Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość mama na kafe
Te przepowiednie nie sa sprawdzone jem slodkie jestem mega brzydka w tej ciazy pryszcze i wgl..a jednak syn nie wierze w to bo poprzednia ciaza byla odwrotna i syn chociaz mam zdj siusiaka z daleka i bliska to nie uwierze dopuki nie zobacze go w lipcu na zywo:-) :-) :-) zjadlam paczka i kopie:-) :-) :-)

Gość lipcoweczka2015
Magdalenka ja juz mam trochę rzeczy bo wolę dmuchać na zimne, jakieś kocyki, ciuszki, wanienke, becik i takie tam. Łóżeczko tez juz zamówiłam :) XX chore zęby w ciąży to porażka, mnie jak złapał ból to nie wiedziałam jak mam na imię. Teraz też czasami pobolewa ale go leczę bo bez dentysty by się raczej nie obyło. XX ja wyglądam chyba dobrze jak na dziewczynkę, schudłam, włosy mi się zagęściły i urosły, jedyny minus to to że jestem strasznie blada, no i mam brzucho pod nosem :) właśnie dziewczyny pamiętacie o mierzeniu?

Gość magdalenka 85
No to juz5miesiac,ale jakas taka nieprzekonana do zakupow jestem:/boje sie ze pokupuje a potem cos sie stanie:(

Gość aga29ipół
Magdalenko ja to dużych rzeczy nie potrzebuje, bo wszystko mam po corce. Potrzebne mi będą drobiazgi jakieś do higieny osobistej maluszka, nowa posciel no i wiadomo ubranka. A z ubrankami czekam do polowkowego. Jak będzie dziewczynka to potrzeba mi niewiele bo przy córce niektóre rzeczy użyłam raz czy dwa i są niezniszczone, a jak będzie chłopiec to potrzebna mi będzie wszystko bo prawie nic się nie będzie nadawało z tego co mam. I z tymi ubrankami to nie będę czekać tylko będę kupować co mi się spodoba. Z córką od razu kupiłam do rozmiaru 68 bo na początku dziecko szybko rośnie a nie zawsze ma się chęć i możliwość robienia zakupów z maluchem. Duże rzeczy w pierwszej ciąży tez kupowałam ok 7 miesiąca i od razu radzę złożyć łóżeczko i gdzieś wystawiać żeby się wywietrzylo bo niby te lakiery są ekologiczne ale i tak moim zdaniem śmierdzą. A i jeszcze polecam ręczniki z Ikei bo te standardowe 75x75 starcza na 3 miesiące a potem są za male. http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50264263/ :-)

Gość aga29ipół
Magdalenka grunt to pozytywne nastawienie :-) będzie ok, bo musi być :-) A jeśli chodzi o sny to dziś w nocy śniło mi się usg. Podobno będzie dziewczynka :-)

Gość lipcoweczka2015
No właśnie jak tylko przyjdzie to łóżeczko to biorę się za składanie tylko musze jakiegoś chłopa do tego wynająć :) ja tam jestem zdania że co ma być to będzie, w sensie nie ma co się sugerować że coś się stanie bo sami w ten sposób ściągamy na siebie nieszczęścia. Równie dobrze są sytuacje kiedy dziecko odchodzi podczas porodu kierując się myśleniem zapeszenia trzeba było by robić zakupy dla malucha po porodzie. Ja tak jak mówiłam juz kompletuje a gdyby miało się coś złego (odpukać w niemalowane) stać to zawsze mogę to komuś oddać. XX co do snów to mam bardzo często jakieś sny właśnie związane z usg, a kiedyś nawet pisałam że śniło mi się że lekarz powiedział - DZIEWCZYNKA :) wydaje mi się że matczyne przeczucia są nieomylne :P przynajmniej u mnie się sprawdziły bo od początku mojego bycia w tym wątku jęczałam że mnie oszukują i wiem że to dziewuszka :)

Gość aga29ipół
No to zobaczymy mi z tych moich snów wyjdzie. Mi to jest wszystko jedno ale córka marzy o siostrzyczce a mąż o drugiej córce :-)

