowiac to ja osobiscie jeszcze nie widzialam wesela gdzie nie bylo by w ogole dzieci.

Gość gość
Okazało się, że ja i mój przyszły mąż jesteśmy ciemnogrodem. Zaprosiliśmy dzieci na slub i wesele, ale niestety nie będzie dla nich animatorki-opiekunki, a na zaproszeniach też nie umieściliśmy adnotacji, że opieka nie będzie zapewniona. hehe Jak widac niektóre matki sa chore :) Dobrze, że mam w rodzinie normalnych ludzi i nikt nie stawia takich wymagań.

Gość gość
to decyzja młodych czy zapraszają dzieci czy nie i mamuśkom nic do tego

Gość gość
Wiecie moze jak do obcych ludzi idzie sie na wesele to faktycznie bez dzieci,ale wesele w rodzinie nie wyobrazam sobie zeby dzieci zostawic.

Gość gość
Kwoki to wy chcecie ciagac wszedzie swoj****chory wasi mezowie napewno poszli by na wesele bez nich zeby chociaz raz miec spokoj i pobawic sie bez uczepionych doopy dzieci

Gość gość
Teraz nie zaprasza się dzieci na ślub, bo niektórzy rodzice są bezczelni. Młodzi za 3 osobową rodzinę, będą musieli zapłacić z noclegiem ok 1000 zł, a te mamuski jeszcze szczekają, że młodzi tylko na koperty liczą, że wesele to biznes i na gościach im nie zalezy, tylko na pieniądzach. Wątpię, że dajecie tyle na prezent, że przynajmniej młodym zwróci się ze talerzyk . To po pierwsze. A po drugie niektórzy tak bezczelni, ze jeszcze wymagaja, aby ktos zajmowal się ich dzieckiem w trakcie wesela i jeszcze jakichs adnotacji na zaproszeniach wymagają! Puknijcie się w głowę! Wasze dzieci, to się nimi zajmujcie. To, że młodzi proszą Was z dziećmi, to i taak wykazują się dobrą wolą, a wy jeszcze takie wymagania stawiacie! A ten pomysł z dopiskiem na zaproszeniu"opieka zapewniona nad dziećmi" jest poniżej krytyki!

Gość gość
No dokladnie ja jak ide z dzieckiem na wesele to sama tego dziecka pilnuje i niczego nie wymagam od nikogo.

Gość gość
Jak to teraz nie zaprasza sie dzieci na slub? U mnie w rodzinie nawet nie trzeba zapraszac bo jest to oczywiste,ze jak ktos ma dzieci to przyjdzie z dziecmi,moze w innych rodzinach jest inaczej ale u mnie na szczescie kazdy czlonek rodziny sie liczy i jest wazny .

Gość gość
pogadamy jak ci taki członek rodziny ściagnie obrus wraz z jedzeniem i naczyniami podczas wesela :-D

Gość gość
U mnie w rodzinie jest tak ze dzieci ida do kosciola i na godzine na sali.bo po co dziecko meczyc przy glosnej muzyce,dla doroslego to jest meczace a co dzieci maja powiedziec

Gość gość
albo niech ten członek rodziny ubrudzi Ci suknie slubna najlepiej jeszcze przed pierwszym tancem :D byłam na weselu gdzie dzieci zepsuly sprzet muzyczny :D :D i młodzi musieli bulić ok 6 tys zespołowi :D a jak coś napomknęli do rodziców o współudziale w zapłacie to ich chcieli zjesc :D

Gość gość
To chyba nie byly dzieci tylko bachory.ale bym sie w****ila od razu bym pogonila i te dzieci i rodzicow

Gość gość
dzieciaczki wychowywane przez postepowych rodzicow :D takie wiesz małe cudy świata :D najpiekniejsze najmadrzejsze hahah niektorzy naprawde powinni byc sterylizowani bo hodują takie dziadostwo, ze szok :D

Gość gość
ja widziałam jak dziecko popchnęło statyw z kamerą na weselu. Kamera oczywiście zepsuta. A że w umowie było napisane, że młodzi płacą za zniszczony sprzęt...