Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość gość
to jakis idiota, za Ciebie decyduje ?

Gość magdalenka 85
hehe moze nie idiota,bo jeden z najlepszych ginekologow na Slasku,ale jest nieco...dziwny;)

Gość lipcoweczka2015
Każdy lekarz ma swoje "widzimisię " :) mój np jest beznadziejny, ale dał mi skierowania na obciążenie glukozą, bleee, bez upomina nią się, szok :D urwałabym mu jajca, ale niestety jestem zbyt młoda i piękna żeby przez jego przyrodzenie skończyć w więzieniu :D lecę dziewczyny się szykować, dam wam znać po badaniu co i jak. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok, a bradykardia była zwykłą pomyłką.

Gość mama na kafe
U mnie tez chlopiec na 3 zdj w przyblizeniu w oddaleniu siusiak jak wole i patrze patrze i nie wierze ze zamiast corki synus ale dominik bedzie mial braciszka Karolka:-)

Gość magdalenka 85
to chyba bez wiedzy o siusiakach zostalam ja i Aga29

Gość lipcoweczka2015
Magdalenka nie mów hop bo ja mimo wszystko się jednak waham i mam wrażenie że robią mnie w konia :D nie widziałam że to dziewczynka ani na monitorze, ani zdjęcia nie dostałam, lekarz po prostu powiedział że siusiaka nie widzi wiec sugeruje dziewczynkę i żebym tego się trzymała, ale na opinii jednego lekarza świat się nie opiera :)

Gość Moniaaa2015
cześć dziewczyny. fajnie się macie, że znacie płeć, my też chcielibyśmy wiedzieć co kryje się w brzuszku :) jutro prawdopodobnie wybiorę się do lekarza na wizytę kontrolna i może wreszcie powie mi co i jak, umieramy z ciekawości :) uh.. cały dzień boli mnie głowa, wytrzymać się już tego nie da ;/

Gość Franiowa
No ja też nie wiem jeszcze co tam się kryje w brzuchu i czy ma siusiorka czy też nie..Ale może juz w poniedz sie dowiem :)Wizyta połówkowa nadchodzi! Kasiaminge - gratulacje!!Jak to mówia, Twój mąż to nie tylko technik, ale i specjalista, skoro potrafi wyprodukować i dziewczynkę i chłopca ;););) Ciekawe w czym mój się specjalizuje, hihi Moje maleństwo też dziś coś ciche, chyba trochę pości i nie tańczy za bardzo w środę popielcową..;) Trzymajcie się Kochane!!

Gość Monia lipiec
I ja dolaczam do nieposiadajacych wiedzy o plci. Dzis na godz 19 mam umowiona wizyte, jestem w srodku 18 tygodnia i mam gleboka nadzieje, ze dzis sie dowiem. Oby okazalo sie ze wszystko wporzadku:)

Gość Balancee
Ja połówkowe mam w marcu i może wtedy się dowiem kto tam siedzi:) najważniejsze żeby zdrowe donosić/doleżeć ;) Wiecie od wczoraj czuję zdecydowane ruchy! Praktycznie z dnia na dzień poczułam i dziś też kopie -normalnie ulga, cudowne uczucie, zawołałam m i jednego kopniaka nawet poczuł przez brzuch, dość nisko fika z 5 cm pod pępkiem. Staram się więcej leżeć ze względu na nisko położone łożysko, ale się nie da -ciężko patrzeć jak dom zarasta brudem i leżeć... Może polecicie jakąś wciągającą książkę, nie jestem wybredna:) Ost. pożyczyłam 6 w bibliotece z czego 3 to takie niewypały, przeczytałam, ale szkoda mi poświęconego na nie czasu.