Gość mama na kafe
Ja bym chyba chciala coreczke maz tego pragnie a lekarz pow ze synek ja mam nadzieje malutka ze sie to zmieni:-) :-)

Gość Madzialenna7
Ja licze na synka...;) A co do tych przepowiedni to ja mam w ogole zmiksowane wszystko;p

Gość magdalenka 85
Bylam u gina.PH moczu za wysokie-grozi to zspaleniem pecherza(8.5) Powiem Wam probowal,jezdzil ta glowica,serduszko pieknie bije,przeplyw dal na glos i bilo i przeplywalo az znow lze uronilam.... Najpierw spytal co chcemy-ja ze mi obojetnie a mezowi weszlam w zdanie i mowie,ze chce chlopaka i...pokiwal mu na tak,pokazal tego siuraczka!widzialam,a potem zmienil glowice i....mowi,ze to chyba wargi sromowe hahaha 5ego nastepna wizyta,6ego polowkowe. Haha nadal nic nie wiem:D co za dziecko

Gość Balancee
Magdalena płci to chyba lepiej w ogóle nie znać, niż znać błędną, ja też jeszcze nie wiem. Ja od początku mam pH 8 i do niedawna nic się nie działo, ale wczoraj odebrałam wyniki z badania moczu i: nieliczne bakterie, leukocyty... masakra jakaś, jak nie bakterie w pochwie to w moczu, albo jedno i drugie na raz, że o łożysku nie wspomnę. Jak te kobiety kiedyś przechodziły ciążę, gdy ich tyle nie badano? a i cholesterol sobie zrobiłam LDL 157 na normę do115

Gość aga29ipół
No to niezły znawca z tego Twojego doktorka Magdalenko. Może następnym razem mu się uda :-)

Gość Balancee
Mój mąż się śmieje, że płeć to sobie wybierze jak się urodzi. Może będzie mieć siusiaka a zechce być dziewczynką... ;))) Hahah

Gość magdalenka 85
Balance to jes w normie bo ldl czy hdl powiekszaja sie o35%-50% kobietom w ciazy bo maja swoja funkcje w pracy w lozysku wiec sa to wartosci bez zmartwien. Aga29ah ten moj doktorek,smietny czlowie,ale z taka iloscia pacjentek nigdy nikogo nie pamieta.dzis mnie skarcil ze jem duzo slodkiego,ze mam tzkie ph a ja mu gadam,ze to ja od tych trojglicerydow hehe a bylam przedwczorak u niego w szpitalu!

Gość mamasitka
wlasnie wrocilam z polowkowego, dziecko zdrowe, miala byc dziewczynka a jednak bedzie synuś :D

Gość aga29ipół
To chyba w sumie wole jeszcze poczekać na poznanie płci niż ma się ciągle zmieniać. Wogole jak lekarze nie są pewni to po co gadają. Najpierw się kobieta nastawi, a potem nie jednak nie. Od poprzedniej wizyty płeć się zmieniła. No masakra jakaś :-/

Gość magdalenka 85
dzien dobry,spac nie moge:) psy od rana mnie budzily hehe to sobie tak leze

Gość mama na kafe
Ja od wczoraj czuje ruchy pod dlonia. Moj maz to lubi i czeka na mocniejsze kopniaki:-)

Gość magdalenka 85
mama na kafe-->a ja to nic nie czuje,a moze czuje a nie wiem,ze to dziecko;) dobra ide na spacerek

Gość KtosiowaMama
Cześć dziewczyny:-) od dłuższego czasu Was "podczytuje", aż wreszcie postanowiłam sama napisać... mam nadzieję, że zostanę przyjęta do Waszego grona:-) termin porodu wg ostatniego usg mam na 20 lipca:-)

Gość magdalenka 85
czesc Ktosiowa-bedzie nam razniej:)ktore dziecko?

Gość KtosiowaMama
Pierwsze:-) podczas ostatniej wizyty lekarz powiedział,że na 80% chłopak, w środę mam usg więc mam nadzieję, że się potwierdzi.

