Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w szpitalu po porodzie trzeba karmic piersia?

Polecane posty

Gość gość
brzydko mówiąc nie p*****l, można ćwiczyć na siłowni i karmić piersią, można biegać, pływać, jeździć na rowerze, można robić maratony i karmić. Jak ktoś szuka wymówi to łatwo ją znajdzie. Kolejna rzecz twoja masa jest ważniejsza od zdrowia dziecka? Też wpierdzielasz wszystko syntetyczne zamiast zdrowej diety i co uprawiasz sport a nie wiesz, że naturalne pełnowartościowe jedzenie to podstawa?

Gość gość
Lady Love, tak ciężko, ciąża jest dla mnie wystarczającym poświęceniem i nie chce tego przedluzac. zreszta po porodzie tak czy inaczej trzeba sie poswiecic dziecku mimo karmienia butla.

Gość gość
mnie mama karmiła mm, nie mam z nią gorszej więzi niż inni ze swoimi mamami, nie urosła mi druga głowa czy trzecia ręka, nie choruję szczególnie często.

nie mowie ze jestescie gorsze tylko ze tak sie wyraze wygodne Natura stworzyla ssaki, stworzyla gruczoly mleczne po to by karmic potomka ktory pojawia sie na swiecie. Po co niszczyc to co nam dano? nie bez powodu w piersiach zbiera sie mleko

Gość gość
jesteś cienka w uszach jak nie potrafisz pogodzić swoich pasji i to nie jakiś wymyślnych a siłownię i zdrowy tryb życia z karmieniem piersią. Szkoda, że twoje dziecko będzie dla dzieci na gorszym miejscu niż przerzucanie żelastwa.

ciagle jakies durne wymowki faktycznie. wystarczy sie przyznac ze nie chce sie miec obwislych piersi i tyle. po co takie owijanie i udawanie glupiego.

Gość gość
Wymówka sport a niekarmienie piersią jest słabe, kto mówi że jedno drugie wyklucza, kiedyś kobiety ciężko pracowały na polu, w domu prały w rzece, nosiły wiadra z wodą, nawet rąbały dra i nie zastanawiały się czy ich mleko po tej ciężkiej pracy nie zaszkodzi dziecku a teraz wymyślają z lenistwa jedna z drugą.

http://ocdn.eu/images/pulscms/MWM7MDMsMCwyZDAsMSwx/7ad8fd8ea87685d304e38654be14b0b1.jpg mamy tutaj Tamare znana celebrytke, urodzila 3 miesiace temu, cwiczy, chodzi na silke i karmi piersia - da sie? da! tutaj nie chodzi o te wszystkie wymowki o ktorych piszecie, Wam sie poprostu nie chce, bo boli, bo zle wyglada, bo to bo tamto - tak jak pisalam jestescie wygodne Nikt wam tego nie zabroni, ale wlasne zdanie kazdy moze napisac :)

Gość gość
ale czy to źle, że nie chcę obwisłych piersi? Czy to, że stanę się mamą ma sprawić, że przestanę być kobietą?

Gość gość
a nie wiesz co znaczy słowa mamma? To pierś. Matka= pierś jak można być matką jeśli nie chce się nawet spróbować karmić piersią.

Gość gość
"brzydko mówiąc nie p*****l, można ćwiczyć na siłowni i karmić piersią, można biegać, pływać, jeździć na rowerze, można robić maratony i karmić. Jak ktoś szuka wymówi to łatwo ją znajdzie. Kolejna rzecz twoja masa jest ważniejsza od zdrowia dziecka? Też wpierdzielasz wszystko syntetyczne zamiast zdrowej diety i co uprawiasz sport a nie wiesz, że naturalne pełnowartościowe jedzenie to podstawa?" dlaczego uwazasz ze moje dziecko nie bedzie zdrowe? jem wlasnie zdrowo, ale w konkretnych wyliczonych co do grama proporcjach wegle/bialko/tluszcze itd, wszystko gotowane na parze/duszone/pieczone. dlaczego uwazasz ze "wpierdzielam" syntetycznie?:) Bo jem dodatkowo odzywki? no jem i co? Naprawde , tak serio serio myslisz ze jesli przez 6 miesiecy pokarmie z cycka, to potem mego dziecia nie dotknie zadna choroba i bedzie okazem zdrowia? A jesli pokarmie z butli, a potem mlode bedzie zdrowo odzywiane i w ruchu to co zle? Oj baby baby, dlaczego sie tak wyklocacie? Czy ja chociaz raz napisalam, ze potepiam wasze karmienie piersia i probuje was "nawrocic"?:)

