Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem co was tak bulwersuje w tych taśmach ujawnianych przez wprost

Polecane posty

Gość gość

przecież tam nie ma żadnych korupcji, dowodów na zadne przekręty, nepotyzm (poza nowakiem;), ot rozmowy dorosłych facetów przy wódce i śledziu:o

Gość Dareios
Poza rozmowy Nowaka to jeszcze Belka mnie zbulwersował. Reszta jest dla mnie robieniem afery z prywatnych rozmów. To takie Watergate będzie. Bo skoro Sikorski nawet w tej restauracji nie był a rozmowa została nagrana gdzie indziej to znaczy że ktoś za nimi łazi i nagrywa. Ewidentnie jest to cios w PO

Gość gość
ale belka że co?

Gość gość
w tych najnowszych jest ze maja cos na macierewicza. ma cos za uszami macierewicz

A belka że chciał finansować budżet drukiem pieniądza. Czasami jak tak patrzę na to co wyprawiają banki centralne (np europejski ostatnio całkiem oficjalnie przyjął ujemne stopy procentowe co jest także drukiem pieniądza) to zaczynam poważnie rozważać czy nie lepszy byłby powrót do standardu złota

Gość lanser
sluchasz nieuwaznie albo mas zproblem z wyciaganiem wnioskow albo nei rozumiesz czego dotyczy rozmowa. tam bylo z 10 niezgodnych z prawem watkow. media czepiaja sie akurat pierdol w styl ze ktos mowi ze tuysk po wygranych wyborach sobei zartowal ze benzyna moze bcy po 7zl :D no ale ludzie sie w wiekszosci prosci ciezko im zrozumiec cos nad czym trzeba sie zastanowic pomyslec, najlepszy jest obrazek z rachunkiem z knajpy i informacja co jedli i juz zadny sensacji lud sie oburza bo je w mcdonaldzie i cale zycie mysial ze wszyscy tam jedza albo siedzi przy grillu z piwkiem i najwiekszym oburzeniem dla nich jest to ze wino moze kosztowac 300zl

Gość gość
bywam to tu to tam i wiem, że wino może kosztować i 2000 zł, to raptem 500 euro. więc mnie to nie oburza. w stanach bank centralny skupuje obligacje rządowe, w europie bank centralny też skupuje obligacje eurolandu, dlaczego w polsce ma tego nie robić?

Gość gość
Choćby wam ludzie z po i tusk nasrali na łeb wy, którzy jestescie za nimi mówilibyście, że deszcz pada. Najgorsze jest to, że każdą sprawę traktujecie jako potyczke między partiami, jak rywalizacje miedzy po pis a nie widzicie, chociaż żyjecie w tym kraju, nie widzicie, że to LUDZIOM jest przez to gorzej. Bo to w zwykłych ludzi uderza.. Chyba wam po prostu za dobrze i tyle..

Gość gość
mi jest dobrze, ale nie o to pytałem. aha i głosowałem na palikota

Gość gość
To wszystko jasne

Gość gość
oczywiscie polacy nic sie nie stało ale jest głosno w europie o naszej aferze Niemcom kopara opadła, bo uważano Tuska za cywilizowanego polityka - niemniej usilnie mnie dopytywano, jak to się stało, że Polacy takich właśnie ludzi wybrali do władzy. Oni uważają, że już dużo wcześniej społeczeństwo powinno było się zorientować, iż rządzą nimi hochsztaplerzy. Próbowałam im tłumaczyć, że nasi wykształceni, to w dużym procencie lemingi są, a biedota troszczy się głównie o to, co do garnka włożyć. Ponieważ nadal jestem Polką, to było mi niefajnie.