Gość Fischka1988
Cześć dziewczyny! Ja wczoraj wieczorem miałam połówkowe. Z dzidziusiem wszystko dobrze. Lekarz potwierdził, że na 100% dziewczynka :) niestety moje łożysko się nie podniosło i jeśli za miesiąc nadal tak będzie czeka mnie cesarka już po 34 tygodniu!!! Leżeć nie muszę, ale mam się nie przemęczać, ze względu na to łożysko do końca ciąży na L4 i jeśli pojawi się plamienie to od razu do szpitala... na sygnale... mam nadzieję, że nic takiego do tego 34 tygodnia się nie wydarzy :) kasiaminge gratuluję syneczka :)

Gość gość
fiszka to odpoczywaj duzo, na pewno dotrwacie :)

Gość karolcia15031
fishka a czemu chcą Ci robić cc tak wcześnie? Myślałam że jak jest łożysko przodujące to szybciej idzie sie do szpitala żeby w razie porodu robić cc. Hm ja jestem ciekawa kiedy mnie lekarz wyśle szybciej do szpitala , ale mam nadzieje że max pare dni przed planowaną cc a nie miesiac prędzej bo chyba do głowy dostane w tym szpitalu .

Gość Madzialenna7
Ja tez dolaczam do niewiedzacych;) juz w przyszlym tygodniu w piatek;) ciekawa jestem bardzo;) a dzisiaj poczulam zdecydowane kopniaczki!! To bylo niesamowite;) popukalo mnie troszke i przestalo...;)

Gość aga29ipół
No to ja chyba jestem najostatniejsza :-( połowkowe mam dopiero 10marca, jak się wtedy nie dowiem to mnie ciekawość zje

Gość lipcoweczka2015
Hej dziewczyny :) u mnie MAŁA się rozbrykała :) kolejne potwierdzone info od innego lekarza że dziewczynka, akurat dzisiaj się pięknie pokazała :) mam zdjęcie dłoni, stópek no super :) serduszko wygląda na prawidłowo zbudowane, jeszcze czeka nas tylko echo w przyszłym tygodniu :) tętno wahało się między 150 a 130 wiec lekarz powiedział że w normie, jestem trochę spokojniejsza. Buziaki dla was i waszych maluszków :)

Gość magdalenka 85
wiem wiem najwazniejsze aby zdrowe ale macie jakies przeczucia???ja mysle,ze bede miala corke,zobaczymy,ale takie mam przeczucie i jeszcze nikomu o tym nie gadalam

Gość magdalenka 85
jutro mam wizyte,ale jak kolo mi nie powiem co tam widzi to go przywiaze do usg puki mi nie powie stary uparciuch:D

Gość aga29ipół
Ja najpierw przeczuwalam chłopca, potem dziewczynkę a teraz to już sama nie wiem. Lipcoweczka w którym tyg będziesz robić echo serca. Ja planuje zrobić w 21 tygodniu i się zastanawiam jak tobie lekarz kazał. Mi powiedział ze tak będzie ok.

Gość Monia lipiec
Hej dziewczyny wrocilam od lekarza, przybywa Nam jedna kobietka wiecej bo moja gin zdecydowanie podejrzewa dziewczynke:) a ja przeczuwalam chlopca:p ale to pierwsze dziecko wiec brak mi roznicy, radosc ogromna:) mam problemy z tarczyca i dostalam leki ale jest ok:)

Gość lipcoweczka2015
Echo wypada mi na 22 tydzień, ale lekarz mówił że robić je można od 20 tygodnia w sensie że najlepiej :) ale tak sama z siebie robisz? Czy masz jakieś wskazania do tego?

Gość aga29ipół
Jak miałam usg w 12 tyg to lekarz stwierdził obecna fale wsteczna w przewodzie zylnym. Powiedział ze przy prawidłowych parametrach przeziernosci i reszty co wtedy się bada nie ma się czym martwić bo zazwyczaj świadczy to jeszcze o niedojrzalosci łożyska, ale czasem (bardzo rzadko) zdarza się że może byc oznaką wady serduszka. Powiedział ze na polowkowym bardzo dokładnie zbada serce i wspomniał wtedy o możliwości zrobienia echo serca. Nawet jak nie będzie miał zastrzeżeń do serduszka to i tak chce zrobić dla pewności bo inaczej bym sobie nie darowała. Wiec raczej jego zdaniem wskazań narazie nie ma, ale ja wolę zrobić jedno badanie za dużo niż jedno za mało. Taka jestem :-)

