Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzataczka nigdy nie bedzie lepsza od lekarza, prawnika, inzyniera

Polecane posty

Gość Killerow__dwoch
Większość też nie ma pojęcia o stalinizmie i realiach AK po wojnie dlatego tak pierdzieli zwłaszcza ta od Beaty Tyszkiewicz. xxxx bo stalin wielkim wodzem byl i dzielnie zarzadzal bratnim ktajem naszych najlepszych przyjaciol czego dowod dano polakom w postac****erlowskich popluczyn do dzis zakulisowo sterujacych krajem

Gość gość
dwa lata w Toledo :( masakra

Gość gość
hh29 tera se gugluje toledo, NKWD, żołnierze wyklęci, stalinizm, owilrz i AK :D co tam nie przegrzały ci się styki? zatkało jak cię oczytana istoto z gó/wnianym pojęciem o świecie :D pozdrawiam tę dziewczynę od babci mój dziadek też był w AK i też siedział, a potem przez długie lata miał zamknięte wszędzie drzwi, bo się ujawnił na apel swojego dowódcy. Czołem!

Gość gość
Dziewczyno od babci z AK. Pozdrawia prawnuczka zamordowanego przez Niemców profesora . Twoja babcia musiała być wspaniałą kobietą :)

Gość gość
czym tu sie chwalic? babcia czy dziadkiem w toledo? bardzo wspolczuje, bo nawet wyobrazic sobie nie potrafie jaki to musial byc dla tych ludzi koszmar (wiem co to toledo nie musialam w google szukac). Jednak chwalic to by sie mozna bylo sprytna babka ktora i patriotka byla i zlapac sie nie dala. A juz ujawnienie sie czyjegos dziadka na zadanie dowodcy jest w ogole bezsensowane:O jakby mu kazal skczyc z okna to tez by skoczyl?

Gość gość
ciekawe czym sie hh29 moze pochwalic o swojej babce? gdzies pisala o sprzataczkach, ktore wlaza bogatym mezczyzna do lozka, cos mi sie wydaje, ze jej babka nie jedna taka fuche u szwabow miala:)

Gość gość
hh29 a pochwal się kim był twoj dziadek i babcia?

Gość gość
mgr przed nazwiskiem nie gwarantuje że ktoś jest inteligentny, oczytany, czy kulturalny, w dzisiejszych czasach, jak masz trochę kasy, to skończysz prywatne studia i masz mgr przed nazwiskiem.

Gość gość
Szmaty z kafe znow maja gdzie jadem rzygac :D

Gość gość
hh29 z kim się zadajesz - tym sie stajesz :D

Gość ja od dziadka
gość dziś nikt się nie chwali tylko piszemy na temat i przytaczamy przykłady i po raz kolejny napisze tu DOUCZ SIĘ! Żołnierze się ujawniali, bo dowódcom powiedziano, że ich ludzie będą wtedy bezpieczni, a jak zostaną wykryci przez władze to kulka w łeb na miejscu. Bezpieczeństwo ujawnionym zapewniały specjalne oficjalne dekrety, nowe władze, sami Polacy. Ci ludzie mieli na to papiery nikt się nie spodziewał, że będzie aresztowany, wolał się ujawnić niz byc wsypanym i zamordowanym. My to dzisiaj wiemy, ze tak ich potraktowano ale wtedy nikt nie wiedział. Kuźwa czy czegoś was w tych szkołach jeszcze uczą czy tylko fryzury przed deszczem tam chowacie :o

Gość gość
14:47 Jednak chwalic to by sie mozna bylo sprytna babka ktora i patriotka byla i zlapac sie nie dala x nie wiesz jak moja babcia trafiła do aresztu i jak została złapana, poza tym jakby się to nie stało to nie jest powód do wstydu, a twoje słowa są tak samo głupie i jadowite jak ty.

a to jest temat o babciach z ak, czy o sprzataczkach i lekarzach ;)? bo jeden gosc soe tu napalil do opowiesci o babci, zaraz zacznie o dziadku i wujku :D.

Gość gość
hh29 żal doope sciska, co? Nie posr...j sie przypadkiem :D

Gość gość
14:47 następny debil który z historii uciekał :(

Gość gość
hh29 chodzi o to aby nie oceniać ludzi po tym czym się zajmują, bo niejedna sprzątaczka lepszy może mieć łeb od ciebie. O tym jest temat, a jeżeli dalej nie widzisz związku historii mojej babci z tematem to żal mi cię, poza tym nie napaliłam się do opowieści tylko SAMA TY mnie zapytałaś jak to się stało, że moja babcia tak wylądowała więc o co ci chodzi?

Gość gość
hh29 nie wiesz jak wybrnąć i odwracasz kota ogonem w denny sposób prześmiewasz laskę, a sama ją zapytałaś o babcię :o ona tylko ci odpowiedziała.

