Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzataczka nigdy nie bedzie lepsza od lekarza, prawnika, inzyniera

Polecane posty

Gość gość
masz rację, nie będzie lepsza od lekarza... Nie umiem tyle gorzałki w siebie wlać ile moja pani doktor u której sprzątam dorabiając sobie do emerytury. Dorabiam sobie, bo chcę zwiedzać Świat - z emerytury nie wystarcza, ale poświęcając kilka godzin tygodniowo stać mnie na wojaże i poznawanie innych kultur. Czy pani doktor, ciągle po spożywaniu trunków[ i pracująca na kacu] jest ode mnie lepsza? Ja trzeźwa sprzątaczka, ona ordynator ...

Gość gość
Moim zdaniem kazdy kto pracuje uczciwie powinien dostawac pensje, ktora pozwoli normalnie zyc. Gdzie tu za 1200 zl wynajac lokum, wziac kredyt i jeszcze za to zyc?

Gość gość
I tak każdy zdechnie, będzie śmierdzącym rozkładającym się trupem i zeżrą go robale, bez względu na to czy to inżynier, lekarz, sprzątaczka, król, prezes, dyrektor czy śmieciarz, to każdy kiedyś umrze, więc pod względem śmierci wszyscy są równi i to jest sprawiedliwe i bardzo dobrze :) Dlatego śmieszy mnie takie wywyższanie się inżynierów czy lekarzy, bo oni nie są lepsi od sprzątaczki. A to że mieli lepszy start w życiu i bogatych rodziców, którzy im zapewnili dobre wykształcenie, to tylko przypadek, bo jakby się urodzili w biedzie to też by zostali woźnym albo sprzątaczką. Dlatego nie oceniajcie tak ludzi, bo tylko pokazujecie swoje prostactwo. Wartościowy człowiek jest taki bez względu na zawód i ilość pieniędzy jakie zarabia. Można być lekarzem - chamem (konowałem - takich coraz więcej), a bardzo mądrą wartościową sprzątaczką. Ja nie oceniam ludzi w ten sposób, dla mnie liczy się człowiek, a nie jego zawód.

Gość gość
gość dziś Autorko tez jestem inżynierem i nie uważam się za "lepszą" od sprzątaczki... Zawod nie ma nic wspólnego z kultura i nie wartościuje się ludzi na tej podstawie... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A ja jestem przynieś- podaj- pozamiataj w dużej prawniczej firmie. I co? wszyscy mnie szanują, choć ze śmietniczką biegam i okruchy z prawniczego stołu zmiatam. Z większością jestem po imieniu, z innymi również mile się witamy, nawet całusy są, choć ja baba po 50...

Gosciu z 18.02 bo widocznie masz klase. Tego w zadnej szkole nie mozna zdobyc. Pozdrawiam 🖐️

Gość ktosiu z puszczy
Zasada jest prosta. Ignorować wpisy hh29. Nie dokarmiać trolla. Nie reagować na zaczepki. Nie reagować na głupoty, które wypisuje. Totalna ignorancja jej osoby spowoduje, że przestanie pisać. Ona w ten sposób próbuje się poczuć lepsza. Dajcie jej spokój. Nie wdawajcie się z nią w dyskusję, polemiki. Zobaczycie, że ucieknie. Ma problemy w domu i stad tutaj na forum próbuje się wybić. Należy jej współczuć.

Gość gość
gość dziś Boże, czy tu nie ma już normalnych użytkowniczek ? Toksyczna, exdebil, psychiczna myszellina, wiosenna, asiamt? Daga Jaga? No cholery można dostać , ciągle tylko tematy durnych kurek o tym, że sprzątaczki to podludzie albo że to nadludzie i wykształcenie jest nieważne. A w nich gwiazda HH29 pani z wyższych sfer smiech.gif . x a co te powyższe mają z tym wspólnego wyleciałaś tymi zalogowanymi jak filip z konopi :o akurat dagę to ja widziałam ostatnio dwa razy na temacie o książkach, a toksyczną w tematach o dzieciach i karmieniu piersią reszty nawet nie kojarzę no zabłysnęłaś właśnie swoją kurza głupotą kwoko obrażając innych, a sama się tu udzielasz :D

a raczej tyle ile może z was jeszcze wycisnąc banksterka. Jak już was wycisnie to zostaną wam tylko gluty

tak tak. Dokładnie. Zielone, lepi sie do łap, obecnie najczęściej występuje w formie banknotów;)

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu dziś a co to znaczy lepsza? Różnie się ludziom życie układa, nie zawód wykonywany czy wyuczony świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem. Sama jestem po polibudzie i nie powiedziałabym, ze jesteśmy "lepsi" od sprzątaczki. Chore wartościowanie ludzi..." Bardzo ładna wypowiedź:)

Co to znaczy "lepszy" ? Mądrzejszy? Ładniejszy? Bardziej obyty? Może faktycznie...ale ocenianie ludzi przez taki pryzmat jest żenujące. Liczy się to jaki człowiek jest w stosunku do innych. Nierzadko sprzątaczka ma więcej pokory i ciepła w sobie niż lekarz, prawnik czy ktoś tam inny. Nie ma na to reguły....w życiu ważne są jeszcze inne rzeczy.

