Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawienie 2 latka

Polecane posty

Gość gość

do tej pory udało mi się ograniczyć karmienia do 2-3 w ciągu doby (tzn dziecko domaga się w nocy i tylko wtedy dostaje) w dzień już nie karmię ale chciałabym zakończyć też te nocne karmienia i moje pytanie jest takie czym posmarować piersi żeby dziecko tego nie lubiło - znam swoje dziecko i wiem że tylko to zadziała zaznaczam że nie może to być nic jadalnego typu musztarda cytryna itp bo dziecko je wszystko pediatra poleciła na kilka dni rozstanie z dzieckiem - ale to absolutnie nie wchodzi w grę myślałam o środku na obgryzanie paznokci ale to jest lakier i boję się że zaszkodzi dziecku

Gość gośćinka
Po prostu musisz się dwie, trzy noce przemęczyć, powiedzieć, że nie bo nie ma mleczka bo cici zachorowały i powtarzać to w kółko. Moja córka bezboleśnie to przeżyła, powiedziałam jej że nie ma mleczka w cici bo zapomniałam kupić a ona tylko powiedziała aha (wcześniej nakarmiłam ją kaszką przed snem więc głodna nie była) odwróciła się i zasnęła ja ją tylko głaskałam po pleckach. I to był koniec. Drugiego wieczory zapytała czy jest a ja powiedziałąm, że juz takiego mleczka nie ma w sklepie i że mogę kupić i dać jej inne jutro, zaczęłam jej dawać lekkie kakao w ciągu dnia, to była taka jakby zamiana:) Z synkiem było juz gorzej, bo on nie rozumiał odmowy i był płacz budzenie się, ale byłam twarda. W drugą noc było mniej tego płaczu, aż całkiem się z tym pogodził. Ale budzenie się zostało do dzisiaj, mój synek często w nocy chce pić. Często też prosi o kawałek chlebka którego nawet nie zje do końca ale posmokcze, i tak zaśnie z tym chlebkiem przytulony do niego :) A ma 5 lat:) Różnie dzieci przechodzą, pewnie pierwsza noc jest najgorsza, ale gdy będzie konsekwentna to się uporasz w kilka dni i będzie spokój :)

Gość gość
co zachorowało???

Gość gość
No jak co? Cici!! A Twoje dziecko nie zna takiego języka? Tany tany, opa opa, cici??????:) :D

Gość gość
nie, my używamy języka polskiego

Gość gość
A ja używam cici moje dziecko zrozumiało, a to jakiego ty języka używasz i czy rozumiesz mój to mnie szczególnie nie obchodzi:P

Gość gość
pociązowe zapalenie mózgu :-o jak oduczyć dwulatka? normlanie-nie ma cyca i koniec.tepe niektóre matki. cici ci zachorowało? nie mózg- jaki mózg?

Gość gośćinka
Wielce oświecony i wszech mądry gościu nikt ci nie nakazuje rozmowy z nami tępymi matkami z chorym mózgiem :)

Lakier gorzki paluszek-ale jest to tak wstretne ze dziecko nawet moze zwymiotowac.gwarantuje ze piersi juz nie zechce.brutalne ale skuteczne

Gość gość
to wy macie takie głupie dzieci że się im po ludzku wytłumaczyć nie da???

Gość gość
Do dziecka trzeba mowic normalnie, tylko wtedy dziecko sam bedzie mowilo ladnie. Co to w ogole za jezyk?

2 latka dziecko cięzko oduczyć,mój miał 6 miesięcy i trwało to tydzień, tyle że nie miał tez problemu z butelką

Gość gość
dzięki za odpowiedzi do daria123 a to jej nie zaszkodzi??? bo z paznokci to raczej dziecko nie zliże tyle co z piesi tłumaczenie do mojego dziecka za bardzo nie dotrze wiem że musi się przekonać że nie ma mleka że jest niedobre czy inne rzeczy które wymyślę taki charakter :) kolację zjada normalnie ale i moim zdaniem nie jest głodne i tak mimo wszystko musi być mleko przed spaniem

ja mysle zebys jej nie dawała juz piersi wytłumacz jej bo tak to bedziesz ulegać,odstawiasz dzis i koniec pare dni popłacze ale lepsze to niz odstawianie stopniowo bo to stopniowo moze trwac do 4 lat:/ tak jak moja kolezanka

Gość gość
jak chcesz czyms smarowac, to może aftin? Syn miał go na pleśniawki, jak był malutki, musiałam tym też brodawki po karmieniu smarować. Paskudne to było. Ale na pewno nie zaszkodzi. Ani dziecku, ani Tobie.

Gość gość
stopniowo to już z 2-3 msc zmniejszałam żeby nie było takiego szoku cóż przyjdzie mi teraz uzbroić się w cierpliwość :) melisę już kupiłam ;)

2 latek je w nocy? Chryste :O "cici zachorowało" mnie rozpierdzieliło na łopatki haha i "posmakocze" damn :O niektóre to mają gąbki zamiast mózgu

Gość gość
Jakoś nie widziałam jeszcze żadnego nastolatka ani dorosłego który mówiłby cici, tany tany, am am itp :P Całe pokolenia wychowały się na takich zdrobnieniach i jakoś nie mają problemów z mówieniem. To co się tak czepiacie? Ja mówię do mojego synka normalnie i też używam takich skrótów i widzę że on rozumie obydwie formy, ale podejrzewam że łatwiej mu będzie początkowo powiedzieć am niż jeść. Zamiast doradzić dziewczynie to tylko wyśmiewać umiecie. Ja niestety nie wiem jak odstawić dwulatka, bo odstawiałam jak mały miał 7 miesięcy. Teraz ma 14 i po prostu jak się budzi nie podaję mu jedzenia w nocy tylko wodę a jak nie chce wody to nic i biorę go na przetrzymanie.