Gość gość
Dajcie spokój juz hh29. Znowu dziewczyna leków nie wzieła.

a co to znaczy lepsza? Różnie się ludziom życie układa, nie zawód wykonywany czy wyuczony świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem. Sama jestem po polibudzie i nie powiedziałabym, ze jesteśmy "lepsi" od sprzątaczki. Chore wartościowanie ludzi...

15:32, ja zapytalam jednym zdaniem, a ty juz druga strona peanow na temat babci... zwroc tylko uwage, jasnie pani, ze tamten ustroj byl totalitarny, twoja babcie celowo niszczono... chcesz to porownywac z dzisiejszymi czasami??

Gość gość
Lepsza dobra sprzątaczka niż kiepski lekarz. Najważniejsza jest kultura i szacunek do innych ludzi. Nie jestem sfrustrowana sprzątaczka, jestem studentka i mam 21 lat :)

Gość gość
hh29 Tu jest mowa w tytule "nigdy nie będzie lepsza" czyli w każdych czasach moja droga i wolałam dokładniej opisać tę historię żebyś mi nie wyleciała z obelgami. Jeżeli ci sprawiłam trudność zbyt długim tekstem i nie przywykłaś do czytania więcej niż pięciu linijek to przepraszam ale jak widzisz inni przeczytali i się zainteresowali. Nikt nie zaprotestował i się nie uczepił tak głupio jak ty :)

Gość gość
przecież zawód nie ma wpływu na to jakim jest się człowiekiem, co najwyżej może być dla nas przepustka do lepszych pieniedzy, ale nie do bycia lepszym człowiekiem.

Gość gość
hh ty już nic nie pisz bo słoma z butów na kilometr ci wystaje jełopie

16:13, mysle, ze autorka tego tematu piszac "nigdy" miala na mysli czasy normalne, a nie czasy dyktatury czy totalitaryzmu. w nienormalnych czasach wszystko postawione jest na glowie ;). w normalnych czasach drabina spoleczna wyglada jak wyglada, czyli lekarz jest rednio bardziej inteligentny i bardziej na poziomie niz sprzataczka. acha, nawet w prlu, zeby byc lekarzem, trzeba bylo miec studia medyczne ;). czyli mimo wszystko lekarza sprzataczka mogli zrobic, a sprzataczki lekarzem nie ;).

Gość gośćona
Jestem sprzątaczką, znam jeden obcy język ponieważ, uważam że to jest podstawa i wstyd nie znać chociaż angielskiego, ale za to widzę mnóstwo lekarzy, urzędników, inżynierów którzy tego jednego języka nie znają i potrzebują tłumacza gdy pojawi się jakiś obcokrajowiec. Ale ok oni może nie mają do tego głowy, chociaż uważam, że na pewnych stanowiskach powinno to być wymagane. Niestety u nas pracę załatwia się bardziej przez znajomości, takie są realia w Polsce. Obucie i kultura to są cechy nabyte w domu, Potem już trudno taklą osobę "wychować" Ty autorko nie zostałaś odpowiednio wychowana w domu i teraz Tobie tylko się wydaje, że jesteś obyta i masz kulturę :) Ty nawet nie wiesz co to znaczy obycie i kultura, a do tego twoje pojęcie o życiu jest zerowe:)

Gość gość
dlaczego wy sie tej biednej hh czepiacie? nic zlego tu nie napisala, a to, ze jej babka szwabom dawala? tez mi cos:D wiekszosc bab tak sobie kiedys radzila. hh29 zle zostala wychowana? dobrze, siedzi na d***e zachodzi w ciaze co 2 latka, nie zajmuje sie dzieckiem, maz pieniadze daje. to zle? ustawilo sie dziewcze.

Gość gośćona
I jeszcze chciałam tylko dodać że nie czuję się lepsza od lekarzy czy inżynierów ale nie czuję się też gorsza i nie bardzo rozumiem dlaczego według autorki powinnam się tak czuć. Każdy żyje po swojemu, nikogo nie krzywdzę, jestem uczciwym człowiekiem, staram się być dla innych dobra i myślę, że to jest ważniejsze niż zawód czy rodzaj wykształcenia.

Gość gość
zawod nauczyciela czy lektora to zaden pretizowy zawod:D kazdy glupi moze byc lektorem czy nauczycielem. Lekarzem ok, rozumiem, ze trzeba miec troche talentu, inteligencje, ale nauczycielem? czy lektorem? dla mnie to zawod jak kazdy na tym samym pziomie co kasjerka, sprzataczka. Zostanie prawnikiem tez nie wymaga jakiejs super inteligencji, ale zeby zrobic aplikacje to juz trzeba miec albo znajomosci albo byc wybitnie zdolnym. Lekarz, adwokat, inzynier, architekt- tak te zawody wymagają inteligencji większej niz przecietna, ale nie nauczycielka czy jakas pozal sie boze lektorka:D