Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zlego jest w wodach smakowych badz kupnych sokach?

Polecane posty

Gość gość

mam na mysli tkaie soki do rozpuszczania z woda. Co prawda wiem, ze to nie jest jakies super zdrowe ale przeciez nie zrobie sama soku malinowego, bo nie mam swoich malin, a latem maliny tanie nie byly. Poza tym nie mam gdzie sloikow trzymac wiec nie mam zadnych przetworow. Lubie czasem jednak wypic wode smakowe i dziecku tez pozwalam podobnie wode z sokiem, ma juz 10 lat i jakos nie widze zeby cierpial z tego powodu.

Pierdyliard glukoczegośtam, osiemnaście dm3 fruktoczegośtamjeszcze oraz miliard mililitrów skrobiobutanów. Czekaj, zaraz Cię ekomatki uświadomią jaki syf pakujesz w siebie i swoją rodzinę :D 🖐️

Gość gość
jak lubisz podawać dziecku i sama pic sztuczny aromat i syrop glukozowo-fruktozowyn to ok:D ewentualnie jeszcze jakiś konsertwant Ja wolę wypic wodę lub dok 100% bez sztucznych dodatków

Gość gość
I co myslisz ze jak napijesz sie soku na ktorym jest napisane 100% to ze to jest super zdrowe? Nawet jesli producent zrobi taki sok (a nie zrobi bo mu sie to po prostu nie opłaca) to zobacz ile cukru w siebie pakujesz. Lepiej sie napić soku rozcieńczonego zwykła woda niz sok 100% owoców.

Gość gość
i co sie stanie jak dziecko sie napije czasem odrobine syropu glukozowo-fruktozowego (?), bo w takiej szklance jednej nie ma tego przeciez nie wiadomo ile. Ja lubie wody smakowe czesto sama do mineralnej gazowanej dodam pomarancze czy cytryne ale czasem kupie albo wlasnie ten gesty sok do rozpuszczania ktorego sama nie zrobie przeciez

Gość gość
ten syrop to mega syf uzalezniający. Po co go pic jak nie trzeba? Sok jest na pewno lepszy niż coś o aromacie owoców:P sztucznie zabariowione i utrwalone chemicznie

Gość gość
no i? pytam sie co sie stanie jak czlowiek czasem sie tego napije. Nic przeciez. Przeciez nie pijac tego nie jestes od nikogo lepsza, nie chcesz to nie pij ale nie krytykuj innych. Wiele rzeczy robic nie trzeba ale ludzie robia to dla przyjemnosci:P

Nie wiem jak pani wyżej, ale ja wyciskam sok z kropli wody. Nie piję tego syfu przepływającego przez polskie, zardzewiałe rurociągi, wydrążam z wody to, co najlepsze ❤️ :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Tam po prostu nie ma nic dobrego. Okazjonalnie, z raz na tydzień szklankę można wypić, ale są osoby, dla których coś takiego jest codziennością :/

Gość gość
mozesz nawet pić wodę ze ścieków. Ale nie wmawiaj sobie, że to ma jakikolwiek sens. Szczególnie, że masz wybór, dawac dziecku coś co ma jakaś wartośc albo sztycznie barwiony i dosladzany syf. Jak zaplacisz kilka rachunków za stomatologa t o pomyslisz skad się próchnica bierze.

Gość gość
moj 10 latek nie ma prochnicy, malo tego moze cie zdziwie ale jestem po 30 i mam tylko jedna plombe. Sens? nie rozsmieszaj mnie:D picie alkoholu tez zdrowe nie jest aczkolwiek robimy to dla przyjemnosci raz na jakis czas

Gość gość
To prosta droga do RAKA.