Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość młoodziutka
choco mogłabyś podać mi swój e-mail?

Gość ladyFox
witam wszystkie dziewczyny ! nowe i "stare" :D jak wam minal weekend ? jakies plany na nadchodzacy dlugi weekend? jak sie czujecie..

Witajcie. Nie biore lekow , jak bylam na wizycie wszystko bylo ok. Plamienia pojawily sie pare dni temu. Ale juz wczoraj było ok. W pierwszej ciazy mialam syndrom białego fartucha. Za każdy m razem w gabinecie mialam wysokie ciśnienie. Musialam mierzyc w domu pomiedzy wizytami. Tym razem znow miałam duze. No i znow pomiary w domu. Tylko ze tym razem w domu tez jest za wysokie. I troche mnie to matrwi.

Hej dziewczynki :) weekend zleciał na lenistwie dobrze że jeszcze 4 dni i kolejny :) Ja dziś byłam na pobraniu krwi o matko ile ze mnie ściągnęli hehe :)

Gość Tyna83
Hej, ja dziś nie poszlam do pracy. Coś mnie bierze :( W piątek byłam u gina, miałam znowu usg :) Mam bardzo niskie ciśnienie wiec cokolwiek robię to od razu mi słabo. Ale z dzidzią wszystko ok.

Pozytonka mam ten sam syndrom :) ale u mnie w domu standar 100/60. Ja zapomnialam ze jestem w ciazy bo maly pierwszy raz dostal goraczki :) dzis meczymy sie trzeci dzien, ma bakterie w gardle i zapalenie spojowek, mam nadzieje ze nic na mnie nie przejdzie bo nie chce sie niczym faszerowac :/

U mnie niestety za wysokie ciśnienie. 25 mam wizyte, zobaczymy co powie. W srode tez ide do laboratorium, cala lista zyczen :D Esen ja mam 3 latka w domu, dobrze ze maz na urlopie , bo nie ogarniam;-)

Gość midorka
Witajcie; ja dziś w pracy od rana :) ale wszystko ok; w czwartek idę na wesele dwudniowe :) mam nadzieję, że choć zjem coś dobrego. Odebrałam dziś wyniki badań w moczu mam jakieś kryształki szczawianu wapnia :( no i przy płytkach krwi jeden wskaźnik mam za niski, ale dowiem się wszystkiego za tydzień bo wizytę mam 18.08

Gość gość
Ladyfox co ty kombinujesz??? Zaczelas pisac na kwietniowkach

Gość beti_83
hej dziewczynki jak samopoczucie przy poniedziałku?? Ja też byłam na weselu w zeszły weekend, oczywiście uważałam na siebie bardzo. Byliśmy tylko do północy. Musze przyznać że maluch trochę mi odpuścił bo mdliło mnie jeszcze w kościele a później jakoś przeszło. Może dlatego że najadłam się bardzo pysznościami weselnymi. Teraz mam nowe zmartwienie bo boli mnie brzuch a konkretniej lewy jajnik, przynajmniej tak to czuję. Czytałam że to może nie jajnik tylko wiązadła i że to ponoć normalne. Ale że to ból ciągły od wczoraj. nie nasila się ale też nie zanika. Do tego ja jeszcze nie widziałam swojego maluszka więc wymyślam sobie ze to może pozamaciczna?? W środę rano mam wizytę więc wreszcie czegoś się dowiem. Mam ogromną nadzieję że wszystko będzie ok bo już bardzo przyzwyczaiłam się do tej ciąży. Mówię wam dziewczyny, jak zachodzić w ciążę to od razu w udaną bo po poronieniu nawet jak lewe ucho swędzi to od razu się truchleje. pozdrawiam mamuśki

Gość ladyFox
Gosciu, szeryfie od stu bolesci eh... Zerknelam na kwietniowki i faktycznie pisze ktos z takiego samego nicku ( dopiero teraz go zarejestrowalam) ale to zupelnie inna osoba. Tylko nick ten sam byl. P.s. gosciu sledzisz na biezaco wszystkie watki ciezarnych?? To chore

Gość mlodaxmama
hej dziewczyny czy jesli wspolzylam 20czerwca a 10 lipca test wyszedl mi negatywny to moge byc w ciazy?