Gość gość
No i wypowiedziała się tylko hh29 w dodatku błędnie. Hh29 wyzywasz od tłuków, a nie potrafiłaś odpowiedzieć na pytanie . Masz się za taką obytą, wykształconą i inteligentną, a rzucasz tylko inwektywami.

a dlaczego jedynym kryterium oceny ma byc to, jaki czlowiek jest w stosunku do innych?? przecuez to jest oczywiste i jasne jak slonce, ze dobry i uczynny moze byc kazdy. tutaj wyksztalcenie nie ma znaczenia, inteligencja tez nie. ale np. elokwencja? tutaj tez zawod i poziom wyksztalcenia nie ma nic do rzeczy? elokwentna sprzataczka brzmi jak oksymoron, nawet jesli to tylko stereotyp.

majacy dar i latwosc wymowy - takie znaczenie podaje sjp pwn.

Gość gość
Elokwentna sprzątaczka brzmi jak oksymoron ????? Hh29 powiem Ci tylko tyle, że trudno tu o bardziej pustą i zadufaną osobę. Wygląda to tak jakbyś leczyła jakieś kompleksy. Albo rodzice zawsze wmawiali Ci, że jesteś lepsza od innych. Znam kilka sprzątaczek i nie wszystkie są elokwentne, ale żadna nie reprezentuje sobą niskiego poziomu, a dwie z nich, to osoby bardzo oczytane i właśnie elokwentne. A Ty siedź sobie w tym swoim płytkim świątku, gdzie możesz zgrywać wyższe sfery. Boże, co za snobka :-o.

elokwentne i oczytane w porownaniu do kogo? jesli takie sa, to czemu sprzataja, a nie zyja z tego, ze sa elokwentne jak np. dziennikarze?

Gość gość
oksymoron to elokwentna hh29:D a nie elokwentna sprzątaczka

Gość gość
do hh29 to według ciebie sprzątaczka nie potrafi mówić wyraźnie, czy może nie ma bogatego zasobu słownictwa? Bo wiesz jak ty wyskakujesz ze swoimi przykładami "z obdukcji" czy "chołotą" to trochę śmiesznie teraz brzmisz pisząc o elokwencji czy oczytaniu.

Dokladnie, Hh29 leczy tu sobie kompleksy. Jakim trzeba byc czlowiem, zeby generowac takie posty jak ona? Zero szacunku dla drugiego czlowieka.

podalam definicje ze slownika i mam na mysli to, co podaje slownik. zastanawiam sie tylko, czemu nie mozna stwierdzic, ze sprzataczki generalnie sa mniej elokwentne niz dziennikarze, mniej uzdolnine do przedmiotow scislych niz inzynierowie, mniej uzdolnione do jezykow obcych niz tlumacze itd? i jak tak xestawimy wiele cech to wyjdzie, ze do zawodu sprzataczki nie trzeba byc w niczym dobrym.

"hh29 dziś elokwentne i oczytane w porownaniu do kogo? jesli takie sa, to czemu sprzataja, a nie zyja z tego, ze sa elokwentne jak np. dziennikarze?"" xx :D:D:D:D:D Nie no jebłem tera...

Gość cołko prowda
"Sprzataczka nigdy nie bedzie lepsza od lekarza" ale co to znaczy lepszy? że w czym lepszy czy tak ogólnie lepszy - gorszy człowiek? nadludzie i podludzie? jakim debilem trzeba być aby tak kategoryzować ludzi? a Ty hh29 mało świata znasz, mało ludzi znasz, g... widziałaś, otwartości umysłu i wyobraźni zero. Nie każda sprzątaczka to tłuk i nie każda mgr to dama z klasą

Gość gość
oczywiscie, że sprzątaczki w większości są mniej inteligentne od inżynierów czy lekarzy, ale czy od dziennikarzy bądź tłumaczy? Mojej przyjaciółki siostra srzątała 7 lat w Szwecjii, wróciła, zrobiła certyfikat i jest tłumaczem. Jeszcze rozumiem jak ktoś włada biegle kilkoma językami,ale tłumacz z jednego języka to żaden dowód na elokwencję czy talent. O dziennikarzach to już nawet nie ma co pisać:D

już wiem o co kaman. elokwentny czyli wiarygodny w mijaniu się z prawdą. A to fakt. ;) Dziennikarze są w tym lepsi:) Wyżej są ci, którzy im wymyslają teksty, nad nimi zaś ci którzy za to płacą. Ogólnie rzecz biorąc im lepszym kłamcą się jest tym lepszym człowiekiem:) A przynajmniej bogatszym:)

Gość gość
Hh29, a choćby w porównaniu z Tobą ;). Haha elokwentni dziennikarze, to dopiero oksymoron. Piszesz o dzieciach komuchów ;)? Heh, dobre. No niestety życie nie jest kolorowe. Jedna z tych dziewczyn nie mogła studiować , bo jej matka zachlała się na śmierć, a ona musiała zaopiekować się swoją młodszą siostrą. Mimo to nie poddała się, uczy się sama, dużo czyta, interesuje się historią współczesną. Ja bardzo ją lubię, wręcz uważam za przyjaciółkę . Druga nie mogła znaleźć pracy w zawodzie ( pedagog) i wyjechała do Irlandii. Pracuje w hotelu. Najpierw sprzątała, teraz jest kierownikiem zmiany. Oczywiście dla Ciebie to żadne osiągnięcia , a te osoby to śmieci, ja uważam je jednak za przemiłe, a przy tym bardzo inteligentne dziewczyny. Znam też kilku lekarzy i niestety nie wszyscy są elokwentni, oczytani i inteligentni. Mają jakąś wiedzę w swojej dziedzinie i to wszystko ( a przy okazji to kiepscy specjaliści). Nie twierdzę, że wszystkie sprzątaczki to wyżyny intelektualne , a wszyscy lekarze to nadęte buce, ale nie można ludzi segregować , jak czynisz to Ty, po wykonywanym zawodzie !!!