Gość gość
dokladnie, to ze bede miala dziecko nie znaczy, ze przestaje byc kobieta! chce sie sobie podobac i podobac sie mezowi, a nie miec cycki do pasa, bo nie bedzie mnie stac na operacje

Gość gość
hahaha jaka głupota "matka to pierś" czyli jeśli moja mama nie miała pokarmu i nie mogła mnie karmić piersią, to znaczy że nie jest moją mamą? :D

rozumiem ze kobieta ktora ma obwisle piersi nie jest kobieta? samo karmienie piersia nie sprawi ze ci piersi pojda w dol, a nawet jesli czas rowniez je dopadnie Macie jakies dziwne pojecie kobiecosci

Gość gość
Ja nie dałam rady karmić. Udało mi się tylko dwa tygodnie utrzymać laktację. Położne zamiast wesprzeć krzyczały. Cieszę się, że dałam swojemu dziecku chociaż odrobinę siary.

Gość gość
Lady love "nie mowie ze jestescie gorsze tylko ze tak sie wyraze wygodne Natura stworzyla ssaki, stworzyla gruczoly mleczne po to by karmic potomka ktory pojawia sie na swiecie. Po co niszczyc to co nam dano? nie bez powodu w piersiach zbiera sie mleko" No jestem wygodna, lubie wygode, wysilam sie na innych plaszczyznach. Pewnie ze to sama natura, i ze z jakiegos powodu to mleko sie pojawia, ale to nie znaczy ze musze sie temu bezwzglednie podporzadkowac, skoro nie do konca mi to odpowiada i mam mozliwosc wyboru.

jak sie nie chce miec pokarmu to sie go nie ma. najpierw trzeba pobudzic laktacje. czasami potrzeba troche pracy

Gość gość
jasne, czas je dopadnie, ale po 40stce a nie po 20stce... Nie będę typową mamuśką w dresach, przetłuszczonych włosach i z poranionymi czy kapiącymi cyckami. Chcę wyglądać dobrze, to żaden grzech

Gość gość
"jak sie nie chce miec pokarmu to sie go nie ma. najpierw trzeba pobudzic laktacje. czasami potrzeba troche pracy " A do tego czasu dziecko ma wyć z głodu???

Gość gość
"jesteś cienka w uszach jak nie potrafisz pogodzić swoich pasji i to nie jakiś wymyślnych a siłownię i zdrowy tryb życia z karmieniem piersią. Szkoda, że twoje dziecko będzie dla dzieci na gorszym miejscu niż przerzucanie żelastwa." Nie rozumiem kompletnie ostatniego zdania:) Pewnie ze bym potrafila. Gdybym chciala. A nie chce:)

jezeli tak dobrze sie odzywiasz, wczesniej duzo cwiczylas, sadze ze w ciazy nie przytylas zbyt duzo - zgadza sie? rozumiem kobiety ktore przytyly 20-30 kg w ciazy i ich cialo drastycznie sie zmienilo, sa rowniez takie ktore tylja po 8-12 kg i to cale karmienie piersia nie zmienia drastycznie wygladu piersi, zreszta to tez zalezy od wiekosci poduszek ;) Im mniej kobieta prz«ytyje tym szybciej stanie na nogi i wroci do poprzedniej wagi Nie wiem czy to co pisze ma jakis sens w tej dyskusji ale tak jakos mi przyszlo do glowy ze moze i tego ktos nie pojmuje

Gość gość
Widzisz przez takie małpy jak Ty wstydzę się, że nie mogłam karmić dziecka piersią. Przez dwa tygodnie wisiało mi na prawie pustej piersi, do tego odciągałam kilka kropli laktatorem. Po dwóch tygodniach pokarm zniknął zupełnie, miałam puste piersi, nawet kropla mleka się nie pojawiła.

Gość gość
to jak je nakarmić skoro z cycka nie leci???

Gość gość
"nic tylko wspolczuc ze facet jest z toba tylko dla twojego wygladu. (bo na to wychodzi)" A z czego to wywnioskowalas?:) ciekawe, rozumiem, ze zyjesz po kryjomu w scianach naszego domu od pieciu lat i wiesz wszystko na temat naszego zwiazku?:)

Blagam litosci! nie kazda matka po porodzie ma przetluszczone wlosy chodzi w dresach i wyglada jak lump spod monopolowego! W zasadzie to takie drugie oblicze tego o czym juz pisalam - wygody., Tobie sie nie chce karmic piersia a tym zatluszczonym nie chce sie dbac o siebie I jedna i drugia strona mowi Nie bo nie