Gość Soulija
Witajcie. Dziś miałam badanie prenatalne. Niestety jest o 6 dni za wcześnie wiec będę powtarzać za tydzień. Widziałam dzidziusia , rączki i nóżki. Dzidzia bardzo *****iwa była i machala raczkami i nóżkami hihi. Ma prawie 4 cm. Jutro wracam do domu a syn u mojej mamy zostanie i za tydzień go odbiore. W tym czasie domek ogarne i przygotuje sie do nowego semestru (studiuje). Moje jedyne objawy to tylko duuuze piersi. Reszta przeminęła z wiatrem , dziewczyny lada chwila poczujecie sie lepiej :) miłego dnia!

Gość PrzyszłaMama91
Cześć dziewczyny;) Mam 23lata i ja też razem z mężulkiem czekamy na dzieciątko aż do marca..jestem w 11tygodniu+1 dzień i muszę przyznać ze cieżkie bardzo u mnie są początki..na samym wstępie gdy pierwszy raz udałam się do ginekologa (6tydzień) ten stwierdził pusty pęcherzyk i kazał leżeć i czekać..tragedia i strach przed tym co mogłabym się dowiedzieć tydzień później..jednak jak się okazało maluszek spłatał nam figa i się jednak ujawnił.Okropne szczeście i ulga..jednak sielanka nie trwała długo bo pracą tak się załatwiłam że trafiłam do szpitala bo zaczełam krwawić w drodze okropny strach i płacz że z maleńkim coś jest nie tak..jednak okazało się że z dzieckiem wszystko ok..poleżałam w szpitalu dostałam leki i się wszystko uspokoiło chociaż jednak jeszcze troche plamie jednak już nie krwią..a to pewnie z tego powodu że walczę z infekcją..dziś ide na trzecią wizytę i usg i mam nadzieje że wszystko z dzieciątkiem jest wporządku..bo już mam za dużo wrażeń jak na tak krótki okres czasu. Trzymajcie dziewczyny kciuki. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie;D

ahaha faktycznie tez teraz zerknelam i faktycznie jest ktos o Twoim nicku tylko pozamieniane koncówki, gość się zrobił jakiś fanatyczny i prześladuje wszystkie wątki jejku pomijajac bezsens tego działania kto ma tyle wolnego czasu ze szpera po wszystkich możlwych wątkach i wszystko wszystkim wytyka, no chyba ze to faktycznie jakis troll i ma taką pracę. Ale póki dołączają mamusie to musimy to przetrwać :) Hej przyszła mamusiu teraz już będzie tylko lepiej. Mnie dziś ta pogoda plus pobranie krwi tak wymęczyło że śpie pół dnia a do tego mam wolne więc korzystam :D a Wy jak żyjecie. Mnie pielęgniarka dziś na prenatalne zapisała na 13tydz 5 dzień to nie za późno? Ona mówi że nie, a faktycznie nie ma co za wcześnie bo można jeszcze nie zobaczy.

Gość PrzyszłaMama91
Mam pytanie bo zauwazyłam że dużo dziewczyn o tym pisze..a mianowicie chodzi o te badania prenatalne każda przyszla mama musi je robić bo z tego co czytałam to robi sie je jeśli juz naprawdę potrzeba dlatego że są bardzo ryzykowne..a tu wiele dziewczyn pisze że jest właśnie po tych badaniach albo ze na dniach bedzie je mieć..wiec jak z tym jest?

Przyszla mamusiu - witaj! Te badania o ktorych piszemy nie sa wcale ryzykowne bo sa bezinwazyjne . Usg genetyczne to praktycznie takie samo usg jak klasyczne tylko wykonuje sie pomiary malucha. Dopiero jak to wyjdzie nie ok to kolejne sa z ingerencja. Ja w przyszlym tygodniu ide na prenatalne to bedzie 13 tydzien i juz 2 trymestr !!