Gość Franiowa
Witajcie w piekny śłoneczny piątek :) Ktosiowa- witamy w gronie Lipcówek! Ja wczoraj odebrałam badanie krwi i moczu, no i wciąż jest anemia, ale tego się spodziewałam, no i niestety nadal liczne bakterie w moczu..Rety, ciekawe czy mój gin jakoś na to zareaguje, czy znowu zignowuje..ten facet czasem mnie zastanawia.. Nic, sama będę musiała na niego nacisnąć, żeby coś z tym zrobił, chociaż nie cierpię globulek, bleee! A jutro weselisko :):):):):):)

Gość mama na kafe
Wiecie co lekarka ostatnio na wizycie do mnie z tekstem to Ty juz czujesz ruchy a sie nie chwalisz a ja ze wlasnie nie czuje a ona ze musze czuc:-) i ze jakbym niebyla taka zabiegana to juz dawno bym czula zebym sie polozyla po wizycie i rzeczywiscie zaczelam czuc jak kopie a wczoraj polozylam reke na brzuchu i poczulam pod dlonia puzniej maz z tekstem ,,kopie":-) :-) a ja no musi :-) :-) :-) magdalenka jak bedziesz odpoczywac zjedz ciacho albo cos i posluchaj swojego ciala:-)

Gość ja077
Franiowa zrób posiew moczu- u mnie też wychodzą bakterie w ogólnym badaniu moczu i za pierwszym razem w posiewie też wyszły, ale po kuracji antybiotykiem przy kolejnym badaniu posiew był czysty (choć w ogólnym znowu niby były). Nie każde bakterie w moczu są patologiczne. Posiew to u mnie 23 zł więc nie majątek, na wyniki czeka się koło tygodnia, a wiadomo na czym się stoi. Mój gin też ignorował bakterie do czasu aż mu przyniosłam posiew.

Gość KtosiowaMama
Dziewczyny, a co ile średnio macie wizytę u gina? Ja na środową czekam prawie 5 tygodni. Lekarz powiedział, że jest ok i na następna wizytę mam zrobić wszystkie badania.

Gość lipcoweczka2015
Ja mam wizyty co dwa tygodnie, ale mój gin jak mnie widzi to chyba płakać mu się chce że to znowu ja bo ciągle się z nim kłóce taki przygłup :P tez robiłam ostatnio posiew i wyszło mi że czysto, a w ogólnym moczu że liczne bakterie, ale to chyba normalne? Nie wiem nie znam się , a od swojego konowała się nie dowiem. XX dziewczyny mam okropny problem, może któraś z was też tak ma, mała kopie mnie strasznie nisko czuje te ruchy prawie że w pochwie, do tego dzisiaj zauważyłam że mam strasznie opuchnięte krocze :/ szukałam jakiś informacji o tym ale wszędzie piszą o takich późniejszych tygodniach +30 że to podobno od ciężaru dzidziusia. Moja na razie to kruszynka bo waży 400 g Wiec to raczej nie od tego. Miała lub ma któraś z was podobnie?

Gość aga29ipół
Ja mam wizyty co 4 tygodnie. A jesli chodzi o badanie moczu to na pierwszej wizycie doktorek mnie przeszkolil jak mam pobierać próbki.

Gość Franiowa
Ja077 - dzieki za radę. Na pewno zrobię w nast tyg ten posiew. Dla samej siebie, pewności i spokoju! bo nie ukrywam, że trochę mnie to niepoki, bo kiedyś bardzo często dokuczeły mi jakieś infekcje:( Ja mam wizyty dokładnie co 4 tyg. Czas się pioruńsko dłuży przez ten cały m-c czekania.. Lipcóweczka, ja tak miałam w pierwszej ciązy,ale faktycznie ok. 30 tyg, zanim mały się nie przekręcił głową w dół. Czułam bardzo nisko kopnięcia, nie było to przyjemne. Co prawda nie miałam opuchniętego krocza, ale słabo to wspominam.Może rośnie ci mistryni skoku o tyczce z mega długimi nogami..;) Aga, uświadomisz nas pls?