Gość gość
na ZDF, pomiędzy meczami (największa oglądalność) była obszerna relacja z Polski - a to się jednak bardzo rzadko zdarza. Pokazano Tuska, następnie podano informację, że jego ministrowie w knajpie omawiają taktykę polityczną sprzeczną z prawem, a następnie puścili fragment działań jednostki specjalnej (ABW) na terenie redakcji tygodnika, który ujawnił aferę. We "Wprost" był dziennikarz niemiecki. Tusk się total skompromitował, nawet jeżeli uda mu się utrzymać "przy korycie", to na Zachodzie jest już spalony. W Niemczech było cicho, gdy co rusz na jaw wychodziły kolejne afery, m.in. omawianie taktyki politycznej na cmentarzu, lecz teraz już dzban się przelał, bo zaatakowano media. Jest też więcej niż nieprawdopodobne, aby załapał się na jakieś stanowisko w UE - tam się dostały różne odpady z parlamentów krajowych, niektórzy mają sporo za uszami, ale.. Po pierwsze - pochodzą z państw "starej Unii", Po drugie - mieli nagrabione na mniejszą skalę. Po trzecie - nie zawiedli Merkel.

Gość lanser
dlatego ze nie moze a tam mzoe poza tym zlotowka to nie dolar. dolarow mozna sobie drukowac bo caly swiat ma w nich rezerwy a zlotowke jak bedziesz drukowac to stan ei sie smieciowym pieniadzem bo inflacja nas zje. co z tego ze bank wydrukuje 2 razy wiecej pieniedzy jak kupisz za to 2 razy mniej towaru. ta zaleznosc nie dotycyz dolar,euro, franka i jena. dlaczego gospodarka islandii prawie zbankrutowala w wyniku kryzysu a stanow nie ? no dlatego ze tam maja dolara a w islandii korone. poza tym w tej rozmowie byl watek o nielegalnym dodruku pieniadza. no i bank centralny ma stabilizowac kurs zlotowki a nie destabilizowac. juz byla raz afera fozz jak panstwo sobie skupowalo wlasne dlugi za wydrukowane pieniadze i co z teog wyniknelo ? kasa zginela winnych nie ma a dlug zostal. nbp moze sobie zysk wygenerowac w duzej mierze i zasilic budzet lub nie wystarczy ze skupuje i sprzedaje rezerwy nawet by mogl manipulowac kursem dolara czy euro i na tym zarabiac jesli bedzie podatny na naciski to kiedys bedzie premier jak kiedys ten z samobobrony albo jakis wariat w pisu i doprowadzi do tego ze za dolara zaplacisz 20zl. w kumunizmie recznie sterowano kursem walut i jakos zamozni nie bylismy :D w komunizmie kazdy mial kase tylko nic sie za nia nie dalo kupic a tam gdzie kursu nie dyktowal minister moglas kupic wszystko tylko przelicznik byl inny. dodruk pieniadza nic nie zmeinia jak nie ma pokrycia w towarze zmieni na chwile rzad wygra wybory a pozniej benzyna bedzie po 7zl bo placi sei za nia w dolarach a nei zlotowkach.

Gość gość
kłamią czy nie to i tak Tusk jest skończony w uni europejskiej merkel go już nie poprze stracił plecy dotarło do waszych zakutych łbów

Gość poziom0
jeszcze kilka lat temu polska złotówka była tak silna i miała wartość pieniądza, że do Polski ustawiały się kolejki na granicy i przybywali ukraińcy, Białorusini i szukali pracy na polskich plantacjach truskawki, porzeczki, malin, opłacało się przyjechać a dzisiaj plantatorzy w Polsce muszą zaorać swoje hektary, nie ma ludzi do zbierania owoców . już wkrótce banknotem 10 i 20 PLN będziemy przypalać papierosa albo podcierać zad za stodołą w wychodku

Gość lanser
wczoraj byles pracownikiem lotniska a dzisiaj co rolnikiem ? to nie byla zasluga twoich pisiorkow a balcerowicza bo to on byl prezesem nbp.

Gość poziom0
lanser co Ty łykasz na 'uspokojenie' ? gdzie napisałem, że jestem rolnikiem ? ale to nie jest wcale durny pomysł aby kupić łąki i pastwiska i pobierać KRUS