Gość lipcoweczka2015
Nie no wiadomo :) ja juz kiedyś zanim dowiedziałam się o problemach małej z tętnem pytałam tutaj czy na połówkowych jest też możliwość zrobienia echa serca bo chciałam zrobić tak z ciekawości na wszelki wypadek. Tylko niestety echo jest drogie i dla mnie to spory wydatek skoro jesteś sama, ale że pokazały się jakieś problemy, mam w bliskiej rodzinie kogoś z wadą, ojciec dziecka co się okazało też to zlecili mi echo na fundusz. No przy takiej sytuacji zrobiłabym je też odpłatnie wiadomo. XX Wczoraj na tym usg jak lekarz oglądał główkę dziecka to tak mi na coś przycisnął że pisnęłam i podskoczyłam z bólu nie wiem chyba jakiś nerw, a mała tak się wkurzyła że nawalała go ile wlezie :) ma temperamencik skubana :D

Gość lipcoweczka2015
A jak dziewczyny u was z mdłościami? Są jeszcze? U mnie powróciły i nie chcą się skubane odczepić. Chyba jednak teoria że ciągle wymioty zwiastują dziewczynkę to prawda :)

Gość aga29ipół
Ja nie wymiotowalam wcale ani teraz ani w pierwszej ciąży. Mam córeczkę a w brzuchu nie wiem kogo :-)

Gość kasiaminge
Ja tam mam mdlosci jeszcze czasem :-p a w brzuchu chlopczyk. Z drugiej strony mowia ze jak pryszcze sie robia to dziewczynka bo zabiera urode - ja mam pryszcze i chopca :-) takze chyba z tymi przepowiedniami nie ma regul haha

Gość magdalenka 85
Ja dwa dni temu zmulona lecialam do wc.ale ja to okropnie wymiotowalam.Nadal sie martwie bo schudlam pol kilo.Mam18 tydzien-choc lekarz twierdzi,ze to i tak na wyrost bo ciza jest mlodsza o jakies10dni. Ja tez mam pierwsze dzieciatko i mi jedno tylko nawet takiego przeczucia nie mam kto bedzie. A kiedy wybieracie sie na zakupy?ja planuje maj.nic nie mam dla dzidziucha i dopiero tak w7mym cos kupie,a u Was

Gość ja077
Ja mam dziś zły dzień- całą noc nie spałam- miałam debilne sny mocno realistyczne (m.in. że poroniłam). A teraz czuję wielki niepokój. A jeszcze dziś wizyta u dentysty, bo boli mnie ząb, który był leczony kanałowo, więc nie powinien boleć. Wczoraj byłam na basenie, trochę popływałam, ale wieczorem podbrzusze mocniej bolało i nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego. U mnie też 18 tydzień, połówkowe 9 marca

Gość magdalenka 85
Ja 77-mam ostatnio tak realistyczne sny i co noc mi sie cos sni.jak sie budze jestem skolowana.Pozno chodze spac,kolo1-2,potem spie do10.jak ja nie lubie tak dlugo spac:/ W drugim trym powinno bez szkody dla dziecka przejsc leczenie zeba.a ja zaluje,ze przed ciaza nie usunelam jednego jedynego ubytku

mnie irytuje to, że tego zęba leczyłam już kilka razy (i wydałam na niego ponad 2 tyś zł w sumie), bo przy pierwszym kanałowym leczeniu dentystka ułamała narzędzie i mi je zostawiła w kanale zęba oczywiście nie mówiąc mi o tym. Po roku zaczęło boleć i spędziłam 4 sesje po 2 godz na fotelu u kolejnego dentysty próbując wyjąć to cholerstwo, co się nie udało. Dopiero kilka miesięcy temu jeszcze innej dentystce to się udało. A teraz znowu boli. Za tą kasę miałabym już implant zamiast tej bolącej martwej skorupy zęba.