Gość gość
ladyFox_______01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka_______01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344___01.03____???______???____2 ciąża____ Lilianka31_____05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_____05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa__06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_____07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_____07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_____07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna_________07.03____28 l._____???___3 ciąża___Starogard Gdański Tyna83________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga_________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic Ewa __________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_____14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352___14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen__________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa pozytonka_____16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87______17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88___21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka______22.03_____???______???____2 ciąża_____ Elfusia________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana______27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_______27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_______28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU___________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ lusandra_______30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa przyszlamama91__x______23l.______???_____

Gość gość
nowe wpisujcie sie do tabeli

Gość młoodziutka
mam 18 lat , jestem z okolic Warszawy, termin na 29 marca, to moja pierwsza ciąża

Gość gość
ladyFox_______01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka_______01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344___01.03____???______???____2 ciąża____ Lilianka31_____05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_____05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa__06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_____07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_____07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_____07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna_________07.03____28 l._____???___3 ciąża___Starogard Gdański Tyna83________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga_________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic Ewa __________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_____14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352___14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen__________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa pozytonka_____16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87______17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88___21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka______22.03_____???______???____2 ciąża_____ Elfusia________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana______27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_______27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_______28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU___________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ lusandra_______30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa przyszlamama91__x______23l.______???_____ Mirabella1983____x______31l.______???______1 ciąża____

Gość midorka
Ale nas dużo :) ciekawe ile dotrwa do końca. Ja na razie jestem w zawieszeniu bo nie mam ani karty ciąży ani za dokladnie nie wiem który tydzień. Bedzie coś kolo 7 i 4 dni, ale pewnosci nie mam. Czekam aż moja gin wróci z urlopu i wtedy wszystko bedzie juz ok :) a jak wasze brzuszki? Widać juz coś? Bo u mnie juz brzuszek do przodu zwlaszcza po poludniu jak jestem w domu, no i już zmieniałam biustonosz na większy

Gość młoodziutka
czemu nie ma mnie w tabeli? nie jestem przyjęta? proszę o odpowiedź.. jak Wasze samopoczucie? u mnie tragiczne jak w każde po południe, mdłości, wymioty, zły humor..

zazwyczaj każdy się sam dopisuje wiec sie nie stresuj :) tylko kopiuj tabelkę ja pisze z tel wiec nie bardzo mam jak :/

Gość vouga
Hej, ja weekend spędziłam aktywnie tzn byliśmy w dream park. Wprawdzie jako jedyna z ekipy nie szłam po parku linowyn ale kino 6d i atak rekina zaliczylam;) Witam nowe mamuśki ;) Dziewczyny tu wpisujemy się do tabelek same chyba ze piszecie z tel tak jak ja to poproscie któraś pisząca z kompa żeby to zrobila za Was. Moje samopoczucie bez zmian tzn idealne bezobjawowe ;/ oby dobrze wróżylo. Odliczam dni do 21-go kurczę i w dodatku późnym wieczorem. Ale już się wogóle nie zamartwiam grzecznie biorę leki, dbam o siebie i staram się dobrze odżywiać. Reszta w rękach Boga. Dzisiaj zaczęłam 10 tc

ladyFox_______01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka_______01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344___01.03____???______???____2 ciąża____ Lilianka31_____05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_____05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa__06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_____07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_____07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_____07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna_________07.03____28 l._____???___3 ciąża___Starogard Gdański Tyna83________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga_________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic Ewa __________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_____14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352___14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen__________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa pozytonka_____16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87______17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88___21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka______22.03_____???______???____2 ciąża_____ Elfusia________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana______27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_______27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_______28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU___________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka__29.03____18 l.___???_____1 ciąża___ok Warszawy lusandra_______30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa przyszlamama91__x______23l.______???_____ Mirabella1983____x______31l.______???______1 ciąża____

Gość midorka
jeśli ktoś może to dopiszcie mi miasto :) Bielsko Biała :) z góry dziękuję

ladyFox_______01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka_______01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344___01.03____???______???____2 ciąża____ Lilianka31_____05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_____05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa__06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_____07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_____07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_____07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna_________07.03____28 l._____???___3 ciąża___Starogard Gdański Tyna83________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga_________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic Ewa __________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_____14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352___14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen__________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa pozytonka_____16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87______17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88___21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka______22.03_____???______???____2 ciąża___Bielsko Biała Elfusia________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana______27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_______27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_______28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU___________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka___29.03____18 l._____???_____1 ciąża___ok Warszawy lusandra_______30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa przyszlamama91__x______23l.______???_____ Mirabella1983____x______31l.______???______1 ciąża____

Gość młoodziutka
dziękuuuujeeee :)